Hoe hoog kan een Savannah Cat springen? (Het ongelooflijke antwoord)

Savannah katten zijn mooie en prachtige katten die vrij ongewoon zijn in de huisdierenscene. Hoewel gedomesticeerd, hebben Savannah-katten een exotisch DNA vanwege hun wilde afstamming. Hoe dan ook, dit intrigerende en mysterieuze kattenras heeft een vriendelijk temperament en speelse persoonlijkheid!

Met hun wilde katten-DNA is de Savannah-kat behendiger en atletischer dan andere gedomesticeerde katten. Eigenlijk Savannah katten hebben een verticale sprong van meer dan acht voet! Met hun atletisch vermogen, behendigheid en verhoogde jachtinstincten voor wilde katten, kunnen sommige eigenaren zich zorgen maken over hoe ze hun Savannah-katten in bedwang kunnen houden.

Lees verder om meer te weten te komen over de atletische prestaties van de Savannah-kat en hoe je er thuis mee om kunt gaan!

kattenpootverdeler

Soorten Savannah Katten

Savannah katten zijn afstammelingen van de wilde Afrikaanse Serval (Leptailurus serval) gekruist met een huiskat. Er zijn verschillende soorten Savannah-katten, afhankelijk van hoeveel Afrikaans Serval-DNA ze in zich hebben, wat varieert van F1 tot F5 , afhankelijk van hun generatie.

De eerste generatie, de F1 Savannah kat, heeft een Afrikaanse Serval ouder en een huiskat ouder. De F2 is de tweede generatie, die een F1-ouder en een huiskatouder heeft, enzovoort, enzovoort voor de volgende generaties!

De F1- en F2-katten hebben het meeste Serval-DNA, waardoor ze groter en atletischer zijn, samen met sterkere jagersinstincten. De F3, F4 en F5 hebben meer verdund Afrikaans Serval-DNA, waardoor ze kleiner zijn en over het algemeen goed overweg kunnen met andere katten.

Jump Vergelijkingen van Savannah Katten vs. Andere Soorten

F2 Savannah kat die op gras staat
Afbeelding Credit: Lindasj22, Shutterstock

Met hun Afrikaanse Serval-DNA hebben Savannah-katten een verhoogde jachtdrift, samen met een indrukwekkend fysiek vermogen. Savannah-katten kunnen meer dan acht voet in de lucht springen, waardoor containment een zorg is vanwege hun atletisch vermogen.

Om weer te geven hoe hoog een Savannah-kat kan springen, vergelijkt de bovenstaande grafiek hoe hoog een sprong van acht voet is in vergelijking met andere dieren. Grote hondenrassen, zoals de Duitse dog, Golden Retriever en Labrador hebben een gemiddelde sprong van vijf tot zes voet, terwijl het kleine konijn een sprong van drie voet heeft. Het paard, een groot dier, heeft ook een sprong van acht voet. Maar als je het grotere paard vergelijkt met de veel kleinere Savannah Cat, is een sprong van meer dan acht voet het meest indrukwekkend.

Savannah-katten kunnen zelfs hoger springen dan de gemiddelde mens en de gemiddelde NBA-speler – wat de atletischheid van de Savannah-kat verder laat zien!

Fysieke eigenschappen van de Savannah Kat

Savannah-katten zijn de grootste en langste huiskat, die ongeveer 17 centimeter lang is en ergens tussen de 20 en 25 pond weegt. Savannah-katten kunnen er slank uitzien, maar ze zijn ook gespierd met goed gedefinieerde schouders, borst en achterhand. Ze zijn sterk, behendig en lichtvoetig, net als hun wilde ouders!

Savannah katten hebben ook een mooie, exotische uitstraling. Ze hebben een driehoekig gevormd hoofd met rechtopstaande oren en een smalle snuit die sterk lijkt op de Afrikaanse Serval.

Ze hebben een korte, zachte en zijdeachtige vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen, zoals bruin, zilver, zwart en gevlekt. Hun uiterlijk en vacht geven hen hun duidelijke “wilde” uiterlijk geërfd van hun Afrikaanse Serval-afstamming. De Savannah-kat is misschien een huiskat, maar ze zien er zeker uit als de natuurlijke jagers die ze zijn!

3 katten gezichtsverdeler

Zijn Savannah Katten Gevaarlijk?

savanne kat op touw in groen gras
Afbeelding Credit: Jarry, Shutterstock

Afhankelijk van hun generatietype, van F1 tot F5, zullen Savannah-katten zeker een deel van het gedrag en de fysieke eigenschappen van hun wilde Afrikaanse Serval-afstamming erven. De F1 Savannah Cat wordt als 50% wild beschouwd omdat ze de directe hybride nakomelingen zijn van een Afrikaanse Serval en huiskat. Ze zullen het gedrag, jachtinstincten, fysieke eigenschappen en atletisch vermogen hebben dat het dichtst bij hun wilde ouders staat.

Ondanks dat ze voor 50% wild zijn, worden de F1 Savannah-katten niet als gevaarlijk beschouwd en zijn ze nog steeds geweldige huisdieren. Ze zijn sociaal, vriendelijk en kunnen zelfs grote hoeveelheden genegenheid tonen voor hun eigenaren. Ze zijn ook ongelooflijk intelligent, nieuwsgierig en onafhankelijk en doen vaak hun eigen ding tijdens het verkennen van hun omgeving.

Het belangrijkste om op te letten bij het bezitten van een Savannah-kat is hun verhoogde jachtneigingen en fysieke vaardigheden. Als directe afstammelingen van wilde Afrikaanse roofdieren zijn ze energiektic, sterk en kan gemakkelijk worden meegesleept met hun jachtgedrag. Ze hebben veel aandacht en lichaamsbeweging nodig om ze goed gestimuleerd te houden en kunnen zelfs het ene dier na het andere besluipen, waardoor ze het risico lopen om te verdwalen.

Over het algemeen is de Savannah-kat geen gevaarlijk huisdier om te hebben, maar er zijn bepaalde overwegingen die in gedachten moeten worden gehouden , gezien het feit dat ze wild DNA in hun genen hebben.

Hoe Savannah-katten ingesloten te houden

Vanwege hun Afrikaanse Serval-kenmerken kan het behoorlijk lastig zijn om een Savannah-kat in bedwang te houden. Ze hebben een hogere neiging tot jagen, dus ze kunnen zich gemakkelijk laten meeslepen bij het besluipen van kleinere dieren, zoals muizen of vogels, voordat ze zich realiseren dat ze ver van huis zijn. Ze zijn ook sterk en behendig met een indrukwekkend springvermogen, waardoor ze gemakkelijk kunnen ontsnappen door over hekken en barrières te springen.

Savannah katten zijn zeer intelligent en energiek. Door ze goed te laten bewegen en stimuleren, kan hun drang om te jagen en het buitenleven te verkennen verminderen, dus probeer ze zoveel mogelijk aandacht en speeltijd te geven! Het verstrekken van materialen om ze te vermaken en te stimuleren wordt ook aanbevolen, zoals speelgoed, kattenbomen, krabpalen en dergelijke.

Om toevallige ontsnappingen en spontane jachtdriften te voorkomen, is het het beste om uw kat binnen te houden. Savannah-katten staan er ook om bekend dat ze goed werken aan de lijn, dus lijntraining is een goede manier om ze de broodnodige buitenoefening te geven die ze nodig hebben zonder zich zorgen te maken dat ze ontsnappen!

F1 savannah kat zittend op bank
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

divider-catclaw1

Laatste gedachten

Savannah katten zijn een prachtig kattenras met een wilde afstamming die uitstekende metgezellen kan zijn met hun exotische uiterlijk en persoonlijkheid! Ze zijn vriendelijk en aanhankelijk, waardoor ze geweldige huisdieren zijn. Hun wilde genen geven deze kat een bizar atletisch lichaam, waardoor ze meer dan acht voet hoog kunnen springen!

Vanwege hun meer dan gebruikelijke jachtneigingen en fysieke vaardigheden, kan het een uitdaging zijn om een Savannah-kat in bedwang te houden voor zijn eigenaren. Ze kunnen gemakkelijk springen en ontsnappen aan barrières en kunnen zich laten meeslepen door prooien te achtervolgen. Daarom is het het beste om ze binnen te houden terwijl je ze nog steeds de juiste stimulatie geeft om hun energie te verbranden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: PabloBenii, Shutterstock