Kunnen Schotse vouwkatten goed overweg met honden? Wat u moet weten!

Scottish Fold katten zijn lieve zachte katten met getikte oren en liefdevolle persoonlijkheden. Ze hebben de neiging om sociaal, vriendelijk en kalm te zijn. Deze relaxte huisdieren zijn relatief gezond, waarbij de meeste ongeveer 11 tot 15 jaar oud zijn. Vrouwelijke Schotse plooien wegen meestal 6 tot 9 pond, waarbij hun mannelijke tegenhangers vaak de weegschaal op meer dan 13 pond kantelen.

Schotse vouwkatten vormen diepe banden met hun menselijke metgezellen en doen het het beste wanneer ze omringd zijn door mensen en andere huisdieren. Vanwege de sociale aard van het ras, Scottish Folds kunnen goed overweg met kinderen, katten en honden. Maar om uw huisdieren de beste kans te geven om met elkaar om te gaan, stelt u uw viervoetige familieleden langzaam aan elkaar voor en geeft u ze veel tijd om zich aan elkaar aan te passen. Lees verder voor meer informatie over Schotse vouwkatten en hoe je honden en katten kunt introduceren!

cat + lijnverdeler

Doen Schotse vouwkatten het beter met een buddy?

Schotse plooien hebben de neiging om erg sociaal te zijn. Ze zijn ongelooflijk zachtaardig en brengen graag tijd door met mensen en andere wezens. Ze doen het niet goed wanneer ze lange tijd alleen worden gelaten, waardoor veel eigenaren deze kittens in paren adopteren om eenzaamheid te voorkomen. Schotse plooien hebben de neiging om verlatingsangst te ontwikkelen.

Katten met verlatingsangst hebben angstaanjagende paniekaanvallen wanneer ze alleen worden gelaten. Het wordt meestal gezien bij solo, binnenkatten die slechts één persoon hebben om aan hun behoeften te voldoen. Verrijkingsactiviteiten zoals interactief speelgoed en voedselpuzzels helpen vaak bij het beheersen van kattenangst.

Schotse vouwkat en een kaukasische herderspuppy
Afbeelding Credit: Jarodka, Shutterstock

Hoe introduceer je katten en honden?

Doe het rustig aan wanneer je je huisdieren voor het eerst aan elkaar voorstelt. Houd je kat en hond gescheiden totdat ze bij elkaar in de buurt kunnen zijn zonder dat er vijandelijkheden uitbreken. Richt een hondenvrije kamer in voor uw kat, zodat ze kunnen ontsnappen als ze zich onveilig of overweldigd voelen.

Voer beide huisdieren tegelijkertijd, maar aan weerszijden van een gesloten deur, zodat ze iets leuks (voedsel) beginnen te associëren met de aanwezigheid van het andere dier. En periodiek hun beddengoed verwisselen. Laat je kat slapen op een deken waar je hond in heeft geknuffeld en vice versa om de twee te laten wennen aan elkaars geur.

De meeste huisdieren kunnen veilig aan elkaar worden voorgesteld na 2 of 3 dagen acclimatisatie achter gesloten deuren. Leid uw hond aan voordat u de twee huisdieren introduceert om ervoor te zorgen dat u snel kunt reageren op hondensnoei. Begin met korte periodes en bouw in de loop van de tijd op. Houd uw hond te allen tijde in de gaten en grijp in voordat er een achtervolging op gang komt!

Hoe lang duurt het voordat katten en honden aan elkaar wennen?

Er is geen specifieke hoeveelheid tijd nodig voor katten en honden om aan elkaar te wennen. Sommige huisdieren slaan het af zodra ze worden geïntroduceerd, en anderen hebben een beetje tijd nodig om de aanwezigheid van een nieuw wezen in huis te accepteren. Als het soepel verloopt en er geen grote incidenten zijn, kan het proces slechts 2 of 3 dagen duren.

Wees voorbereid om uw huisdieren minstens 1 of 2 weken gescheiden te houden voor het geval het introductieproces niet zo goed verloopt als u zou willen. Vergeet niet dat uw nieuwe huisdier zich ook moet aanpassen aan zijn nieuwe huis, niet alleen aan de aanwezigheid van een ander gezelschapsdier. Het duurt vaak ongeveer 3 weken voordat honden zich op hun gemak voelen in een nieuw huis. Katten hebben iets langer nodig en hebben ongeveer 1 maand nodig om comfortabel te worden na een verhuizing.

Kat en Golden Retriever honden knuffelen
Afbeelding credit: Chendongshan, Shutterstock

Welke rassen kunnen goed overweg met katten?

Golden Retrievers, Labrador Retrievers, Basset Hounds, Beagles, Bulldogs, Mopshonden, Collies en King Charles Spaniels staan bekend als katachtige honden. Andere opties zijn Ierse Setters en Papillons. Duitse herders, mits goed getraind, doen het vaak best goed met katten.

Zoek naar rassen die de neiging hebben om ontspannen, ontspannen en zeer trainbaar te zijn. Sommige honden, met name herders zoals Blue Heelers en Border Collies, proberen kinderen en katten te koraal. Grondige training is noodzakelijk om te voorkomen dat uw hond gedrag vertoont dat uw kat bedreigend kan vinden. Grijp onmiddellijk in als uw hond uw kat begint te achtervolgen om te voorkomen dat het gedrag een gewoonte wordt.

golden retriever portret op bankje in de sneeuw.
Afbeelding Credit: Debra Anderson, Shutterstock

Kunnen Schotse vouwkatten goed overweg met andere huisdieren?

Absoluut. Schotse vouwkatten hebben geen hoge prooidrift zoals andere raskatten, zoals Savannah en Bengaalse katten. Schotse plooien vallen meestal geen cavia’s, hamsters, muizen en andere kleine beestjes aan.

Schotse plooien zijn een beetje actiever dan je gemiddelde couch-potato kat, maar ze hebben niet veel energie om te verbranden, dus ze zullen eerder naast hun favoriete mens kruipen dan kleinere huisdieren kwellen.

Streef naar twee of drie korte speelsessies per dag om uw huisdier mentaal en fysiek fit te houden! Als bijkomend voordeel kan een beetje op spel gebaseerde oefening uw kat helpen een gezond gewicht te behouden, wat de ontwikkeling van ziekten zoals artrose en hartaandoeningen kan voorkomen. Alle Schotse plooien met de kenmerkende gekrulde oren van het ras lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van pijnlijke artritis, waardoor goed gewichtsbeheer een must is voor deze katten.

grijze schotse vouw in een krabpaal
Image Credit: 美智子, Pixabay

kattenpootverdeler

Conclusie

Schotse vouwkatten zijn meestal zachtaardig en zachtaardig, wat betekent dat ze meestal goed overweg kunnen met andere huisdieren, waaronder honden. Ze hebben geen hoge prooidriften en geven de voorkeur aan knuffelen boven ritsen. Deze patiëntenkitten hebben geen specifieke verzorgings- of dieetbehoeften. Ze hebben ook niet veel beweging of ruimte nodig, waardoor ze ideale huisdieren zijn voor appartementsbewoners. Schotse vouwkatten zijn een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een vriendelijke metgezel die goed overweg kan met kinderen, andere katten en honden!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Sophkins, Pixabay