Kattenverjagers: 5 eenvoudige en natuurlijke oplossingen

Of het nu gaat om uw planten, uw bloembedden, of zelfs uw meubels, uw kat kan een echt roofdier zijn. Er zijn echter eenvoudige en doeltreffende manieren om uw katachtige op afstand te houden en niet alleen uw planten, maar ook uw sofa of uw gordijnen te beschermen. Ontdek 5 natuurlijke afweermiddelen.

Er zijn verschillende producten in de schappen van uw tuincentrum of supermarkt om uw kat weg te houden van uw planten, maar ook van sommige van uw voorwerpen en meubels. Maar deze producten zijn zowel vervuilend als duurder dan sommige van de natuurlijke afweermiddelen die u misschien zonder het te weten in uw kast hebt staan. Bekijk ook de ultrasone kattenverjagers gamma die beschikbaar zijn.

Witte azijn

Dit kledingstuk, met zijn sterke geur, kan u helpen de aanvallen van uw kat af te slaan. U kunt het verdunnen en gebruiken op textiel, meubels en de rand van uw plantenpotten voordat uw katachtige ergens anders dan in de kattenbak plast. Als de schade al is aangericht, kunt u ook verdunde witte azijn gebruiken om de urine van uw kat te reinigen. Dit zal niet alleen het oppervlak zuiveren, maar ook voorkomen dat het op dezelfde plaats opnieuw gebeurt.
kat verjagen

Citroen

Heb je ooit een kat aan een citroen zien ruiken? De krachtige geur ervan wordt door katten helemaal niet op prijs gesteld. U kunt dus een eenvoudig recept maken om op uw planten te spuiten, maar ook op uw textiel (gordijnen, tapijten, sofa…) om ze te beschermen tegen uw katachtigen.

Infuseer citroenschillen (en eventueel andere citrusvruchten) in kokend water. Laat afkoelen. Filter vervolgens het mengsel en vul er een standaard spuitfles mee. Zo kun je je natuurlijke afweermiddel bewaren en gebruiken als het nodig is.

U kunt dit afweermiddel maken met essentiële citroen- of citrusolie (10 druppels per liter water).

Ui

De sterke geur van uien kan een troef zijn tegen uw kat. Snij een ui doormidden en wrijf ermee over de randen van uw potten, plantenbakken of zelfs uw ramen om uw katten weg te houden. Deze operatie moet echter regelmatig worden herhaald.

Rauwe knoflook

Net als uien kan knoflook helpen uw planten te beschermen tegen klauwen, bijten of plassen door uw kat. Plant hiervoor in de lengte doorgesneden teentjes knoflook rechtstreeks in de grond. De krachtige geur van knoflook zal katten verjagen, die niet in de buurt zullen komen scharrelen om hun behoefte te doen. Herhaal de operatie om de twee tot drie maanden voor een optimale doeltreffendheid.

Koffiedik

U kent waarschijnlijk de voordelen van koffiedik voor uw planten. U moet echter weten dat het niet alleen als natuurlijke meststof fungeert, maar u ook kan helpen invasieve katten te verjagen. Het enige wat u hoeft te doen, is koffiedik in uw potten, plantenbakken of bloemperken strooien. Het is doeltreffend en krachtig, maar u mag niet vergeten het te vervangen zodra het begint te schimmelen.

Er zijn nog andere methoden en sommige katten kunnen sommige van deze natuurlijke afweermiddelen wel aan, dus het is belangrijk om er verschillende te proberen en eventueel te combineren.

Voor occasioneel gebruik kunt u mosterd ook in water verdunnen en over voorwerpen, planten of textiel strooien die u wenst te beschermen.

Het effect is echter van zeer korte duur. Dit is ook het geval voor zwarte peper, waarvan het effect dagelijks zal afnemen. Ten slotte, als een meer duurzame maar minder radicale oplossing, kunt u bepaalde aromatische kruiden zoals tijm, rozemarijn of lavendel in uw bloembedden planten, die uw katten en de katten van uw buren zachtjes zullen verjagen.

Bron: agriworld.nl