Langste kattensnorharen ter wereld: recordhouders van 2023

De recordhouder voor de langste snorharen op een kat behoort tot Missi, een Maine Coon in Finland met een ongelooflijke 7,5-inch snorharen. Haar snorharen werden in 2005 gemeten in Iisvesi, Finland.

Lees meer over deze ongelooflijke kat en enkele andere opmerkelijke katachtige recordhouders.

3 kat face divider

Missi de Maine Coon

Fullmoon’s Miss American Pie, ook wel bekend als “Missi” door haar eigenaar Kaija Kyllonen, is de huidige Guinness Book of World Records houder voor de titel “langste snorharen” 1. Haar snorharen werden in 2005 in Finland gemeten en onthulden een lengte van 7,5 inch, wat langer is dan een standaard potlood.

Over het algemeen zijn kattensnorharen evenredig met de breedte van het lichaam. Ze kunnen langer of korter zijn, maar het hebben van zulke lange snorharen als Missi is ongebruikelijk – vandaar haar roem.

close-up van kattensnorharen
Afbeelding credit: Annette Meyer, Pixabay

De langste snorharen van Groot-Brittannië

Missi mag dan wel de wereldtitel hebben, maar van een kostbare voorheen dakloze kat werd gedacht dat hij de langste snorharen van Groot-Brittannië had. Whiskers, genoemd naar haar meest dominante functie, was een dakloze kat die op tweejarige leeftijd onder de hoede stond van cats protection 2.

Met snorharen die 12 inch overspannen, wordt ze beschouwd als de kat met de langste snorharen in Groot-Brittannië. Afgezien van het feit dat ze een waarschijnlijke recordhouder is, zorgen haar spierwitte snorharen ervoor dat ze er nog mooier uitziet en opvalt tegen haar donkere jas.

kat face divider 2

Andere Cat recordhouders

Missi en Whiskers zijn niet de enigen die beroemd zijn om hun unieke eigenschappen. Hier zijn enkele andere recordhoudende katten:

’s Werelds grootste kat

Deze titel is een lastige, omdat het afhangt van de manier waarop de kat wordt gemeten. De langste katten ter wereld, gemeten van kop tot staart, zijn meestal Maine Coons. De langste huiskattenrecordhouder is Barivel, een Maine Coon in Italië die 3 voet en 11,2 inch meet.

De langste kat ooit geregistreerd in de geschiedenis is een andere Maine Coon met de naam Mymains Steward Gilligan, of Stewie, uit Nevada. In 2010 was hij 4 voet en 0,42 centimeter lang.

Nu voor de hoogte, de titel gaat naar Arcturus Aldebaran Powers uit Michigan. Hij meet 1 voet en 7 centimeter van de vloer tot zijn schouders.

Zeer grote blauwe maine coon kat in bos
Afbeelding credit: Sergey Ginak, Shutterstock
thematische pauze

’s Werelds kleinste kat

De kleinste kat ter wereld in de geschiedenis was Tinker Toy, een mannelijke Himalaya-Perzische man uit Illinois. Hij was de runt van het nest en mat slechts 2,75 centimeter hoog tot de schouder en slechts 7,5 centimeter lang – wat betekent dat Missi’s snorharen dezelfde lengte hebben als de hele kat!

De huidige recordhouder voor de kleinste kat is Lilieput, een Munchkin-kat in Californië die 5,25 centimeter hoog is.

thematische pauze

’s Werelds rijkste kat

Een van de meer unieke titels, Blackie is ’s werelds rijkste kat na een ongelooflijke erfenis van zijn overleden eigenaar. Het is niet ongebruikelijk dat mensen hun fortuin aan hun huisdieren nalaten, hoewel Blackie, de huiskat van de teruggetrokken Britse antiquair Ben Rea, £ 7 miljoen erfde toen zijn eigenaar in 1988 stierf.

De kans is echter groot dat Blackie wordt onttroond door Grumpy Cat. Tardar Sauce, de unieke dwergkat met een onderbeet uit Arizona, werd een virale sensatie in de jaren 2010 in memes, spawning-boeken, merchandise, sponsoring en een film. De kat verdiende veel geld gedurende haar hele leven, met haar fortuin geschat op ongeveer $ 100 miljoen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Daar heb je het! Missi is de huidige wereldrecordhoudster voor haar 7,5-inch snorharen. Ze voegt zich bij de gelederen van andere recordhoudende katten, zoals Blackie, Barivel, Stewie en Tinker Toy, in haar roem.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: NON, Unsplash