Krabton kopen: krabtonnen voor katten overzicht en aanbieding

De kat krabt de krullen van de trap. Dit is een bekende tongbreker waar zeker een kern van waarheid in schuilt. Katten krabben aan trappen, matten en bankstellen, waardoor je als eigenaar soms eventjes achter je eigen oren moet krabben! Hoe overtuig je zo’n eigenwijs schepsel om niet jouw interieur te beschadigen maar netjes op de aangewezen plek die scherpe nagels een manicure te geven? Met een krabton koop je niet alleen een plek om even de nagels te scherpen maar je geeft je huisdier een speelruimte, een slaapplek en eigen plekje om heerlijk tot rust te komen. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste krabtonnen voor 2022 inclusief drie tips die je voor aanschaf van een krabton zeker moet lezen.

De beste krabton voor 2022

Hoe bepaal je wat de beste krabton is voor katten die je momenteel kunt kopen? Niet iedere kat is hetzelfde, niet iedere portemonnee is even goed gevuld. Daarom is het zeker verstandig om meerdere opties te bekijken en niet direct te kiezen voor de goedkoopste krabton, de grootste, mooiste etc. Laten we om te beginnen een lijstje opsommen met populaire krabtonnen die je momenteel online kunt bestellen:

 • Adori Krabton Sheila – Krabpaal – Grijs – 32,5 x 70 cm
 • Ebi Trend Krabton Zwart – 37 x 37 x 100 cm
 • Boon Krabpaal Klimmeubel 2-Gaten Crème / Taupe
 • Krabton voor Grote Katten Coony 80 lichtgrijs – Voor grote katten 45 cm diameter
 • Trixie Krabton Lilo Wit/Bruin – 46 x 46 x 123 cm
 • Adori Krabton Nicole Lichtgrijs – 35 x 35 x 100 cm
 • Petrebels Krabton Dome 80 Cappuccino – 45 (diameter) x 80 cm – Extra dikke bodem en stabiliteit
 • Topmast Krabton Dunga Zwart XL – 40 x 40 x 150 cm
 • Petrebels Krabton Dome 110 Cappuccino – 45 (diameter) x 110 cm
 • Petrebels Krabton Dome 110 Pepper – 45 (diameter) x 110 cm – Hoge stabiliteit
 • Petrebels Krabton Superdome 120 Cappuccino – 49 x 49 x 118 cm

Het zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat de prijs flink uiteen loopt. Tussen het goedkoopste en duurste exemplaar zit een verschil van pakweg 200 euro. Ga je voor de meeste luxe optie omdat je dan kwaliteit in huis haalt, of koop je liever vijf maal de goedkoopste krabton omdat je geen zin hebt om de paal schoon te maken? Naast de prijs zijn er nog andere kenmerken om rekening mee te houden, laten we daarom even de populairste krabtonnen in 2022 wat nader bekijken.

De favoriete in 2022

We hebben het huidige aanbod eens nauwkeurig bekeken en ook de klantervaringen gelezen om zo tot deze ‘short-list’ aan krabtonnen te komen die door zowel katten als hun eigenaren goed in de smaak lijken te vallen. Uiteraard is iedere situatie anders, daarom zullen we bij ieder van onderstaande opties ook enkele details noteren.

Adori Nicole

Adori Krabton Nicole - Lichtgrijs - 35 x 35 x 100 cm

Bekijk de dagprijs

 • Hoogte: 100 cm
 • Breedte: 35 cm

De Adori Krabton Nicole heeft een rechthoekige vorm die modern en strak oogt. Er zijn drie niveaus met plafond en een zacht deel om op te liggen aan de bovenzijde. De buitenkant is bekleed met sisal touw, de randen van de openingen zijn afgewerkt met zachte pluche. De prijs ligt ongeveer in het midden van de producten in deze categorie, daarmee is het een krabton met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.

Petrebels Dome

Petrebels Krabton Dome 110 Pepper - Ø 45 x 110 cm - zeer stabiel

Bekijk de dagprijs

 • Hoogte: 110 cm
 • Diameter: 45 cm

De Petrebels Krabton Dome van 110 cm is hoog en geschikt voor de wat grotere kattenrassen, denk aan de Ragdoll of de Maine Coon. De ronde cilinder is van boven tot onder bekleed met sisal kleed waarmee er een groot krab oppervlak beschikbaar is. De randen van de ronde openingen zijn afgewerkt met pluche, aan de binnenzijde zijn deze openingen met elkaar verbonden zodat de kat naar boven kan klimmen. Met drie niveaus en een bovenzijde is er volop ruimte om te liggen. De dikke onderzijde zorgt voor extra stabiliteit.

Adori Zeegras Kyra

Adori Krabton Zeegras Kyra - Beige - 37,5 x 37,5 x 70 cm

Bekijk de dagprijs

 • Hoogte: 100 cm
 • Diameter: 45 cm

De Adori Krabton Zeegras Kyra valt vooral op door de hout look. Het is in feite zeegras dat geweven is in matten waar de kat fijn de klauwtjes in kan zetten om de nagels te scherpen. Zowel de bovenzijde als de randen van de ronde openingen zijn met zacht pluche afgewerkt. Er zijn drie gaten aanwezig, er zijn twee plekken om te slapen. De natuurlijke uitstraling in combinatie met de ronde cilinder vorm zorgt voor een soort boomstam uiterlijk.

Boon

Boon Krabpaal Klimmeubel 2-Gaats Creme - taupe

Bekijk de dagprijs

 • Hoogte: 77 cm
 • Diameter: 42 cm

De Boon Krabpaal / Klimmeubel heeft een vierkante vorm met afgeronde hoeken, de twee-kleur bekleding geeft het geheel een speels uiterlijk. Er zijn twee openingen met daarin twee afzonderlijke slaapplekken. Aan de bovenzijde is een rustplek die comfortabel is dankzij het pluche kussen. Omdat de gehele buitenzijde is bekleed met een sisal mat is er veel oppervlak om de nagels aan te scherpen.

RHRQuality Coony

Krabton voor grote katten Coony 80 licht grijs voor grote katten 45cmØ

Bekijk de dagprijs

 • Breedte: 45 cm

De RHRQuality Krabton Coony is een model dat met name geschikt is voor grotere katten. De twee ronde ingangen zijn ruim en afgewerkt met pluche. De ingangen staan met elkaar in verbinding. Er kan met een gemak een grote Noorse Boskat of een Ragdoll in slapen. De buitenzijde is bekleed met sisal en de bovenzijde heeft naast een opstaande rand ook een pluche kussentje voor extra ligcomfort.

Ebi Trend 100 cm

Ebi Trend - Krabton - Zwart - 37 x 37 x 100 cm

Bekijk de dagprijs

 • Hoogte: 100 cm
 • Breedte: 37 cm

De Krabton Ebi Trend 100 cm is voorzien van drie ingangen die bekleed zijn met zwarte pluche. Ook de buitenzijde is met zwart sisal kleed bedekt wat een geheel een opvallende uitstraling geeft. De openingen zijn wat kleiner en de breedte is bescheiden, daarmee is dit een krabton voor de wat kleinere katten.

Petrebels Dome 80 cm

Petrebels Krabton Dome 80 Cappuccino - Ø 45 x 80 cm - extra dikke bodem en stabiel

Bekijk de dagprijs

 • Hoogte: 80 cm
 • Diameter: 45 cm

De Petrebels Krabton Dome 80 cm is de kleinere uitvoering van de 100 cm versie maar wel met dezelfde diameter. Er zijn twee openingen aanwezig met de mogelijkheid om binnendoor naar een ander niveau te kruipen. Hoewel de hoogte beperkt is, zal de diameter ruim voldoende zijn voor grotere katten. Ook de basis is erg stevig wat zorgt voor een optimale stabiliteit.

Wat is een Krabton voor Katten?

De krabpaal voor katten kennen we allemaal wel, een krabton is wat minder bekend. Het voornaamste verschil is de vorm, de functie is eigenlijk hetzelfde. Er zijn verschillende modellen zoals krabtonnen die ook één of meerdere plateau’s bezitten waar je kat lekker op kan hangen of een dutje kan doen. Een krabton zal net als bij een krabpaal omhuld zijn met sisal, een type touw waar de kat lekker aan kan krabben. Omdat het volledige oppervlak van de krabton bespannen is kan je kat aan alle kanten krabben wat het tot een leuk stuk speelgoed maakt.

Hebben Katten een Krabton nodig?

Gezonde nagels zijn van groot belang voor een kat. In plaats van een manicure krabben ze aan een ruw oppervlak om hun nagels in optimale conditie te houden. Daarnaast is het ook een manier om het territorium af te bakenen. Met sterke nagels kunnen katten zich beschermen, in bomen klimmen of stukjes eten pakken. Met andere woorden; de klauwen van de kat zijn van groot belang voor het welzijn van je huisdier.

Als een kat geen krabton, krabpaal of krabmat heeft om de nagels aan te krabben, dan zal het dier vast wel een ander plekje vinden. Die mooie, leren stoelen bijvoorbeeld, of het bankstel. Dit wil je uiteraard voorkomen en de meeste katten zijn heel eenvoudig aan te leren om op de aangewezen te krabben. Door een krabton aan te bieden die perfect is afgestemd op de behoefte van jouw kat is de kans op een geruïneerd interieur aanzienlijk minder. Daarnaast is het ook een veilige plek om de nagels aan te scherpen aangezien alternatieven zoals bomen en andere materialen kunnen versplinteren en de kat kunnen verwonden.

Een voordeel van een krabton ten opzichte van een krabpaal is de dubbele functie als speelplek of slaapplaats. Dit zullen de meeste katten zeker kunnen waarderen.

Reinigen

Na verloop van tijd zal een krabton vervuild raken. Een combinatie van kattenhaar, nagels en bacteriën zorgt ervoor dat de ton niet alleen vies oogt maar ook niet hygiënisch meer is. Met een goede stofzuiger kun je de binnen- en buitenzijde vrij maken van stof en haren. Als er een los kussentje aanwezig is dan kun je die vaak in de wasmachine reinigen, lees altijd eerst de wasvoorschriften. Let op met schoonmaakmiddelen omdat hier vaak een sterke geur aan zit die katten niet zomaar zullen waarderen.

3 tipsvoor het kopen

Je weet nu wat een krabton is en waarom krabtonnen van belang zijn voor jouw kat. Hier zijn drie praktische tips om een goede krabton te kopen:

1. Gebruik

Denk even na op welke wijze je de krabton gaat gebruiken. Neem bijvoorbeeld de kamer waar het product komt te staan, bij voorkeur op een rustige plek in huis. Introduceer je kat door deze bij de krabton te plaatsen en zet de pootjes op het krab oppervlak om uit te leggen wat de bedoeling is. Maak er verder niet veel heisa over, als de kat begrijpt dat het specifiek voor dit dier is bestemd dan volgt er vanzelf een uitgebreide kennismaking.

2. Gebruikerservaringen

Uiteindelijk zul je zelf een beslissing nemen en je kat zal een oordeel vellen of dit de juiste beslissing is geweest. Je kunt wel veel leren van eerlijke recensies door echte gebruikers. Die prijzen soms het product de hemel in of laten duidelijk weten waarom ze niet tevreden zijn. Een enkele review zegt niet zo heel veel, bij meerdere gebruikerservaringen wordt vanzelf duidelijk wat de werkelijke kwaliteit van het product is.

3. Prijs

Als laatste maar zeker niet de minste factor zul je naar de prijs kijken. Daarbij is er een groot verschil tussen een goedkope krabton en een krabton met goede prijs / kwaliteit verhouding. Ook bij klantervaringen betreft het vaak nieuwe producten die niet intensief zijn gebruikt. Als je ieder jaar een nieuwe krabton moet kopen dan ben je aan het einde van de rit duurder uit dan wanneer je vijf jaar of langer met je krabton doet.

Welke krabton past het beste bij jouw kat? Bekijk direct de links op deze pagina en laat ons gerust weten welke ton jouw voorkeur heeft én waarom.