Kunnen katten pillenzakjes eten? Is het gezond voor ze?


Helaas maken bijna alle katteneigenaren tijden mee dat hun kat medicijnen krijgt voorgeschreven voor een gezondheidstoestand. Katten houden er over het algemeen niet van om dingen te eten die niet smaken naar hun favoriete dingen zoals vis, kip en rundvlees. Als u denkt aan het doorslikken van een pil, zelfs sommige mensen doen dat niet graag. Kunt u zich voorstellen hoe het is om een kat elke dag een pil te laten slikken?

Pillenzakjes voor honden zijn bedoeld om pillen op een smakelijke manier aan huisdieren te geven, maar kunnen ze ook voor katten worden gebruikt? Lees hieronder verder om erachter te komen of het veilig is om hondenpilzakjes bij je kat te gebruiken.

verdeler-kattenklauw1

Wat zijn hondenpillenzakken?

Hondenpilzakjes zijn gemaakt als traktaties om de smaak en geur van een pil te maskeren. Ze zien er meestal uit als ronde of blokjesvormige hapklare traktaties gemaakt van de soorten smaken die huisdieren lekker vinden. Ze voelen meestal zachter aan en werken door de pil in het midden te plaatsen en de traktatie volledig rond de pil te persen. Wanneer u het aan uw hond geeft, proeft hij de traktatie veel meer dan de pil zelf. Ze zien het als een traktatie omdat ze braaf zijn, en associëren het dus niet met iets negatiefs. Dit maakt het innemen van de medicatie veel gemakkelijker voor zowel hond als baas.

Doen pillenzakjes voor honden kwaad bij katten? Hoe zijn ze anders?

kat die een kattensnoepje of kattenvoer met de hand krijgt
Beeldkrediet: Jakub Zak, Shutterstock

Hondenpillenzakken zullen je katten niet per se pijn doen of ziek maken, omdat ze meestal bestaan uit lekkere, veilige ingrediënten voor dieren. Je kat zal hoogstwaarschijnlijk in orde zijn als je een last-minute optie nodig hebt om ze hun medicatie te geven. Het is echter belangrijk om met een paar factoren rekening te houden.

Eerst en vooral, raadpleeg altijd uw dierenarts als u twijfels of vragen heeft over het gebruik van hondenpillenzakjes om uw kat hun medicatie te geven. Niet alleen omdat u het wilt controleren met een professional, maar ook om er zeker van te zijn dat de pil op deze manier kan werken. Er kunnen specifieke voedingsinstructies zijn die de dierenarts u heeft gegeven.

Vervolgens moet u rekening houden met de grootte van het pillenzakje. Honden hebben een grotere mond en een andere structuur van hun mond en kaak, dus pillenzakjes kunnen groter zijn of anders zijn geconstrueerd dan een pillenzakje voor katten. Het kan gemaakt zijn van een kleverige substantie of gearomatiseerd zijn met iets als zuivel of pindakaas waar katten afkerig van kunnen zijn.

De ingrediënten in pillenzakjes voor honden kunnen gemaakt zijn met honden in gedachten, dus daar moet u ook rekening mee houden. Het is veel moeilijker om een zak hondensnoepjes te pakken en er zeker van te zijn dat alle ingrediënten die erin zitten ook veilig zijn voor katten.

kat + lijnverdeler

Final Thoughts

Houd al deze punten in gedachten voordat je probeert om hondenpillenzakjes voor je kat te gebruiken, en gebruik ze alleen als het nodig is. Als het laat op de avond is en je moet je kat hun medicijnen geven, maar je bent hun favoriete traktatie vergeten, dan is het misschien een of twee keer goed.

Probeer je te houden aan pillenzakjes voor katten, als dat mogelijk is, omdat de gebruikte ingrediënten gemaakt zullen zijn met katten in gedachten. Dit is in termen van voeding, calorieën, ingrediënten, en grootte. Overleg altijd met je dierenarts voordat je traktaties probeert te mengen met medicatie. Bepaal of uw kat de medicatie met voedsel moet innemen en of het even effectief zal zijn als het niet in zijn geheel wordt geconsumeerd, voordat u zakjes met honden- of kattenpillen gebruikt.

thematische onderbreking

Beeldkrediet: Veera, Shutterstock