Kan mijn kat zien wanneer ik naakt ben? Dit is wat ze denken

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren schoppen hun dieren uit de kamer wanneer ze zich omkleden of uit de douche komen, omdat ze denken dat het ongemakkelijk of vreemd is voor hun huisdier om ze in de buff te zien. U zult blij zijn te weten dat u uw kat weer vrij spel kunt geven in uw huis, want Het is zeer onwaarschijnlijk dat je kat kan zien wanneer je naakt bent of dat het hem überhaupt iets kan schelen wat je draagt. Bovendien is het hele concept van naaktheid niet iets dat katten kunnen begrijpen.

Lees verder voor meer informatie.

cat + lijnverdeler

Weten katten wanneer we naakt zijn?

Katten hebben niet alleen geen manier om te begrijpen wat “naakt” betekent, maar ze hebben ook geen concept van kleding of waarom we het in de eerste plaats dragen. Daarom zal je kat je waarschijnlijk niet anders behandelen als je hem volledig zonder kleding benadert of als je een outfit van top tot teen draagt. Het kan zijn dat je kat je in zoveel verschillende “huiden” (verschillende outfits) ziet dat hij geen specifieke betekenis toekent aan wat hij je ziet dragen (of niet dragen).

shirtloze en naakte eigenaar die zijn kat draagt
Afbeelding credit: Pshevlotskyy Oleksandr, Shutterstock

Is het raar om naakt te zijn voor je huisdieren?

Het is niet per definitie raar om naakt te zijn voor je huisdieren, maar het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen, vooral als je merkt dat ze naar je kijken. Zie het zo: je katten zijn de hele tijd naakt om je heen. Ze stoppen hun billen in je gezicht als ze komen knuffelen en zijn niet bang om hun privé’s te likken voor gezelschap. Het maakt ze niet uit of je je beste pak en stropdas draagt of je verjaardagspak; Ze zijn gewoon blij om bij je in de buurt te zijn.

Katten vinden het waarschijnlijk vreemd dat we onszelf in de eerste plaats bedekken. Onze kleding ruikt niet naar ons (vooral niet als ze uit de wasmachine komen), en ze voelen ook niet als ons.

Waarom gedraagt mijn kat zich raar als ik naakt ben?

Je kat gedraagt zich misschien vreemd als je naakt bent, maar dat is misschien niet omdat je geen kleren aan hebt. Je kat kan verschuivingen in je energie oppikken als je je ongemakkelijk voelt om naakt om hem heen te zijn. Je lichaam kan er onbewust voor zorgen dat je gespannen raakt omdat het raar voelt om in je verjaardagspak voor je poes te staan. Je huisdier weet veel meer over je dan je denkt, dus het kan die energieverandering voelen en proberen te achterhalen waarom je je vreemd gedraagt.

Je huisdier kan zich ook raar gedragen als je uit de douche komt. Een handdoek op je hoofd is bijvoorbeeld waarschijnlijk geen normale kleding voor jou, dus het kan proberen te achterhalen wat het op je hoofd is. Het kan ook opmerken dat je langer bent dan je gewoonlijk bent of dat je hoofd om de een of andere reden anders lijkt te zijn gevormd.

bange Britse blauwpuntkat die zich onder het bed verstopt
Image Credit: Zossia, Shutterstock

3 kat face divider

Laatste gedachten

Het is onwaarschijnlijk dat je kat anders naar je kijkt als hij je eenmaal naakt ziet. Katten hebben geen idee van naaktheid, hoewel ze het misschien vreemd vinden dat je huid er elke dag anders uitziet. Eerlijk gezegd geven ze niet om wat je draagt, maar geven ze er alleen om als je ze binnenkort aait of voedt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Svetlana Rey, Shutterstock