Kunnen katten slechte energie voelen? – Het fascinerende antwoord!

Net als mensen kunnen katten energieverschuivingen voelen in de mensen met wie ze dicht bij zijn. Natuurlijk weet je kat dat je boos bent als je schreeuwt of met dingen gooit. Het is niet moeilijk om te vertellen wat je voelt als je duidelijk tekenen van sterke emoties vertoont. Maar wist je dat je kat ook stille gevoelens kan oppikken, zoals wanneer je intern stress hebt over rekeningen die op het juiste moment komen of een bijzonder uitdagend project op het werk? Het is een fantastische katachtige superkracht, maar het kan hen ook negatief beïnvloeden.

Blijf lezen om meer te weten te komen over katten en hun vermogen om energie te voelen.

3 katten gezichtsverdeler

Kunnen katten slechte energie voelen?

Ja! Katten zijn zich instinctief bewust van negatieve energie, zozeer zelfs dat sommigen geloven dat ze het zelfs kunnen gaan absorberen.

Katten zijn misschien niet in staat om onze woorden te begrijpen, maar ze zijn zeer intuïtief en begaafd in het lezen van onze emoties. Door de jaren heen zal je kat beter worden in het beheersen en begrijpen van de gezichten die je maakt wanneer je emoties zoals geluk, angst of woede voelt.

Perzische Schotse Fold Mix
Afbeelding credit: Siwakorn_M, Shutterstock

Hoe kunnen katten energie voelen?

Mensen krijgen veel interessante informatie over elkaar door reukzin (ruiken). De moleculen in de lucht die een reactie uitlokken, worden feromonen genoemd. De feromonen die je vrijgeeft, kunnen signalen sturen over je stemmingen en je genetische samenstelling. Hoewel mensen geen feromonen kunnen ruiken, hebben ze zeker invloed op onze gemoedstoestand. Uit een studie bleek bijvoorbeeld dat vrouwen die een farmacologische dosis van een specifiek type feromoon kregen, verbeteringen in stemming en focus vertoonden.

Hoewel er geen duidelijke studies zijn over het vermogen van dieren om menselijke feromonen te detecteren, is het duidelijk dat katten de hormonen kunnen ruiken die ons lichaam vrijgeeft.

Neem bijvoorbeeld een kat genaamd Oscar, die in een verpleeg- en revalidatiecentrum in Rhode Island woonde. Oscar was in staat om de dood van 25 patiënten te voorspellen door simpelweg op het bed van de patiënt te liggen wanneer het hun tijd was om te passeren. Het is onwaarschijnlijk dat hij vaststelde dat de dood nabij was vanwege emoties, maar in plaats daarvan de chemicaliën en hormonen die de stervende lichamen afgeven.

Sterke emoties zullen veranderingen in je hormonen vrijgeven, waardoor de geur die je afgeeft verandert. Katten en honden zijn zeer ontvankelijk voor geuren, waardoor ze energie en stemmingswisselingen voelen.

Hoe reageren katten op verschillende emoties?

Het is niet alleen negatieve juju die katten kunnen oppikken. Ze kunnen alle energieverschuivingen voelen.

Als je je bijvoorbeeld ooit down hebt gevoeld op de vuilnisbelt, heb je misschien gemerkt dat je kat extra aanhankelijk of knuffelig is. Er wordt gedacht dat katten de hormonen kunnen opsnuiven die vrijkomen door je tranen.

Als je bang bent, kan je lichaam adrenaline afgeven om de vlucht- of vechtreactie te initiëren. Als je met je kat omgaat terwijl je bang bent, kan hij je angst ruiken en reageren op de subtiele veranderingen in je houding en hartslag.

Als u of iemand die u kent ooit zwanger is geweest, heeft u misschien gemerkt dat het gedrag van uw kat verandert als reactie op de zwangerschap. Het kan bijvoorbeeld aanhankelijker, nieuwsgieriger of angstiger worden. Je kat heeft de baby misschien zelfs opgepikt voordat je zelfs maar wist dat je zwanger was. Wanneer een vrouw zwanger wordt, produceert het lichaam hogere niveaus van bepaalde hormonen. Deze hormonale verschuivingen veranderen subtiel de manier waarop het lichaam ruikt. Hoewel we deze veranderingen niet kunnen ruiken, kan het gevoelige reuksysteem van een kat dat zeker wel.

kattenpoot op het gezicht van de man
Afbeelding credit: Nataliabiruk, Shutterstock

Wat doen katten als ze slechte energie voelen?

Er zijn verschillende reacties die uw kat kan hebben op slechte energie.

Ten eerste kunnen ze rennen en zich verstoppen wanneer ze negatieve energie van iemand oppikken. Deze veilige plek geeft hen bescherming en kan een bedrade reactie zijn bij katten als een overlevingsmechanisme van toen ze in het wild leefden.

Andere katten kunnen reageren op slechte energie door agressiviteit, vooral als ze zich bedreigd voelen. Ze kunnen bijvoorbeeld naar je toe zwaaien als je begint te grommen of te sissen.

Ze kunnen ook besluiten om je te negeren. Katten kunnen kiezen bij wie ze in de buurt willen zijn, en als je energie ze slechte vibes geeft, kunnen ze van je weglopen om hun vrede te bewaren.

bange Britse blue-point kat verstopt zich onder het bed
Afbeelding Credit: Zossia, Shutterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Je kat kan je humeur en slechte energie in huis oppikken. Katten zijn gevoelig voor hun omgeving en subtiele veranderingen kunnen het evenwichtige evenwicht dat ze hebben leren kennen en verwachten, verstoren. Dus de volgende keer dat je begintom rood te zien, denk aan je kat en hoe je uitbarsting het zal beïnvloeden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Luisella Planeta LOVE PEACE 💛💙 , Pixabay