Kunnen katten kalkoen eten?

Als je je huis deelt met een viervoeter van de katachtige variëteit, kun je ze af en toe betrappen op het bekijken van je snacks.

De meeste huisdierouders weten dat voedingsmiddelen zoals chocolade en druiven giftig zijn voor katten, en je denkt misschien twee keer na over het geven van echt vet voedsel zoals gefrituurde kip, donuts of slagroomtaarten! Maar wat als de snack die je eet behoorlijk gezond en niet-toxisch is; kun je het delen met je purry-vriend?

Kalkoen is een voorbeeld van een voedsel dat behoorlijk gezond is voor mensen en niet giftig voor katten, dus misschien kan uw kat wat kalkoen hebben? Nou, je hebt gelijk, katten kunnen kalkoen eten, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten voordat je je kat een hap van je broodje kalkoenlunchvlees aanbiedt!

Kort overzicht: Kunnen katten kalkoen eten?

Turkije Nutritionele Statistieken

De onderstaande tabel bevat de voedingsinformatie voor een dun plakje (20 g) gekookte kalkoenborst met de huid verwijderd. De waarden kunnen variëren afhankelijk van de locatie van het vlees en de kookmethode.

Calorieën (kcal) 29.0
Eiwit (g) 6
Vet (g) 0.5
Koolhydraten (g) 0
Vezels (g) 0
Suiker (g) 0
Natrium (mg) 12.6
Seleen (mcg) 4.5
Fosfor (mg) 42.9
Zink (mg) 0.32
Kalium (mg) 57.6
IJzer (mg) 0.28
Magnesium (mg) 5.4

Turkije Voedingswaarden

Turkije is relatief laag in calorieën en vet, en bevat geen suikers of koolhydraten. Het heeft veel B-vitamines, waaronder vitamine B3, B6 en B12, en bevat selenium (vitamine E). Het is ook een geweldige bron van mineralen zoals fosfor, natrium, kalium, zink en magnesium.

Aan de andere kant bevat het geen voedingsvezels, die uw kat nodig heeft om zijn darmen en ontlasting gezond te houden.

Voordelen van Turkije voor katten

Voer alleen kleine stukjes gekookte kalkoen met de huid en botten verwijderd.

Uit de tabel met voedingsstatistieken is het gemakkelijk om te zien dat kalkoen een uitstekende optie is als je je katachtige vriend wilt trakteren op iets lekkers maar voedzaams. Het lage aantal calorieën en het gebrek aan vet en suikers betekenen dat je niet zult eindigen met een podgy poes.

Daarom lopen ze geen hoog risico op gezondheidsproblemen die verband houden met obesitas, zoals diabetes, hartaandoeningen en artritis.

Katten hebben dierlijke eiwitten nodig in hun dieet omdat ze obligate carnivoren zijn. Kalkoenborsten bevatten veel eiwitten en je favoriete katachtige heeft eiwitten nodig voor groei en om hun weefsels gezond te houden. Het eiwit zal ook helpen om ze langer een vol gevoel te geven, wat betekent dat ze minder snel om extra weetjes zullen smeken!

De B-vitamines in kalkoen zijn nuttig voor veel functies in het lichaam van uw kat, waaronder celcommunicatie, energieproductie, zenuwsignalen en productie van rode bloedcellen. Het spectrum van mineralen in kalkoenvlees helpt de botten en tanden van uw kat gezond te houden en hun groei en metabolisme te reguleren.

Hoeveel kalkoen kan een kat eten?

Als je kat nog niet eerder kalkoen heeft geprobeerd, is het het beste om met een kleine hoeveelheid te beginnen. Anders loop je het risico dat je ze van streek maakt in de buik en niemand wil stapels braaksel of diarree opruimen!

Geef eerst een klein stukje gewone, gekookte kalkoenborst en zorg ervoor dat de kalkoenhuid en eventuele kalkoenbotten worden verwijderd.

Een beetje de grootte van het topje van je pink zou voldoende moeten zijn. Als je purrfecte vriend ervan lijkt te genieten en ze de komende dagen geen nadelige symptomen vertonen, kun je proberen iets meer te geven. Toch zou het geven van twee of drie stukjes kalkoen ter grootte van je miniatuur meer dan genoeg moeten zijn voor één zitting!

Als je gemalen kalkoenborst gebruikt in plaats van plakjes, probeer dan een vergelijkbare kleine hoeveelheid te schatten.

Hoe vaak kan een kat kalkoen eten?

Je kat wil misschien een hele kalkoen eten, maar het is het beste om alleen kleine stukjes gekookte kalkoenborst te geven.

De steunpilaar van het dieet van een kat moet hun nutritioneel complete kattenvoer zijn. Of het nu nat, droog of een beetje van beide is, compleet kattenvoer is nauwkeurig afgestemd om de balans van voedingsstoffen te bevatten die uw kat nodig heeft om er op zijn best uit te blijven zien en zich op zijn best te voelen.

Dus het laatste wat je als huisdierouder wilt doen, is deze balans verstoren met te veel traktaties! Natuurlijk denk je misschien dat kalkoen niet veel kwaad zal doen omdat het gezond is, maar zelfs gezond voedsel dat de plaats inneemt van gespecialiseerd kattenvoer kan leiden tot voedingstekorten of je kat onwel maken.

Het is dus het beste om je te houden aan de regel van thumb die traktaties en weetjes mag niet meer dan 10% van de totale voedselinname van uw kat uitmaken. Zolang je kat niet veel andere lekkernijen in de weg staat, kun je hem een of twee keer per week een kleine hoeveelheid kalkoenborst aanbieden.

Wordt Kalkoen gebruikt in commercieel kattenvoer?

Kalkoen wordt gebruikt in veel commercieel kattenvoer, waaronder kattenkoekjes, kattenvlees en kattentraktaties. Omdat het een dierlijk eiwit is en weinig vet en suikers bevat, is het een wenselijk ingrediënt als het gaat om het formuleren van een kattendieet.

Vergeet echter niet dat kalkoenborst en gemalen kalkoen heel anders zijn dan kalkoenham en kalkoenspek, die worden verwerkt en zeer veel zout kunnen bevatten.

De risico’s van het eten van kalkoen voor katten

Kalkoen is veilig voor katten om te eten zolang het wordt gekookt zonder kruiden, vetten en oliën. Te veel zout is slecht voor je kat en peper of chili kan zijn maag van streek maken, dus het is het beste om kruiden of sauzen helemaal te vermijden.

Het koken of grillen van kalkoen en het verwijderen van de huid zal het vetgehalte laag houden om te voorkomen dat uw kat een pijnlijke episode van pancreatitis krijgt.

Je moet er ook voor zorgen dat elke kalkoen die je aan je kat geeft alleen het vlees is. Deli kalkoen en kalkoen lunch vlees zijn prima, maar als je het vlees van een hele gekookte kalkoen aanbiedt, verwijder dan alle kalkoenbotten. Kalkoenhalzen en kalkoengiblets kunnen ook verstikkingsgevaar opleveren of een darmverstopping veroorzaken, dus blijf bij het borstvlees.

Je zou in de verleiding kunnen komen om een heel gerecht voor je kat te koken, misschien met kalkoenlever of de kalkoenborst in een milde curry of braadpan te veranderen.

Kalkoenlever is echter waarschijnlijk te rijk voor uw kat en kan leiden tot braken, diarree of pancreatitis. Ingrediënten zoals uien en knoflook zijn giftig voor katten, dus het aanbieden van gewone kalkoen is veel veiliger.

Houden katten van de smaak van Kalkoen?

Elke kat is anders, maar omdat katten obligate carnivoren zijn, hebben ze de neiging om te genieten van de smaak van vlees, en kalkoen is geen uitzondering. Als ze echter niet zo druk zijn, maak je dan geen zorgen. Er zijn tal van andere gezonde menselijke voedingsmiddelen die je katten kunt aanbieden. Zorg er wel voor dat je eerst je onderzoek doet.

Samenvatting

Als u op zoek bent naar een veilige en voedzame menselijke voedseltraktatie voor uw kat, hoeft u niet verder te zoeken dan kalkoen. Zorg ervoor dat je maar een kleine hoeveelheid geeft en volg de bovenstaande richtlijnen om je kat veilig en gezond te houden.

Veelgestelde vragen

Is kalkoen schadelijk voor katten?

Kalkoenborst met de huid verwijderd is veilig voor katten om te eten. Kookvetten en smaakmakers, evenals kalkoenbotten of andere ingrediënten kunnen echter riskant zijn. Daarom moet u alleen gewone, gegrilde of gekookte kalkoenborst aanbieden zonder botten of huid.