Kunnen katten vertellen wat een menselijke baby is? Alles wat u moet weten!

Katten zijn eigenaardige wezens die naar hun eigen trommel marcheren. Sommige katten zijn nieuwsgierig en vriendelijk en willen bij je in de buurt zijn, terwijl anderen zich terugtrekken op hun favoriete loungeplek zonder de wens om gehinderd te worden. Sommige katten tolereren lawaai, terwijl anderen het geluid van schreeuwende kinderen en chaos haten. Maar hoe zit het met baby’s? Kunnen katten vertellen wat een menselijke baby is?

Gezien het feit dat katten nieuwsgierige wezens zijn, het lijkt erop dat ze kunnen vertellen wat een menselijke baby is op basis van hun reacties. Lees verder voor meer informatie.

3 katten gezichtsverdeler

Kunnen katten vertellen wat een menselijke baby is?

Helaas ondersteunt weinig onderzoek de theorie dat katten weten wat een menselijke baby is. We kunnen de theorie alleen baseren op katten die met baby’s in wiegjes willen komen en hoe katten vooral nieuwsgierig zijn naar de baby als de baby thuiskomt uit het ziekenhuis.

Katten houden van warmte en comfort tijdens het slapen, en een baby biedt precies dat in de wieg. Sommige katteneigenaren hebben verklaard dat hun kat veel geduldiger is met hun baby en delicater lijkt te zijn in de aanwezigheid van de baby.

Baby’s ruiken anders1 van volwassenen, en ze hebben de neiging om naar melk en vuile luiers te ruiken, wat zeker een kat de wens zal geven om te onderzoeken. Houd de baby- en kattenbezoeken kort totdat uw kat zich helemaal op zijn gemak voelt. Zorg ervoor dat je je kat aait (als je kat dat leuk vindt) en geef je kat veel liefde terwijl hij in de buurt van de baby is om jaloezieproblemen op afstand te houden.

grijze kat in de buurt van baby
Afbeelding Credit: aprilante, Shutterstock

divider-catclaw1

Zal mijn kat de adem uit mijn baby zuigen?

De meeste kattenouders hebben de mythe gehoord over katten die de adem uit een baby zuigen1. Deze mythe is precies daarboven met zwarte katten die pech hebben. Niettemin hebben katten een ongelooflijk reukvermogen en de geur van de melkachtige adem van een baby zal de kat waarschijnlijk naderen, zelfs als de baby in de wieg ligt.

Een kat kan in de buurt van of over de borst van een baby liggen om een vleugje te krijgen, maar dat betekent niet dat de kat de adem van de baby zuigt – de kat is gewoon nieuwsgierig.

Laat de kat en baby nooit alleen in de wieg. Altijd toezicht houden1 om ervoor te zorgen dat de kat de baby niet per ongeluk verstikt.

divider-catclaw1

Hoe u uw kat kunt voorstellen aan een pasgeboren baby

Om te beginnen voeg je nieuwe items toe aan je huis voordat de baby arriveert, en het is een goed idee om je kat te laten ruiken en onderzoeken1 de nieuwe items voordat de baby thuiskomt. Katten houden van routine en voorspelbaarheid, en de nieuw toegevoegde items in huis kunnen uw kat in eerste instantie een beetje stress bezorgen. Na een tijdje zal uw kat wennen aan de nieuwe items, en dit zal de introductie een beetje gemakkelijker maken.

Eenmaal thuis met de baby, reserveer dan rustige tijd1 met alleen jij, de baby en je kat. Laat je kat de baby ruiken en eventuele dekens of kleding die je baby aan heeft. Zorg ervoor dat de kamer stil en stressvrij is.

Voordat de baby arriveert, is het een uitstekend idee om je kat te laten wennen aan het horen van de kreten van een pasgeborene. Speel audiofragmenten af van gorgelende geluiden, babykreten en koeren om uw kat aan de geluiden te laten wennen. Dit zal helpen wanneer de baby daadwerkelijk aanwezig is.

Met tijd en geduld zal uw kat wennen aan de baby, maar houd altijd toezicht op uw kat en baby wanneer ze samen zijn, vooral in een wieg. Laat de kat voor de veiligheid niet met de baby in de wieg liggen, tenzij je in de kamer bent. Sluit anders de deur om de kat buiten te houden tijdens het dutje en de slaaptijden van de baby.

Bruine kat die een Kaukasische pasgeboren baby kust
Afbeelding Credit: Julieta Fotografia, Shutterstock

divider-catclaw1

Tips om uw kat gezond en veilig te houden

Houd altijd toezicht op je kat met de nieuwe baby. Je kat kan jaloers worden, maar als je het hierboven genoemde advies opvolgt, zou je aangename resultaten moeten hebben. Zorg ervoor dat je de behoeften van je kat bijhoudt, ook al zijn je handen vol met de nieuwe baby. Zorg er ook voor dat je de kattenbak schoon houdt en geef je kat een gebied om zich terug te trekken als het huilen van de baby te veel wordt.

Blijf je kat de liefde geven die hij gewend is en voed altijd een gezond, compleet en uitgebalanceerd dieet. Vergeet niet om ook te allen tijde vers water voor je kat te voorzien! Al deze dingen zijn de sleutel tot het gereguleerd houden van het huis en uw kat.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Het thuisbrengen van een nieuwe baby is een spannende tijd, en als je een kat hebt, betekent dit niet dat het een stressvolle tijd moet zijn. Zoals we al zeiden, is er geen sluitend onderzoek on of katten weten wat een menselijke baby is, maar het lijkt net zo waarschijnlijk op basis van reacties, nieuwsgierigheid en geuren. Uiteindelijk kunnen katten en baby’s harmonieus samenleven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Sharomka, Shutterstock