Kan mijn kat een playdate hebben met een andere kat? Wat u moet weten!

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat katten graag spelen en dat je zoveel mogelijk met je kat speelt. Heb je je echter ooit afgevraagd of je kat een playdate met een andere kat zou kunnen hebben?

Ja, katten kunnen playdates hebben met andere katten, en het is eigenlijk goed voor hen. Speeltijd is ook essentieel voor de sociale en fysieke ontwikkeling van een kat. Als je een kitten hebt dat alleen woont, moet je waarschijnlijk proberen om de kat een playdate te geven met een andere katachtige. Je weet nooit wanneer je een andere kat wilt adopteren, en dit is de perfecte manier om je huidige kitten klaar te maken om met oudere katten en andere katten in het algemeen om te gaan.

Je zult echter een paar dingen willen doen om je van tevoren voor te bereiden op een kitty playdate. We zullen het hebben over playdates met andere katten, hoe je je kunt voorbereiden en meer in het onderstaande artikel.

Kattenkogelverdeler 1Wat is een playdate met katten?

Zelfs als huisdierouder heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van een playdate voor katten, of als je dat wel had, vraag je je misschien af wat een kattenspeeldate is.

Playdates met katten zijn borrels die katten in staat stellen om wat opgekropte energie vrij te maken en samen te spelen. Niet alleen helpt de interactie uw kat overtollige energie vrij te maken, maar het is ook geweldig voor het socialiseren van uw huisdier. Dit is waar, vooral als uw kat alleen woont en niet in de buurt kan zijn of met andere katten kan spelen.

Een playdate is gunstig, vooral voor kittens, die nog steeds proberen hun weg te leren, graag veel spelen en nog steeds openstaan voor socialisatie met andere dieren. De meeste katten verliezen deze liefde om te spelen en te socialiseren naarmate ze ouder worden, maar als je oudere kat nog steeds van deze dingen houdt, kunnen playdates er ook geweldig voor zijn.

twee katten die thuis met speelgoed spelen
Afbeelding credit: Axel Bueckert, Shutterstock

Hebben katten echt socialisatie nodig?

Volgens de experts hebben kittens vooral socialisatie nodig. Socialisatie gaat echter niet alleen over het introduceren van je kat bij andere katten. Het gaat er ook om dat je je kat kennis laat maken met mensen en andere dieren, zodat ze weten hoe ze moeten handelen als er een in de buurt komt.

Katten die niet gesocialiseerd zijn, kunnen zelfs te timide of zelfs agressief worden tegenover andere mensen en dieren. Kittens zijn meestal vrij gemakkelijk te socialiseren totdat ze ongeveer 14 weken oud zijn. Daarna wordt het lastig, dus zorg ervoor dat je je kitten zo snel mogelijk socialiseert voor het beste resultaat.

3 kattenverdeler

De 3 tips voor het voorbereiden op een Cat Playdate

Hoewel het een goed idee is voor katten om te worden ingepland om playdates met andere katten te hebben, moet je niet zomaar opraken en een date plannen met de eerste katteneigenaar die je vindt. Er zijn stappen om ervoor te zorgen dat dit de juiste playdate is voor je harige vriend.

1. Zorg ervoor dat beide katten gezond zijn

Hoewel u misschien graag uw kitten wilt blootstellen aan een playdate, moet u ervoor zorgen dat uw kat en de kat met wie u de playdate opzet gezond zijn. Dit betekent niet alleen dat geen van beiden de snuifjes heeft. Het zou helpen als je er zeker van was dat beide katten al hun vaccins hebben gehad, negatieve FelV / FIV-tests hebben en allebei iets gebruiken om vlooien te voorkomen. Als een van beide katten een symptoom van een ziekte heeft, is het het beste om de playdate uit te stellen naar een andere dag.

katten playing_birgl_Pixabay
Afbeelding Credit; Birgl, Pixabay
thematische pauze

2. Match de persoonlijkheden van de twee katten

Gezondheid is niet het enige dat belangrijk is bij het samenbrengen van twee katten voor een playdate. Je wilt proberen de persoonlijkheden van de twee katten zo goed mogelijk te matchen voordat je ze bij elkaar krijgt. Je kunt dit doen door na te denken over de persoonlijkheid van je kat en vervolgens een kat te vinden die bij die persoonlijkheid past.

Je wilt bijvoorbeeld geen timide kat koppelen aan een kat die extravert is en constant wil spelen. Het kan slecht aflopen voor jou en de katten. Nadat je de kat voor je playdate hebt gevonden, is het het beste om ze langzaam te introduceren.

Je moet onthouden dat huisdieren andere dieren hebben waar ze niet graag bij zijn, net zoals we mensen hebben waar we niet bij willen zijn. Een kat op een playdate zetten met een kat met wie hij niet overeenkomt, kan desastreuze gevolgen hebben voor alle betrokkenen.

thematische pauze

3. Ontmoet elkaar op een neutrale plek

Je katten voor het eerst op een neutrale plek laten samenkomen is het beste. Katten zijn erg territoriaal, en dat begint als ze jong zijn. Je wilt een plek waar geen van beide katten de kans heeft gehad om zijn territorium van tevoren te markeren.

Introduceerde de katten langzaam, rekening houdend met het feit dat, net als bij mensen, niet alle katten een match voor elkaar zijn. Als de katten niet met elkaar overweg kunnen, is het het beste om een einde te maken aan thij speelt daten en ga door naar de volgende kat op je lijst met mogelijke vrienden voor je katachtige. Als je eenmaal het perfecte speelkameraadje voor je katachtige vriend hebt gevonden, kun je ze instellen wanneer je maar wilt.

twee witte katten wrijven gezichten op het gras, positieve associaties, binding
Afbeelding Credit: Oleg Shishkunov, Shutterstock

divider-catclaw1Inpakken

Hoewel het je misschien verbaast dat je je kat mee kunt nemen op een kattenspeeldate, zou het echt niet moeten als je erover nadenkt. Katten hebben socialisatie nodig en als ze geen andere katten thuis hebben, kunnen ze eenzaam worden.

Een kat die niet in de buurt van andere katten of dieren is geweest, kan timide of agressief worden wanneer andere mensen, katten of dieren in de buurt zijn. U wilt dit, indien mogelijk, voorkomen door een katachtige te vinden die overeenkomt met de persoonlijkheid van uw kat en een paar playdates te plannen om ervoor te zorgen dat uw kat gesocialiseerd is en in staat is om overtollige energie die hij heeft te verwerken.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: AdinaVoicu, Pixabay