Kan je een kattenbak in de garage zetten?

Of u nu in een groot huis in de buitenwijken woont of op een plek met beperkte ruimte, de locatie van de kattenbak is iets waar wij ons als kattenouders allemaal zorgen over maken.

Aan de ene kant wil je je kat echt een plezier doen, en aan de andere kant wil je de kattenbak liever onzichtbaar houden, vooral als er gasten in de buurt zijn.

Dus, hoe maak je een compromis?

Sommigen van jullie hebben misschien een logeerkamer, maar wat als je een onconventionele ruimte hebt, zoals de garage, die je graag wilt uitproberen?

Kan je een kattenbak in de garage zetten? De garage is meestal donker en kan te warm of te koud worden, afhankelijk van het seizoen. Dit kan invloed hebben op de staat van de kattenbakvulling, en het kattenbakgedrag van uw kat. Uw kat kan zich ook verstoppen in de motor van uw auto of ontsnappen door de garagedeur.

Als je wilt weten of de garage de juiste plek is om de kattenbak van je kat te bewaren of hoe je er een kattenbak van kunt maken, lees dan verder!

Wat moet je weten over het plaatsen van een kattenbak?

Voordat we dieper ingaan op de voor- en nadelen van het plaatsen van de kattenbak in de garage, is het belangrijk om te begrijpen hoe een geslaagde locatie voor de kattenbak eruitziet door de ogen van uw kat.

1. Vermijd donkere plaatsen

Er bestaat een misvatting dat katten in het donker kunnen zien, maar dat is niet helemaal juist.

Katten zijn crepusculaire dieren, wat betekent dat ze beter kunnen zien in het afnemende daglicht en de duisternis. Dit verklaart waarom ze zo actief zijn in de schemering en bij dageraad.

Tenzij je een raam in je garage hebt of een open licht dat constant brandt, kan volledige duisternis het moeilijk maken voor een kat om te navigeren en hun kattenbak veilig te bereiken.

Zeker, ze kunnen vertrouwen op hun reukzin, maar een slecht verlichte ruimte zal alleen maar ongemak toevoegen aan de toch al kwetsbare toestand van uw kat terwijl ze proberen hun toilet te gebruiken.

2. Vermijd drukbezochte plaatsen

Katten willen niet dat hun kattenbak op een geïsoleerde plek staat, maar ze hebben ook een gevoel van veiligheid nodig als ze hem gebruiken.

Een hal die verschillende kamers met elkaar verbindt, is meestal een plek waar mensen steeds langslopen, vooral als je niet alleen weggaat. Deze en soortgelijke gebieden met veel verkeer kunnen uw kat angstig maken en kattenbak vermijdend.

Dat gezegd hebbende, wil je kat wel zijn toilet hebben in een ruimte waar jij het grootste deel van je tijd doorbrengt. Hoewel de garage meestal een verkeersarme ruimte is en kan werken voor sommige katten, kan het ook te geïsoleerd zijn voor anderen.

3. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is

Alleen omdat een ruimte of kamer in uw huis de perfecte plek lijkt om de kattenbak van uw kat te plaatsen, wil dat nog niet zeggen dat uw kat er ook zo over denkt.

Voor sommige katten kan lawaai afstotend zijn, dus Het plaatsen van de doos naast een apparaat zoals de droger, wandkachel of wasmachine kan hen ertoe aanzetten een andere plek te zoeken om zich te ontlasten.

4. Het Aantal Nestboxen

Je zou kunnen denken dat één bak genoeg is voor je kat, maar dierenartsen zijn het erover eens dat de gouden regel als het gaat om kattenbakken is “één kattenbak voor elke kat in huis plus één extra.

Dit betekent dat als je twee katten hebt, je drie kattenbakken nodig hebt, enzovoorts, enzovoorts.

Terwijl je misschien wegkomt met één kattenbak met één katachtige metgezel, twee katten kunnen zeker niet één kattenbak delen.

Het is ook belangrijk op te merken dat het plaatsen van alle kattenbakken naast elkaar is alsof je één grote bak hebt. Uw katten zullen het verschil niet zienen ze kunnen zindelijkheidsproblemen ontwikkelen door het gebrek aan privacy, mogelijke kattenbak pesterijen, en algemene en territoriale agressie.

5. Zet de kattenbak niet naast voedsel of water

Tot slot weet je vast wel dat het hebben van een schone kattenbak iets is wat je pluizige opperheer erg op prijs stelt, maar netheid betekent niet alleen dagelijks scheppen en het regelmatig vervangen van de kattenbakvulling.

Je moet koste wat kost voorkomen dat je de kattenbak naast hun eten en water zet!

In het wild zouden katten hun behoefte niet naast waterbronnen doen om besmetting te voorkomen. Hetzelfde geldt voor voedsel.

Ik bedoel, er is een reden waarom we onze toiletten in de badkamer houden en niet in de keuken!

Is het veilig om de kattenbak in de garage te zetten?

Ik weet dat we allemaal het beste willen voor onze kleine pluizige vrienden, dus ik weet zeker dat het eerste waar je aan denkt is of de garage eigenlijk wel een veilige plek is.

Misschien probeer je daarom meer over dit onderwerp te lezen en voordat je uitzoekt of het de juiste plek is om de kattenbak van je kat te bewaren.

Uw auto kan gevaarlijk zijn

Als we twee vrienden waren die dit gesprek hadden, zou mijn eerste vraag zijn:

“Parkeer jij je auto in de garage?”

Deze vraag is van cruciaal belang, want als u de garage regelmatig gebruikt om uw kat te parkeren, zijn er veel mogelijke gevaren waarmee u rekening moet houden.

Ten eerste betekent het houden van de kattenbak in de garage dat uw kat er 24 uur per dag toegang toe moet hebben. Dus, elke keer dat u thuiskomt, kan uw katachtige metgezel zijn toilet aan het gebruiken zijn.

Het luide geluid van de motor van de auto en de deur zal uw kat hoogstwaarschijnlijk afschrikken. Dit kan resulteren in een poging om weg te rennen door de garage dooof je zou overrijden of pijn doen op een of andere manier.

Zelfs als je je kat geen pijn doet, of ze uiteindelijk niet ontsnappen, kan dit een traumatische ervaring zijn waarna ze misschien weigeren om terug te gaan in de garage.

Dit betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk zullen beginnen met bevuilen in andere gebieden rond uw huis, en ze kunnen uiteindelijk de kattenbak associëren met een enge gebeurtenis, zelfs nadat u besluit om de kattenbak terug in het huis te verplaatsen.

Een ander groot probleem is de motor van de auto. Je hebt misschien gemerkt dat je kat graag onder dekens kruipt, vooral in de winter. Ze doen dit meestal omdat ze warm willen blijven, om dezelfde reden kan uw kat zich verstoppen in de motor van de autodie je een paar minuten eerder hebt uitgezet.

Mijn kat bijvoorbeeld slaapt graag naast de radiator. Ik heb er zelfs een van hun kattenbomen naast gezet, zodat ze er in de winter van kunnen genieten. Natuurlijk heb ik ervoor gezorgd dat de boom ver genoeg staat, zodat ze niet oververhit kunnen raken.

Maar in tegenstelling tot de radiator, is de automotor veel gevaarlijker. Het kan ernstige brandwonden veroorzaken, of ze kunnen vast komen te zitten in je motor. Een andere gevaarlijke en zelfs fatale mogelijkheid is het niet doorhebben dat uw kat zich in uw auto verstopt en wegrijdt.

Gevaarlijke voorwerpen en materialen

Een andere vraag die ik u zou willen stellen is:

“Wat bewaar je in je garage?”

Voor veel mensen is een garage een soort opslagruimte, waar u de dingen bewaart, die u te ongemotiveerd bent om weg te gooien. Voor u is het misschien een goede plaats, waar u uw gereedschap bewaart, misschien gekapt hout voor uw open haard, maar ook schoonmaakmiddelen, verf, zelfs pesticiden.

Velen van ons hebben ook kasten en meerdere planken om deze voorwerpen, die kattenmagneten zijn, op te bergen.

Al deze dingen kunnen weer gevaarlijk zijn. Katten zijn nieuwsgierige wezens, ze haten gesloten deuren, ze hebben de neiging om elke beweging van ons te volgen, en in de problemen te komen.

Een garage/berging is de perfecte plaats voor problemen. Ze zouden een fles vol chemicaliën op de vloer kunnen laten vallen, of een zwaar voorwerp zou bovenop hen kunnen vallen.

Ik denk dat mijn laatste vraag over de veiligheid in de garage gaat:

“Zou u een klein kind in uw garage laten?”

Als het antwoord nee is. Als je geest plotseling wordt overspoeld met beelden van dingen die mis kunnen gaan, dan is de garage waarschijnlijk geen veilige plaats om de kattenbak van je kat te bewaren.

Voor sommigen van jullie is het antwoord misschien ja, omdat je de garage niet gebruikt om je auto te parkeren, of je hebt alle voorzorgsmaatregelen genomen om de gevaarlijke gereedschappen, en chemicaliën uit de buurt van je kat te houden.

Met dat gezegd zijnde, zijn er positieve en negatieve kanten aan het houden van de kattenbak in de garage. Er zijn ook manieren om deze negatieven te minimaliseren en dat is wat we nu gaan onderzoeken!

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van de kattenbak in de garage?

Veiligheid is zeker iets wat je niet over het hoofd moet zien, maar om een volledig beeld te krijgen moeten we ook kijken naar de upsides van het hebben van de kattenbak in de garage.

De Geurbestrijding

Een van de redenen waarom de meesten van ons, inclusief ikzelf, zo bezorgd zijn over de plaats van de kattenbak of proberen onze kattenbakken te camoufleren, is de geur.

De garage kan een geweldige plek zijn om stinkende geuren te beheersen, niet alleen omdat je geen tijd in de garage doorbrengt met het ruiken ervan, maar omdat het een grotere ruimte is die meer luchtcirculatie kan bieden.

Een deel van de reden is misschien ook het feit dat we niet verwachten dat de garage lekker ruikt, of fris en schoon ruikt zoals bijvoorbeeld onze slaapkamer.

De kattenbak uit de buurt van uw hond houden

Terwijl u waarschijnlijk blij was om te ontdekken dat uw poes urenlang uw hond kneedt, is de ontdekking dat uw hond de poep van uw kat opeet niets om opgewonden over te zijn.

Voor degenen onder u die met deze kwestie worden geconfronteerd, weet u dat om uw hond veilig te houden van de potentiële gevaren in de poep van uw kat en de kattenbakvulling zelf, moet de kattenbak off-limits worden.

Dat kan bereikt worden door te investeren in een hond-proof kattenbak zoals de Petmate Booda Dome Kattenbak verkrijgbaar op Amazon. De gebogen ingang helpt voorkomen dat uw hond bij de kattenbakvulling kan en onder de 16.ooo+ reviews, zijn er klanten die de hond-proof functie van deze doos bevestigen.

Natuurlijk kan zelfs een afgesloten kattenbak als deze geen obstakel zijn voor een vastberaden hond. Als dat het geval is voor u, dan is de garage misschien de enige optie om uw kat de toilet privacy te geven die ze nodig hebben en de poepdief voor eens en voor altijd van een nieuwe aanval te weerhouden!

Het is een gebied met weinig verkeer

Zoals we in het begin al hebben besproken, hebben onze katten een zekere vorm van privacy nodig bij het gebruik van de kattenbak.

Dit zal natuurlijk afhangen van elke kat. Ik houd mijn kattenbakken in de badkamer en een van mijn katten zal de kattenbak gebruiken, ongeacht of je in dezelfde kamer bent, of de muur boort.

Mijn andere kat, daarentegen, zal de kattenbak niet gebruiken tenzij ze weten dat de badkamer leeg is.

Dus, als je gewend bent gasten te ontvangen, of als je een groot gezin hebt, vooral met kinderen die door het huis rennen, kan de garage een geweldige plek zijn waar weinig verkeer is voor je verlegen pluizenbol.

Ik wil er wel op wijzen dat weinig verkeer betekent niet, geen verkeer. De meeste katten, die niet al te schuw zijn, verkiezen hun behoefte te doen in sociale ruimtes. Dit betekent natuurlijk niet dat een garage geen sociale ruimte kan zijn, misschien gebruikt u uw garage dagelijks, en misschien is hij verbonden met uw keuken of een ander centraal deel van het huis.

De garage is misschien de enige optie

Dit klinkt misschien meer als een noodzaak, in plaats van een voordeel of een compromis, maar de reden waarom ik dit punt in deze sectie wilde houden, is omdat ik geloof dat een garage kan worden omgetoverd tot een goede kattenbakplaats voor uw kat, maar het zal wat inspanning vergen.

Zoals ik hierboven heb vermeld zullen de meeste katten de kattenbak niet gebruiken als deze geïsoleerd staat in een of ander donker hoekje. Katten associëren hun kattenbak met hun territorium, als je even de tijd neemt om buitenkatten te observeren, zul je merken dat ze overal plassen en poepen in het gebied dat ze als hun eigen beschouwen.

Maak het veilig

Wat je moet doen is de garage veranderen in een uitbreiding van het territorium van je kat. U kunt beginnen door de garage niet te gebruiken als uw parkeerplaats en om veilig te zijn opent u de garagepoort alleen wanneer u 100% procent zeker bent dat uw kat niet in de garage is.

Dan is het tijd om de garage te inspecteren op mogelijke ontsnappingsroutes, lekken, en gevaarlijke elektrische snoeren. Als je de garage veilig hebt gemaakt, maak je hem schoon. De Human Society stelt dat katten de voorkeur geven “aan elimineren in een schone omgeving. Instinctief willen katten hun behoefte niet doen op plaatsen waar al een sterke geur hangt.”

Maak het leuk

Het doel is om de garage een veilige en gastvrije ruimte te maken, maar het belangrijkste is dat je wilt dat het katvriendelijk is.

Zorg dat er licht is als de garage geen raam heeft want zoals we al eerder gezegd hebben, voelen katten zich niet op hun gemak in volledige duisternis. U kunt ook de garage in een speeltuin veranderen, door kattenspeeltjes en -bomen toe te voegenen katten trappen en planken.

Als u van plan was een kattenbak in de garage te bouwen, waar uw kat in kan door een gat in de muur dat met uw huis verbonden is, probeer het dan veel groter te maken dan u oorspronkelijk overwoog.

Deze omheining zou ook een kattenboom binnenin kunnen hebben of een gezellig bed. In de zomer kunt u het hek open laten, zodat uw kat of katten in de omheining kunnen blijven om van het uitzicht te genieten of vogels te kijken.

Maak van de garage een sociale ruimte

Een ander ding dat ik zou adviseren u is om uw eigen relatie met uw garage ook. Dit is misschien niet voor iedereen even makkelijk, omdat we allemaal in een ander klimaat wonen met andere behoeften en schema’s. Tijdens deze pandemie ben ik begonnen met een paar nieuwe hobby’s, zoals naaien en planten houden. Als je de wereld van doe-het-zelf hebt verkend of wilt verkennen, kan de garage een geweldige ruimte zijn om dat te doen.

Dit betekent dat je tijd doorbrengt in de garage en zo maak je van de garage een sociale ruimte.

Verwaarloos de kattenbak niet

Tot slot, alleen omdat u de kattenbak van uw kat in de garage houdt, waar geen gasten of zelfs u tijd zult doorbrengen. U moet nog steeds regelmatig de kattenbak schoonmaken.

Om nogmaals The Human Society te citeren dagelijks scheppen zal het juiste gebruik van de kattenbak bevorderen.

Wat zijn de nadelen van het houden van een kattenbak in de garage?

We hebben het al gehad over de potentiële problemen en gevaren bij het gebruik van de garage als het toilet territorium van uw kat. Maar laten we eens kijken naar een paar andere bezwaren om een volledig beeld te krijgen, alvorens een definitieve beslissing te nemen.

De weersomstandigheden

Onze huizen zijn gebouwd met ons comfort in gedachten, maar veel garages voldoen niet aan dezelfde normen.

Ze hebben misschien minder, goedkopere, of geen isolatie, en er is misschien helemaal geen tochtregeling. Dit betekent dat de temperatuur in een garage drastisch zal verschillen van het interieur van uw huis.

Afhankelijk van waar je woont kan je garage een hele koude plek worden, of juist heel warm en vochtig. Hoe dan ook, dit kan het gebruik van de kattenbak oncomfortabel maken voor uw kat, sommigen zullen misschien terughoudend zijn om het helemaal te gebruiken.

Tijdens de winter kan de kattenbakvulling te koud worden voor de gevoelige pootjes van uw kat, en ze zouden kunnen stoppen met het bedekken van hun uitwerpselen. Aan de andere kant, tijdens de zomer kan het strooisel langer vochtig blijven en zal de geur intenser zijn.

U kunt natuurlijk ook investeren in uw garage. Zoals het vastzetten of vervangen van de afdichting, ervoor zorgen dat de garagedeur geen koude lucht binnenlaat.

Je zou de muren kunnen isoleren en een unit heater kunnen installeren, wat cruciaal is als je de garage een katvriendelijke ruimte wilt maken.

Op dezelfde manier, moet u om te gaan met het weer in de zomer. Bijvoorbeeld, een elektrische ventilator zou kunnen helpen met de luchtcirculatie. Natuurlijk, sommige garages blijven koeler tijdens de zomer, maar afhankelijk van de constructie en uw gebied kan dit niet waar zijn.

Deze veranderingen zullen afhangen van uw portemonnee, motivatie en er is nog steeds een mogelijkheid dat uw kat de kattenbak zal vermijden tijdens extreem weer.

Bijkomende gevaren

Zoals we al hebben vermeld, als u uw auto in de garage parkeert dan zijn er meerdere gevaren waar uw kat mee te maken kan krijgen, van een verwonding tot ontsnappen.

Garages zijn meestal viesWat betekent dat uw kat uiteindelijk al dat vuil in uw huis zal brengen en het zal binnenkrijgen tijdens het verzorgen.

Zelfs als uw garage volledig veilig is, kan uw kat het om hun eigen redenen als gevaarlijk zien. Omdat het gebruik van de kattenbak betekent dat uw kat zijn verdediging moet laten vallen en kwetsbaar moet zijn, hebben ze meer dan één ontsnappingsroute nodig.

Als de kattenbak zich in een omheining bevindt die alleen via een klepdeur kan worden betreden, dan kan uw kat zich in het nauw gedreven voelen. Dit komt vaker voor in huishoudens met meerdere katten.

Andere Dieren

Een ander mogelijk gevaar, dat zal afhangen van het gebied waar u woont, zijn wilde dieren, zoals wasberen, en andere buiten- of zwerfkatten.

Als er een verborgen opening is, kan het zijn dat uw kat zijn territorium verdedigt tegen de plaatselijke kat, in plaats van zijn kattenbak te gebruiken.

Dit kan echt traumatiserend zijn voor sommige katten. Ze kunnen gewond raken na deze ontmoeting, zoals een oog verliezen of een infectie oplopen door een parasiet of virus.

Zelfs als deze dieren uw garage niet binnen kunnen komen, zijn garages meestal niet zwaar geluidsdicht, dus uw kat kan uiteindelijk een dier van buitenaf horen. Dit kan leiden tot territoriale agressie, kattenbakontwijking, of bevuiling op meer dan één plek.

Tenslotte kunnen kleinere dieren zoals muizen en ratten hun weg vinden naar uw garage. Vooral als u bepaalde voedingsmiddelen bewaart, of als de kattenbakvulling van uw kat gemaakt is van maïs of tarwe, waartoe beestjes kunnen worden aangetrokken.

Als uw kat ontdekt dat er ratten in de garage zitten, kan het kleinste probleem dat u heeft het vinden van dode giften rond het huis zijn, of uw kat die een ziekte als Toxoplasmose oploopt, die ook u kan treffen!

Te afgezonderd

Zoals ik al besproken heb, moet de kattenbak van uw kat enige mate van privacy bieden, maar hij moet niet verwaarloosd worden en in een donkere hoek geplaatst worden.

Ik weet dat het hebben van een kattenbak daar in de woonkamer te veel kan zijn voor sommigen, niet alleen vanwege de mogelijke geur, maar ook om esthetische redenen. Maar tenzij er wat verkeer is in je garage kan het een erg geïsoleerde plek zijn.

Voor sommige katten kan dit prima werken, maar voor anderen kan dit een probleem zijn. Je kunt merken dat je kat andere gebieden markeert met zijn urine om zijn territorium te markeren. Als je problemen had met het vermijden van kattenbakken, dan is de garage geen goede keuze.

Waar in de garage moet ik de kattenbak plaatsen?

Als je hebt besloten om de kattenbak van je kat in de garage te zetten, moet je nog beslissen waar precies in de garage hij moet worden geplaatst.

Toen ik op internet aan het rondzwerven was, heb ik een paar forums gevonden die het over kattenbakbehuizingen hadden. In plaats van de hele garage open te laten voor uw kat om te verkennen, zou u een buitenaanbouw kunnen bouwen aan de muur die naar uw huis leidt.

Dit kan worden gedaan door het creëren van een opening in de muur en het plaatsen van een kat deur, zodat uw kat kan full-time toegang hebben. Dit soort omheiningen zijn meestal gemaakt van draad, zodat ze eruit zien als een kooi, en het dak staat op scharnieren, zodat je het open kunt schuiven en opscheppen.

Als je handig bent, kun je er zelf een maken of een draagbaar buitenverblijf vinden dat voor hetzelfde doel kan dienen.

Een ander ding om in gedachten te houden is geluiden. Katten moeten zich veilig voelen als ze de kattenbak gebruiken, dus plaats de kattenbak of het verblijf uit de buurt van apparaten, of de garagedeur. Op deze manier zullen ze niet schrikken van het geluid.

Hoewel het houden van de kattenbak of kattenbakken van uw katten in de garage de perfecte oplossing zou kunnen zijn, moet uw kat meer dan één kattenbak hebben en kunnen ze niet allemaal op dezelfde plaats worden geplaatst.

Ik denk dat een garage geen geweldige plek kan zijn voor de tweede of derde kattenbak van je kat. Dit betekent dat je nog steeds één of twee kattenbakken in huis moet hebben.

Dit kan je kat helpen de garage te zien als een uitbreiding van hun territorium en nog steeds het gevoel te hebben dat ze de meesters van het hoofdhuis zijn.

Als je me niet gelooft, luister dan naar de kattenfluisteraar zelf, Jackson Galaxy, die je de regels van de kattenbak ethiek uitlegt!

Overweeg andere opties voordat u de kattenbak in de garage plaatst

Ik begrijp volkomen dat voor sommigen van u de garage de enige optie kan zijn, hetzij vanwege beperkte ruimte, of zelfs vanwege stofgevoeligheid die in de meeste nesten aanwezig kan zijn. In dit geval hebben we al besproken welke stappen u moet ondernemen om deze beslissing in de ogen van uw kat tot een succes te maken.

Maar als u de mogelijkheid hebt om andere gebieden van uw huis te kiezen dan hoop ik echt dat u ze overweegt vóór de garage.

Reserve kamer

Meestal, logeerkamers en wasruimten ideaal om uw kat tevreden te houden en de kattenbak minder storend te maken. Als u deze kamers gebruikt voor uw wasmachine en droger wilt u overwegen hoe het lawaai uw kat kan beïnvloeden, vooral als ze schuw zijn.

Jaren geleden, voordat ik naar mijn huidige huis verhuisde, hield ik de kattenbakken van mijn katten verspreid in een logeerkamer die ik niet voor iets anders gebruikte, zodat er geen geluiden of menselijke aanwezigheid waren die hun toiletzaken zouden verstoren. Maar het was nog steeds in het centrale deel van het huis, dus ze voelden zich ook niet geïsoleerd.

De Keuken

Hier hebben we het al gehad over de voor- en nadelen van het houden van de kattenbak in de keuken. Deze keuze heeft mogelijke gezondheidsrisico’s door besmetting.

Maar als je een keukenhoek hebt die je misschien overweegt, en je kat springt niet op toonbanken dan zou dat beter kunnen werken dan je garage, omdat het een sociale ruimte is.

De Badkamer

Een andere plaats die voor mij diffuus op de eerste plaats komt, omdat ik geen ruimte meer over heb, is de badkamer. Dit is een ander onderwerp dat we hebben behandeld en gevonden dat als het aankomt op het plaatsen van de kattenbak heeft de badkamer de meeste voordelen voor u en uw kat.

Het is een centrale plaats, maar het biedt nog steeds privacy, en de geuren zijn beter beheersbaar, ook al kan vochtigheid soms een probleem zijn. Ik vind het prettig om de kattenbakken in de badkamer te zetten, omdat ik er dan aan denk om de kattenbakvulling dagelijks op te scheppen, en ik vind het niet erg om de deur meestal open te houden.

Als je een extra badkamer hebt die je zelden gebruikt, kan dit de perfecte plek voor je zijn, en als die extra badkamer een badkuip die je nooit gebruikt, dan heb je de perfecte “onzichtbare” plek. Ten eerste zal niemand het weten, en ten tweede zal er zo min mogelijk kattenbakvulling zijn, hoewel het waarschijnlijk niet zal werken voor katten die slecht ter been zijn.

De Kelder

Als je een kelder hebt die je wilt ombouwen tot het toilet van je kat, kun je voor dezelfde problemen komen te staan als bij de garage.

Kelders kunnen koud, donker en geïsoleerd zijn, maar door deze ruimte kat-entertaining te maken zou het beter kunnen werken dan de garage.

Afsluitende gedachten

Kattenbakken kunnen stinken en ze schreeuwen ook niet echt om esthetiek, dus voor veel kattenouders is de beste manier om ermee om te gaan ze weg te stoppen in een donkere hoek van de garage.

Natuurlijk, zoals we hebben besproken hoeft uw garage niet donker te zijn, of koud. Het kan leuk zijn, veilig en het kan zelfs je persoonlijke hobbyruimte zijn!

Wat ik wil dat je meeneemt van al deze informatie, is dat als we van onze kittens houden, we ook moeten accepteren dat ze met een kattenbak komen. Het weggooien van hun toilet zal alleen maar meer stinkende problemen naar boven brengen, dus kies hun kattenbak locatie wijselijk en het belangrijkste met liefde!

Vertel ons nu, bewaar jij de kattenbak van je kat in de garage en hoe heb je het laten werken voor je kat?