Kunnen katten geesten, geesten en engelen zien?

We hebben allemaal de enge film gezien waarin de hond of kat reageert op iets dat niemand anders in de kamer kan zien. Dieren hebben een griezelig vermogen om gevaar, emoties en zelfs dingen te voelen die wij als mensen niet volledig begrijpen.

Wat de vraag oproept, kunnen katten geesten zien? Hoe zit het met engelen? Of zelfs demonen?

Dieren gebruiken misschien geen taal om te communiceren zoals mensen, maar een echte waarnemer zal zich realiseren dat dieren zoals katten en honden op andere manieren communiceren, en ze doen het heel goed.

De kat is zo’n soort en, afgezien van het communiceren met hun eigenaren, hebben ze een onuitgesproken verbinding met elkaar en de wereld om hen heen. Het lijkt misschien een beetje ongebruikelijk naar menselijke maatstaven, maar als je katten scherp observeert, zijn ze niet zo onbewust als velen ze zouden denken.

Katten en paranormale activiteit

cat Paranormale Activiteit

Sommige katachtige waarnemers hebben ontdekt dat hun kat voortdurend naar een bepaalde plek staart, een plek die later betrokken was bij vreemde activiteiten. Andere voorbeelden zijn katten die naar de trap staren alsof iemand op en neer loopt of een kat die naar muurspook staart. Na een tijdje staren, lijkt het alsof ze iets van hun gezicht proberen te bestrijden.

De logische verklaring kan zijn dat de kat gewoon speelt, terwijl anderen misschien denken dat dit de manier is waarop katten zich gedragen. Maar is dat wel zo?

In een verhaal meldde een kattenliefhebber dat zijn kat constant in een onbezette kamer staarde. Later meldde hij dat hij de gebruikelijke geluiden uit de kamer kon horen komen, ondanks het feit dat deze leeg was.

Heeft de kat iets gezien dat niet zichtbaar was voor het menselijk oog?

Er is voorspeld dat katten dingen uit de spirituele wereld kunnen zien die normale mensen meestal niet kunnen zien. Volgens sommige studies weten katten echt meer dan mensen. Ze voelen bepaalde trillingen, en dat lijkt de reden te zijn dat ze mensen verachten die niet dol zijn op katten.

Kunnen katten het kwaad in een persoon voelen?

Nou, het is behoorlijk schokkend, maar ze kunnen negativiteit voelen van bepaalde mensen, en ze hebben de neiging om weg te blijven van dergelijke mensen of naar hen te sissen.

Ze weten zelfs wanneer hun eigenaren zullen aankomen en wie het meest van hen houdt. Ze zijn zelfs in staat om gevaar te realiseren wanneer het hen of hun eigenaren bedreigt.

Een andere bekende eigenschap die ze bezitten, is begrijpen wanneer hun verzorger verdrietig of gekwetst is. Dergelijke telepathische eigenschappen maken het geloofwaardiger dat onze katachtige vrienden volledig in staat zijn om dingen te voelen die wij mensen vaak niet opmerken. Dit is de reden waarom sommige katteneigenaar geloven dat katten beschermengelen kunnen zien.

Kattenmythologie

Kattenmythologie

In het oude Egypte werden katten aanbeden en de Egyptische cultuur is beroemd om zijn toewijding aan katten. Het doden van een kat werd beschouwd als een misdaad en iedereen die dat deed werd zwaar gestraft. Als een kat stierf, moest iedereen in het eigen gezin zijn wenkbrauwen scheren.

Bastet of Bast was een oude Egyptische godin van bescherming en katten. Ze was de dochter van Ra en zijn verdediger – ze was ook de beschermer van vrouwengeheimen en een bewaker tegen boze geesten en ziekten.

Niet alleen aanbaden de oude Egyptenaren de kat, maar ze beschouwden het ook als een manier om te communiceren met het rijk van geesten. als we de Egyptische mythologie mogen geloven, kunnen katten communiceren met geesten, en het volgt dat ze er misschien ook een duidelijk kunnen identificeren.

In feite beweert de oude Egyptische mythologie dat katten bemiddelaars zijn tussen het menselijke en het geestenrijk. Zou dat echt waar kunnen zijn?

Zijn katten beschermers van geesten?

Zijn kattenbeschermers van sterke drank

De oude Egyptische mythologie beweert dat katten gezegend zijn met de kracht om boze geesten af te weren, terwijl boeddhisten geloven dat katten de zielen van de doden zijn die in de lichamen van katten leven voordat ze een nieuw leven krijgen. Veel folkloreverhalen beweren dat honden ’s nachts blaffen om boze geesten af te weren. Hetzelfde wordt ook gezegd voor katachtigen.

Er is waargenomen dat katten zich vreemd gedragen wanneer ze een ongewone aanwezigheid om zich heen voelen. Er wordt zelfs gezegd dat ze een plek niet leuk vinden als ze daar enige psychische aanwezigheid voelen.
Van katten wordt ook aangenomen dat ze een aura of kwaadaardige aanwezigheid rond mensen zien.

Velen geloven dat katten gemakkelijk de toekomst kunnen voorspellen als ze hun eigenaar ‘leren kennen’, of dat ze gemakkelijk gevoelens kunnen voelen. Ze zijn zeker niet in staat om je volledig te beschermen tegen boze geesten, maar ze kunnen je waarschuwen als er iets ergs staat te gebeuren, volgens het populaire geloof.

Wat zeggen de experts?

Mensen vertellen graag spookverhalen over katten, vooral rond Halloween. Als je praat met bepaalde dierenexperts kun je echter gaan geloven dat er iets is met het idee dat katten geesten, geesten of andere paranormale entiteiten kunnen zien en misschien zelfs ermee kunnen omgaan.

Jackson Galaxy, een expert op het gebied van kattengedrag en welzijn, samen met de gastheer van Animal Planet’s Mijn kat uit de hel, stemde in met een interview met Madeleine Aggeler, een journalist voor De Cut.

Op de vraag of katten echt geesten konden zien, legde Galaxy uit: “Katten zijn geëvolueerd om dingen te voelen die wij, als mensen, niet kunnen. Hun ogen kunnen perfect zien met het kleinste beetje licht, ze kunnen zes tot acht keer beter horen dan wij, en hun snorharen zijn ontworpen om alles te detecteren, van temperatuurveranderingen tot veranderingen in de luchtstroom. “

Hoewel deze aanpassingen misschien geen bewijs zijn dat katten de geestenwereld kunnen zien, merkt Galaxy op dat hij zijn eigen ervaringen heeft gehad met vreemd kattengedrag. Zijn katten pikken altijd energie op in huis, hij geeft zelf toe dat hij gelooft in de geestenwereld.

Om het onderwerp verder te onderzoeken, sprak Aggeler met Katherine Bozzi, een dierencommunicator die meditatie gebruikt om te communiceren met zowel levende als dode dieren. In een e-mail merkte Bozzi op: “Dieren in het algemeen staan meer open voor het ervaren van spirituele verbindingen dan mensen … omdat ze niet cultureel geconditioneerd zijn om deze momenten af te doen als pure verbeelding.”

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of er iets is met het idee dat katten geesten, engelen of andere paranormale entiteiten voelen, maar een aanzienlijk aantal mensen lijkt te denken dat ze dat kunnen.

Dus, zien katten echt geesten en engelen?

Helaas worden katten ook geassocieerd met pech. Wanneer een zwarte kat je pad kruist, wacht je tot iemand het eerst oversteekt of je kunt een afslag nemen en proberen een andere weg in te slaan. Het lijkt misschien triviaal, maar het simpele feit dat we dat nog steeds doen, laat zien dat we het tot op zekere hoogte moeten geloven.

Aan de andere kant van de medaille zijn er mensen die dol zijn op katten en niet geloven dat ze geassocieerd kunnen worden met bovennatuurlijke vermogens.

Hoe dan ook, we moeten toegeven dat kattengedrag soms vreemd kan zijn en dat we ze soms kunnen zien doen alsof ze iemand in de buurt zien. Toch is het helemaal aan jou om te geloven of ze enige bovennatuurlijke kracht bezitten of niet.

Heeft je kat een spook gezien? Geloof je dat je kat een zesde zintuig heeft? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Veelgestelde vragen

Kunnen katten slechte energie voelen?

In oude culturen geloofde men dat katten niet alleen slechte energie konden voelen, maar ook hun beschermengelen tegen boze geesten.