Kunnen katten pecantaart eten? Is het goed voor hen? – Alles wat u moet weten!

Pecan Pie is een heerlijk dessert dat traditioneel wordt geserveerd in de Verenigde Staten tijdens de winter en herfst. Het is verrukkelijk zoet en bevat pecannoten, eieren, melasse, glucosestroop, bruine suiker, boter en vanille-extract. Sommige recepten vragen zelfs om bourbon of ahornsiroop. En dat alles komt in een mooie schilferige korst geladen met boter en zout. Hoewel pecantaart heerlijk is, kwalificeert het niet als gezond voor katten.

Als je kat een paar happen pecantaart neemt, is er waarschijnlijk niets om je zorgen over te maken. Ze kunnen overgeven of een beetje diarree hebben vanwege het hoge vetgehalte van de taart, maar je kijkt waarschijnlijk niet naar een reis naar de dierenarts voor noodgevallen. Menselijk voedsel zoals pecantaart is over het algemeen niet geweldig voor katten omdat ze tonnen calorieën bevatten, weinig voedingsstoffen bevatten die katten nodig hebben en vaak bijdragen aan kattenobesitas.

Kattenkogelverdeler 1

Pecan Pie Ingrediënten

Pecannoten en boter zijn niet giftig voor katten, maar ze bevatten veel vet dat moeilijk kan zijn voor kattenlipjes en kan leiden tot braken en diarree. De meeste katten zijn intolerant voor zuivelproducten, maar er is niets giftigs aan melk, boter en room. Dat betekent echter niet dat ze deze items regelmatig moeten krijgen.

Katten hebben zout nodig om gezond te zijn en het wordt beschouwd als een essentiële voedingsstof. Maar er is een limiet aan hoeveel ze veilig kunnen innemen. Wanneer katten grote hoeveelheden zout consumeren, kan het giftig worden. Neem contact op met uw dierenarts als u vermoedt dat uw kat tekenen van zouttoxiciteit vertoont, zoals desoriëntatie of gastro-intestinale problemen.

De meeste producten in pecantaart volgen een vergelijkbaar patroon, geen enkele is ronduit giftig, maar vrijwel allemaal kunnen katten ziek worden als ze te veel eten. Maar er is één uitzondering; omdat het alcohol bevat, is vanille-extract niet veilig voor katten. Alcohol is giftig voor katten. Zelfs relatief kleine hoeveelheden kunnen kattenethanolvergiftiging veroorzaken. Maar er zal over het algemeen niet genoeg alcohol in een of twee pecantaartbeten zitten om een ernstig probleem voor uw kat te creëren.

De meeste pecan pie recepten die bourbon, vanille-extract of alcohol vereisen, hebben slechts 1 of 2 eetlepels nodig. Taarten worden meestal ongeveer 1 uur gebakken bij temperaturen variërend van 350ºF-375ºF, wat betekent dat ten minste een deel van de alcohol zal verbranden. Het is zeer onwaarschijnlijk dat uw huisdier in staat zou zijn om genoeg in slechts een paar happen taart in te nemen om in de problemen te komen. Als u zich echter zorgen maakt, moet u contact opnemen met uw dierenarts of hulpverlener voor advies.

pecan taart gegeten

Dus waarom kan mijn kat geen pecan pie eten?

Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat hun spijsverteringskanaal is geoptimaliseerd om voedingsstoffen uit vlees te halen. En een kat van 10 pond heeft slechts ongeveer 250 calorieën per dag nodig om aan zijn energiebehoeften te voldoen, en ze hebben ook bepaalde hoeveelheden eiwitten, vetten en voedingsstoffen zoals taurine nodig.

Menselijk voedsel zoals pecantaart verhoogt de calorie-inname van katten drastisch, terwijl het bijna geen van de voedingsstoffen biedt die katten nodig hebben om in topvorm te blijven. Katten die regelmatig snacken op menselijk voedsel tijdens het eten van normale porties kattenvoer, krijgen vaak overgewicht vanwege het hoge aantal calorieën in menselijk voedsel.

Meer dan 30% van de Noord-Amerikaanse katten wordt als zwaarlijvig beschouwd. Katten met overgewicht hebben een grotere kans op het ontwikkelen van aandoeningen zoals artrose, blaasstenen en diabetes. Ze hebben zelfs de neiging om korter te leven!

mini pecan taarten

3 kattenverdeler

Het ideale kattendieet

Zoek naar producten die voldoen aan de voedingsrichtlijnen van de American Association of Feed Control Officials (AAFCO). Droog en nat kattenvoer dat aan deze vereisten voldoet, biedt alle dagelijkse vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid van katten. Maar u kunt de gezondheid van uw huisdier nog steeds negatief beïnvloeden door ze te veel van het goede spul te geven, dus investeer in een maatbeker en volg de voedingsinstructies van de fabrikant om te voorkomen dat u uw buddy overvoert. U kunt de traktaties van uw kat beperken tot ongeveer 5-10% van hun dagelijkse voedselinname om het calorieverbruik van uw huisdier onder controle te houden.

Een goede mix van natte en droge voedselopties geeft katten variatie. Het biedt ook een uitstekende bron van hydratatie, wat van vitaal belang is voor de gezondheid van katten, omdat veel katten niet genoeg water drinken. Niet genoeg drinken kan leiden tot uitdroging; de meeste katten moeten ongeveer 1 kopje water per 10 pond lichaamsgewicht drinken.

Natvoer bestaat vaak voor ongeveer 80% uit water en om een tandje bij te steken, overweeg dan om te investeren in een kattenfontein. Katten geven de voorkeur aan stromend water en daarom drinken ze graag uit druipende kranen. Het stromende water in fonteinen moedigt katten over het algemeen aan om meer te drinken.

kattenpootverdeler

Conclusie

Pecantaart is verre van een gezonde traktatie voor katten. Hoewel een hap of twee niets is om je zorgen over te maken, is het gewoon geen qua voedingswaarde verantwoorde kattenoptie. Pecantaart heeft een serieuze wallop in de vet-, suiker- en calorieafdelingen. Het eten van calorierijk menselijk voedsel zoals pecantaart leidt vaak tot gewichtstoename, wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van aandoeningen zoals artritis, diabetes.