Mijn kat heeft een muis gedood, wat moet ik nu doen? 5 tips om te volgen

Katten lijken misschien het perfecte huisdier om thuis te hebben, maar ze zijn ondeugend in hart en nieren. Ze hebben hun eigen regels en manieren om het leven ten volle te leven. Maar wat gebeurt er als je thuiskomt en ontdekt dat je katachtige vriend een knaagdiertje heeft gestolen? Moet je boos zijn? Moet je dankbaar zijn? Waarom zou ik eigenlijk een dode muis willen zien? Nou, er spelen hier veel dingen. Katten doen dit als een loyaliteitsgebaar, maar zonder twijfel moet u alle reinigingsmethoden achteraf toepassen. Laten we bespreken waarom uw kat een vendetta heeft tegen muizen en wat u vervolgens moet doen!

kattenpootverdeler

Waarom katten muizen doden

De reden waarom je schijnbaar onschuldige kat achter ongedierte aanzit in en buiten je huis, gaat allemaal terug op hun oerinstincten. Vergeet niet dat katten meedogenloze moordenaars zijn in het wild. Ze zijn verwant aan bergleeuwen en tijgers, die enkele van de meest dodelijke roofdieren op de planeet zijn.

Wanneer uw kat de snelle bewegingen van een klein knaagdier ziet, heeft hij geen andere keuze dan te reageren alsof hij een prooi is. Katten doden muizen omdat ze hun natuurlijke jachtvaardigheden willen loslaten en met succes een beloning voor hun gezin willen terugbrengen. Maar je merkt misschien dat ze de muis niet meteen opeten. Bovendien zou het nog kunnen leven!

Laten we het hebben over wat u vervolgens moet doen.

Wat u moet doen nadat uw kat een muis (of muizen!) heeft gedood

een maine coon kat die buiten op een muis jaagt
Afbeelding Credit: greg.visuals, Shutterstock

Als je dode muizen in je huis bent tegengekomen of als je kat naar je toe komt met een muis in zijn beet, raak dan niet in paniek. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen voordat je zelfs je handen op je harige vriend legt.

De 5 stappen die u moet volgen wanneer uw kat een muis mee naar huis neemt

1. Blijf uit de buurt van de muis

Een ding dat je niet wilt doen, is de muis direct uit de mond van je kat pakken of hem met blote handen van de vloer oppakken. Muizen kunnen dodelijke ziekten dragen , zelfs de pest. Bovendien kan het levend zijn (hoewel niet gebruikelijk) en het kan je bijten als het de kans krijgt. Dat betekent dat je voorzorgsmaatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt.

thematische pauze

2. Verzamel benodigdheden

Je zult een handvol schoonmaakmiddelen willen pakken om voor de plaag te zorgen. Overweeg een paar latex handschoenen of papieren handdoeken om de dode muis van je vloer of uit de mond van je kat te halen. Als hij nog leeft, zet dan een val op zodat je kat hem in een verborgen gebied kan laten lopen. Neem ook een aparte vuilniszak of poepzak mee om het beestje te bedekken als het niet leeft.

Handschoenen op de handen
Image Credit: sweetlouise, Pixabay
thematische pauze

3. Zorg voor zaken

Breng de genoemde muis nu zo ver mogelijk van huis, bij voorkeur naar een vuilnisbelt (indien dood) of het bos. De tweede optie laat de natuur zijn gang gaan en is de betere manier om te gaan als ze leeft. Het zal waarschijnlijk niet terugkomen vanwege je katachtige, maar het is nog steeds goed om het ver weg te nemen, zodat je kat het niet een tweede keer oppakt.

thematische pauze

4. Reinig de mond van uw kat!

Dit is een zeer belangrijk ding dat over het hoofd wordt gezien nadat katteneigenaren klaar zijn met de muis. Je kat heeft nog steeds aanhoudende geuren en bacteriën van het knaagdier, die je ABSOLUUT niet op je gezicht wilt hebben als je kusjes deelt. U kunt enzymatische tandpasta of andere vormen van reiniging gebruiken voor de mond van uw kat.

kat krijgt tandenpoetsen
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

5. Reinig de vloer

Vergeet niet de plaats waar de muis is gevallen. Als het dood was, kon het wat geuren en meer bacteriën op de vloer achterlaten, zelfs een beetje bloed morsen. Gebruik wat desinfecterende spray en doekjes om op te ruimen.

garen ball divider

Moet ik me zorgen maken?

De aanblik lijkt misschien zenuwslopend, maar er zijn eigenlijk een paar redenen waarom je blij zou moeten zijn met de situatie. Ten eerste, als je kat je een muis brengt, is het een vorm van loyaliteit en genegenheid, omdat het laat zien dat ze je willen behandelen met een geschenk (hoewel het misschien niet de meest aangename is).

Niet alleen dat, maar het kan een opluchting zijn om te weten dat je thuis je eigen ongediertebestrijdingsdienst hebt.

Maar er zijn ook enkele redenen waarom het een slechte zaak kan zijn. Het kan betekenen dat je kat naar buiten is gegaan om beestjes te achtervolgen en terug naar huis te brengen.

kat die buiten op muis jaagt
Afbeelding credit: Stefan_Sutka, Shutterstock

cat + lijnverdeler

ConclusieSion

Katten hebben veel manieren om hun dankbaarheid aan hun eigenaren te uiten, maar een muis aan de eettafel is niet de meest aangename voor ons. Het beste wat u kunt doen is kalm blijven en veiligheidsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat u en uw kat veilig zijn. Maar hey, nu weet je alles over waarom katten muizen doden en wat je moet doen als het gebeurt!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Piqsels