Kan een kat pijn voelen bij mensen? – Het fascinerende antwoord!

Onderzoek toont aan dat katten veilige en sterke banden met mensen kunnen vormen. Er zijn dus natuurlijk verschillende manieren waarop ze pijn bij mensen kunnen voelen. Katten hebben buitengewone zintuigen die ze hebben ontwikkeld om te overleven, en ze kunnen op hun eigen manier uitkijken naar hun favoriete mensen. Hier zijn enkele manieren waarop katten het vermogen hebben om pijn bij mensen te voelen.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe katten pijn bij mensen kunnen voelen

Studies tonen aan dat katten in staat kunnen zijn om verschillende soorten pijn van mensen te voelen. Ze kunnen emotionele banden met mensen vormen en kunnen mogelijk nood voelen. Er wordt ook onderzoek gedaan om te zien of katten bepaalde ziekten bij mensen kunnen detecteren.

Katten gebruiken hoogstwaarschijnlijk hun vijf zintuigen om pijn bij anderen te detecteren. Dus in plaats van een sterke intuïtie, vertrouwen ze waarschijnlijk op visuele, olfactorische en auditieve observaties om pijn te voelen.

kattenkop bunting op zijn eigenaar
Afbeelding Credit: hsuenlx5, Flickr

Katten detecteren ziekten en fysieke pijn

Sommige katten kunnen voelen wanneer hun eigenaren fysieke pijn hebben. Katten zijn zeer oplettende dieren en zullen in staat zijn om inconsistent of vreemd gedrag van hun eigenaren te detecteren. Ze kunnen dus voelen dat er iets mis is als je ziek bent en in bed blijven liggen als je meestal ’s ochtends opstaat.

Katten zijn ook gevoelig voor geluiden en kunnen zich verdrietig voelen als je schreeuwt. Dus als je schreeuwt van de pijn, is het zeer waarschijnlijk dat het weet dat er iets mis is en zich bezorgd kan voelen of gevoelens van nood kan delen.

Sommige katten kunnen ook ziekten voelen. Dit komt omdat ze sterke neuzen hebben die chemische veranderingen in het lichaam kunnen ruiken. Sommige onderzoeken kunnen erop wijzen dat bepaalde katten het vermogen hebben om kanker te ruiken. Katten hebben zeer goed ontwikkelde olfactorische bollen die mogelijk tumornecrose kunnen ruiken. Tumornecrose veroorzaakt een ontbindingsproces dat giftige diamines uitstoot, die een vieze geur hebben. Hoewel deze geur niet detecteerbaar is voor mensen, kunnen dieren het misschien ruiken.

katteneigenaar praat met zijn huisdier
Afbeelding Credit: Kadres, Pixabay

Katten detecteren emotionele pijn

Hoewel katten verschillende emoties voelen en deze anders ervaren dan mensen, kunnen ze nog steeds sterke emotionele verbindingen vormen. Katten kunnen sociale banden vormen met andere katten en mensen en zijn in staat om emotionele gezichtsuitdrukkingen te identificeren en deze te matchen met overeenkomstige vocalisaties.

Een studie toonde aan dat katten geluk en woede bij mensen kunnen identificeren door gezichts- en vocale uitdrukkingen te observeren. Sommige katten kunnen zelfs reageren en deze emoties weerspiegelen door te sissen of te spinnen.

Katten die een sterke band met mensen hebben gevormd, kunnen reageren op emotionele pijn door zich ongemakkelijk of gestrest te voelen. Dus, als u veranderingen in het gedrag van uw kat opmerkt, neem dan even de tijd om te overwegen of hij reageert op stress die u uitstraalt. Je kat kan je verdriet voelen, maar niet weten wat je stress veroorzaakt. Soms kan het observeren van onze huisdieren dingen onthullen over onze eigen emotionele toestand.

Jonge man in wit t-shirt met een zwarte Schotse vouwkat
Afbeelding Credit: Vershinin89, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Katten zijn opmerkelijk oplettende dieren die fysieke en emotionele pijn bij mensen kunnen voelen. Ze kunnen reageren op onze pijn door verschillende gedragingen te uiten, waaronder angst en angst. Uw kat is in staat om een sterke en veilige band met u te vormen en kan worden beïnvloed door uw pijn. Oplettend zijn voor je kat, zoals hoe hij oplet voor jou, kan je helpen identificeren wanneer hij reageert op je pijn en je helpen je kat beter te begrijpen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: masik0553, Shutterstock