Krabben Ragdoll katten aan meubels?

Krabben Ragdoll katten meubels? Als je overweegt om een Ragdoll-kat te kopen, vraag je je misschien af of ze meubels krabben of niet. Elke kattenliefhebber weet immers dat katten geweldig zijn om je huis vrij te houden van ongedierte en ongedierte. En een van de beste manieren om met ongedierte en ongedierte om te gaan, is door je nagels te gebruiken! Ragdoll katten staan erom bekend dat ze een geweldig temperament hebben en gemakkelijk te hanteren zijn. Maar hoe zit het met hun krabgewoonten? Krabben Ragdoll katten meubels?
ragdoll kat krabt aan meubel
Je hebt misschien gehoord dat ragdolls niet bekend staan om het krabben van meubels. De waarheid is dat ze uw meubels kunnen krabben, maar in een veel lager tempo dan andere kattenrassen. Ragdoll katten zijn meestal volgzaam en relaxt van aard. Ze zijn meestal ook erg aardig voor kinderen. Het is zeldzaam om ze mensen te zien krabben, maar het is mogelijk dat ze meubels krabben als ze in een slecht humeur zijn, wanneer ze zich bedreigd voelen door iets in hun omgeving, of ze willen gewoon hun klauwen slijpen!

Er zijn echter veel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je ragdoll meubels krabt, zoals het verstrekken van geschikte krabpalen en het gebruik van zachte materialen in huis. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je kunt voorkomen dat je ragdoll meubels krabt!

Manieren om te voorkomen dat uw Ragdoll-kat aan meubels krabt?

Een krabpaal

Het introduceren van een krabpaal of krabpaal is de beste manier om te voorkomen dat katten meubels vernietigen. Ragdoll katten zijn lui en zullen op zoek gaan naar het eerste waar ze hun klauwen in kunnen krijgen in plaats van naar de plek te gaan waar ze mogen krabben. Daarom moet een krabpaal worden geplaatst in de buurt van de gebieden waar uw kat krabt. Het spuiten van wat kattenkruid op de paal zal de kat helpen eraan te wennen. Wanneer ze het gebruiken, kun je ze een beloning geven.

Een van mijn Ragdolls besloot dat de bureaustoel het perfecte ding was om te krabben, dus plaatste ik er een krabpaal vlak naast, en hij verlegde zijn aandacht daar meteen naar.

Sisaltouwen zijn zeer effectief omdat ze goedkoop en gemakkelijk te gebruiken zijn. Je kunt ook andere soorten krabpalen krijgen, zoals bamboe of kurk.

Onze favoriete krabpaal voor Ragdoll Cats is de SmartCat Ultimate krabpaal. Dit komt omdat het groot, duurzaam en goed geprijsd is. Mijn katten gebruiken dezelfde post al jaren en het ziet er nog relatief nieuw uit. Elke andere kattenkrabpaal die ik heb geprobeerd, is in maanden, zo niet weken, vernietigd! Mijn recensie van de SmartCat Ultimate Scratching post lees je hier.

Gerecenseerd door Belcat

SmartCat Ultimate Krabpaal

SmartCat Ultimate Krabpaal

Reik naar de sterren (en krab een beetje als je er bent)! De SmartCat Ultimate Scratching Post heeft een paalhoogte van 32″ waarmee katten een volledige stretch kunnen krijgen, hun spieren kunnen versterken en hun territorium kunnen markeren zonder muren of gordijnen te dichtknijpen. Het is bedekt met een vezelig geweven sisal dat geen nagels zal vastpakken zoals met tapijt bedekte krabpalen.

Lees onze review

Dimensies:
32 inch hoog – 16 x 16 inch basis

Nu kopen bij Amazon

Nu kopen bij Chewy

Vind meer krabpalen die geschikt zijn voor Ragdoll Cats

Aluminiumfolie of kleverige poten

Katten voelen zich ongemakkelijk als ze op een aluminium oppervlak lopen. Daarom is een beproefde, zij het lelijke, methode om uw kat ervan te weerhouden uw meubels te krabben, de gebieden die ze graag krabben te bedekken met aluminiumfolie.

Een andere optie is om Sticky Paws Furniture Strips te gebruiken. Dit zijn transparante plakstrips die u rechtstreeks op stof aanbrengt om te voorkomen dat katten uw meubels krabben. Ze zullen uw kat of stof niet beschadigen of een kleverig residu achterlaten. Je kunt ze gebruiken op je aanrecht, loungemeubilair, gordijnen, stereoluidsprekers of ergens anders waar je niet wilt dat je kat krabt.

Sticky Paws Meubelstrips

 

Kattenafweermiddel

Katten zijn schattige maar vervelende wezens. U kunt kattenwerende middelen kopen bij uw plaatselijke dierenwinkel of ze online bestellen. Je kunt thuis ook een natuurlijk afweermiddel maken door producten op basis van citrusvruchten met elkaar te mengen. Als citrus niet werkt, kun je ook kaneel-, lavendel- of eucalyptusolie proberen, omdat het allemaal geuren zijn waar je katachtige vriend niet van zal genieten.

Bodhi Dog’s 3 in 1 Cat &Kitten Training Spray, gemaakt in de VS, is een bestseller op Amazon. Het maakt gebruik van een geur waar katten niet tegen kunnen, maar die aangenaam is voor de menselijke zintuigen. Het heeft ook bitters toegevoegd om kauwen te voorkomen. De Cat Spray kan veilig en gemakkelijk worden gebruikt op stoffen, meubels, houtwerk, muren, baseboards, jaloezieën, tapijten, planten, tapijt en vele andere dingen waarvan je niet wilt dat je kat erop kauwt!

3-in-1 katten- en kittentrainingshulpmiddel met bitters

Feliway Spray

Probeer Feliway Spray! FELIWAY is een synthetische kopie van de Feline Facial Pheromone. Dit is het feromoon dat katten van nature verlaten wanneer ze zich veilig en geborgen voelen in hun omgeving.

Feliway spray helpt ongewenst gedrag zoals krassen en spraymarkeringen te voorkomen. Wetenschappelijk bewezen om kattenkrabben om te leiden, kan FELIWAY CLASSIC Spray dagelijks worden toegepast op gebieden met ongewenst krabben nadat ze zijn gereinigd met water en zeep. Dit geeft “blije berichten” vrij die uw kat geruststellen en voorkomen dat ze daar terugkeren.

Onze keuze

FELIWAY Kat Kalmerende Feromoon Spray (60ML)

Afleiding

Katten zijn speelse wezens die graag spelletjes spelen. Speelgoed helpt katten zichzelf af te leiden van het krabben van dingen. Kattenkruidspeelgoed is een goede optie omdat ze hun aandacht vasthouden en ze gelukkig en gek maken.

Vind kattenspeelgoed in onze winkel

Als je Ragdoll niet stopt met destructief te zijn?

Als je alle bovenstaande suggesties hebt geprobeerd en je Ragdoll er nog steeds voor kiest om je meubels te krassen, dan kunnen er meer factoren zijn om te overwegen, zoals de volgende:

Bordeom

Een verveelde kat krabt omdat hij vermaakt wil worden. Hij heeft constante stimulatie nodig om zich gelukkig te voelen. Katten moeten vaak met verschillende speeltjes spelen om geïnteresseerd te blijven.

Eenzaamheid

Ben je veel alleen op pad? Ragdoll katten zijn gelukkiger in paren. Ze blijven dicht bij elkaar als je weg bent en spelen ook samen. Lees meer over het bezitten van twee Ragdoll Cats.

Stress

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat een kat stress voelt. Veranderingen in zijn routine of een nieuw huisdier en ziekte kunnen er een van zijn. Het verminderen van de oorzaken van stress kan overmatig krabben verminderen.

Katten moeten krabben om stress te verlichten en hen te helpen beter te slapen. Een kat die niet genoeg plekken heeft om te krabben, kan destructief of zelfs agressief worden.

Ontdek meer over Ragdoll Cats