Kilz vs. Bin Primer: vergelijkingsgids voor 2023

Kattenurine is een groot, stinkend probleem dat ongelooflijk moeilijk te verwijderen kan zijn. Zelfs als uw kat niet langer ongepast urineert, kan de schade van de urine blijven hangen. Kattenurine kan vlekken achterlaten op geverfde oppervlakken en die vlekken zijn vaak erg stinkend. Soms lijkt het alsof geen enkele hoeveelheid reiniging voldoende is om de aanhoudende geur van kattenurine te elimineren.

Het overschilderen van kattenurinevlekken is een geweldige manier om ze te laten verdwijnen, maar niet alle primers en verven zullen de vlek bedekken en de geur elimineren. Kilz en Bin maken beide verfprimers die de urinevlekken van uw kat kunnen bedekken en ontgeuren. Hoewel beide producten van hoge kwaliteit en effectief zijn, heeft Kilz een meer betaalbare prijs dan Bin, evenals een minder opdringerige geur, maar Bin heeft een snellere droogtijd, hogere dekking en is gemakkelijker te schuren na het drogen.

Kattenkogelverdeler 1

In één oogopslag

Laten we eens kijken naar de belangrijkste punten van elk product.

Kilz Primer

 • Maten: 1 liter, 1 gallon, 2 gallons, 5 gallons
 • Droogtijd: 30 minuten
 • Oppervlakken: Alle oppervlakken

Bin Primer

 • Maten: 1 liter, 1 gallon, 5 gallons
 • Droogtijd: 15 minuten
 • Oppervlakken: Alle oppervlakken

kattenpootverdeler

Overzicht van Kilz Primer

actuele foto van KILZ Original Primer

Kilz Primer is een budgetvriendelijke primer pick, maar het biedt niet zoveel dekking of duurzaamheid als de Bin primer. Het is echter gemakkelijker te gebruiken dankzij de dunnere consistentie en zeer verdraagbare geur.

Het is een goede optie als je kleine vlekken en geuren hebt om te bedekken, maar je moet een langzame droog- en uithardingstijd verwachten. De langzamere droogtijd is te wijten aan het feit dat u waarschijnlijk twee of meer lagen nodig heeft om een goede dekking en geurbeheersing te krijgen. Je kunt dagen tot weken verwachten om meerdere lagen aan te krijgen en de primer volledig uit te harden.

Het kan worden geschuurd als het eenmaal volledig is uitgehard, maar het is niet zo schuurvriendelijk als de Bin-primer. Eenmaal uitgehard, kan het moeilijk zijn om schoon te maken zonder de afwerking van de primer te beschadigen, dus zorg ervoor dat u het te schilderen gebied volledig voorbereidt volgens de aanwijzingen.

Pros


 • Budgetvriendelijk

 • Dekt vlekken en geuren af

 • Hoeft niet te worden uitgedund

 • Milde, draaglijke geur

 • Gladde afwerking

 • Kan geschuurd worden

Tegens

 • Biedt alleen dekking en geurbeheersing voor kleine vlekken
 • Langzame droogtijd en lange uithardingstijd
 • Vereist meerdere jassen
 • Moeilijk schoon te maken

3 katten gezichtsverdeler

Overzicht van Bin Primer

Rust-Oleum Corporation 01008 Bak Primer Spray

De Bin primer is een heavy-duty primer die voor een hogere prijs wordt verkocht dan Kilz. Het heeft een dikke consistentie die dunner moet worden voor gebruik in verfspuiten, maar de consistentie maakt het mogelijk om zelfs ernstige vlekken en geuren in een of twee lagen te bedekken.

Het heeft een snelle droogtijd, waardoor u meerdere lagen op één dag kunt aantrekken, en het duurt slechts 3 dagen om volledig uit te harden. Je hebt waarschijnlijk niet meer dan twee lagen nodig, dus deze primer bespaart je veel tijd in vergelijking met de Kilz-primer.

Het is geschikt voor een verscheidenheid aan muurtypen en texturen, en eenmaal volledig uitgehard, is het heel gemakkelijk te schuren. Het is dik en duurzaam genoeg dat het zelfs kan worden gebruikt als een soort kit in kleine scheuren tussen muren en vloeren. Het grootste nadeel van Bin primer is de krachtige geur die ermee gepaard gaat, waardoor het moeilijk en irritant kan zijn om te gebruiken.

Pros


 • Dekt ernstige vlekken en geuren af

 • Een of twee lagen zijn voldoende voor de meeste vlekken

 • Sneldrogend en uithardend

 • Dekt meerdere muurtypen en texturen

 • Gemakkelijk te schuren

 • Dik en duurzaam

Tegens

 • Duur
 • Vereist verdunning voor gebruik in verfspuiten
 • Krachtige geur

cat + lijnverdeler

Wat zijn de verschillen tussen hen?

Dekking

Als het gaat om dekking, neemt de Bin primer gemakkelijk het voortouw. Het is gemaakt om zelfs de ergste urinevlekken van katten te bedekken en het zal ook onaangename geuren in verband met de vlekken elimineren. De Kilz primer is alleen geschikt voor kleine tot matige vlekken en vereist meerdere lagen.

Prijs

Kilz is een van de goedkoopste primer-opties die beschikbaar zijn en verslaat gemakkelijk de premiumprijs van de Bin-primer. De budgetvriendelijke prijsstelling maakt het een goede optie voor krappe budgetten, vooral wanneer slechts kleine vlekken en geuren moeten worden afgedekt.

Duurzaamheid

Hoewel de Kilz primer geschikt is voor kleine vlekken, is deze niet zo duurzaam als de dikkere, sterkere Bin primer. Kilz wordt gemakkelijk beschadigd wanneer het wordt gereinigd, zelfs na volledige uitharding, terwijl de Bin-primer veel minder snel negatief wordt beïnvloed door uw reinigingsinspanningen. Wandvoorbereiding is echter een noodzaak voor beide producten.

Droogtijd

De Bin primer kan de Kilz primer gemakkelijk overtreffen als het gaat om droog- en uithardingstijd. De Bin primer voelt binnen 15 minuten droog aan en is binnen 45 minuten klaar voor een tweede laag. Het geneest in 3 dagen of minder, terwijl de Kilz primer tot 3 weken kan duren om volledig uit te harden.

KILZ Original Primer omgeven door gereedschappen

garen ball dividerWat de gebruikers zeggen

Om uw keuze tussen deze twee primers gemakkelijker te maken, hebben we gecontroleerd wat andere gebruikers over deze producten zeggen.

Voor de Bin primer geven de meeste mensen commentaar op de hoge prijs van het product, maar ze geven ook commentaar op de hoge dekking van deze primer. De meeste mensen lijken het te markeren als de beste dekkingsprimer die ze hebben gebruikt. Het is geschikt voor het bedekken van een verscheidenheid aan soorten vlekken en geuren, dus het is een geweldig product om bij de hand te hebben.

Hoewel de Bin primer op papier het betere product is, zijn gebruikers van de Kilz primer doorgaans erg blij met de functionaliteit en dekking van de primer. Over het algemeen lijken mensen het meeste succes te hebben met deze primer wanneer ze deze gebruiken om oppervlakken voor projecten te primen, in tegenstelling tot het bedekken van vlekken en geuren.

kattenpootverdeler

Conclusie

Hoewel de Bin primer op bijna alle fronten beter presteert dan de Kilz primer, is de Kilz primer ook een kwaliteitsproduct. De Kilz primer is ideaal voor kleine vlekken en geuren, terwijl de Bin primer ideaal is voor hoge dekkingsbehoeften, zoals ernstige vlekken en inzetgeuren. Je kunt verwachten dat je meer uitgeeft aan de Bin-primer dan aan de Kilz, maar dat komt omdat de Bin-primer een dikker product van hogere kwaliteit is. Beide primers zijn geweldige opties, afhankelijk van uw behoeften.