National Pet First Aid Awareness Month – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

National Pet First Aid Awareness Month is misschien iets waar je nog nooit van hebt gehoord, maar het is zeker iets dat je moet weten als je een huisdiereigenaar bent of als je een huisdiereigenaar kent.

Veel mensen missen de kennis van wat ze voor hun huisdier moeten doen in een noodsituatie, dus deze maand is bedoeld om de kennisbasis van eigenaren van gezelschapsdieren te verbeteren om hen te helpen voorbereid te zijn om voor hun huisdieren te zorgen in een noodgeval.

cat + lijnverdeler

Wat wordt de National Pet First Aid Awareness Month gevierd?

National Pet First Aid Awareness Month wordt jaarlijks gevierd in de maand april. Deze maand is bewust gekozen om het een nog effectiever moment te maken om aandacht te vragen voor deze kwesties.

In april wordt het weer meestal mooi genoeg in het grootste deel van de VS voor mensen om met hun huisdieren naar buiten te gaan. Mensen beginnen te wandelen en gaan meer wandelen, evenals sociale situaties met hun honden. In de zomermaanden zullen mensen ook hun honden gaan zwemmen.

Het vieren van deze maand in april betekent dat nieuw geleerde eerste hulp bij huisdieren voor veel mensen op de eerste plaats staat wanneer ze met hun huisdieren in een noodsituatie terechtkomen.

EHBO-kit
Afbeelding Credit: adexo_medical, Pixabay

Hoe wordt de National Pet First Aid Awareness Month gevierd?

Hoe dit gevierd wordt zal per locatie verschillen omdat er geen vaste vorm van viering is. In de maand april krijgen eigenaren van gezelschapsdieren echter informatie over de dingen die aanwezig moeten zijn in een EHBO-kit voor huisdieren. Ze worden er ook aan herinnerd om de dingen in hun huidige kits te controleren om ervoor te zorgen dat ze nog steeds binnen de datum zijn en klaar zijn om te worden gebruikt tijdens een noodgeval.

Onderwijs is te vinden tijdens de National Pet First Aid Awareness Month om eigenaren van gezelschapsdieren te leren hoe ze reanimatie en de Heimlich-manoeuvre naar hun huisdieren, vooral katten en honden, moeten uitvoeren. In sommige gebieden zijn hands-on cursussen beschikbaar.

Informatie is misschien moeilijker te vinden voor exotische huisdieren, maar in plaats van algemeen beschikbare informatie, zijn dierenartsen en dierentuinen geweldige bronnen voor informatie over de zorg voor exotische huisdieren in noodsituaties.

Wat moet ik in een EHBO-kit voor huisdieren bewaren?

Om u te helpen zo goed mogelijk voorbereid te zijn tijdens een noodgeval met huisdieren, is het noodzakelijk om een goed gevulde EHBO-kit voor huisdieren te houden. Sommige van de materialen zijn te vinden in menselijke EHBO-kits, zoals pincetten, gaasjes en wrap, plakband, wattenbollen of wattenstaafjes en wegwerphandschoenen. Het is echter het beste om een aparte EHBO-kit voor uw huisdier te bewaren, zodat u altijd materialen voor u beiden beschikbaar hebt en dingen niet door elkaar worden gehaald.

Uw EHBO-kit voor huisdieren moet ook een verbandschaar, een doseerspuit voor orale toediening, een handdoek, alcoholdoekjes, antibiotische zalf, styptisch poeder, zoutoplossing, handdoeken, een zaklamp en afwasmiddel bevatten. Veel van deze items zijn te vinden in apotheken en dierenwinkels.

Handdoeken en afwasmiddel zijn geweldig om bij de hand te hebben als je ooit snel je huisdier moet wassen, vooral als ze zijn blootgesteld aan een op olie gebaseerde substantie. Een zaklamp kan worden gebruikt om u iets van dichterbij te laten bekijken of om u te laten zien wat u op uw huisdier moet zien wanneer de elektriciteit uitvalt.

Een ander item dat veel mensen vergeten op te nemen in hun EHBO-kit voor huisdieren is een informatieblad. Dit blad moet uw contactgegevens, de gegevens van uw dierenarts en contactgegevens voor dierenartsen in uw regio bevatten. Als u met uw hond reist, overweeg dan om contactgegevens toe te voegen voor dierenartsen voor noodgevallen die zich in het gebied bevinden dat u bezoekt.

3 katten gezichtsverdeler

Tot slot

National Pet First Aid Awareness Month is een geweldige manier om mensen eraan te herinneren meer te weten te komen over hoe ze hun huisdieren eerste hulp kunnen bieden tijdens een noodgeval. Hoewel je op elk moment informatie kunt leren of je EHBO-kit kunt opslaan, is dit vieren in april een geweldige manier om ervoor te zorgen dat mensen zich meer op hun huisdieren concentreren en hen kennis geven naarmate ze meer met hun huisdieren naar buiten gaan.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: absolutimages, Shutterstock