Kan je een kattenbak in de badkuip zetten?

kan je een kattenbak in de badkuip zetten

Uitzoeken waar je de kattenbakken van je kat neerzet voelt als een eenvoudig genoeg besluit.

Maar als het eindelijk tijd is om een plek uit te zoeken, kan het lijken alsof je een goede plek zoekt voor een doos poep…want dat is precies wat je aan het doen bent. En als je er zo over nadenkt, lijkt het opeens onmogelijk om de perfecte plek te vinden.

De badkamer is om voor de hand liggende redenen een logische plek voor een kattenbak, maar er is niet altijd genoeg ruimte op de gebruikelijke plek naast het toilet.

Maar wat als je een extra badkamer? Kan je een kattenbak in de badkuip zetten?

Een ongebruikte badkuip kan een geweldige locatie zijn voor een kattenbak, zolang uw kat gemakkelijk in en uit de kuip kan springen. De badkuip zal helpen om de kattenbakvulling op te vangen, maar je moet nog steeds vermijden dat het in de afvoer terechtkomt, want zelfs een kleine hoeveelheid kan leiden tot verstopte leidingen.

Dat is het snelle antwoord om je op weg te helpen en als je de ruimte hebt, is de badkuip een van mijn favoriete plekken voor een kattenbaklocatie. Je kan de kattenbak laten stinken op een afgezonderde plaats die toch niet te ver weg voor uw kat en door de toevoeging van een gedeeltelijk gesloten douchegordijn ziet de badkamer er op het eerste gezicht heel normaal uit.

Maar laten we eens wat beter kijken naar alles wat je moet overwegen voordat je de kattenbak in de badkuip plaatst!

Zorg ervoor dat de badkuip niet regelmatig gebruikt wordt

Oké, ik weet dat dit moet dus laten we dit snel verduidelijken: probeer nooit een kattenbak te plaatsen in een badkuip die met enige regelmaat wordt gebruikt.

Zelfs als het om de dag gebruikt wordt, is dat nog te veel.

Veel katten gaan het niet houden als de badkuip in gebruik is en in plaats van te wachten tot de badkuip beschikbaar is, gebruiken ze misschien gewoon een andere plek voor hun toiletpauze. In het ideale geval is dat een andere kattenbak, maar dat is niet altijd het geval.

En als de kattenbak geplaatst is terug in de badkuip nadat iemand onlangs heeft gedoucht, kan het extra water katten ontmoedigen om die kattenbak weer te gebruiken. Hoewel katten het overtollige water na het douchen graag oplikken, willen ze het zeker niet aan hun voeten hebben wanneer ze de kattenbak ingaan.

Waarop te letten bij het gebruik van de badkuip als kattenbak

Hoewel het installeren van de kattenbak in de badkuip vrij eenvoudig is, zijn er toch een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Voorkom dat kattenbakvulling in de afvoer verdwijnt

Een van de grote voordelen van het gebruik van de badkuip voor de kattenbak locatie is gemakkelijk schoon te maken en te voorkomen dat strooisel te verspreiden in het huis.

Maar je wilt dit niet te ver doorvoeren en de kattenbakvulling gewoon in de afvoer laten lopen.

Ervan uitgaande dat uw sanitair niet uit de 1700 is, zullen een paar stukjes afval waarschijnlijk geen probleem veroorzaken, maar als u er een gewoonte van maakt om afval door de afvoer te laten lopen, dan zou u snel problemen met uw sanitair kunnen krijgen.

Maar omdat veel kattenbakvulling wel 15 keer zijn gewicht kan absorberen, is er niet veel nodig om een leiding te verstoppen.

Daarom is het een goed idee om iets extra’s aan de bak toe te voegen om de kattenbakvulling op te vangen, net zoals je zou doen als je de kattenbak ergens anders in huis neerzet.

Het is ook het beste om te voorkomen dat kattenbakvulling in de watervoorziening terechtkomt vanwege het potentiële risico van verspreiding van toxoplasmose in het milieu – zelfs als je doorspoelbare kattenbakvulling gebruikt om te proberen de geur in een kleine ruimte te minimaliseren, zul je toch twee keer willen nadenken. Hoewel het risico relatief laag is met kattenbakvulling alleen, zijn er gevallen geweest die kattenbakvulling en ontlasting in verband brachten met de dood van Californische zeeotters, dus het is over het algemeen het beste om het op veilig te spelen.

Je moet dus niet alleen iets hebben om de kattenbakvulling op te vangen, maar de afvoer afdoppen is ook een goed idee.

Help Katten De Kuip Vastpakken

Badkuipen kunnen een vreemd oppervlak zijn voor katten en de gladde textuur kan moeilijk zijn om vast te pakken.

Toch heb ik ondervonden dat het de meeste katten niet kan schelen te maar als kattenouders is het altijd ons doel om de toiletpauzes zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze katachtige vrienden. Daarom is het een goed idee om een mat of een soort extra oppervlak toe te voegen dat katten gemakkelijk kunnen vastpakken.

Het zal niet alleen katten blij maken, maar het zal ook helpen om kattenbakvulling op te vangen en leidingen te beschermen.

U kunt zowat elke reservemat gebruiken, maar als u iets specifieks voor kattenbakvulling wilt kopen, raad ik u aan deze mat van Gorilla Grip op Amazon te bekijken. Het is ontworpen om niet uit te glijden, dus het zou op zijn plaats moeten blijven in je bak. Het heeft ook meer dan 23.000 vijf-sterren beoordelingen op Amazon, dus dat is ook verdomd goed.

Sluit het douchegordijn niet te veel

De mogelijkheid om het douchegordijn een beetje dicht te laten heeft ook het voordeel dat er veel meer kattenbakopties zijn, waaronder een onoverdekte bak, zelfs als je te maken hebt met een kleinere ruimte.

Toch wil je niet dat het gordijn helemaal gesloten, en hoewel wij groot genoeg zijn om gemakkelijk in de badkuip te kunnen kijken, denk eraan dat uw kleine kat niet echt in de badkuip kan kijken. Daarom is het belangrijk om na te denken over hun route naar de kattenbak en deze niet te blokkeren met een douchegordijn.

Je kunt het gordijn nog steeds dicht genoeg laten om de bak te verbergen, maar één kant open laten voor je kat.

Zorg ervoor dat uw kat comfortabel in de kuip kan stappen

Niet alle katten zullen enthousiast zijn om in bad te springen. Ook al is het maar een kleine sprong, oudere katten die aan artritis lijden kunnen aarzelen om de sprong te wagen en het is dezelfde reden waarom het plaatsen van een kattenbak op een hoge plek niet voor alle katten werkt.

Helaas suggereren sommige studies dat 90% van de katten ouder dan 12 jaar een vorm van degeneratieve gewrichtsaandoening heeft en hoewel onze katten dit heel goed voor ons verborgen kunnen houden, is het toch iets om rekening mee te houden.

Om het in perspectief te plaatsen, een 12-jarige is het equivalent van een 65-jarige mens en terwijl een persoon van die leeftijd perfect in staat is om rond te komen, willen ze misschien niet gedwongen worden om te springen voordat ze een toiletpauze nemen!

Natuurlijk zijn katten veel beter in staat om te springen dan wij, maar je snapt het idee. Let dus goed op hoe je kat zich normaal gesproken voortbeweegt en overweeg om je kat een klein opstapje of een helling aan te bieden zodat hij gemakkelijk in bad kan komen.

Afsluitende gedachten

Tot nu toe lijkt de badkuip de ideale plek voor de kattenbak…maar zijn er ook nadelen?

Zolang de katten gemakkelijk in en uit de badkuip kunnen en u problemen met het sanitair vermijdt, is de badkuip een geweldige locatie en een veel betere optie dan ergens in de keuken.

Het is uit de weg, maar nog steeds binnen de normale routes van uw katachtige vriend en dat is precies wat we zoeken.

Wat denk jij? Ga jij de badkuip route nemen voor de kattenbak van je katachtige vriend?