National Cat Health Month: Hoe & Wanneer wordt het gevierd?

Kattenliefhebbers hebben nu een maand in het jaar om zich uitsluitend aan hun katachtige vrienden te wijden! National Cat Health Month benadrukt het belang van de fysieke en emotionele gezondheid van een kat. Februari is de Nationale Maand van de Gezondheid van de Kat en omdat het de maand van de liefde is, is het de perfecte tijd om je te concentreren op de gezondheid van je kat en je kat wat extra liefde en aandacht te geven.

3 katten gezichtsverdeler

Wat is de Nationale Maand van de Gezondheid van de Kat

Onze liefde voor katten gaat eeuwen terug, zelfs voordat katten werden gedomesticeerd. De oude Egyptenaren prezen hen voor het doden van giftige slangen en voor het beschermen van de farao. Zelfs Egyptische goden hadden de hoofden van katten. Katten werden behandeld als royalty’s, versierd met dure kettingen, en deze katachtigen werden zo geprezen dat ze werden gemummificeerd toen ze werden begraven.

Katten begonnen hun relatie met mensen al 12.000 jaar geleden, maar hun vermogen om boeren te ontdoen van vervelende knaagdieren bezegelde de gedomesticeerde relatie. Ze werden zeer gewaardeerd voor ongediertebestrijding en kregen er voedsel voor terug.

Katten zijn al lang een favoriet huisdier, met 45,3 miljoen1 Amerikaanse huishoudens die er een bezitten en liefhebben. Samen met hun lange geschiedenis en de vreugde die ze brengen in het leven van een kattenliefhebber, is het minste wat we kunnen doen hen een maand in het jaar eren.

Februari is een tijd om in te checken bij onze harige metgezellen en ervoor te zorgen dat ze in hun beste fysieke en mentale gezondheid zijn. U kunt in de maand februari deelnemen aan veel activiteiten die gericht zijn op het welzijn van uw kat.

kat slaapt in de armen van de eigenaar
Image Credit: Impact Fotografie, Shutterstock

kattengezichtsverdeler 2

Hoe de Nationale Maand van de Gezondheid van de Kat te Vieren

Je kunt de National Cat Health Month op verschillende manieren vieren.

Neem uw kat mee voor een controle

Het onderhouden van jaarlijkse controles met uw dierenarts zal helpen om uw kat in topvorm te houden, maar we begrijpen dat het leven druk wordt en als uw kat gelukkig en gezond lijkt, is het handig om een controle over te slaan. Gebruik deze maand om een bezoek aan de dierenarts te plannen, zodat u gemoedsrust kunt hebben, wetende dat uw kat in topconditie verkeert.

Koop uw kat een nieuw speeltje

De mentale en emotionele gezondheid van uw kat is net zo belangrijk als zijn fysieke gezondheid, en een nieuw speeltje kan de stemming van uw kat verbeteren. Het houdt uw kat gelukkig bezig, biedt beweging en geeft u ook de mogelijkheid om een band op te bouwen.

een kat die met speelgoed speelt
Image Credit: winni-design, Shutterstock

Creëer bewustzijn

Sociale media zijn nuttig voor het delen van informatie en gelukkige momenten in ons leven. Gebruik je sociale media-accounts om een paar woorden te zeggen en de liefde voor je kat te verspreiden. Plaats een foto van jou en je kat, misschien met zijn nieuwe speeltje, of een foto van jullie beiden op weg naar de dierenarts. Denk aan een pakkend bijschrift en vergeet niet de #nationalcathealthmonth te gebruiken. Daag je kattenliefhebbende vrienden uit om hetzelfde te doen en een nieuwe trend te creëren voor de maand februari.

Heb een leuke fotoshoot

Als je denkt dat je kat er zin in heeft, plan dan een fotoshoot met een professionele fotograaf, zodat je memorabele foto’s kunt hebben om voor altijd vast te houden. Nog beter, u kunt professionele afbeeldingen gebruiken om het bewustzijn op uw sociale media te bevorderen.

Stuur uw kat naar de trimmer

Boek een afspraak met een trimmer om de verzorgingsbehoeften van uw kat te dekken. Het borstelen van de vacht van uw kat is van vitaal belang, maar een professional kan ook de nagels van uw huisdier knippen en verwennen.

professionele trimmer verzorging Perzische kat
Afbeelding Credit: artcasta, Shutterstock

Vrijwilliger bij een Shelter

Besteed wat tijd aan een lokaal asiel. Je kunt helpen met schoonmaken, voeden of zelfs spelen met de kitties die verlangen naar een nieuw huis. Als je geen tijd hebt, overweeg dan om geld of voedsel te doneren als je in de positie bent om dit te doen. Je kunt het asiel ook steunen door zijn sociale media-accounts te delen en foto’s van je tijd daar te plaatsen.

kattengezichtsverdeler 2

Houd uw kat het hele jaar door in goede gezondheid

Het is essentieel om het hele jaar door op de hoogte te zijn van de gezondheid van je kat, niet alleen in februari. Hoewel National Cat Health op leuke manieren kan worden gevierd, kunt u dingen doen om uw kat de rest van het jaar in topvorm te houden.


  • Houd de vaccinaties van uw kat up-to-date om hem veilig en gezond te houden tegen vermijdbare ziekten.

  • Reinig de tanden van uw kat regelmatig om tandbederf en -verlies te voorkomen.

  • Bescherm uw kat tegen parasieten met ontworming en teken- en vlooienmedicijnen.

  • Zorg ervoor dat je kat regelmatig geoefend wordt.

  • Laat uw kat steriliseren of castreren.

  • Besteed aandacht aan het gedrag van je kat end gedragsveranderingen, en wees proactief door uw kat naar de dierenarts te brengen als u iets ongewoons opmerkt.

  • Meld u aan voor een huisdierenverzekering om ervoor te zorgen dat u uw kat zonder financiële stress kunt behandelen.

  • Geef uw kat een dieet van hoge kwaliteit. Het verstrekken van voedsel van de beste kwaliteit zorgt ervoor dat ze alle noodzakelijke voedingsstoffen krijgen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen en het juiste lichaamsgewicht behouden.
Dierenarts die injectie geeft aan kat
Afbeelding Credit: Africa Studio, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Februari is de maand van National Cat Health, en als je het nog niet eerder hebt gevierd, is dit het moment om te beginnen en het woord te verspreiden. Gebruik de maand om extra tijd met je kat door te brengen en extra aandacht te besteden aan zijn gezondheid. Hoewel het geweldig is om de maand februari te hebben om ons te herinneren aan het belang van de gezondheid van ons huisdier, moet u als katteneigenaar en -geliefde de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw kat het hele jaar door gezond en gelukkig blijft.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Uschi_Du, Pixabay