Kan een hond een kat zwanger maken? Vet-reviewed feiten en veelgestelde vragen

Hoewel honden zonder twijfel de beste vriend van de mens zijn, kunnen ze ook vreemd gedrag vertonen. Ze eten planten uit de tuin en slapen in ongemakkelijke posities, maar een van de meest bizarre gedragingen die je kunt zien, is dat je hond je poot of kat opzet.

Als eigenaar van een huisdier kan dit gedrag je nieuwsgierig maken en misschien zelfs bang maken dat je hond je kat zwanger kan maken. Er is echter niets om je zorgen over te maken en je kunt het beeld van puppy’s / kittens uit je hoofd verwijderen. Een hond kan een kat niet zwanger krijgen vanwege de basisbiologie. Hun DNA is zo verschillend dat het sperma van een hond het ei van de kat niet kan bevruchten. Verder is het feit dat we nog nooit een hybride van een hond en een kat hebben gezien genoeg om je te overtuigen.

kattenpootverdeler

Kan een hond een kat zwanger maken?

Hoewel katten en honden zoogdieren zijn, zijn er aanzienlijke biologische verschillen tussen de twee, die bijdragen aan het feit dat ze zich niet samen kunnen voortplanten. Hun DNA is aanzienlijk verschillend en sperma- en eicellen zijn zeer selectief, dus het sperma van een hond kan de eicel van een kat niet binnendringen.

Het aantal chromosomen dat elke soort heeft, is zeer verschillend. Honden hebben 78 chromosomen of 39 paren, terwijl katten 38 chromosomen of 19 paren hebben. Deze chromosomen dragen het DNA, het genetische materiaal. Met het verschil in hun aantal chromosomen is het duidelijk hoe goed hun DNA’s zijn gedefinieerd.

De voortplantingsorganen van een hond en een kat zijn ook onverenigbaar en hen dwingen om te paren kan leiden tot infecties of letsel. Bovendien wordt elke soort alleen aangetrokken door dezelfde soort.

Kunnen honden en katten paren?

kat en hond
Image Credit: ilyessuti, Pixabay

Hoewel katten en honden erg vriendelijk kunnen worden en een hond toenemende neigingen kan hebben die vaak kunnen worden verward met paring, kunnen een hond en een kat gewoon niet paren.

Honden en katten zijn verschillende soorten en zullen verschillende paringssignalen en gedragingen vertonen, die beide soorten niet kunnen herkennen. Bovendien zijn ze meestal heel verschillend in grootte en zal de fysieke actie van paring niet werken.

3 kat face divider

Waarom monteert een hond een kat?

Het opbouwgedrag van een hond kan gemakkelijk verwarring veroorzaken over de vraag of honden en katten paren. Montage en paring zijn echter verschillende gedragingen. Een hond monteren is niet exclusief voor paring; Hoewel een hond een erectie kan ontwikkelen, zal het geen ejaculatie omvatten.

Onjuiste montage door honden kan te wijten zijn aan hormonale, gedrags- of gezondheidsproblemen. Een intacte hond kan ongepast montagegedrag vertonen als gevolg van hormonen. Het kan echter ook hun speelse en opgewonden karakter zijn.

Agressieve honden hebben de neiging om andere dieren te bestijgen om hun kracht te tonen en dominantie te tonen. Een speelse hond kan je kat ophangen als een vorm van spelen als hij zich verveelt, en het is ook waar dat montage seksueel kan zijn en een vorm van masturbatie en plezier zoeken, maar het is waarschijnlijker dat de hond niet is gecastreerd. Bovendien kan montage ook te wijten zijn aan gezondheidsproblemen zoals huidallergieën, een urineweginfectie of zelfs prostaatproblemen.

Montage is normaal voor honden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Als het echter te veel wordt en u vermoedt dat uw hond onderliggende gezondheidsproblemen heeft, moet u uw dierenarts raadplegen. Plezier zoeken kan soms een dwangmatige gewoonte worden, vooral als het een reactie op stress is, dus het is essentieel om de oorzaak te achterhalen.

Hoe u uw kat kunt beschermen tegen een montagehond

Hondeneigenaar versus katteneigenaar
Image Credit: Links – Artem Beliaikin_Pexels; Rechts – StockSnap, Pixabay

Als je hond je kat vaak beklimt, kan hij uiteindelijk letsel oplopen, vooral als je hond een stuk groter is. Als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt uitgesloten, volgen hier enkele tips om de waarschijnlijkheid van uw hond bij het monteren van uw kat te verminderen.

  • Als je hond reu en intact is, overweeg dan om hem te castreren. Castratie zal helpen seksueel gedrag te verminderen en zal de opbouw verminderen.
  • Probeer geen positieve reacties te vertonen, zoals lachen wanneer je hond je kat beklimt, omdat dit het gedrag kan aanmoedigen.
  • Gebruik geen straf om het gedrag te corrigeren, omdat het je hond kan stressen en meer kwaad dan goed kan doen.
  • Train je hond om op commando te stoppen met monteren.
  • Probeer je hond af te leiden door zijn gedrag aan te leren voordat je hem op tijd optilt en vangt. Gooi hem een speeltje of geef hem iets om op te kauwen om hem af te leiden.
  • Zorg ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot speelgoed en voldoende dagelijkse beweging en mentale stimulatie.
  • Probeer moDe speeltijd van uw hond en kat zo vaak mogelijk benutten om ervoor te zorgen dat uw kat in orde is.
  • Als het moet, houd je hond en je kat gescheiden.

verdeler-catclaw1

Conclusie

Kortom, een hond kan een kat niet impregneren. Het is biologisch onmogelijk. Het zijn verschillende soorten met heel verschillend DNA. Bovendien kunnen ze niet paren. Als uw hond uw kat opzet, betekent dit niet dat hij aan het paren is. Montage is een typisch gedrag bij honden, en ze doen het om verschillende redenen. De meest waarschijnlijke reden is dat je hond gewoon speels is. Houd uw hond in de gaten en zorg ervoor dat het montagegedrag uw kat geen schade berokkent en zorg ervoor dat er geen onderliggend medisch probleem is. Als u zich zorgen maakt over het feit dat uw kat zwanger is van de nakomelingen van uw hond, kunt u er zeker van zijn dat dit niet het geval is en nooit zal zijn.

Bronnen
thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: AJR_photo, Shutterstock

The post Kan een hond een kat zwanger krijgen? Vet-Reviewed Facts & FAQs verscheen eerst op Excited Cats.