Beste Nagelknipper voor Katten kopen, review en aanbiedingen 2023

Het kopen van de beste nagelknipper voor katten is belangrijk om een aantal redenen, maar één steekt boven de rest uit: katten houden er niet van dat hun nagels worden geknipt. Dus moet je het proces zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken.

De enige manier om dat te doen is om een nagelknipper te vinden die is ontworpen om aan de behoeften van uw kat te voldoen en die van professionele kwaliteit is. Met de juiste tondeuse wordt het knippen van de nagels van uw harige vriend een fluitje van een cent. En uw bontbal zal u dankbaar zijn als de klus geklaard is. Katten moeten af en toe hun nagels laten knippen.

Na veel testen en onderzoek hebben we een paar tondeuses gevonden die boven de rest uitsteken.

Beste overzicht

Noix

Noix Katten Nagelknipper - Nagelschaar - Dieren nagelschaartje - Geschikt voor de kat

Bekijk de dagprijs

Deze nagelknipper zorgt er voor dat je in één vloeiende beweging kan knippen, hiermee voorkomt schade u aan de nagel van uw hond, kat, cavia of konijn. De nagelknipper is gemaakt van roestvrijstaal en geschikt voor de kleinere hondenrassen, cavia´s, katten, konijnen en vogels. De nageltang is voorzien van precisiemessen die zijn gehard zodat ze zorgen voor een gelijkmatige knip. Bovendien zijn de mesjes door het hardingsproces zowel extra sterk als duurzaam.

Geschikt voor:

 • Kat
 • Cavia
 • Hamster
 • Muis
 • Rat
 • Konijn
 • Hond

Nagelknipper Kat – Nagelschaar – Hond Vogel en Knaagdier

Nagelknipper Kat - Nagelschaar - Hond Vogel en Knaagdier

Bekijk de dagprijs

Veilig de nagels van je kat (ook voor een kleine hond, knaagdier en vogel). Je wilt toch ook dat je huisdier verzorgde en gezonde nagels heeft. Deze knip je op een eenvoudige en veilige manier met de Mister Mill nagelschaar.

Gemak en veiligheid
Met deze nagelschaar kun je in één vloeiende beweging de nagels van je kat of hond knippen zonder schade aan de nagel. Door de ergonomische handvaten is deze schaar zeer gebruiksvriendelijk. Knip op tijd de nagels van je huisdier, te lange nagels geven een constante hoge druk op de poten, hierdoor kunnen de voeten in een verkeerde houding gaan staan.

Na het aanschaffen van de Mister Mill nagelknipper hoef je voor het nagelknippen niet meer naar de dierenarts of dierenkapper!

Praktische informatie
De snijvlakken van onze nagelschaar zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Tevens is de nagelschaar voorzien van een ontgrendel bescherming, zodat kinderen de nagelschaar niet zomaar kunnen gebruiken.

Klein

Nagelschaar voor Katten Klein

Bekijk de dagprijs

Met dit nagelschaartje voor katten is het voortaan eenvoudig om de nagels van uw kat zelf te knippen.lengte 8 cm Eenvoudig om de nagels van uw kat zelf te knippen.

oDaani

Nagelschaar - Nagelschaartje - Nagelknipper - Easy Grip - Huisdieren - Hond - Kat - Cavia - Konijn - oDaani

Bekijk de dagprijs

Deze nagelschaar zorgt er voor dat je met gemak in één vloeiende beweging kan knippen, hiermee voorkomt schade u aan de nagel van uw hond, kat, cavia of konijn. De nagelschaar is gemaakt van roestvrijstaal en geschikt voor de kleinere hondenrassen, cavia´s, katten, konijnen en vogels. De schaarbladen zijn vervaardigd uit solide RVS waardoor deze stevig & duurzaam zijn en ook na vele knipbeurten nog goed scherp zullen zijn.

ProPet LED

ProPet LED Nagelknipper - Nagelschaar - Nagels knippen hond - Nagelknipper hond - Nagelknipper kat - Nagel schaar hond - Nagels kat

Bekijk de dagprijs

ProPet presenteert deze unieke nagelknipper met LED verlichting.

 • Met LED lampje!
 • Robuust ontworpen!

Het product wordt geleverd met batterij en het enige dat na ontvangst moet gebeuren is het verwijderen van het beschermings lidje.

De nagelknipper helpt om het knippen van nagels van huisdieren een stuk eenvoudiger te maken.

Nagelschaar

Nagelschaar voor honden en katten en andere huisdieren – Nagelschaar kat – Nagelschaar hond

Bekijk de dagprijs

Met deze nagelschaar voorkom je schade aan de nagel van je geliefde huisdier. De nagelknipper knipt namelijk in één vloeiende beweging de nagel.

De nagelknipper is gemaakt van roestvrij staal en geschikt voor de kleinere hondenrassen, katten, cavia’s, konijnen en vogels. De precisiemessen op de nagelschaar zijn gehard en zorgen voor een gelijkmatige knip in de nagel. Door het hardingsproces zijn de mesjes zowel extra sterk als duurzaam.

Nagelschaar huisdieren – nagelknipper voor hond kat konijn cavia – nageltang rvs en nagelschaar huisdieren – zwart

Nagelschaar huisdieren – nagelknipper voor hond kat konijn cavia – nageltang rvs en nagelschaar huisdieren – zwart

Bekijk de dagprijs

Deze nagelknipper is een handig schaartje voor de nagelverzorging van jouw huisdier. Deze nagelschaar is voorzien van een veiligheidssluiting en ligt gemakkelijk in de hand. Geschikt voor onder andere hond, kat, konijn, cavia en vogel.

Het is belangrijk om af en toe de nagels te checken van jouw konijn of ander knaagdier, hond, kat of vogel. Nagels groeien en slijten door omstandigheden niet altijd voldoende af, doordat dieren minder vaak over verschillende ondergronden lopen. Te lange nagels kunnen erg vervelend zijn en jouw dier kan er afwijkend van gaan lopen. Daarnaast kunnen de nagels naar binnen groeien en wondjes veroorzaken. Bij katten kunnen te lange nagels ervoor zorgen dat ze overal in blijven hangen. Te lange nagels kunnen ook afbreken en scheuren, bijvoorbeeld tijdens het spelen. Als de nagels wel goed afslijten, is het belangrijk om de wolfklauwtjes regelmatig te checken om ingroeien te voorkomen.

Tip Katten

Katten hebben aan elk pootje 5 nagels waarvan eentje als duimnagel. Katten verzorgen hun nagels tijdens de poetsbeurten. Ze halen het buitenste laagje weg en krijgen zo weer een nieuwe scherpe nagel. Daarnaast onderhouden ze hun nagels door te krabben aan ruwe oppervlakken, zoals aan krabpalen. In een aantal gevallen is het verstandig om de nagels extra te controleren van:

 1. Oudere katten: besteden soms minder aandacht aan de verzorging van de nagels. Ze worden minder actief waardoor de nagels makkelijker te lang groeien.
 2. Katten die niet buiten komen: nagels slijten minder snel
 3. Katten die te dik zijn: katten met overgewicht bewegen vaak minder, waardoor de nagels niet goed slijten

Met 1 hand houd je de poot vast en de teen stabiel door het teentje vast te houden tussen duim en wijsvinger en met de andere hand te knippen. Door een lichte druk uit te oefenen op het teentje, komt de nagel tevoorschijn. Belangrijk is dat je niet te ver knipt en zo het leven raakt. Bij lichte nagels is het leven goed te zien als roze door de nagel heen, hier blijf je een kleine afstand vandaan als je knipt. Bij zwarte nagels is het veel lastiger. Je kunt dan beter voorzichtig kleine stukjes eraf knippen. Als er een ovale, donkere kleur in de nagel verschijnt, kom je in de buurt bij het levende deel. Als je erg twijfelt is het verstandig om even langs de dierenarts te gaan of alleen de puntjes eraf te knippen.

Klein handig nagelschaartje – Wit

Klein handig nagelschaartje voor katten, knaagdieren en kleine honden - Wit

Bekijk de dagprijs

Knip eenvoudig de nagels van uw kleine hond, kat, poes of knaagdier.

Alleen geschikt voor kleine huisdieren, niet geschikt voor grote honden!

Hiden

Hiden - Katten Nagelknipper Set - Katten Nagelschaartje Set - Knippen – Nagelvijl - Dieren

Bekijk de dagprijs

De Katten Nagelknipper Set is ideaal om de scherpe nagels van uw huisdier te knippen. Er zit een nagelvijl bij om ruwe randen van uw huisdier te vijlen.
De nagelknipper handvat heeft een ‘anti-slip’ ontwerp om makkelijker te knippen.

Het is ook geschikt voor kleine huisdieren zoals: kittens, puppies, fretten, vogels en zelfs konijnen.

Afmetingen

 • Schaar: 12 x 4 cm
 • Vijl: 13.5 cm

Duurzame RVS Schaarbladen

katten Nagelschaar - Nagelknipper - Nagelschaartje Kat Met Easygrip Handvatten - Nageltang Met Duurzame RVS Schaarbladen

Bekijk de dagprijs

Compact nagelschaartje voor het knippen van de nagels van uw geliefde. Dankzij de easy grip handvatten ligt deze nagelknipper comfortabel in de hand en kunt u in alle rust de nagels van uw kat knippen. De schaarbladen zijn vervaardigd uit solide RVS waardoor deze stevig & duurzaam zijn en ook na vele knipbeurten nog goed scherp zullen zijn.

Deze nageltang is voorzien van een superieur ontwerp dat de nagel knipt in één vloeiende actie en zodoende schade voorkomt schade aan de nagels van uw kat.

Waar je op moet letten bij het kopen

Het is duidelijk dat er vele soorten tondeuses op de markt zijn, en elk type heeft verschillende modellen. Hoewel het basisdoel van elk model hetzelfde is, moet u bepaalde factoren in overweging nemen alvorens te beslissen om er een te kopen, omdat uw keuze zowel u als het comfort van uw kat zal bepalen.

De factoren die u moet overwegen zijn:

Kwaliteit van het blad

Het belangrijkste onderdeel van een nagelknipper is uiteindelijk het mesje. Het maakt niet uit hoeveel functies het heeft, het zal van geen enkel nut zijn, tenzij het een goed, scherp mesje heeft.

Zorg er bij het kopen voor dat het mesje op dat moment scherp en roestvrij is. Wij raden u aan roestvrijstalen lemmeten van hoge kwaliteit te gebruiken, die niet snel zullen roesten of dof worden. Onthoud altijd dat een scherp mesje het knippen snel, schoon en pijnloos maakt, terwijl een bot mesje uw kat kan verwonden terwijl u zijn nagel probeert te knippen of zelfs gekneusde nagels kan veroorzaken. We raden u ook aan om een nagelknipper te kopen die u gemakkelijk zelf kunt slijpen, zodat u altijd een vers geslepen mesje kunt gebruiken voor het knippen van de nagels van uw kat.

Gebruiksgemak

Net als elk ander product zijn er ook nagelknippers in zowel eenvoudige, chique en verfijnde vormen. Hoewel de chiquere modellen misschien esthetisch aantrekkelijker zijn, moet u eerst nagaan of u ze goed kunt gebruiken. Kijk voor kenmerken zoals rubberen handgrepen of anti-slip handgrepen, die u zullen helpen de tondeuse gemakkelijk vast te houden, zodat u comfortabel kunt knippen. U moet ook de voorkeur geven aan handgrepen die lang zijn in vergelijking met uw eigen handpalmgrootte, zodat u een betere hefboomwerking krijgt bij het vastpakken.

Veiligheidskenmerken

Hoewel het knippen van katten een relatief eenvoudige taak lijkt als u een zeer goed opgevoede kat heeft, gaan er toch veel dingen mis tijdens het knippen van kattennagels. Een van de meest voorkomende problemen is overmatig knippen, wat gebeurt wanneer iemand te dicht bij de nagel knipt en er een bloeding optreedt (u wilt natuurlijk niet zo veel van uw nagel afknippen dat er een bloeding optreedt, net zoals katten veel pijn voelen wanneer iemand in hun nagel knipt, die in feite alle zenuwuiteinden en bloedvaten bevat).

Daarom zijn er bepaalde tondeuses met veiligheidsvoorzieningen zoals een “snelle beschermer” die voorkomt dat u te dicht bij de basis van de nagel komt. Veel mensen gebruiken liever geen tondeuse omdat ze denken dat ze de nagels dan niet goed kunnen knippen, maar wij raden u aan om een tondeuse te gebruiken die deze veiligheidsvoorziening heeft. Of een andere veiligheidsvoorziening – want wij vinden dat u nooit risico’s moet nemen als het om uw geliefde huisdier gaat.

Mechanisme

Er zijn tondeuses met de hand en er zijn elektronische tondeuses. Veel mensen zijn bang om een elektronisch apparaat te gebruiken om de klauwen van hun kat te knippen, dus denk na over welk apparaat uw voorkeur heeft.

Het belang van het trimmen van klauwen

Het belang van het trimmen van kattennagels is GIGANTISCH en wordt vaak genegeerd. We hebben gezien dat veel katteneigenaren een of twee keer proberen de nagels van hun kat te knippen, erachter komen dat hun kat niet wil meewerken, en het dan helemaal opgeven. Velen denken zelfs dat hun katten, omdat ze altijd aan dingen in huis krabben, hun klauwen zelf scherpen en ze dus ook trimmen. Dit geloof is echter verkeerd, want krabben is een instinctieve gewoonte van de kat, en het heeft meer te maken met het markeren van hun eigen territorium (met de geur die vrijkomt uit hun pootjes tijdens het krabben) dan met het trimmen van hun klauwen.

We weten dat af en toe naar de trimsalon of dierenarts gaan om de klauwen te laten trimmen niet erg haalbaar is. Maar dat maakt het werk voor u alleen maar groter, omdat u tijd MOET investeren om uw kat te laten wennen aan een tondeuse. Het hebben van lange klauwen kan hele nare gevolgen hebben, zoals:

 • Huiskatten brengen het grootste deel van hun tijd binnenshuis door (vooral als u in de stad woont), wat betekent dat ze vaak op meubels of tapijten rondlopen. Meubels hebben veel spleten of openingen, waarin hun klauwen vast kunnen komen te zitten tijdens het lopen of terwijl ze eraan krabben. Of, wanneer ze op een tapijt lopen, kunnen hun klauwen verstrikt raken in de stof of in losse draden. Elk van deze scenario’s kan leiden tot gebroken klauwen.
 • Zelfs als ze niet over meubels of tapijt lopen, zullen lange klauwen in de weg zitten bij alles wat ze doen. De manier waarop mensen zich bezeren met lange nagels door zich onbewust te krabben, of de manier waarop ze ongemakken ondervinden als ze proberen te werken met lange nagels, gebeurt ook bij katten. Ze krabben zich uit instinct of vanwege vlooien en verwonden zich daarbij. Ze kunnen zelfs hun klauwen breken wanneer ze proberen op uw schoot of een ander oppervlak te springen, of wanneer ze met u spelen.
 • Gebroken klauwen kunnen zeer schadelijk zijn voor uw kat, omdat het overvloedige bloedingen en zelfs infecties veroorzaakt. Als u de symptomen niet opmerkt, kan een infectie in zeer korte tijd fataal worden, en veel katten zijn op deze manier gestorven. Behalve gebroken klauwen zijn er ook andere gevaren voor de gezondheid. Vuil, puin en ziektekiemen kunnen onder die lange klauwen terechtkomen en later door de kat worden opgegeten, waardoor spijsverteringsproblemen kunnen ontstaan. Ook kan dat vuil of ziektekiemen uw gezinsleden schaden wanneer uw kat met jullie aan het spelen is.
 • De hierboven genoemde problemen zijn dingen die zich in een korte periode voordoen, maar er kunnen ook problemen op de lange termijn zijn. Lange nagels kunnen bijvoorbeeld de manier waarop uw kat loopt veranderen, omdat lopen met grote klauwen een gedoe kan zijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot problemen met de gewrichtsbanden of artritis omdat er extra druk wordt uitgeoefend op de botten en gewrichtsbanden.
 • Laten we tenslotte overgaan tot het soort van egoïstische belang van het knippen van klauwen. Als katten zich verplaatsen, zullen hun klauwen uw meubels VERDIEPEND beschadigen, hoe voorzichtig u ook probeert te blijven. Scherpe klauwen kunnen ook uw gordijnen, lakens en kleren scheuren. Ze kunnen dure meubels of pronkstukken beschadigen of bekrassen, naast vele andere dingen. En laten we het gierende geluid niet vergeten dat ze maken als ze aan iets van metaal krabben!

Soorten

Er bestaan hoofdzakelijk drie soorten nagelknippers, namelijk de Guillotine Clipper, de Schaar Clipper en de Slijptang Trimmers. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen, dus hier zijn de details:

Guillotine Tondeuse

Guillotine Clippers doen hun naam eer aan en hebben een structuur die lijkt op die van een guillotine, in die zin dat ze een kleine stationaire ring hebben waarin u de nagel van uw kat moet plaatsen. Het ziet eruit en voelt aan als een perforator, en wanneer u in de handgrepen knijpt, schuift een mesje naar voren om de nagel voorbij dat punt af te snijden.

Dit type tondeuse is goed voor kleine tot middelgrote katten, omdat het niet in staat zal zijn om de nagels van een grotere kat te knippen (het is niet sterk genoeg). Bovendien is het gebruik van deze tondeuse riskant, omdat hij direct zoveel nagel afsnijdt als u in het gaatje stopt, dus als u de tondeuse te dicht bij de nagelrand plaatst, zal hij gaan bloeden. Als je de nagel per ongeluk scheef plaatst, kan de nagel ook verbrijzeld worden. Om het goed te gebruiken, moet u het mesje van tijd tot tijd vervangen.

Schaar tondeuse

Ze zien eruit als een schaar, en worden ook gebruikt als een schaar. Naar onze mening is dit het beste type tondeuse dat op de markt verkrijgbaar is. Omdat ze zo op een schaar lijken, is het gebruik ervan heel eenvoudig. Je hebt een duidelijk idee over hoeveel je knipt, in tegenstelling tot guillotine tondeuses waarbij je soms niet kunt beoordelen hoe ver de nagel is.

Ze kunnen ook gemakkelijk worden gebruikt voor grotere katten; ze kunnen eigenlijk voor elke grootte van een kat worden gebruikt. Schaar tondeuses zijn meestal zeer sterk gebouwd en dankzij het mechanisme, kan de nodige kracht worden uitgeoefend om taaie nagels te knippen. Bovendien hoeft u de messen nauwelijks te vervangen. Ze af en toe slijpen is meer dan voldoende.

Schaardtrimmers

Zelfs met een schaar-trimmer loopt u het risico te veel af te knippen of te dicht bij de nagel te knippen als u niet voorzichtig bent. Als u iemand bent die altijd te dicht bij de haarschaar komt of niet goed overweg kan met dit soort tondeuses, dan is een slijptol het gereedschap dat u nodig hebt.

Het bestaat uit schuurpapier of amaril dat de nagel van de kat beetje bij beetje afslijpt, en dat ook nog eens heel gemakkelijk. U ziet de lengte geleidelijk afnemen, dus er is geen risico dat u plotseling te veel knipt, u kunt stoppen wanneer u denkt dat u de juiste lengte hebt bereikt. Een ander bijkomend voordeel is dat u de klauwen soepel kunt slijpen, dus u hoeft de nagels niet te vijlen na het knippen, wat verplicht is bij andere tondeuses.

Ze kunnen bovendien worden gebruikt voor elke kat, ongeacht de grootte.

FAQ:

V: Hoe gebruik je een nagelknipper?
A: Het gebruik van een nagelknipper vergt enige voorbereiding, omdat u het niet kunt doen wanneer u maar wilt. Het is duidelijk dat het handmatig knippen van nagels niet iets is wat katten van nature gewend zijn, dus het kan zijn dat ze moeilijk gaan doen als je hun nagels probeert te knippen, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het is het beste om uw kat van jongs af aan te laten wennen aan het knippen, want dat maakt het proces gemakkelijker naarmate de tijd verstrijkt.

Hoe dan ook, de stappen die u moet volgen zijn:

 • Zoek naar de juiste stemming. Uw kat moet in een goede stemming zijn of in ieder geval ontspannen, anders zal hij proberen uw hoofd eraf te bijten. Geschikte momenten zijn wanneer hij zich opmaakt voor een dutje, of net wakker wordt uit een dutje, of wanneer hij tevreden is na het eten. Ongeschikte tijden zijn wanneer hij honger heeft of actief rondrent.
 • Zorg dat u uw gereedschap bij de hand hebt: een scherpe tondeuse en een styptisch potlood.
 • Maak uw kat langzaam en voorzichtig ontspannen en zet hem op uw schoot in een zittende positie, met zijn rug naar u toe. Neem de tondeuse in de ene hand en een poot in de andere (begin met de linkerpoot, zodat de tondeuse in je rechterhand zit als je rechtshandig bent).
 • Knijp zachtjes in het bovenste en onderste deel van het gewricht, net achter de poot, om de klauw te verlengen.
 • Zoek de snelle. Markeer mentaal een niveau dat ten minste een paar millimeter (ten minste 3-4) daarvan verwijderd is, dat zal de maximale afstand zijn die u kunt trimmen.
 • Knip de klauwen. Plaats de tondeuse halverwege de nagel en de pincet, en probeer deze voorzichtig in één keer te knippen. In het begin moet u misschien één of twee nagels per keer knippen en uw kat dan laten gaan, maar langzaam zal hij eraan gewend raken. Haast u niet, schreeuw niet tegen uw kat. Als uw kat protesteert, laat hem dan gaan en probeer het een andere keer opnieuw, maar forceer hem niets, want hij zou kunnen krabben of zelfs proberen te bijten.
 • Als u klaar bent, geef hem dan een traktatie. Katten zijn dol op beloningen en ze zullen dan uitkijken naar de volgende trimbeurt!

V: Welke nagelknipper moet ik gebruiken voor mijn kat?
A: Dit hangt af van je expertise. Als je een beginner bent, dan raden we je aan om in het beste geval een kniptang met slijptol of een schaar te gebruiken. Als u een expert bent die zelfverzekerd is in het knippen van de nagels van uw kat, dan kunt u de guillotine gebruiken. Wat u ook gebruikt, zorg ervoor dat het mesje zo scherp mogelijk is en dat u de nagels vijlt nadat u ze geknipt hebt, anders kunnen de scherpe randjes uw meubels ruïneren.

V: Hoe vaak moeten de nagels van mijn kat geknipt worden?
A: Een of twee keer per maand, afhankelijk van hoe snel ze groeien. Als u een klikkend geluid hoort wanneer ze lopen, betekent dit dat het tijd is voor een verzorgingssessie. Kijk ook uit voor gebroken klauwen of gespleten nagels. Deze moeten geknipt worden voor de geplande trimbeurt.

V: Hoe vaak moet je een nagelknipper vervangen?
A: Een nagelknipper kan jaren meegaan, dus je hoeft hem niet vaak te vervangen. Als je een manier kunt vinden om de tondeuse te slijpen dan is het helemaal niet nodig om ze te vervangen, want dat is het belangrijkste en moet na verloop van tijd vervangen worden. Als u merkt dat uw tondeuse steeds moeilijker wordt om mee te knippen of uw kat pijn doet/zijn nagels verplettert dan is het beter om ze zo snel mogelijk te vervangen.

V: Kan ik mijn eigen nagelknipper/schaar gebruiken om de nagels van mijn kat te knippen?
A: Nou, gebruik niet je “eigen” nagelknipper, want dat is helemaal niet hygiënisch. Maar je kunt wel een nagelknipper voor mensen gebruiken (ook al raden dierenartsen dit af). Zorg er wel voor dat je een aparte gebruikt voor je kat, en indien mogelijk een teennagelknipper die meestal groter is.

V: Kan ik kattenklauwhoesjes gebruiken in plaats van knippen?
A: Bij voorkeur niet. Als u klauwkappen gebruikt, voorkomt u dat uw kat zijn klauwen volledig intrekt of uittrekt, omdat de kappen op de nagels gelijmd zijn. Als zij proberen hun nagels in te trekken, kunnen de overtrekjes hen verwonden en uiteindelijk een infectie veroorzaken. Wij raden het gebruik van kattenklauwhulzen af, tenzij de enige andere optie het ontklauwen is.

Wat zijn ze en waarom hebben we ze nodig?

Hoewel een beetje voor zichzelf sprekend, zijn nagelknippers voor katten precies wat de naam zou suggereren. Deze apparaten worden gebruikt om de klauwen of nagels van uw katachtigen te knippen. Net zoals mensen hun nagels moeten knippen om hygiënisch te blijven, doen onze harige vrienden dat ook. Het probleem is dat katten geen duimen hebben. Dus moeten mensen onze lieve katten een handje helpen.

Tips voor het knippen van de nagels van uw kat

Hoewel het knippen van je eigen nagels een vrij eenvoudig proces is, is het een beetje anders wanneer je je harige vriend helpt. U hoeft uw kat niet mee te nemen naar de dierenarts om de nagels te knippen. Je hebt alleen een paar tips nodig om ervoor te zorgen dat je het goed doet. Dus hier zijn er een paar:

 • Zorg ervoor dat de kamer een goede verlichting heeft. U moet goed kunnen zien om er zeker van te zijn dat uw kat zich op zijn gemak voelt en dat u de nagels op de juiste plek knipt.
 • Geef uw kat wat lekkers en complimentjes tijdens en na het knippen. U moet het leuk maken, anders zal uw kat de volgende keer bang zijn voor het proces.
 • Houd de messen van de tondeuse altijd parallel aan de nagel van de kat tijdens het knippen.
 • Het knippen van de nagels van uw kat om de 3-5 weken heeft de voorkeur
 • Knijp nooit in de tenen van uw kat. Dit zal ze veel pijn doen, en ze zullen niet graag weer hun nagels laten knippen.

U kunt uw kat naar de dierenarts brengen om de nagels te laten knippen, maar er is geen reden om daar hoge dierenartskosten voor te betalen. Pak gewoon een van de beste nagelknipperparen voor uw huisdier hierboven. Na de eerste paar keer, zult u merken dat het knippen van de nagels van uw kat niet zo moeilijk is. En uw trouwe viervoeter zal u dankbaar zijn!

De gevolgen van lange nagels bij katten

Velen suggereren dat het knippen van nagels een slecht idee is. Sommige mensen beweren dat onze bontballen die de hele dag binnen leven nog steeds hun klauwen nodig hebben voor als ze gaan jagen. Als dat uw mening is, dan heeft u misschien geen tondeuse nodig voor uw bontbal. Maar ik ben het daar niet mee eens.

Mijn katten leven binnen met mij. Ze zijn niet gedwongen om op straat naar voedsel te zoeken. Daarom kies ik ervoor om hun nagels te knippen. Niet alleen helpt het mijn huis in een betere conditie te houden (minder krabben!), maar overgroeide nagels kunnen problemen veroorzaken voor uw huisdier, waaronder:

Pijn bij het lopen

Overgroeide nagels kunnen een kat pijn bezorgen als hij elke dag rondloopt. Als u wacht tot uw huisdier problemen heeft met lopen vanwege de nagels, dan kan het knippen ervan moeilijk zijn, omdat ze pijnlijk kunnen zijn om aan te raken. Uw harige vriend zal niet blij met u zijn!

Slechte uitlijning

Als uw kat pijn heeft tijdens het lopen door de lange nagels, dan kan hij of zij een rare gang en een slechte houding ontwikkelen. Dit zal uiteindelijk eindigen met veel pijn en de mogelijkheid van een hoge dierenartsrekening voor u.