Kunnen katten kokosnoot eten?

Kokosnoot wordt algemeen beschouwd als een gezond voedsel voor mensen, en kokosolie wordt ook steeds populairder. Mensen gebruiken kokosolie om hun huid en haar gevoed te houden en gebruiken het om gezonder te koken.

Dus, als kokosnoot zo goed is voor mensen, kan het dan ook gunstig zijn voor de gezondheid van je kat? Als je een katteneigenaar bent die zich afvraagt of katten kokosnoot kunnen eten, is het korte antwoord dat, ja, katten veilig kleine hoeveelheden kokosnoot kunnen eten.

Er zijn echter enkele dingen die u moet weten voordat u uw kat kokosvlees, kokosolie of kokoswater geeft.

Snel overzicht: Kunnen katten kokosnoot eten

Coconut Nutritionele Statistieken

De onderstaande voedingsinformatie toont de geschatte samenstelling van een eetlepel vers, vers geraspt kokosvlees. De voedingswaarden voor kokosvlokken en gekookt kokosvlees zullen variëren.

Calorieën (kcal) 17
Eiwit (g) 0.5
Vet (g) 1.5
Koolhydraten (g) 1
Vezels (g) 0.5
Suiker (g) 0.5
Mangaan (mg) 1
Koper (mg) 0.28
Fosfor (mg) 39.5
Kalium (mg) 11.2
IJzer (mg) 0.9

Coconut Voedingswaarde Feiten

Rauw kokosvlees is redelijk rijk aan vet en calorieën en bevat eiwitten. In tegenstelling tot veel andere groenten en fruit bevatten kokosnoten niet veel koolhydraten en zijn ze daarom relatief laag in suiker. Ze bevatten veel vitale vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B, selenium, mangaan, koper en ijzer.

Voordelen van kokosnoot voor katten

Rauw kokosvlees is redelijk rijk aan vet en calorieën en bevat eiwitten.

Hoewel kokosvlees veel vet bevat, zijn het voornamelijk gezonde vetten die gemakkelijk kunnen worden gemetaboliseerd en een goede bron van energie bieden. Bij mensen is aangetoond dat dit type vet, bekend als middellange keten triglyceriden (MCT’s), obesitas vermindert.

Kokosvlees bevat ook essentiële eiwitten die uw kat kan gebruiken om zachte weefsels te laten groeien en te herstellen. Het ijzergehalte in kokosvlees kan nuttig zijn bij de productie van rode bloedcellen van uw kat, terwijl selenium een krachtige antioxidant is.

De bijzonder speciale kwaliteit van kokosvlees is dat het rijk is aan mangaan, wat helpt de botten en gewrichten van uw kat gezond te houden en tegelijkertijd hun metabolisme te ondersteunen.

Is kokosnoot veilig voor katten?

Maar voordat u begint met het bereiken van geraspte kokosnoot of gedroogde kokosvlokken voor uw kat, moet u lezen over de mogelijke risico’s. En vergeet niet dat kokosvlees niet de enige vorm van kokosnoot is die beschikbaar is.

Kunnen katten kokosolie of kokosmelk hebben?

Hoe zit het met kokoswater, kokosolie of kokosmelk? Kleine hoeveelheden kokosolie zijn oké, maar je moet je kat geen kokosmelk of kokoswater geven. Dit komt omdat kokosmelk te veel vet bevat en kokoswater te veel kalium bevat.

Het geven van kokosolie aan uw kat kan uw kat helpen met verschillende kwalen, van haarballen tot een droge huid. Het is een geweldige vochtinbrengende crème en bevat goede vetten die de vacht van je kat glanzend, gewrichten comfortabeler en de huid gezonder kunnen houden.

Kokosolie kan ook ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen hebben. Het kan in kleine hoeveelheden worden gevoerd of rechtstreeks op de huid of vacht worden aangebracht. U moet echter contact opnemen met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over de huid of vacht van uw kat, omdat er een onderliggend gezondheidsprobleem kan zijn.

Hoeveel kokosnoot kan een kat eten?

Kokosvlees en kokosolie zijn beide rijk aan vet. Daarom moet u beginnen met het aanbieden van een zeer kleine hoeveelheid om de maag van uw kat niet van streek te maken. Dit is vooral belangrijk als ze nog nooit kokosnoot hebben gehad of als ze gevoelig zijn voor spijsverteringsstoornissen of pancreatitis.

Een goede richtlijn is om te beginnen met het aanbieden van een portie ter grootte van je pinknagel. Als ze genieten van de kokosnoot en geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen, kun je de hoeveelheid geleidelijk verhogen tot maximaal twee miniaturen per portie.

Dit geldt echter alleen voor kokosvlees en kokosolie, omdat kokosmelk en kokoswater uw kat onwel kunnen maken en niet worden aanbevolen.

Lees ook: Kunnen katten amandelmelk drinken?

Hoe vaak kan een kat kokosnoot eten?

Het is geen goed idee om je kat te vaak kokosnoot te geven, omdat de hoge vetgehaltes hun maag van streek kunnen maken of pancreatitis kunnen geven. Als je je kat regelmatig kokosnoot gaat voeren, is een portie een of twee keer per week meer dan genoeg. Als u kokosolie rechtstreeks op de huid van uw kat aanbrengt, kunt u dit vaker doen. Je moet er echter zeker van zijn dat ze niet licking het af!

Wordt kokosnoot gebruikt in commercieel kattenvoer?

Kokosnoot wordt soms gebruikt in commercieel kattenvoer, maar in verhoudingen die ervoor zorgen dat de algehele balans van het kattenvoer geschikt is. Hoewel kokosnoot op zichzelf te veel vet en calorieën zou bevatten, in combinatie met andere ingrediënten, zou het het dieet van uw kat enkele vitale voedingsstoffen kunnen geven zonder enige risico’s.

De risico’s van het eten van kokosnoot voor katten

Kokosnoot wordt soms gebruikt in commercieel kattenvoer, maar in verhoudingen die ervoor zorgen dat de algehele balans van het kattenvoer geschikt is.

Er zijn tal van risico’s verbonden aan het voeren van kokosnoot aan uw kat, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Ten eerste, als uw kat een voorgeschiedenis van pancreatitis heeft of als ze een gevoelige maag hebben, is het waarschijnlijk geen goed idee om hem iets vets zoals kokosnoot te geven. Zelfs katten zonder eerdere problemen kunnen braken, diarree of buikpijn ontwikkelen als gevolg van het eten van kokosnoot. Om deze reden is het belangrijk om alleen kleine hoeveelheden te voeren, vooral in het begin.

Lees ook: Beste kattenvoer voor gevoelige maag

Kokoswater is rijk aan kalium. Kalium is nodig voor veel functies in het lichaam, waaronder helpende signalen die door het hart reizen. Te veel kalium, bekend als hyperkaliëmie, kan de hartslag van uw kat vertragen of zelfs een hartaanval veroorzaken.

Lees ook: Wat is een normale hartslag voor een kat?

Kokosnoot is soms een ingrediënt in andere voedingsmiddelen, vooral zuivelalternatieven. Het vermijden van het geven van koemelk aan uw katachtige familieleden is een goed idee omdat ze lactose-intolerant zijn. Zuivelalternatieven zoals kokosyoghurt, kokosmelk, kokosijs en kokosslagroom bevatten echter nog steeds veel vet. Daarom kunnen ze uw kat nog steeds maagklachten bezorgen.

Houden katten van de smaak van kokosnoot?

Katten zijn obligate carnivoren, dus ze eten vooral graag dierlijke eiwitten. De meeste katten lijken niet bijzonder geïnteresseerd in het eten van kokosvlees, zelfs als het in de vorm van geraspte kokosnoot of kokosvlokken is. Ze kunnen echter worden verleid door de verboden, romigere opties zoals kokosyoghurt of kokosmelk. Dus om ongelukken te voorkomen, is het het beste om deze items buiten het bereik van uw kat te houden.

Samenvatting

Kokosnoot is beschikbaar om in verschillende vormen te consumeren, maar niet alle zijn veilig voor onze harige vrienden. Voordat u uw kat kokosnoot geeft, moet u ervoor zorgen dat u de risico’s begrijpt en hoe u ze kunt vermijden.

Veelgestelde vragen

Kan kokosnoot katten ziek maken?

Kokosvlees is rijk aan vet, wat katten ziek kan maken. Vet voedsel kan het spijsverteringsstelsel van uw kat verstoren, waardoor braken en dunne ontlasting ontstaan. Ze kunnen ook ontsteking van de alvleesklier veroorzaken, bekend als pancreatitis. Als je overweegt om je kat kokosnoot te voeren, voer dan slechts een kleine hoeveelheid kokosvlees of kokosolie.

Waarom eten katten kokosnoot?

Katten kunnen genieten van de romige textuur van kokosroom, kokosyoghurt of kokosmelk. Deze zuivelmelkalternatieven zijn echter meestal vetrijk en moeten worden vermeden.

Waarom houdt mijn kat van kokosnoot?

Elke kat is anders en sommige katten houden van verse kokosnoot. Als je je kat kokosnoot als traktatie gaat voeren, moet je het slechts één of twee keer per week geven en slechts een kleine hoeveelheid.

Is kokosnoot goed voor de huid van katten?

Kokosolie kan helpen om de huid van uw kat gezonder te maken, vooral als deze droog is. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat er veel oorzaken van dermatitis zijn en dat er veel een specifieke behandeling vereisen. Als u zich zorgen maakt over de huid van uw kat, moet u met uw dierenarts praten voordat u huismiddeltjes probeert.