Kan ik babydoekjes gebruiken voor mijn kat?

in Voor Kat Ouders laatst bijgewerkt juni 2021

kan je babydoekjes gebruiken bij katten

Katten zijn uiterst bekend om hun constante verzorging en volgens sommige bronnen spenderen ze zelfs tot 5 uur per dag alleen al aan het verzorgen van zichzelf! Maar zelfs de besten hebben soms een beetje hulp nodig en je vraagt je misschien af…

Kun je babydoekjes gebruiken bij katten? Het korte antwoord is nee, je kunt babydoekjes niet veilig gebruiken op katten. Dat komt omdat zelfs de mildste ongeparfumeerde babydoekjes een of ander ingrediënt bevatten dat schadelijk of onaangenaam is voor je kat. Hoewel ze niet allemaal giftig zijn, zijn er veel betere manieren om je kat schoon te houden.

Katten hebben unieke biologische systemen en ook al zijn babydoekjes ontworpen om veilig te zijn op onze gevoelige huid, dezelfde regels gelden gewoon niet voor katten.

Laten we eens wat dieper ingaan op wat babydoekjes slecht maakt voor katten en welke alternatieve opties je hebt.

Doen Babydoekjes Katten Pijn?

De meeste babydoekjes doen katten geen pijn alleen door het aanbrengen, in plaats daarvan is het het risico van inslikken waar je je zorgen over moet maken. Aangezien katten zoveel tijd besteden aan hun vachtverzorging, moet je ervan uitgaan dat alles wat je op hun vacht smeert, in hun mond terechtkomt.

De vraag is dus niet alleen: “Zijn babydoekjes veilig voor de huid van mijn kat?” maar ook of het veilig is dat de ingrediënten in kleine hoeveelheden worden ingeslikt!

Kan ik babydoekjes gebruiken op de billen van mijn kat?

Als u het zo veilig mogelijk wilt spelen, kunt u het beste doekjes gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor de billen van huisdieren of in ieder geval voor huisdieren. Er zijn namelijk te veel ingrediënten die veilig zijn voor mensen, maar schadelijk voor katten. Als het echt niet anders kan, gebruik dan een gewoon vodje of een papieren handdoekje, maar zorg ervoor dat het vochtig is voor je het gebruikt en wees voorzichtig. Het gebruik van een droge doek of papieren handdoek op het achterwerk van uw kat kan irritatie veroorzaken en maakt het vieze achterwerk probleem alleen maar erger.

Als je extra voorbereid wilt zijn op de volgende vieze bips situatie, raad ik je aan om de speciale kontvriendelijke huisdierendoekjes van Glandex op Amazon te bekijken of een kijkje te nemen bij een aantal van de andere aanbevolen doekjes verderop op de pagina.

Welke ingrediënten maken babydoekjes slecht voor katten?

Er zijn een aantal voor de hand liggende en een aantal niet-zo-voor de hand liggende ingrediënten in babydoekjes die slecht kunnen zijn voor katten en veel mensen denken dat door te gaan voor ongeparfumeerde versies ze alles kunnen vermijden wat schadelijk is voor katten. Helaas is dat gewoon niet het geval. Om dat te illustreren, laten we eens kijken naar een van de mildere doekjes van Pampers, genaamd Aqua Sensitive Water Baby Wipes. Je kunt ze op Amazon bekijken door hier te klikken, maar de lijst van ingrediënten is als volgt:

Water, citroenzuur, PEG-40 gehydrogeneerde ricinusolie, natriumcitraat, sorbitaancaprylaat, natriumbenzoaat, dinatrium-EDTA

Het eerste ingrediënt dat opvalt is citroenzuur. Katten houden niet van citrusvruchten (vooral sinaasappels), maar het is meer dan alleen een afkeer – het consumeren van essentiële oliën uit citrusbronnen kan zelfs giftig zijn voor katten. Natuurlijk, iets zo mild als een babydoekje zal niet genoeg citrus bevatten om ernstige schade aan te richten, maar het zal nog steeds een beetje vervelend zijn voor uw kat. Het is ook volledig te vermijden.

Ik heb het zelfs gehad over hoe je eigenlijk de geur van citrusoliën kunt gebruiken om katten van het aanrecht te houden, dus je kunt je voorstellen hoe vervelend het zou zijn voor katten om een citrusgeur op zich te hebben! Zelfs nog meer als je bedenkt hoe krachtig de neus van je kat eigenlijk is!

Als volgende op de lijst zien we PEG-40 Gehydrogeneerde Castor Olie, wat een bepaald type castorolie is. Castorolie is eigenlijk heel veilig voor huisdieren en wordt gebruikt als een enigszins natuurlijke remedie voor constipatie. Je kunt deze video bekijken voor meer informatie. Maar als je babydoekjes moet gebruiken voor je kat, is er een kans dat constipatie de directe oorzaak is. tegenover van uw probleem. Nogmaals, de kleine hoeveelheden in babydoekjes zullen waarschijnlijk geen grote invloed hebben, maar u wilt uw kat niet nodeloos blootstellen aan een laxeermiddel, hoe mild ook!

Natriumcitraat is een ander laxeermiddel dat vaak wordt gebruikt om constipatie bij katten te behandelen. De rest van de ingrediënten zijn mild en worden voornamelijk gebruikt om het product te conserveren en de consistentie te behouden.

Ons Pampers voorbeeld is vrij mild, maar in de meeste gevallen bevatten babydoekjes toegevoegde geurstoffen of ingrediënten die nooit bedoeld waren om door iemand te worden ingenomen…laat staan door je kat!

Hoe zit het met Aloë Vera?

Aloë is een van de meest gebruikte ingrediënten in babydoekjes en speciale doekjes die voor huisdieren gemaakt zijn, maar volgens sommige bronnen veroorzaakt het “Braken, diarree, lusteloosheid, depressie, anorexia, beven, verandering in urinekleur.”

Dus wat is er aan de hand?

Hoewel het een subtiel onderscheid is, zijn er specifieke delen van de aloë vera plant die zijn. veilig voor katten. De ASPCA noemt aloë op de lijst van giftige planten maar legt simpelweg uit “De gel wordt als eetbaar beschouwd.” Gelukkig hebben de mensen van Chewy iets meer te zeggen en zij leggen uit “Het centrum van de aloë plant, dat groen en waterig is, is veilig voor katten en honden, echter, de buitenste randen bevatten een wit sap genaamd de latex, die giftig is voor dieren. Aloë producten en ingrediënten die zijn geformuleerd voor huisdieren, zoals aloë vera extract, bevatten deze latex niet.”

Aloë vera kan dus veilig worden gebruikt in doekjes, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de doekjes die je gebruikt ook echt huisdiervriendelijk zijn!

Beste reinigingsdoekjes voor katten (in plaats van babydoekjes)

Oké, we weten nu dat babydoekjes niet iets zijn wat we voor katten willen gebruiken… maar wat kunnen we dan wel gebruiken? Er zijn tal van goede baby doekjes alternatieven op de markt die zullen helpen om je kat schoon te houden en veilig!

Laten we eens kijken naar mijn drie favoriete opties.

Beste in het algemeen: Pogi’s Verzorgingsdoekjes

Ingrediënten: Gezuiverd water, Aloë Vera extract, Vitamine E, Awapuhi extract, Komkommer extract

Als je een eenvoudig doekje wilt dat vergelijkbaar is met een babydoekje maar toch huisdiervriendelijk is, is dit waarschijnlijk je beste gok. Het is een van de laagst geprijsde doekjes op de markt en heeft duizenden 5-sterren reviews. Ook al is het gericht op honden, het is nog steeds een geweldige optie voor katten. Omdat de doekjes groter zijn (8 x 9 inch), zou één doekje voldoende moeten zijn voor de meeste katten. Tenzij je te maken hebt met een bijzonder problematisch achterwerk, in welk geval je er misschien een paar meer nodig hebt.

U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Voor Vieze Kattenbillen: Glandex Doekjes Met Deodoriserende Enzymen

Als je op zoek bent naar babydoekjes omdat je een kat hebt met bijzonder vieze billen of anaalklierproblemen, zou je eens kunnen kijken naar dit product van Glandex. Hoewel het alle huisdiervriendelijke ingrediënten bevat die we zouden verwachten, bevat het ook het DeoPlex enzym dat ook wel saccharomyces ferment wordt genoemd. Chemicalum van de Dag legt uit dat “Saccharomyces een familie van schimmels is…Het saccharomyces ferment dat gebruikt wordt in deze deodorants wordt gemaakt door een bedrijf genaamd Carruba, en wordt verkocht onder de naam DeoPlex. Het beweert niet-toxisch en onschadelijk te zijn, en bevat levende enzymen die helpen om geur-veroorzakende verbindingen af te breken.”

Het is een interessante benadering van het geurprobleem en er staan veel tevreden huisdiereigenaren achter.

U kunt de reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Beste voor vuile oren: Pet Post Oor Reiniger Voor Katten

Ingrediënten: Water, Dinatrium Coco-Glucoside Citraat, Aloë (Aloë Barbadensis) Blad Sap, Glycerine, Kokosolie, Geurstof, Fenoxyethanol.

Als je te maken hebt met vieze oren dan wil je baby doekjes zeker vermijden! Deze doekjes zijn speciaal gemaakt voor kattenoren en bevatten alle ingrediënten die we verwachten en geen die we niet willen. Hoewel u deze doekjes ook voor andere dingen dan de oren van uw kat kunt gebruiken, is het waarschijnlijk beter om er geen gewoonte van te maken. Gedeeltelijk omdat deze doekjes dinatriumcocoglucoside-citraat bevatten, dat wordt gebruikt om het oor te reinigen en vuil af te breken, en ook omdat het niet erg kosteneffectief zou zijn!

U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Waarom Is Uw Kat Vies?

Als je je afvraagt of babydoekjes wel of niet veilig zijn voor katten heb je waarschijnlijk te maken met een vieze kat. Babydoekjes zijn geweldig om je kat schoon te houden, maar je moet je ook afvragen waarom je kat in de eerste plaats vies is!

In de meeste gevallen, als uw kat consequent vies is of lijkt te zijn gestopt met verzorgen dan moet u uw dierenarts raadplegen om een medische aandoening uit te sluiten. Zoals Animal Planet zegt, “wanneer een kat stopt met verzorgen, is er iets mis in zijn wereld.” Met andere woorden, het is niet iets om licht op te vatten.

Afsluitende gedachten

Hoewel babydoekjes niet veilig zijn om op je kat te gebruiken, zijn er nog genoeg diervriendelijke doekjes op de markt die de klus klaren en je kat veilig houden. Maar vergeet niet te onderzoeken waarom uw kat niet zo netjes is!

Immers, een huisdier doekje kan helpen om uw kat schoon te houden, maar ze moeten meestal doen een goede baan van het doen van dat op hun eigen!