Kunnen katten rundvlees Wellington eten? Is het goed voor hen?

Beef Wellington is een populair gerecht voor de feestdagen of diners. Het is een indrukwekkend gerecht om te maken en misschien wil je het delen met je kat. Echter Beef Wellington is niet veilig voor katten om te eten. Hoewel het sterk uit vlees bestaat, maken sommige componenten het ongezond voor katten en kunnen ze ziek worden.

Het is dus het beste om Beef Wellington voor mensen te reserveren en een aantal veilige alternatieven bij de hand te hebben als uw kat om een stuk begint te bedelen.

cat + lijnverdeler

Waarom katten geen rundvlees zouden moeten eten Wellington

beef wellington op bord
Afbeelding Credit: pzphone, Pixabay

Verschillende ingrediënten die in Beef Wellington worden gebruikt, zijn onveilig voor katten. Ten eerste bevat dit gerecht veel zout. Het rundvlees is zwaar gekruid en het heeft ook gekruide champignons en prosciutto. Hoewel katten natrium nodig hebben om het dagelijks functioneren van het lichaam te behouden, kan te veel zout leiden tot zoutvergiftiging. Katten die getroffen zijn door zoutvergiftiging kunnen braken, diarree, lethargie, zwakte, uitdroging en overmatige dorst ervaren.

Een ander onderdeel van Beef Wellington om te overwegen is de duxelles. Deze champignonmix bevat meestal sjalotten of uien. Alle leden van de alliumfamilie zijn giftig voor katten en te veel eten kan rode bloedcellen beschadigen en leiden tot bloedarmoede.

Beef Wellington is ook gekruid met kruiden en specerijen die maagklachten voor katten kunnen veroorzaken. Ingrediënten zoals zwarte peper, mosterd en bieslook kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten en diarree of braken veroorzaken.

Ten slotte is het bladerdeeg gewikkeld rond Beef Wellington niet gezond voor katten. Hoewel katten koolhydraten met mate kunnen eten, heeft bladerdeeg geen significante gezondheidsvoordelen. Het bevat veel boter en heeft zeer weinig voedingswaarde.

Cat-Safe Beef Wellington Ingrediënten

Beef Wellington bestaat uit vele ingrediënten en er zijn er verschillende die veilig zijn voor katten om te eten. Dus als je dit gerecht bereidt, kun je een kleine portie ingrediënten opzij zetten die je als traktaties aan je kat kunt voeren.

Rundvlees

Volledig gekookt, ongekruid rundvlees is veilig voor katten om te eten. Dus, voordat je een Beef Wellington inpakt, kun je een klein stukje rundvlees afsnijden en grondig koken zonder olie of smaakmakers. Rundvlees is een uitstekende bron van B-vitamines, ijzer en niacine. Het bevat ook taurine, een essentieel aminozuur dat katten nodig hebben voor een gezond dagelijks leven. Taurinedeficiënties kunnen leiden tot aanzienlijke vermijdbare gezondheidsproblemen, zoals katachtige centrale retinale degeneratie (FCRD) en gedilateerde cardiomyopathie (DCM).

Eieren

Gekookte eieren zijn veilig voor katten om af en toe te eten. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en vetten en je kunt de dooier verwijderen als je de hoeveelheid vet die je kat eet liever wilt verminderen. Zorg ervoor dat u het ei volledig kookt voordat u het aan uw kat voert. Onvoldoende verhitte en rauwe eieren kunnen worden geïnfecteerd door salmonella en voedselvergiftiging veroorzaken.

Aardappels

Beef Wellington kan worden geserveerd met een kant van geroosterde aardappelen. Katten kunnen genieten van kleine hoeveelheden ongekruide, geschilde aardappelen die volledig zijn gekookt. Houd er rekening mee dat aardappelen alleen als traktaties moeten worden gegeven, omdat ze niet echt veel voedingswaarde hebben voor katten.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Beef Wellington is geen gezond of veilig voedsel om katten te voeren. Het bevat veel natrium en andere ongezonde ingrediënten, zoals sjalotten en bladerdeeg. Gelukkig zijn er verschillende ingrediënten in Beef Wellington die katten kunnen eten als ze op de juiste manier zijn bereid. Dus als je Beef Wellington helemaal opnieuw maakt, kun je een paar ingrediënten opzij zetten en ze grondig koken, zodat je kat kan genieten van een aantal speciale lekkernijen terwijl je dit speciale gerecht bereidt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: istetiana, Shutterstock