Kan ik mijn kat meenemen naar het strand? Houden ze van de oceaan?

Een leuke leuke dag op het strand is de perfecte manier om een middag door te brengen. En het is niet ongewoon om hondenliefhebbers met hun harige vrienden op het strand langs de kustlijn te zien rennen. We weten dat sommige stranden honden gewoon niet toestaan, en andere vereisen alleen dat ze te allen tijde aangelijnd zijn. Maar hoe zit het met katten? Kun je je kat meenemen naar het strand? En zo ja, wat moet je doen om je erop voor te bereiden? Laten we het bespreken.

Kattenkogelverdeler 1Kun je je kat meenemen naar het strand?

Je zult over het algemeen merken dat stranden die honden toestaan, over het algemeen ook katten toelaten. Deze bestemmingen komen veel voor in gebieden met veel stranden en hondenliefhebbers, met name in Californië en Florida. En net als bij regels en voorschriften rond honden in deze gebieden, moeten katten ook dezelfde regels volgen.

Dit betekent meestal dat de kat te allen tijde moet worden aangelijnd, iets dat eigenlijk wordt aanbevolen voor de persoonlijke veiligheid van de kat. Dus, als u van plan bent om uw katachtige vriend mee te nemen naar het strand, zorg er dan voor dat u eerst het plaatselijke strand controleert om ervoor te zorgen dat huisdieren zijn toegestaan, waar de huisdieren zijn toegestaan en eventuele bepalingen met betrekking tot hun tijd daar.

Rode katten op zeestrand in Japan island_Saksa_shutterstock
Bron: SakSa, Shutterstock

Tips om uw kat naar het strand te brengen

Als je in een kustgebied woont, lijkt het misschien wel de normaalste zaak van de wereld om je kat naar het strand te brengen. Er is geen betere manier om een band met je kat op te bouwen dan van dichtbij en persoonlijk met de natuur om te gaan.

Maar zelfs als je klaar bent om met je kat het zand op te slaan, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat ze dat ook zijn. Veel katten nemen niet goed mee naar nieuwe omgevingen, tenzij ze veel tijd hebben gehad om ze geleidelijk aan soortgelijke situaties bloot te stellen. Als je een verlegen of voorzichtige katachtige vriend hebt, is het niet aan te raden om ze mee te nemen op je volgende reis. Maar als u denkt dat uw kat zou genieten van een dag op het strand, zijn hier tien tips om ze daar veilig naartoe te brengen.

1. Zorg ervoor dat uw kat op de hoogte is van vaccinaties

kat wandelen in de woestijn
Afbeelding Credit: AltArt, Shutterstock

Het is van cruciaal belang om uw kat gezond en beschermd tegen ziekten te houden, zelfs als ze binnen blijven. Katten moeten worden gevaccineerd tegen hondsdolheid en FIV, met een tussenpoos van 12 weken. Ze moeten ook worden gevaccineerd tegen FeLV, om de drie jaar gegeven. Als uw kat niet op de hoogte is van zijn vaccinaties, of als hij nog nooit is gevaccineerd, neem hem dan niet mee naar een buitenruimte waar hij wilde dieren kan tegenkomen.

thematische pauze

2. Vergeet de essentie niet

Elke keer dat u uw kat meeneemt op reis, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigdheden inpakt – voedsel, water, eventuele medicijnen voor uw kat en een kattenbak. Als u verwacht voor een langere periode op het strand te zijn, moet u ook voldoende voedsel, water en kattenbakvulling voor uw kat meenemen. Er zijn enkele kattenwaterfonteinen voor buiten die zijn ontworpen om bestand te zijn tegen buitenomstandigheden, maar het is altijd een goed idee om flessenwater voor uw huisdier mee te nemen, voor het geval dat.

thematische pauze

3. Dwing je kat niet om iets te doen wat ze niet willen

witte ragdoll Primordial Pouch
Afbeelding Credit: Chase Dekker, Shutterstock

Katten zijn erg gevoelig voor hun omgeving en de stemming van hun eigenaar. Als je je opgewonden voelt en enthousiast bent om te verkennen, is het mogelijk dat je kat wordt meegesleept in de algemene opwinding van de reis. Maar als ze onzeker of ongerust lijken, dwing ze dan niet om erin mee te gaan.

Als je kat de hele tijd binnen blijft, haal hem dan eerst naar buiten als hij jonger is, als hij ontspannen en niet erg mobiel is. Naarmate ze ouder worden, zullen ze waarschijnlijk minder geneigd zijn om erop uit te gaan. Als uw kat oud is, haal ze dan voor korte periodes uit en behandel ze voorzichtig.

thematische pauze

4. Gebruik een drager of riem en harnas

Vergeet niet dat katten heel anders zijn dan honden als het gaat om nieuwe dingen, mensen en plaatsen. In tegenstelling tot honden, zullen veel katten schrikken van de onbekende geluiden van het strand en kunnen ze wegrennen. Als je vermoedt dat je kat misschien bolt, neem hem dan mee naar een meer afgelegen deel van het strand waar minder mensen in de buurt zijn. Overweeg uit voorzorg om een kattentuigje te gebruiken om te voorkomen dat ze wegrennen of verdwalen.

U kunt ook een kattenmand gebruiken om uw huisdier veilig en dichtbij te houden. Als u een reismand gebruikt, zorg er dan voor dat deze groot genoeg is voor uw kat om comfortabel te zijn en te genieten van zijn tijd op het strand.

thematische pauze

5. Laat uw huisdier niet onbeheerd achter

kat op het strand
Afbeelding Credit: steph foto’s, Shutterstock

Zelfs als uw kat de vriendelijkste en meest sociale katachtige ter wereld is, laat hem dan niet onbeheerd achter. Als uw kat in een reismand zit, houd hem dan altijd bij uw persoon om diefstal te voorkomen. En als je kat aangelijnd is, houd hem dan in de buurt. Zelfs goed opgevoede katten kunnen in de problemen komen terwijl je niet naar ze kijkt.

Pas op voor zand, dat halverwege de dag erg heet kan zijn. Als je langs het strand loopt, wees dan voorzichtig om gebieden te vermijden die onlangs door het getij zijn weggespoeld. Het is mogelijk dat het zand erg heet genoeg is om de poten van je kat te verbranden. Als je zand voelt dat een beetje te warm is om te lopen, ga dan naar een gebied dat wat schaduw biedt. Er zijn enkele producten die u kunt gebruiken om uw kat te beschermen tegen de hitte van het zand, zoals een koelmat of zandvriendelijke pootsokken.

thematische pauze

6.Pas op voor andere dieren en mensen

Katten zijn territoriale wezens die naar andere dieren kunnen uithalen als ze zich bedreigd voelen. Als je op een strand bent waar veel mensen en dieren zijn, houd dan je kat in de gaten en zorg ervoor dat ze niet weglopen of in de problemen komen – dus waarom riemen en harnassen belangrijk zijn bij het bezoeken van buitenruimtes met je katachtige vriend.

Als je een hondvriendelijk strand bezoekt, zorg er dan voor dat je kat een harnas draagt om hem veilig te houden. Sommige honden kunnen je kat als prooi zien en proberen ze aan te vallen. Je weet ook niet hoe je kat zal reageren op een ander dier dat snuffelt of naar hem toe komt.

divider-catclaw1Veelgestelde vragen over katten en water

Waarom hebben katten een hekel aan in de buurt van water komen?

De meeste katten hebben een hekel aan nat worden omdat het hun schoonmaak- en verzorgingsgewoonten verstoort. Katten likken zichzelf meerdere keren per dag om zich te ontdoen van vlooien, teken en externe parasieten. Ze verzorgen zichzelf ook met hun tong om hun vacht schoon te houden en om goed te ruiken – voor hen, dat wil zeggen.

Op hun tongen zitten honderden kleine papillen. Deze stekels zijn gemaakt van keratine en zijn hetzelfde als waar je vingernagels van gemaakt zijn. Deze stekels werken als kleine wissers en schrobben hun tongen en poten schoon. Helaas kunnen ze zichzelf niet wassen zoals honden dat kunnen door naar een hondenwas te gaan of de kraan open te draaien en af te spoelen. In de meeste gevallen zullen eigenaren merken dat een natte kat een ellendige kat is.

Is het ooit gevaarlijk voor je kat om nat te zijn?

Er zijn een paar gevaren voor uw kat als deze nat is. De eerste is onderkoeling. Katten hebben een lagere lichaamstemperatuur dan mensen en als ze nat zijn daalt het nog lager. Wanneer een kat nat wordt en zijn lichaamstemperatuur te laag wordt, kan dit leiden tot doodvriezen. Het tweede gevaar zijn bacteriële infecties. Wanneer je kat nat is en niet in staat is om zichzelf goed schoon te maken (iets dat moeilijk te bereiken is als ze nat zijn), zijn ze meer vatbaar voor bacteriële infecties.

Kattenkogelverdeler 1Dingen inpakken

Katten zijn natuurlijke ontdekkingsreizigers die naar buiten worden getrokken door hun nieuwsgierigheid en verlangen om te jagen. Door je kat naar het strand te brengen, laat je hem zijn wilde kant verkennen, terwijl je hem ook de genegenheid en het comfort biedt waar hij naar verlangt van zijn baasjes. Je kat meenemen naar het strand is iets waar zowel jij als je katachtige vriend van moet genieten. Door deze tips te volgen, kunt u ze veilig houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: vvvita, Shutterstock