Kunnen katten pompoenpuree eten? Het schokkende antwoord!

Wanneer ze aan pompoenen denken, denken de meeste mensen aan vallende bladeren, vreugdevuren, koude temperaturen en seizoensgebonden lekkernijen. Wist je echter dat katten net zoveel van pompoen, pompoentaart en pompoenpuree houden als hun huisdierouders? Of het nu gaat om een voorproefje van je pumpkin spice latte of een hapje van de pompoentaart die je aan het bakken bent, sommige katten houden net zoveel van pompoen als wij.

Hoewel je katachtige vriend misschien dol is op een goede pompoenpuree en al het andere pompoen, betekent dat niet dat het goed voor hen is. Kunnen katten pompoenpuree eten? Is het goed voor hen? Kunnen ze andere soorten pompoenen eten? We zullen al deze vragen en meer hieronder beantwoorden, maar het korte antwoord is: ja.

3 katten gezichtsverdeler

Kunnen katten pompoenpuree eten?

Ja, katten kunnen pompoenpuree eten. In feite heeft het nogal wat gezondheidsvoordelen voor je katachtige vriend. Pompoenpuree is een natuurlijke bron van vezels die helpt bij constipatie bij je katachtige vriend. Als je kat moeite heeft om naar de badkamer te gaan, kan het mengen van een beetje pompoenpuree met zijn voedsel de truc doen.

Pompoen wordt vrij vaak aanbevolen door dierenartsen voor verstopte katten. Pompoenpuree helpt ook de spijsvertering en het is bekend dat het helpt bij gewichtsverlies, dus het af en toe aan uw kat voeren is veilig. De kunst is om te weten hoe vaak je je kat pompoenpuree kunt geven.

tabby kat die kattenvoer uit kom binnen eet
Afbeelding Credit: Africa Studio, Shutterstock

Hoe vaak kun je een kat pompoenpuree voeren?

Je kunt je kat één tot twee keer per dag pompoenpuree voeren. Het is een geweldige manier om de spijsvertering van je kat te verbeteren, te helpen bij constipatie en vezels te leveren. Het is een veilige, gezonde traktatie voor huisdieren, maar het mag hun normale dieet niet vervangen, omdat katten eiwitten nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Als je kat geconstipeerd is, kun je zijn pompoenpuree met een beetje per dag verhogen totdat ze weer gezond zijn.

Hoe u uw kat pompoen kunt voeren

Als je kat van pompoen houdt en je bereid bent om je traktatie te delen, is het het beste om het een kleine hoeveelheid gekookte pompoen te geven zonder toegevoegde kruiden, omdat je niet weet hoe de kruiden je katachtige vriend zullen beïnvloeden.

Als je pompoen in blik hebt of gepureerd, controleer dan de ingrediënten op de verpakking voordat je het aan je kat geeft. Suiker en andere zoetstoffen kunnen de spijsvertering van uw huisdier verstoren en het is beter om gewoon pompoenvlees te serveren.

Het is belangrijk op te merken dat sommige katten dol zijn op de smaak van pompoen en het zelf zullen eten. Er zijn echter enkele katten waar je een beetje creatief mee moet worden en de smaak moet maskeren. Voor deze katten, probeer één tot twee lepels van de pompoen te roeren met hun ingeblikt voedsel voor het beste resultaat.

zelfgemaakte pompoenpuree in een kom
Afbeelding Credit: Gamzova Olga, Shutterstock

Kunnen katten pompoentaart eten?

Hoewel een kleine hoeveelheid van de vulling van een pompoentaart of pompoen in blik je kat geen pijn zal doen, moet je onthouden dat ze vol zitten met kruiden die je kat niet nodig heeft en misschien niet goed verdraagt. Sommige kruiden in pompoentaart, waaronder kaneel, piment, nootmuskaat en gember, zijn zelfs enigszins giftig voor katten, en het laatste wat je wilt is je kat ziek maken. Als je kat een klein knabbeltje krijgt, is het goed. Als het echter meer eet dan dat, kan dit leiden tot gastro-intestinale overstuur en het is het beste om contact op te nemen met uw dierenarts.

Kunnen kittens pompoenpuree eten?

Hoewel pompoenpuree geschikt is voor volwassen katten, is het het beste om het niet aan uw kitten te voeren, omdat ze een zich ontwikkelend maagdarmkanaal hebben. Pompoen is geschikt voor verstopte katten, maar kittens hebben soms dunne ontlasting om mee te beginnen, dus het is het beste om pompoen uit de buurt van je kleine kittens te houden totdat ze oud genoeg zijn om het te hebben.

garen ball divider

Kun je je kat pompoenpitten voeren?

Pompoenpitten worden niet als giftig voor katten beschouwd. Ze zijn echter een verstikkingsgevaar. Als uw kat de zaden echter eet, kunnen ze ook een darmobstructie veroorzaken die mogelijk een operatie vereist.

Je kunt je kat pompoenpitten geven, maar het is het beste om ze kapot te slaan om je kat veilig te houden. Strooi de gemalen zaden op het schaaltje met ingeblikt voedsel van je kat voor een extra speciale traktatie.

kat zittend op een krabpaal
Afbeelding Credit: Veera, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Katten kunnen pompoenpuree hebben en zowat alles wat met pompoen te maken heeft. Het is echter het beste om ze gewone pompoen te geven die geen kruiden of suiker bevat. Houd de zaden uit de buurt van je katachtige, tenzij ze worden geplet of gepureerd, omdat ze verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Je kat kan pompoenpuree hebben omdat het vol zit met de vitamines, voedingsstoffen en vezels die de kat nodig heeft om gezond en gelukkig te zijn. Voel je dus vrij om je pompoen te delen met je katten, maar doe het met mate.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Ildi Papp, Shutterstock