Kan ik mijn kitten alleen laten terwijl ik slaap?


Het hebben van een nieuw kitten is super spannend. Het zien opgroeien van een kleine schattige kat is een van de meest geweldige dingen die je kunt ervaren!

Tijdens deze periode heeft uw kitten veel liefde, genegenheid en zorg van u nodig, waardoor het een belangrijke verantwoordelijkheid is.

Als je nog niet eerder een kat hebt gehad, of misschien wel, maar niet zo’n kleine, heb je waarschijnlijk veel vragen en twijfels aan je hoofd.

Een daarvan is waarschijnlijk of u uw kitten alleen moet laten terwijl u slaapt. Zijn hier potentiële gevaren? Hoe oud moet een kitten zijn voordat je het alleen laat terwijl je slaapt?

Laten we dit probleem grondig onderzoeken.

Kan uw kitten alleen zijn terwijl u slaapt?

een vrouw speelt met haar kitten

Katten zijn vrij onafhankelijke dieren, maar we willen ze natuurlijk niet te lang alleen laten, zodat ze niet eenzaam en gefrustreerd raken.

Een volwassen en gezonde kat kan het aan om de nacht alleen door te brengen terwijl je slaapt. Dit geldt echter niet voor jonge kittens.

Jonge kittens mogen niet lang alleen worden gelaten, omdat ze zich fysiek en mentaal nog steeds ontwikkelen en gewend raken aan u, uw gezin en de wereld om hen heen.

De eerste paar weken zijn de periode waarin u zich aan uw kitten moet wijden. Dus totdat uw kitten zijn ritme heeft bepaald, moet u niet gewoon gaan slapen en zijn behoeften negeren.

Dit kan duren totdat uw kitten ongeveer 6 maanden oud is.

Kittens zijn behoorlijk veeleisend, vooral tot ongeveer 4 weken oud – dit is meestal ook de periode waarin ze water beginnen te drinken en zich langzaam van de moedermelk spenen.

Hoe lang kunnen kittens ’s nachts alleen zijn?

Als je al bang bent dat je niet slaapt totdat je kitten 6 maanden oud wordt, raak dan niet meteen in paniek!
De waarheid is dat u uw kitten ’s nachts moet controleren, maar het zou prima moeten zijn om ongeveer 4 tot 6 uur alleen te zijn.

Daarom moet u uw kitten elke 4 tot 6 uur controleren, wat betekent dat u nog steeds genoeg tijd heeft om een goede nachtrust te krijgen.

De reden waarom je je kleine kat niet moet laten gaan zonder haar een paar keer ’s nachts te zien, is vanwege haar basisbehoeften.

Ze heeft voedsel, water en haar kattenbak nodig. Volgens PetMD kunt u beginnen met het trainen van uw kitten rond de leeftijd van 4 weken.

De kans is groot dat uw kitten zeer binnenkort in de kattenbak wordt getraind, omdat katachtigen instinctief hun uitwerpselen en urine bedekken en verbergen, omdat dit iets is dat de meesten van hen van hun moeders leren.

Moet uw kitten in een aparte kamer slapen?

een kitten slaapt in de armen van een vrouw

Zodra uw kitten aan u gewend is, zult u veel schattige manieren opmerken waarop ze genegenheid voor u toont, zoals slapen tegen u aan gedrukt

Dit is natuurlijk schattig, maar op de lange termijn zal dit niet de slaapsituatie zijn waar je graag deel van zou willen uitmaken.

Ook al staat u op om uw kitten te controleren, uw kitten te hebben Naast je slapen of in een aparte kamer is een ander verhaal.

Je kunt ook bang zijn dat je kleine kat helemaal alleen slaapt, weg van jou. Nou, dit is helemaal te doen, mits je die ruimte helemaal veilig maakt voor je kitten.

U moet ervoor zorgen dat de ramen en de deuren in de kamer volledig gesloten zijn, zodat er niet de minste kans is dat uw kitten eruit komt.

Ook moet u alle breekbare items uit de kamer verwijderen waarin uw kitten slaapt, evenals eventuele elektrische snoeren.

Zorg ervoor dat het kitten altijd vers en schoon water beschikbaar heeft, evenals haar kattenbak dicht bij haar. Om de kamer zo comfortabel mogelijk te maken, plaatst u er een kattenbed in en vult u het met een zacht kussen, een deken en wat schattig speelgoed zodat uw kitten zich veilig en warm voelt.

U kunt zelfs de eerste paar nachten ’s nachts een lampje laten branden voor uw kitten om het minder stressvol voor haar te maken. Je moet hiermee stoppen als ze eenmaal gewend is aan de omgeving, omdat het uithouden van het licht haar zal helpen beter te slapen.

Wat als je ’s nachts het huis moet verlaten?

De hele nacht het huis verlaten is niet het beste idee als je een kitten jonger dan 6 maanden.

Zelfs als je voedsel en water voor haar achterlaat, en zelfs als ze is getraind in kattenbakken, is er nog steeds een mogelijkheid dat je kleine kat een puinhoop maakt als ze merkt dat je een tijdje niet thuis bent. Voor exaMple, ze kan je muren krabben uit stress en angst.

Jonge kittens mogen niet de hele nacht alleen worden gelaten zonder toezicht. Als je de mogelijkheid hebt, is het het beste om je buurman, vriend of familielid te vragen om ze op zijn minst een paar keer te controleren terwijl je weg bent.

Laatste woorden

Jonge kittens hebben constante aandacht nodig, wat soms behoorlijk uitdagend kan zijn, en het kan zelfs nodig zijn om uw schema aan te passen aan de behoeften van uw kleine kat.

Dus, kan ik mijn kitten alleen laten terwijl ik slaap?

Nee, dit moet je niet doen. Maar dit betekent niet dat u de hele nacht wakker moet zijn en over uw kitten moet waken.

Het is voldoende om haar elke 4 tot 6 uur te controleren. Wees niet bang voor deze verplichting, want het zal niet lang duren – ongeveer totdat uw kat ongeveer 6 maanden oud is.

Ik weet zeker dat je je bewust bent van hoe onafhankelijk en zelfverzekerd katten zijn. Dus als ze eenmaal volwassen zijn, hebben ze dit soort aandacht niet meer nodig.

Je zult je tijd een paar eerste maanden aan een kitten moeten wijden, maar daarna kun je genieten van het gezelschap van de meest verbazingwekkende harige metgezel!