Mannelijke katten versus vrouwelijke katten: voor- en nadelen


Er zijn veel factoren die toekomstige kattenouders kunnen overwegen bij het kiezen van hun huisdieren, zoals ras, vachtkleur of neiging tot gezondheidsproblemen.

Geslacht is misschien niet het eerste dat de meeste katteneigenaren cruciaal zullen vinden; Dit kan echter een belangrijke troef zijn voor sommigen van hen.

Zijn er echt belangrijke verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke katten? Nou ja, dat zijn ze. Mannetjes en vrouwtjes zijn verschillend qua uiterlijk, gedrag, grootte, etc.

Laten we meer te weten komen over deze contrasten en wat enkele voor- en nadelen zijn voor beide geslachten. Misschien helpt dit je om te kiezen welk geslacht een beter idee voor je zou zijn!

Zijn mannen echt aanhankelijker?

Leuke kat zette zijn kin op de schouder van de vrouw in de bruine trui

Je hebt misschien gehoord dat mannelijke katten veel aanhankelijker zijn dan vrouwtjes.

Viera East Veterinary Center legt uit hoe mannelijke katten de neiging hebben om aanhankelijker te zijn, zowel met hun mensen als met andere katten. Ze hebben ook meer kans om sterke banden te vormen met andere huisdieren in hetzelfde huishouden.

Nou, dit kan waar zijn, maar er zijn ook situaties waarin vrouwelijke katten hun genegenheid tonen, vooral op een fysieke manier.

Dit gebeurt als ze loops zijn; Ze willen in deze periode meer knuffels van je ontvangen en ze miauwen en wrijven meestal overal tegenaan.

Natuurlijk hangt het niveau van genegenheid ook af van de socialisatie en omgeving van elke kat.

Wie is De Ondeugende?

Kat op het witte raam met gras in een pot.

Mannelijke katten zijn onafhankelijker dan vrouwtjes.

Ze houden ook van spelen en zijn meestal ondeugender dan hun vrouwelijke tegenhangers.

Mannen hebben ook meer kans om een puinhoop in je huis te maken, vooral als ze geen toegang hebben tot het buitenleven.

Welke vertoont meer uitgesproken tekenen van seksuele volwassenheid?

Twee katten besnuffelen elkaar buiten

U zult gemakkelijk merken dat uw kat geslachtsrijp is geworden , ongeacht of u een reu of een heeft.

Mannetjes hebben de neiging om van huis weg te rennen om een vrouwtje te vinden om mee te paren. Bovendien zullen de meesten van hen urine door je hele huis spuiten; Dit is hun manier om territorium te markeren.

Aan de andere kant Vrouwtjes hebben de neiging om erg vocaal te zijn, worden aanhankelijker en rustelozer en proberen mannetjes in hun omgeving te laten weten dat ze loops zijn.

Dus je vraagt je misschien af: Zal het voor mij gemakkelijker zijn om om te gaan met een mannetje dat zal dwalen, of een luid vrouwtje, dat tijdens haar loopsheid met meerdere mannetjes zou kunnen paren?

Gelukkig is er een manier om ongewenst gedrag bij katten van beide geslachten aanzienlijk te kalmeren; Door ze te steriliseren of te castreren.

Lisa Howe [1] Suggereert hoe sterilisatie en castratie meestal veilig kunnen worden uitgevoerd bij katten op elke leeftijd na 6-8 weken oud.

Wie is de meer territoriale?

Twee katten beginnen te vechten met boos gezicht

Zowel mannetjes als vrouwtjes kunnen territoriaal zijn. Maar Mannetjes hebben meer kans om met andere katten in het huishouden om te gaan, omdat ze vriendelijker en socialer zijn.

Terwijl vrouwtjes liever alleen zijn, spelen mannetjes liever met anderen.

Mijn advies zou zijn dat een poes een beter idee is voor mensen die maar één kat willen hebben. Als je wilt genieten van een huishouden met meerdere huisdieren, dan zou een mannetje een mooiere pasvorm voor je zijn!

Zijn mannetjes agressiever dan vrouwtjes?

zwarte kat vertoont agressief gedrag

Van mannetjes wordt verwacht dat ze vaker agressief gedrag vertonen dan vrouwtjes. Maar dit gaat echt meer over hormonen.

Een intact mannetje zal rondzwerven en in gevecht raken met andere mannetjes om de aandacht van de vrouwelijke kat te krijgen. Zodra ze zijn gecastreerd, hebben mannetjes veel minder kans om agressie te vertonen.

Maar vrouwtjes kunnen ook agressie vertonen, vooral als ze hun kittens beschermen.

Van wie wordt verwacht dat hij langer leeft?

Schattige huiskat en zwarte kat liggen op de schoot van hun vrouwelijke eigenaar

De levensduur van een kat hangt af van vele factoren, zoals het ras, genetische aanleg, de levensstijl en omgeving van de kat, ziekten en verwondingen, enz.

Maar de levensverwachting van de kat kan ook afnemenEinde op het geslacht.

Zoals Science Focus uitlegt, Vrouwelijke katten leven waarschijnlijk langer dan mannetjes.

Dan O’Neill en zijn medewerkers [2] voerde een studie uit waarvan de resultaten aantoonden hoe vrouwelijke katten gemiddeld ongeveer twee jaar langer leven dan mannen.

Natuurlijk zijn er enkele factoren die we niet kunnen beïnvloeden, en in veel gevallen zullen mannen ook een hoge leeftijd bereiken.

Een grote jongen of een kleiner meisje?

Rode en grijze kat zittend op de vensterbank

De grootte van een kat kan ook een reden zijn voor sommige kattenouders om een mannelijke of een vrouwelijke kat te kiezen.

In het algemeen, net als bij alle andere dieren, Van mannetjes wordt verwacht dat ze zwaarder en groter zijn dan vrouwtjes, vooral als ze niet zijn gecastreerd voordat ze hun volledige volwassenheid hebben bereikt.

Ook hebben mannelijke katten meestal meer afgeronde hoofden en grotere wangen dan vrouwtjes.

Eindoordeel

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er enkele verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke katten. Natuurlijk De beslissing zal uiteindelijk afhangen van uw levensstijl en uw voorkeuren voor uw toekomstige huisdier.

Geslacht hoeft niet eens een factor te zijn die het gedrag en temperament van je kat strikt bepaalt. Dit heeft ook veel te maken met de socialisatie en de manier waarop het vanaf de geboorte wordt behandeld. Ook zijn gesteriliseerde katten heel anders dan intacte katten!

Uiteindelijk weet ik zeker dat zowel een als een kater veel geluk en plezier in je huis en je leven zullen brengen.

En wie weet – misschien besluit je uiteindelijk om beide geslachten te hebben!

Verwijzingen:

[1] Howe LM. Huidige perspectieven op de optimale leeftijd om honden en katten te steriliseren/castreren. Dierenarts Med (Auckl). 2015 mei 8;6:171-180. DOI, geraadpleegd op 23 mei 2023.

[2] O’Neill DG, Kerk DB, McGreevy PD, Thomson PC, Brodbelt DC. Levensduur en mortaliteit van katten die naar dierenartspraktijken in de eerstelijnszorg in Engeland gaan. Tijdschrift voor Katachtige Geneeskunde en Chirurgie. 2015;17(2):125-133. DOI, geraadpleegd op 23 mei 2023.