Krabkarton kat kopen ? Wat is de kartonnen krabmeubel voor katten

Katten houden van slapen, spelen, eten en krabben. Ze houden natuurlijk ook veel van hun eigenaar al laten ze dit soms op een vreemde manier blijken. Door bijvoorbeeld het meubilair in huis te vernielen met die scherpe klauwen. Gelukkig is er een praktische en betaalbare oplossing om jouw interieur te beschermen én jouw kat een plekje te geven waar krabben niet alleen mag maar zelfs de bedoeling is! Dan hebben we het over krabkarton, voorwerpen van karton die speciaal zijn ontworpen om de aandacht van jouw kat aan te trekken en weg te blijven van banken, stoelen en andere objecten in huis. Op deze pagina vind je een lijstje met de beste krabkarton producten in 2021, ook geven we een aantal tips voor het maken van de juiste keuze.

Dit is de beste krabkarton voor katten in 2021

De meeste katten zijn niet zo veeleisend. Geef ze een mand, kattenbak en eten, verder zoeken ze het zelf wel uit. Er zijn katten die van speelgoed houden, er zijn ook katten die helemaal niets geven om dat soort frivoliteiten. Ze hebben wel behoefte aan een plek om hun nagels te scherpen. Ook houden ze van een plekje om lekker te kunnen doezelen om juist hun energie op bot te vieren. Een krabkarton is hét product voor een levendige kat en zal je interieur helpen te beschermen. De prijzen voor krabkartonnen kunnen flink uiteenlopen, het voornaamste verschil zit in de levensduur. Goedkopere opties zullen sneller versleten zijn terwijl de luxere opties vaak wat duurzamer zijn. Per kat kan de levensduur flink verschillen. Maar meer krabben aan het karton betekent minder schade aan de rest van je woning, het is dus een goede investering.

De beste krabkarton opties algemeen

Wat verder op deze pagina vind je meer uitgebreide beschrijvingen van enkele producten die we uitgelicht hebben, bezoek ook zeker de productpagina’s van onderstaande krabkartonnen. Voor iedere kat en budget is er wel een geschikte optie te vinden.

 • Adori Krabplank Wave Krabpaal – 3 stuks 48 x 23 x 5,5 cm
 • Beeztees Leezi Krabspeelgoed Krabkarton – 42 x 42 x 10 cm
 • Suck UK Kat Krabben Huisdier Speelgoed Kartonnen Platenspeler en DJ Mixer
 • District 70 SOFA Krabmeubel voor Katten van Karton – 60 x 28 x 18 cm
 • Katten Krabkarton XXL – 64 x 37 x 14 cm Kleur Grijs
 • District 70 ARCH Krabmeubel voor Katten van Karton – 60 x 28 x 20 cm
 • Krabpaal van Krabkarton Jaguar 50 x 35 x 56 cm
 • MyKotty TOBI Krabpaal – 59 x 6,5 cm Kleur Wit
 • MyKotty VIGO Krabpaal – 71 x 21 cm Kleur Wit
 • Cat Krabplank met Veren Speelgoed Krabmat met kattenspeeltje Verwisselbaar Krabkarton
 • Henry Krabkarton Deluxe Sofa voor Katten

Heb je een kat die niet zo van nieuwe zaken in huis houdt? Laat je kat rustig even wennen aan dit nieuwe speeltje en leg uit dat je huisdier hier gewoon aan mag krabben. Dit kun je doen door de kat op te pakken, bij de krabkarton te plaatsen en met de voorpootjes over het oppervlak te strijken. Daarmee geef je aan dat krabben toegestaan is.

De beste krabkartonnen in 2021 kopen overzicht

Nu heb je een goed beeld van de krabkartonnen die je in 2021 kunt kopen. Kun je nog geen keuze maken? Dan moet je zeker de vier krabkartonnen bekijken die we voor je geselecteerd hebben. Daar zit ongetwijfeld een product bij dat past bij jouw kat.

CatAmore Krabkarton krabplank Junior White 60 x 33 cm en 5kg

CatAmore Krabkarton krabplank Junior White 60 x 33 cm en 5kg

Bekijk de dagprijs

Dit is een krabplank met een elegante vormgeving. De lengte is 60 centimeter, de basis is stabiel en het geheel nodigt uit om lekker op te gaan liggen. Uiteraard is deze luxe CatAmore Junior White Design Krabkarton gemaakt om aan te krabben, daar is het materiaal zeer geschikt voor. Deze producten zijn handgemaakt onder strenge kwaliteitseisen. De onderdelen van karton worden met een houten pen aan elkaar bevestigd, de doppen zorgen ervoor dat het geheel goed op zijn plaats blijft. Het is zeker een duurdere optie maar wel een krabkarton met een hoge dichtheid. Dit betekent dat de levensduur ook aanzienlijk hoger ligt dan met goedkopere producten van mindere kwaliteit het geval is.

Voor het hout worden bomen uit FSC gecertificeerde bossen gebruikt. Dit zijn Europese bossen, overigens komen alle materialen uit Europa waarmee er minder impact is op het milieu omdat het transport van onderdelen beperkt blijft.

Kenmerken CatAmore Junior White Design Krabkarton:

 • Gewicht: 6 Kilo
 • Afmetingen: 60 x 33 x 19 cm

Adori Wave Krabkarton

Adori Wave Krabkarton

Bekijk de dagprijs

Dit krabkarton is opvallend door het golvend patroon aan de bovenzijde, vandaar ook de naam ‘Wave’. Het design zal zowel kittens als volwassen katten aanspreken. Voor jonge katjes zal er naast krabben ook gespeeld worden terwijl oudere katten liever een uiltje knappen op de Adori Wave Krabkarton. Dat zal geen probleem zijn omdat het oppervlak behoorlijk groot is, ook even uitstrekken is geen probleem. Dit ontwerp is met name geschikt voor horizontale krabbers die ook graag gebruik maken van een krabmat. Er zijn kieren aanwezig waar je kattenkruid in kunt strooien. Dit zal de aantrekkingskracht verder verhogen.

Kenmerken Adori Wave Krabkarton:

 • Afmetingen: 49nx 23 x 5,5 cm

MyKotty LUI Groot Krabkarton

MyKotty LUI Groot Krabkarton

Bekijk de dagprijs

Dit is zeker niet de goedkoopste optie toch is het onze favoriet. Ook de klantervaringen zijn positief. Naast het strakke design is het gewoon een praktisch voorwerp om in huis te halen. Het is een ware multitasker die je kunt inzetten als katten speelgoed, een krabpaal of een nestje om heerlijk te kunnen slapen. De omvang is groot genoeg voor flinke katten en ook kittens zullen helemaal enthousiast worden van dit ontwerp.

De eigenaar zal zelf ook voorkeuren hebben, daarom is de MyKotty LUI Groot Krabkarton leverbaar in maar liefst vier verschillende kleuren; zwart, bruin, grijs en wit. Het karton voelt meer aan als suède, dit komt omdat er een speciale snijtechniek gehanteerd wordt waarmee er een heel bijzondere textuur ontstaat. Daarnaast worden de onderdelen aan elkaar bevestigd met een ecologisch verantwoorde lijm die vriendelijk is voor mens, dier en milieu.

Moet je even slikken van de prijs? Met een gemiddelde levensduur van een jaar kun je lang vooruit met de MyKotty LUI Groot Krabkarton.

Kenmerken MyKotty LUI Groot Krabkarton:

 • Afmetingen: 75 x 23 x 26 cm

Beeztees Leezi Rond krabkarton – Krabspeelgoed

Beeztees Leezi Rond krabkarton - Krabspeelgoed

Bekijk de dagprijs

Dat krabkarton niet duur hoeft te zijn bewijst de Beeztees Leezi Rond krabkarton. Op het eerste gezicht lijkt het meer op een kattenmand, maar het gebruik van karton zorgt voor een prettig oppervlak waar je kat heerlijk aan kan krabben. Na een intensieve workout kan je huisdier vervolgens lekker gaan slapen. Als enige nadeel zal de levensduur lager liggen dan enkele andere producten in dit lijstje, dit is uiteraard wel afhankelijk van je kat.

Katten Krabkarton XXL Afmetingen: 64 × 37× 14 cm – Kleur: grijs

Katten Krabkarton XXL

Bekijk de dagprijs

Dit Krabkarton met een XXL formaat is uitermate geschikt voor grote katten. Deze kunnen naar hartelust hun nagels zetten is dit karton. Het is voorzien van catnip wat het nog eens extra aantrekkelijk maakt voor uw kat. Tevens heeft het ook een leuk design.

Trixie Krabkarton Wild Cat

Trixie Krabkarton Wild Cat

Bekijk de dagprijs

Leuk krabkarton voorzien vaan catnip dat het extra aantrekkelijk maakt voor uw kat om erop te krabben. Let op kleur kan afwijken.

Beeztees Kroca – Krabspeelgoed – Krabkarton – 65x30x11 cm

Beeztees Kroca - Krabspeelgoed - Krabkarton - 65x30x11 cm

Bekijk de dagprijs

Vindt jouw kat krabkarton ook zo prettig? Dan is het Beeztees Kroca krabspeelgoed iets voor jouw kat. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit krabspeelgoed gemaakt in de vorm van een krokodil. De bovenkant van de krokodil kan worden gebruikt om heerlijk te krabben en tegelijkertijd de nagels te slijpen. – Gemaakt van karton – In de vorm van een krokodil

Trixie kartonnen Krabpaal Falco – Met Krabton – Lichtgrijs/Bruin – 70 x 38 x 117 cm

Trixie kartonnen Krabpaal Falco - Met Krabton - Lichtgrijs - Bruin

Bekijk de dagprijs

Trixie Krabpaal Falco Lichtgrijs/Bruin 117 cm

 • Met pluche bekleding
 • Stammen met jute eromheenv
 • Schuilplaats met pluche/fleece bekleed
 • Met sisal-krabvlak en gevoerd ligplateau, 2 verdiepingen
 • Ligplateau met afneembare relax-mand
 • Relax-mand met wendbaar kussen: handwas

District 70 SOFA – Krabmeubel voor Katten van karton

District 70 SOFA - Krabmeubel voor Katten van karton

Bekijk de dagprijs

Niets is beter dan deze SOFA om jouw kat te laten genieten van zijn slaap maar ook van de speelmomenten! De SOFA biedt de perfecte plaats voor nagels scherpen, dutjes of een avontuurlijke klim. Het omdraaien van de SOFA na een bepaalde tijd verdubbelt de levensduur op eenvoudige wijze. Maat S is geschikt voor kleine tot middelgrote katten, maat L is geschikt voor grote katten door het bredere oppervlak.

 • Stijlvol krabmeubel dat past in ieder interieur
 • Gemaakt van duurzaam en gerecycled golfkarton
 • Omkeerbaar waardoor de levensduur wordt verdubbeld
 • Duurzaam alternatief voor een krabpaal
 • Maat S is geschikt voor kleine tot middelgrote katten
 • Maat L is geschikt voor grote katten
 • Afmeting S: 60 x 28 x 18 cm
 • Afmeting L: 60 x 35 x 18 cm

De beste krabkarton opties met holletje

Het is bekend dat katten van dozen houden, ze springen er vaak in omdat het een beschermd gevoel geeft. Als jouw kat ook graag holletjes opzoekt dan kan een krabkarton met hol de perfecte oplossing bieden. Dit is zowel een speelplek als een schuilplek. Er zijn designs die ook voor de eigenaar heel leuk zijn om naar te kijken. Jammer, maar je kat mag er echt aan krabben!

Petsdam Het Dorpshuisje Kattenhuis Krabkartonnen Bodem Kleur Wit

Petsdam Het Dorpshuisje Kattenhuis Krabkartonnen Bodem Kleur Wit

Bekijk de dagprijs

Dit kattenhuis met krabkartonnen bodem is speciaal ontwikkeld voor kleinere huishoudens.
Gemaakt van super sterk en duurzaam materiaal. Een stijlvol en leuk kattenhuis dat past in ieder interieur!

 • Krabben: de bodem van het huis is van sterk krabkarton gemaakt, katten zijn er gek op! De inhoud van deze bodem is omkeerbaar, dus 2 keer zo lang krabplezier. Op deze manier gebruiken ze de bank van hun baasje niet als krabpaal…
 • Spelen/jagen: het is niet alleen duurzaam en stijlvol maar je kat kan er ook heel goed in spelen! Zeker als baasjes een speeltje langs de verschillende ramen bewegen.
 • Slapen: op het krabkarton kan ook heerlijk geslapen worden. Karton heeft een isolerende werking, heel aangenaam voor een dutje.

District 70 CAN Krabmeubel voor Katten van Karton – 36,5 x 40 x 38 cm

District 70 Can - 36.5 x 40 x 38 cm

Bekijk de dagprijs

De CAN kattenkrabber/-huis van DISTRICT70 heeft een stijlvol blikontwerp en is een knusse plek voor je katten om te krabben, te klimmen en te spelen! Onze katachtige vrienden krabben graag aan meubels om hun nagels scherp te houden, dus waarom zou je dat instinct niet combineren met een beetje plezier? Deze kattenkrabber is geïnspireerd op de vorm van een conservenblik en biedt je kat de mogelijkheid om te krabben, te klimmen, een dutje te doen en lekker warm en knus uit te rusten. Bovendien is deze kattenkrabbox gemaakt van het beste golfkarton dat onschadelijke lijm bevat en geurvrij is.

District 70 SARDINE Krabpaal – 60 x 30 x 30 cm Kleur Zwart

District 70 SARDINE Krabpaal - 60 x 30 x 30 cm Kleur Zwart

Bekijk de dagprijs

De SARDINE is een unieke combinatie tussen een krabpaal en schuilplaats. Als je op zoek bent naar een rustgevende plek voor jouw viervoeter hoef je nu niet meer verder te zoeken. Nieuwsgierige katten kunnen bovenop het sardienen blik klimmen en dit gebruiken als uitkijkplatform.

Liefhebbers van karton
Elke katteneigenaar weet dat katten dol zijn op karton. Het veelzijdige materiaal biedt katten veel leuke momenten, van krabben tot relaxen en van verstoppen tot spelen. We gebruiken alleen het fijnste gerecyclede golfkarton dat vrij is van geuren en geen giftige lijmstoffen bevat.

 • Eco-vriendelijk en stijlvol krabmeubel
 • Laat katten klimmen, krabben en verstoppertje spelen
 • Langdurig speelplezier gegarandeerd
 • Gemaakt van gerecycled golfkarton
 • Aantrekkelijk ontwerp en verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en perzik
 • Ook geschikt voor grote katten
 • Afmetingen: 60 x 30 x 30 cm
 • Afmeting van de opening: 18 cm (h) x 20 cm (b)

District 70 MIXTAPE Krabpaal – Maat L – 51 x 31 x 35 cm Kleur Zwart

District 70 MIXTAPE Krabpaal - Zwart - L - 51 x 31 x 35 cm

Bekijk de dagprijs

Dat katten en kartonnen dozen hand in hand gaan is algemeen bekend, maar lege dozen passen nou eenmaal niet zo mooi bij jouw interieur. Waarom zou jouw kat een middagje ontspannen in een saaie, eenvoudige doos, wanneer er ook de mogelijkheid is om aan zijn eigen MIXTAPE te krabben? Laat jouw kat terugspoelen naar de jaren 80 door zijn pootjes door de kleine gaatjes te steken!

 • Stijlvol krabmeubel dat voor langdurig speelplezier zorgt
 • Gemaakt van duurzaam golfkarton
 • Beschikt over een groot kraboppervlak
 • Omkeerbaar waardoor de levensduur wordt verdubbeld
 • Trendy aanvulling op traditionele krabpalen
 • Grappig retro design welke verkrijgbaar is in twee kleuren: zwart & emerald
 • Afmetingen: 54 x 31 x 35 cm

District 70 ORB Krabpaal – 37 x 32 x 32 cm Kleur Wit

District 70 ORB Krabpaal - Wit - 37 x 32 x 32 cm

Bekijk de dagprijs

Er is een reden waarom katten ervan houden om zich op te verstoppen op kleine plekken. Katten waarderen dit warme en gezellige gevoel en daarom is deze krab bal het ideale kattenmeubel. Let er op dat deze bal alleen geschikt is voor kleinere katten.

 • Perfect voor krabben, slapen en verstoppen
 • Biedt veiligheid en comfort
 • Gemaakt van recycled karton
 • Alleen geschikt voor kleine katten
 • Afmetingen: 37 x 32 x 32 cm
 • Diameter van de opening: 14,5 cm

MyKotty LUI Krabpaal – 75 x 25 cm Kleur Zwart

MyKotty LUI - Krabpaal - Zwart - 75cm x 25cm

Bekijk de dagprijs

Elke katteneigenaar weet dat katten gek zijn op karton. Neem een kartonnen doos mee naar huis en de kat zit er binnen 10 minuten in. Maar omdat wij ook begrijpen dat het leven tussen de kartonnen dozen niet ideaal is, zijn er de myKotty kattenmeubels.

Wat is zo bijzonder aan karton?

Karton is een veelzijdig verpakkingsmateriaal, je kunt er zelfs speelgoed of meubelen van maken! Maar waarom voelen katten zich zo aangetrokken tot karton? Naast observaties van katteneigenaars is er ook serieus onderzoek verricht naar deze bijzondere obsessie voor alles van karton bij katten. In de eerste plaats isoleert karton heel goed wat comfortabel aanvoelt. Daarnaast nodigt het oppervlak uit om lekker aan te krabben. Het oppervlak is vrij glad en stevig maar kan wel veilig gekrabd worden zonder de klauwen te beschadigen.

Waarom zou je krabkarton kopen?

Katten kunnen zichzelf over het algemeen goed vermaken, ze hebben wel iets nodig om hun aandacht op te kunnen richten. Als je een kat geen afleiding biedt dan kan het dier gestresst raken, wat niet leuk is voor de kat maar ook zeker niet voor de omgeving. Naast beweging is krabkarton ook geschikt om de nagels in goede conditie te houden.
kartonnen krabplank
Laten we zeker niet vergeten te vermelden dat je het meubilair kunt beschermen door een alternatief aan te bieden. Als jouw kat aan de bank krabt dan kun je dit voorkomen door er een beter alternatief voor te geven. Een ander object dat goedkoper is in aanschaf voor de eigenaar en minstens zo aantrekkelijk voor je kat. Heeft jouw kat niet direct zin in het nieuwe cadeau? Dan kun je het voorwerp met kattenkruid extra interessant maken.

Hoe lang gaat krabkarton mee?

De levensduur hangt natuurlijk af van de kat. Sommige katten zullen af en toe wat krabben terwijl andere katten tot het bittere einde vechten met het krabkarton. De goedkopere opties zullen doorgaans snel aan vervanging toe zijn bij intensief gebruik terwijl de duurdere modellen een stuk meer kunnen verdragen. Duurder betekent niet automatisch een hogere kwaliteit, je betaalt ook voor het design en mogelijk andere functies of materialen.

Er zijn modellen die je kunt omkeren. De onderzijde is dan beschermd tegen slijtage, op het moment dat de bovenzijde echt aan vervanging toe is draai je het krabkarton gewoon om. Dan doe je dubbel zo lang met hetzelfde product. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je het zelf leuk vindt om regelmatig een ander modelletje in huis te halen, er zijn allerlei bijzondere vormen te koop!

Als er naast het krabkarton ook een krabpaal, krabmat of andere zaken in huis zijn waar aan gekrabd mag worden dan zal het karton waarschijnlijk ook langer meegaan. Verzorg je regelmatig de nagels van je kat? Dan is er minder onderhoud nodig voor de nagels en zal er ook minder gekrabd worden, zelfs als het karton wel gebruikt wordt om mee te spelen.

Je hoeft overigens niet direct het krabkarton te vervangen als je denkt dat het versleten is. Laat je kat zelf bepalen wanneer het niet meer interessant is, dit kan langer duren dan je denkt! Heb je meerdere katten in huis? Dan is het mogelijk dat je wat vaker het krabkarton zult moeten vervangen, hoewel ze dan ook met elkaar kunnen ravotten natuurlijk.

Zo reinig je een krabkarton

Op zich is krabkarton een behoorlijk hygiënisch speeltje. Je kunt de snippers die zijn losgekomen eenvoudig uit het voorwerp schudden en opvegen. Je kunt er ook een stofzuiger bij nemen en naast het karton ook haren en andere viezigheid verwijderen. Schoonmaken met water is natuurlijk niet mogelijk, een doek die niet al te nat is zal in de meeste gevallen geen probleem zijn. Maar laat het karton nooit helemaal doorweekt raken, dan kan het bij het oud papier.
kartonnen krabpaal

Houd hier rekening mee bij krabkarton kopen

Als je een krabkarton gaat kopen denk dan eerst even na wat je nodig hebt en wat de toepassing is. Je zult zelf wellicht een voorkeur hebben maar dat betekent niet altijd dat jouw kat dezelfde mening is toegedaan. De prijzen kunnen flink uiteenlopen, dit kan te maken hebben met de levensduur of het design en afwerking. Het is natuurlijk een gebruiksvoorwerp met als doel stuk te maken. Als je een prachtig decoratief ornament wilt kopen dan zul je toch moeten accepteren dat het na verloop van tijd helemaal vol krassen zit. Hier zijn vijf zaken om op te letten als je een krabkarton gaat kopen:

1. Wat vinden andere gebruikers?

De beschrijving van de fabrikant zal voor een deel informatief zijn en voor een deel wervend, ze willen uiteraard producten verkopen. Klantervaringen geven een eerlijke en directe mening van betalende klanten. Daarbij is er uiteraard altijd sprake van een individuele ervaring. Wat voor één persoon van toepassing is geldt niet altijd voor een ander. Als er meerdere reviews zijn dan zie je vrij snel of het product overeenkomt met de beschrijving en of de belofte wordt waargemaakt. Je zult alleen geen goede indruk krijgen van de levensduur omdat klanten meestal kort na aanschaf een review schrijven. Soms is er een recensie van een terugkerende klant die weer een nieuw exemplaar koopt.

2. Hoe zwaar weegt jouw kat?

Het totaalgewicht van het product geeft ook een indicatie van de constructie kwaliteit. Dit speelt met name een rol bij grote, sterke katten. Jouw kat zal niet alleen krabben maar wellicht ook op het krabkarton klimmen of een dutje doen. Daarnaast hebben sommige grote katten klauwen als tijgers, die zijn razendsnel door een goedkoop krabkarton heen. Het draagvermogen zal doorgaans niet vermeld worden, het totaalgewicht van het pakket in combinatie met de prijs geeft je een idee van de duurzaamheid. Heb je juist een heel kleine kat? Dan kan een zeer solide model wellicht wat te stevig zijn om er lekker aan te krabben.

3. Hoe groot is het krabkarton?

In de meeste gevallen zullen de afmetingen van het product vermeld staan op de productpagina. Dit is wel handig want je kunt aan de foto niet altijd goed zien hoe groot het krabkarton precies is. Als er een kat bij staat weet je al iets meer, maar de verkoper zal liever een kleinere kat bij het product plaatsen om het voorwerp groter te doen lijken. Soms betreft het gewoon een foto van een kat die op de foto van het product geplakt is, dit soort marketing kan misleidend zijn. Iedereen die ooit een zwembadje voor kinderen heeft gekocht zal dit zeker herkennen.

4. Wat is de dichtheid van het krabkarton?

Een groot formaat betekent niet altijd een langere levensduur. Zo zijn er krabkartonnen met veel dikke onderdelen die samen een geheel vormen met een aanzienlijk groter oppervlak. Denk aan een doos met zes zijden of een constructie met dubbel zoveel stukken die aan buiten- en binnenzijde geplaatst worden. Zo kan de kat urenlang krabben zonder het voorwerp te vervormen.

5. Wat kost krabkarton?

Je kunt shoppen naar een duur of goedkoop krabkarton, eigenlijk is iedereen op zoek naar een optimale prijs / kwaliteit verhouding. Het is en blijft een gebruiksvoorwerp met een beperkte gebruiksduur. Je koopt liever een product waar daadwerkelijk aan gekrabd wordt dan een krabkarton dat jouw kat links laat liggen. Sommige opties zijn behoorlijk aan de prijs, wellicht zijn er dan wat slimme extra’s toegevoegd om de levensduur en het spelplezier te bevorderen. Kijk en vergelijk!

Ben je op zoek naar andere producten en accessoires voor jouw kat? Bezoek dan ook onze andere pagina’s.