Kunnen katten geesten, geesten en engelen zien?

Afbeelding met de titel 'Can Cats See Spirits, Ghosts, and Angels?' die het geloof onderzoekt dat katten bovennatuurlijke entiteiten kunnen waarnemen.

We hebben allemaal de enge film gezien waarin de hond of kat reageert op iets dat niemand anders in de kamer kan zien. Dieren hebben een griezelig vermogen om gevaar, emoties en zelfs dingen te voelen die wij als mensen niet volledig begrijpen.

Wat de vraag oproept, kunnen katten spoken zien? Hoe zit het met engelen? Of zelfs demonen?

Dieren gebruiken misschien geen taal om te communiceren zoals mensen, maar een echte waarnemer zal zich realiseren dat dieren zoals katten en honden op andere manieren communiceren, en ze doen het heel goed.

De kat is zo’n soort en, afgezien van het communiceren met hun eigenaren, hebben ze een onuitgesproken verbinding met elkaar en de wereld om hen heen. Het lijkt misschien een beetje ongebruikelijk naar menselijke maatstaven, maar als je katten scherp observeert, zijn ze niet zo onbewust als velen misschien denken dat ze zijn.

Katten en paranormale activiteit

kat Paranormale Activiteit

Sommige katachtige waarnemers hebben ontdekt dat hun kat continu naar een bepaalde plek staart, een plek die later betrokken was bij vreemde activiteit. Andere voorbeelden zijn katten die naar de trap staren alsof iemand op en neer loopt of een kat die naar de muur staart. Na een tijdje staren, lijkt het alsof ze iets van hun gezicht proberen te vechten.

De logische verklaring kan zijn dat de kat gewoon aan het spelen is, terwijl anderen misschien denken dat dit de manier is waarop katten zich gedragen. Maar is dat wel zo?

In een verhaal meldde een kattenliefhebber dat zijn kat constant in een onbezette kamer staarde. Later meldde hij dat hij gebruikelijke geluiden uit de kamer kon horen, ondanks het feit dat deze leeg was.

Zag de kat iets dat niet zichtbaar was voor het menselijk oog?

Er is voorspeld dat katten dingen uit de spirituele wereld kunnen zien die normale mensen meestal niet kunnen. Volgens sommige studies weten katten echt meer dan mensen. Ze voelen bepaalde trillingen en dat lijkt de reden te zijn dat ze mensen verachten die niet dol zijn op katten.

Kunnen katten het kwaad in een persoon voelen?

nou, het is behoorlijk schokkend, maar ze kunnen negativiteit van bepaalde mensen voelen, en ze hebben de neiging om weg te blijven van dergelijke mensen of naar hen te sissen.

Ze weten zelfs wanneer hun eigenaren zullen aankomen en wie het meest van hen houdt. Ze zijn zelfs in staat om gevaar te realiseren wanneer het hen of hun eigenaren bedreigt.

Een andere bekende eigenschap die ze bezitten, is begrijpen wanneer hun verzorger verdrietig of gekwetst is. Dergelijke telepathische eigenschappen maken het geloofwaardiger dat onze katachtige vrienden volledig in staat zijn om dingen te voelen die wij mensen vaak niet opmerken. Dit is de reden waarom sommige katteneigenaren geloven dat katten beschermengelen kunnen zien.

Kattenmythologie

Kattenmythologie

In het oude Egypte werden katten aanbeden en de Egyptische cultuur staat bekend om zijn toewijding aan katten. Het doden van een kat werd als een misdaad beschouwd en iedereen die dat deed werd zwaar gestraft. Als een kat stierf, moest iedereen in de familie zijn wenkbrauwen scheren.

Bastet of Bast was een oude Egyptische godin van bescherming en katten. Ze was de dochter van Ra en zijn verdediger – ze was ook de beschermer van de geheimen van vrouwen en een bewaker tegen boze geesten en ziekten.

Niet alleen aanbaden de oude Egyptenaren de kat, maar ze beschouwden het ook als een manier om te communiceren met het rijk van geesten. als we de Egyptische mythologie mogen geloven, kunnen katten communiceren met geesten, en het volgt dat ze er misschien ook een duidelijk kunnen identificeren.

In feite beweert de oude Egyptische mythologie dat katten bemiddelaars zijn tussen het mensen- en geestenrijk. Zou dat echt waar kunnen zijn?

Zijn katten beschermers van geesten?

Leuke grijze kat die op straat ligt

De oude Egyptische mythologie beweert dat katten gezegend zijn met de kracht om boze geesten af te weren, terwijl boeddhisten geloven dat katten de zielen van de doden zijn die in de lichamen van katten leven voordat ze een nieuw leven krijgen. Veel folkloreverhalen beweren dat honden ’s nachts blaffen om boze geesten af te weren. Hetzelfde geldt ook voor katachtigen.

Er is waargenomen dat katten zich vreemd gedragen wanneer ze een ongewone aanwezigheid om zich heen voelen. Er wordt zelfs gezegd dat ze een plek niet leuk vinden als ze daar een psychische aanwezigheid voelen.
Van katten wordt ook aangenomen dat ze een aura of kwaadaardige aanwezigheid rond mensen zien.

Velen geloven dat katten gemakkelijk de toekomst kunnen voorspellen als ze hun eigenaar ‘leren kennen’, of dat ze gemakkelijk gevoelens kunnen voelen. Ze zijn zeker niet in staat om je volledig te beschermen tegen boze geesten, maar ze kunnen je waarschuwen als er iets ergs staat te gebeuren, volgens het populaire geloof.

Wat zeggen de experts?

Mensen houden ervan om spookverhalen over katten te vertellen, vooral rond Halloween. Als je echter met bepaalde dierenexperts praat, kun je gaan geloven dat er iets is met het idee dat katten geesten, geesten of andere paranormale entiteiten kunnen zien en misschien zelfs kunnen gebruiken.

Jackson Galaxy, een expert op het gebied van kattengedrag en welzijn, samen met de gastheer van Animal Planet’s Mijn kat uit de hel, stemde in met een interview met Madeleine Aggeler, een journalist voor De Knip.

Op de vraag of katten echt geesten konden zien, legde Galaxy uit: “Katten zijn geëvolueerd om dingen te voelen die wij, als mensen, niet kunnen. Hun ogen kunnen perfect zien met het kleinste beetje licht, ze kunnen zes tot acht keer beter horen dan wij, en hun snorharen zijn ontworpen om alles te detecteren, van temperatuurveranderingen tot veranderingen in de luchtstroom. “

Hoewel deze aanpassingen misschien geen bewijs zijn dat katten de geestenwereld kunnen zien, merkt Galaxy op dat hij zijn eigen ervaringen heeft gehad met vreemd kattengedrag. Zijn katten pikken altijd energie op in het huis waarvan hij zelf toegeeft dat ze in de geestenwereld geloven.

Om het onderwerp verder te verkennen, sprak Aggeler met Katherine Bozzi, een dierencommunicator die meditatie gebruikt om te communiceren met zowel levende als dode dieren. In een e-mail merkte Bozzi op: “Dieren in het algemeen staan meer open voor het ervaren van spirituele verbindingen dan mensen … omdat ze niet cultureel geconditioneerd zijn om deze momenten af te doen als pure verbeelding.”

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of er iets is aan het idee dat katten geesten, engelen of andere paranormale entiteiten waarnemen, maar een aanzienlijk aantal mensen lijkt te denken dat ze dat kunnen.

Dus, zien katten echt geesten en engelen?

Helaas zijn katten ook in verband gebracht met pech. Wanneer een zwarte kat je pad kruist, wacht je tot iemand hem als eerste oversteekt of je kunt een afslag nemen en proberen een andere weg in te slaan. Het lijkt misschien triviaal, maar het simpele feit dat we dat nog steeds doen, laat zien dat we het tot op zekere hoogte moeten geloven.

Aan de andere kant van de medaille zijn er mensen die dol zijn op katten en niet geloven dat ze geassocieerd kunnen worden met bovennatuurlijke vermogens.

Hoe dan ook, we moeten toegeven dat kattengedrag soms vreemd kan zijn en dat we ze soms kunnen zien doen alsof ze iemand in de buurt zien. Toch is het helemaal aan jou om te geloven of ze een bovennatuurlijke kracht bezitten of niet.

Heeft je kat een spook gezien? Geloof je dat je kat een zesde zintuig heeft? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Veelgestelde vragen

Kunnen katten slechte energie voelen?

In oude culturen geloofde men dat katten niet alleen slechte energie konden voelen, maar ook hun beschermengelen konden beschermen tegen boze geesten.