Krabben Britse korthaar katten meubels? Wat u moet weten!

Alle katten zullen onvermijdelijk krabben, inclusief de Britse korthaar. Krabben is een behoefte voor katten. Ze moeten het doen om hun nagels versleten te houden tot een veilig niveau, anders kunnen hun nagels overgroeien en voorkomen dat ze goed lopen. Daarom zullen alle katten krabben , ongeacht hun ras.

Dat gezegd hebbende, het verstrekken van een krabpaal helpt tot op zekere hoogte. Als u uw kat een veilige plek geeft om te krabben en hem leert om het te doen, kunt u uw meubels redden. Dit vereist echter enige training vooraf en kosten. Krabpalen zijn niet duur, maar je hebt er misschien een paar nodig die door je hele huis zijn verspreid om effectief te zijn.

Britse kortharen hebben geen andere krabbehoeften dan uw gemiddelde kat en ze krabben ongeveer dezelfde hoeveelheid als elke andere kat. Ze vernietigen meubels niet bijzonder slecht, maar ze kunnen absoluut als er geen krabpalen worden verstrekt.

kattenpootverdeler

Zijn Britse kortharen destructief?

Britse kortharen zijn niet bijzonder destructief. Ze hebben de neiging om meer ontspannen te zijn dan andere katachtigen. Ze brengen veel van hun tijd door met slapen en minder tijd met rondrennen. Ze zullen echter rennen en spelen, evenals krassen, dus ze kunnen meubels of andere bezittingen vernietigen als je ze niet de juiste stopcontacten voor deze behoeften biedt.

Bovendien hebben verschillende katten verschillende temperamenten en sommige Britse kortharen kunnen destructiever zijn dan andere. Kittens zijn actiever dan andere katten en dus is het niet vreemd dat veel kittens destructiever zijn. Ze zijn echter ook relatief klein, dus de hoeveelheid vernietiging die ze kunnen bereiken is minimaal.

Zoals elke kat moet je zorgen voor veel speelgoed en krabpalen om te voorkomen dat je Britse korthaar destructief wordt. Speel met je kat en train ze om de juiste locaties te krassen. Hoewel het vooraf misschien een beetje werk is, is het van vitaal belang om uw meubels te redden.

Waarom krabben Britse kortharen?

Britse korthaar calico kat
Afbeelding Credit: Oleksandr Volchanskyi, Shutterstock

Als je een Britse korthaar hebt, zul je waarschijnlijk wat krassen opmerken. Zoals we al zeiden, krabben deze katten ongeveer een gemiddelde hoeveelheid. Het is belangrijk op te merken dat krabben iets is dat katten zijn moeten doen. Hier zijn enkele redenen waarom ze moeten krassen:


  • Het markeren van hun territorium. Zoals veel dieren zijn katten territoriaal. Daarom zullen ze hun territorium markeren om andere dieren buiten te houden. Gelukkig hebben katten veel manieren om hun territorium te markeren zonder urine, zoals geurklieren tussen hun tenen. Wanneer ze tegen dingen worden gewreven, laten deze geurklieren een feromoon achter dat niet door mensen kan worden gedetecteerd. Andere katten zullen het echter opmerken.

  • Katten moeten zich uitrekken, vooral na een lang dutje. Krabben in een verhoogde positie is een van de beste manieren voor katachtigen om enkele van de knikken in hun rug uit te rekken en uit te werken. Vergeet niet dat katachtigen de neiging hebben om flexibeler te zijn dan mensen, maar ze moeten deze flexibiliteit nog steeds bevorderen door uit te rekken.

  • Verwijder dode lagen uit hun klauwen. Als een kat zijn klauw gebruikt, zullen de buitenste lagen langzaam afsterven. Deze blijven op de klauw totdat ze worden afgeklopt. Als ze echter te lang blijven zitten, kunnen ze de klauwen van de kat beschadigen door nieuwe groei te voorkomen. Je katachtige kan krabben om deze dode laag te verwijderen en je kunt kleine klauwachtige dingen vinden rond de krabpaal van de kat. Als je echter goed kijkt, kunnen ze hol zijn – een teken dat het gewoon de dode buitenste laag is.

  • Het is instinctief. Katten zullen krabben omdat hun instinct hen dat vertelt. Krabben helpt katten hun klauwen te slijten, wat van vitaal belang is voor hun gezondheid. Katten doen dit echter waarschijnlijk niet bewust. In plaats daarvan hebben katten waarschijnlijk instincten die hen vertellen om te krabben, wat hen ook helpt om aan alle bovenstaande redenen te voldoen.

Kun je een Britse korthaar trainen om meubels niet te krassen?

Britse korthaar kat
Afbeelding Credit: Rebekka D, Pixabay

Ja, je kunt een Britse korthaar leren om geen meubels te krabben. Net als honden zijn katten volledig trainbaar. Ze trainen echter het beste als je het op een bepaalde manier benadert. De allereerste stap is om iets te kopen dat de kat kan krabben – je zult je meubels niet redden totdat je ze ergens kunt krabben.

U moet overwegen om veel kraboppervlakken aan te schaffen als u meer dan één kat of een groter huis heeft. Kattenappartementen fungeren ook als een veilige plek om te krabben.

Bedek vervolgens de gebruikelijke krabplek van de kat met een onkraakbaar materiaal. Dit materiaal kan aluminiumfolie, dubbelzijdige tape of zelfs schuurpapier zijn. Deze bedekking is tijdelijk, dus don’maak je geen zorgen over het vinden van iets dat bij je stijl past. Bevestig het gewoon aan het oppervlak om te voorkomen dat je kat daar krabt.

Elke keer dat je kat ergens krabt waar hij niet hoort te krabben, onderbreek dan zijn krabsessie en verplaats hem naar de krabpaal. Wanneer de kat de krabpaal gebruikt, beloon en prijs hem dan. Doe dit zo vaak als nodig is om uw kat aan te moedigen om te krabben waar hij zou moeten krabben. Je kunt een krabpaal ook op andere manieren spannend maken. Je kunt het bijvoorbeeld smoren met kattenkruid of een paar van de favoriete speeltjes van je kat toevoegen.

Wat de krabpaal ook maakt, lijkt een haalbare optie voor je kat.

divider-catclaw1

Conclusie

Britse kortharen zullen net als elke andere katachtige krabben. Deze eigenschap behoort niet tot slechts een paar verschillende rassen; alle katten zullen tot op zekere hoogte op meubels en andere items krabben. Krabben is instinctief en belangrijk om de klauwen van een kat gezond te houden. Zonder regelmatig krabben kan een kat te lange klauwen ontwikkelen, of dode klauwlagen kunnen langer blijven hangen dan nodig is.

Je kunt niet verwachten dat een kat nooit krabben. U kunt uw kat echter voorzien van veilige plaatsen om te krabben om uw meubels en tapijten te redden. Omleiding en veel lof zijn vaak genoeg om dit te bereiken. Voel je vrij om ook kattenkruid op de krabpaal te gebruiken, omdat deze plant de krabpaal voor veel katachtigen veel gastvrijer kan maken.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Africa Studio