Moet ik mijn kat meenemen naar het werk? Voors en tegens van het hebben van katten op de werkplek

Onze huisdieren zijn belast met servicerollen, zowel emotioneel als fysiek mensen helpen. Het is tegenwoordig geen geheim dat het hebben van honden en katten in de buurt onze stress aanzienlijk kan verminderen. Alleen al in de VS bezit gemiddeld 38,4% van de mensen honden en 25,4% van de mensen heeft katten.

Dus, wie wil er nu geen kat als collega? Het is logisch om te bedenken dat het hebben van een kat op kantoor de werkplek echt kan opfleuren. Hoewel alles zijn nadelen heeft, zoals welke werknemer de kattenbak zal schoonmaken, valt niet te ontkennen welke positieve impact het kan hebben. We hebben de Pros en Tegens onder.

divider-catclaw1Waarom zijn katten geweldig voor de werkplek? De voordelen

Naast het voor de hand liggende, zijn katten om verschillende redenen fantastisch voor de werkplek. Ze zijn niet alleen schattig om naar te kijken en stressverlichtend voor huisdieren, maar ze kunnen ook je soort mensen aantrekken. Natuurlijk zullen er nadelen zijn aan elke professional, maar laten we eens kijken naar de goede dingen.

1. Katten geven een huiselijke sfeer

vrouw die tegen haar kat praat
Afbeelding Credit: garetsworkshop, Shutterstock

Wat is er niet leuk aan om een kantoor binnen te lopen en begroet te worden door een kat? Elke dierenliefhebber zou de kans grijpen om de kantoorkat veel liefde te geven.

Een etablissement met huisdieren geeft je gewoon het gevoel dat je niet per se in een strikte fysieke zakelijke omgeving bent, maar in plaats daarvan een zeer ontspannen sfeer geeft. Zelfs als jij degene was die naar je werk reisde, ben je er misschien bang voor, maar je zult ernaar uitkijken om je harige collega te zien wachten.

thematische pauze

2. Katten kunnen je humeur verbeteren

Wat is er niet leuk aan het zien van dat mooie gezicht? Het hebben van een kat in de buurt kan je zeker opbeuren. Wist je dat hun spinnen zelfs helende krachten hebben? Het is waar.

De wetenschap heeft ontdekt dat wanneer een kat spint, de frequentie van het spinnen letterlijk mogelijkheden heeft om niet alleen hun lichaam, maar ook dat van jou te genezen. Verbazingwekkend!

thematische pauze

3. Katten op kantoor kunnen de productiviteit verhogen

Volgens studies kunnen katten de productiviteit op de werkplek verhogen. Omdat katten uitstekende gespreksstarters zijn, kan het overbruggen van een gemeenschappelijke basis tussen mensen ervoor zorgen dat de tijd die je met je collega’s doorbrengt zich een stuk beter voelt.

thematische pauze

4. Kitties op het werk kunnen hun omzet vergroten

Jonge vrouw met kat die op computer aan tafel werkt
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Mensen hebben de neiging om echt te genieten van gedomesticeerde dieren. Afhankelijk van uw werkomgeving, kan het hebben van katten op kantoor nieuwe zaken aantrekken. Als iemand erachter komt dat uw kantoor een kat heeft, zullen ze misschien veel eerder op bezoek komen omdat het u menselijker maakt.

Zou je er immers niet naar uitkijken om meer zaken te doen als je wist dat er een kat was om je te begroeten? We weten dat we dat zouden doen!

thematische pauze

5. Het hebben van een kat in de buurt vermindert het risico op ongedierte

Je zult geen muizen hebben die nesten maken op je werkplek! Katten kunnen deze vervelende plagen niet alleen vangen, maar ze ook op afstand houden. Als muizen weten dat er een kat in de buurt is, zal het hen een stuk voorzichtiger en selectiever maken om de plaats te bewonen.

Natuurlijk schrikt het muizen niet in elk scenario af, maar je kat kan zeker helpen om dingen tot een minimum te beperken.

Kattenkogelverdeler 1Nadelen van katten op het werk: de nadelen

Zoals met elk goed ding, zijn er dingen die het tegenwerken. Hier zijn een paar redenen waarom katten bij sommige banen misschien niet de beste optie zijn.

1. Sommige werknemers kunnen allergieën hebben

een zieke man die zijn mond bedekt tijdens het hoesten
Image Credit: cottonbro, Pexels

Zelfs als iemand houdt van de knuffelige blik van een kat, kunnen ze misschien niet bij hen in de buurt zijn. De harde realiteit is dat sommige mensen gewoon allergisch zijn voor katten. In feite wordt geschat dat 10 tot 20% van de volwassen mensen over de hele wereld allergisch is voor gedomesticeerde katten.

U moet niet alleen anticiperen dat niemand op uw kantoor last kan hebben van allergieën, maar u moet misschien ook aanpassingen doen als u een nieuwe medewerker heeft of zelfs een klant die allergisch is.

Katten verharen en hun haar kan overal op de werkplek op komen. Afhankelijk van uw omgevingstype is dit niet per se bevredigend.

thematische pauze

2. Niet alle mensen houden van katten

De realiteit is dat niet iedereen dezelfde liefde voor katachtigen zal delen. Als u in een offic werkte ruimte, moet je rekening houden met iedereen om je heen en hun voorkeuren.

Als iemand op kantoor niet dol is op katten of liever heeft dat de kat uit zijn werkruimte komt, kan het een uitdaging zijn om de situatie toe te staan. Het zou een term of voorwaarde in de functieomschrijving moeten zijn die zegt dat je oké bent met katten, en dat kan juridisch ingewikkeld zijn.

thematische pauze

3. Huisdierhaar kan een probleem zijn

jonge kat zittend op houten tafel met haarbal
Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock

Alleen sommige mensen vinden het prima om haar van huisdieren op hun kleding en bezittingen te krijgen. Als uw kantoorkatten op andermans eigendom liggen, kan dit snel een probleem worden – en dit geldt zowel voor werknemers als voor klanten.

thematische pauze

4. Zorg voor het dier na sluitingstijd

Zelden zult u ooit een bedrijf vinden dat 24/7 actief is. Dat geldt vooral voor kleinere plaatsen met een kat die op de loer ligt op het terrein.

U moet er dus zeker van zijn dat u valideert en verifieert wie bereid is om de kat te nemen in het weekend, op feestdagen en andere langere perioden wanneer er niemand in de buurt zal zijn.

thematische pauze

5. Zorg voor het dier op het werk

Dikke Kat Op Vloer
Image Credit: eilandwerken, Pixabay

Je zou de hele faciliteit op een gelijk schema moeten zetten. Bepaalde mensen kunnen ervoor kiezen om op wisselende dagen voor de kat te zorgen. Voeding, kattenbakverzorging en zelfs dierenartszorg zijn bijvoorbeeld essentiële factoren.

Je moet dus beslissen voordat je het dier binnenbrengt wie de primaire verzorger is. Als iemand ervoor kiest om alle zorg te doen, kan het werken – of je kunt er een teaminspanning van maken tussen een bepaalde groep mensen. In dit geval kan er een hechte werkruimte nodig zijn om een goed geoliede machine te maken.

Kattenkogelverdeler 1Beste werkplekken om katten te hebben

Natuurlijk zal het hebben van katten in een kantoor alleen voor sommige plaatsen van tewerkstelling zijn. Als je een kleine boekwinkel hebt of in het kantoor van een dierenarts werkt, zullen katten een opmerkelijke keuze maken om de plaats op te fleuren. Maar niet elk etablissement is hetzelfde.

Het is bijvoorbeeld misschien niet de beste verstandhouding voor een voedselgerelateerd bedrijf – kattenhaar in je koffie kan toch echt onaangenaam zijn. Laten we dus eens kijken naar enkele details om te beslissen of het haalbaar is voor uw werkplek.

Hier is een kleine lijst met plaatsen die geweldig zouden zijn voor katten!


 • Verpleeghuizen

 • Centra voor speciale behoeften

 • Boekhandels

 • Verzorgingsfaciliteiten

 • Dierenwinkel

 • Autodealer

 • Dierenartsenpraktijk

 • Salon

 • Feed winkel

 • Commerciële kantoren

 • Private banken

 • Klaslokalen

 • Magazijnen
professionele trimmer verzorging Perzische kat
Afbeelding Credit: artcasta, Shutterstock

Er is veel om over na te denken

Als u overweegt een kat in uw kantoorruimte toe te voegen, moet u zeker alle mogelijke zorgen bespreken die zich kunnen voordoen. Het hebben van een dier is immers een verplichting, vooral als ze als een gemeenschapsdier worden beschouwd.

Zoals we eerder vermeldden, is het hebben van een kat op het werk zeker geen optie voor sommige kantooromgevingen. U moet ervoor zorgen dat elke werknemer die ooit is aangenomen, volledig aan boord is en dat u geen zaken wegjaagt.

In sommige omstandigheden is het niet alleen te doen, maar ook aangemoedigd. Als je een ondernemer bent, heb je sowieso een ultieme stem. Houd gewoon rekening met alle aspecten, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw bedrijf en de kat in kwestie.

divider-catclaw1Katten op de werkplek: is het geschikt voor u?

Als u de beslisser bent of een gewicht trekt, moet u beslissen of het hebben van een kat geschikt is voor uw bedrijf. Als je een werknemer bent, is het misschien een idee dat je langs je baas wilt rennen. Als je weet dat er een gedeelde genegenheid voor katachtigen in je werkruimte is, zul je merken dat iedereen aan boord is.

Werk gewoon de knikken uit en bespreek eventuele problemen die zich kunnen voordoen. Het welzijn van het dier moet altijd op de eerste plaats komen. Als je een veilige omgeving kunt creëren waar het dier kan gedijen, zal iedereen waarschijnlijk samen met hen slagen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: sofirinaja, Shutterstock