Maine Coon Growth Chart – Hier is hoe ze groeien

Een van de mooiste huiskatten is de Maine Coon, voornamelijk vanwege hun prachtige grote lichamen en donzige vacht. Deze katten zijn ongelooflijk aanhankelijk, kalm en vriendelijk, daarom zijn ze een van de meest populaire kattenrassen. Deze katten groeien langzaam maar gestaag, met mannetjes die tot 25 pond bereiken. De vrouwtjes zijn kleiner dan mannetjes en wegen 10 tot 15 pond. Maine Coon-katten zijn meestal ongeveer 40 centimeter lang, met een hoogte van maximaal 16 inch. Hun lichaam is gespierd, dus het voeden van hen met een goed uitgebalanceerd dieet met veel voedingsstoffen en zorgen voor voldoende lichaamsbeweging zal van vitaal belang zijn voor hun groei.

Lees hieronder verder om onze handige Maine Coon-groeigrafiek te vinden en een uitleg over hoe u uw kat gezond kunt houden.

3 kat face divider

Maine Coon Breed Overzicht

Schattige Kittens Lieve Baby Kat Maine Coon Kitty Tortie
Afbeelding credit: Lana Kud, Shutterstock

De Maine Coon is een gigantisch kattenras dat bekend staat om hun grote lichaamsgrootte en schattige donzige uiterlijk. Het ras is gevoelig voor polydactylisme – een aandoening die ervoor zorgt dat ze een extra teen hebben. De Maine Coon is een populaire keuze onder kattenliefhebbers vanwege zijn unieke uiterlijk en aanhankelijke en lieve aard.

Het Maine Coon-ras is afkomstig uit Maine in de VS. Het “Coon” -deel van hun naam komt van de unieke gelijkenis van de staart van de kat met een borstelige wasbeerstaart. Deze katten zijn tegenwoordig erg populair als huisdier, hoewel ze bijna uitstierven in de jaren 1950. Tegenwoordig zijn ze een schattig ras met een zeer vriendelijke en aangename aard. Ze zijn intelligent, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn en staan bekend om hun unieke vocalisaties.

garen kogelverdeler

Maine Coon Grootte en Groei Grafiek

Een mannelijke Maine Coon volwassen kat weegt tussen de 15 en 25 pond, terwijl vrouwtjes tussen de 10 en 15 pond variëren. Laten we eens kijken naar de groei van Maine Coons vanaf de geboorte tot de volwassenheid.

Leeftijd Vrouwelijk gewicht (pond) Mannelijk gewicht (pond)
1 week 0,3-0,6 lbs 0,4-0,6 lbs
2 weken 0,6-0,9 lbs 0,6-0,9 lbs
3 weken 0,9-1,2 lbs 0,9-1,3 lbs
1 maand 1,2-1,6 lbs 1,3-1,8 lbs
2 maanden 2,2-3 lbs 2,4-3,5 lbs
3 maanden 3,3-5 lbs 3,7-5,2 lbs
4 maanden 5,5-7,7 lbs 6,4-8,3 lbs
5 maanden 6-9,2 lbs 7,2-12 lbs
6 maanden 6,83-9,47 lbs 7,5-13,2 lbs
1 jaar 10-15 pond 13-20 pond
4 jaar 10-15 pond 15-25 lbs
Munchkin Maine Coon
Image Credit: applevinci, Shutterstock

Wanneer stopt een Maine Coon met groeien?

De Maine Coon-kat staat bekend om zijn grote en elegante lichaam, maar Maine Coons zijn eigenlijk langzaam groeiende katten die rond 1 jaar volwassen worden, hoewel sommige zullen blijven groeien tot ze 4 jaar oud zijn.

Hoe u uw Maine Coon kunt meten

Laten we eens kijken hoe u uw Maine Coon-kat correct kunt meten, omdat het handig is om uw eigen groeigrafiek bij te houden, zodat u deze kunt vergelijken met de standaard. Als u het gewicht van uw kat kent, kunt u de juiste voedselporties bepalen.

Houd er altijd rekening mee dat je bij een kat met een ideaal lichaamsgewicht altijd zijn ribben moet kunnen voelen wanneer je licht drukt. Wanneer u uw Maine Coon van bovenaf bekijkt, moet deze een duidelijke taille hebben, met een zichtbare omtrek van de ribbenkast, terwijl de onderbuik een lichte vetkussen moet hebben.

Om de lengte van een kat te meten, moet je hem op alle vier de poten laten staan. Je moet je kat meten vanaf zijn voeten, tot aan de basis van zijn nek, zonder het hoofd. De lengte van de kat moet worden gemeten vanaf het puntje van zijn neus tot de basis van de staart.

Factoren die van invloed zijn op de grootte van Maine Coons

Met het Maine Coon-ras en alle katten in het algemeen, zijn er tal van factoren die hun gewicht en totale grootte kunnen beïnvloeden. Goede voeding is een van de belangrijkste factoren die de groei van uw kat kan beïnvloeden. Omdat Maine Coons katten zijn met grote gespierde lichamen, hebben ze ook veel beweging nodig om gezond te blijven.

Een andere factor die cruciaal is voor de groei van Maine Coon is de genetica. Als de ouders van de kat groot zijn, is de kans groot dat uw kitten ook groot wordt.

Maine Coon kat zit op besneeuwd bevroren pad
Afbeelding credit: Konstantin Zaykov, Shutterstock

Ideaal dieet voor het handhaven van een gezond gewicht

JijR-kat moet voedsel van hoge kwaliteit krijgen met veel nuttige voedingsstoffen om hem te helpen gezond en sterk te blijven. Het beste voedsel om uw Maine Coon aan te bieden is commercieel droog- of natvoer van hoge kwaliteit. Het voeren van je kattenvoer met goedkope vulstoffen zorgt er alleen maar voor dat ze extra aankomen.

Samen met eiwitten, die essentieel zijn voor het opbouwen van spieren en het voorzien van uw kat van de nodige energie, hebben ze ook koolhydraten, vetzuren, aminozuren en vitamines en mineralen nodig. Al het kattenvoer is speciaal ontworpen om alle noodzakelijke voedingsstoffen voor uw kat te leveren, terwijl sommige merken voedsel produceren dat expliciet is afgestemd op Maine Coons en hun grote lichamen.

Deze katten hebben dezelfde basisvoedselbehoeften als alle andere rassen, maar gezien de hoeveelheid voedsel die ze dagelijks nodig hebben, moet je misschien meer geld uitgeven dan een gemiddelde katteneigenaar.

Hun voedsel moet veel eiwitten bevatten in een hoeveelheid die geschikt is voor hun leeftijd of grootte. Het is het beste om uw dierenarts te raadplegen voor meer advies en om een maaltijdplan op te stellen dat specifiek is afgestemd op uw Maine Coon-kat.

kattenpootverdeler

Conclusie

Nadat je hebt geleerd wat het gewicht en de grootte van je Maine Coons in verschillende stadia moet zijn, kun je je kat gemakkelijk volgen om er zeker van te zijn dat je alles correct doet. Goede voeding is een van de belangrijkste factoren die de groei van uw kat beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw Maine Coon-kat voedsel van hoge kwaliteit geeft en houd ze in uitstekende fysieke conditie.

Deze katten hebben de hele dag door veel beweging nodig vanwege hun grote gespierde lichaam, dus voldoende ruimte hebben om te rennen, springen en spelen is van vitaal belang.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Daniel Zopf, Unsplash