Skip to Content

Kal Kan Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Op zoek naar Kal Kan kattenvoer? Kal Kan is eigendom van Mars Petcare. Het bedrijf heeft een zeer lange geschiedenis die begint in 1936. Lees meer over Kal Kan kattenvoer in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Kal Kan Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben Kal Kan kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Kal Kan op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7.1/10

We geven Kal Kan kattenvoer een 43 uit 60 rating (71,67) of een B-cijfer.

Over Kal Kan

Zoals gezegd heeft Kal Kan een lange geschiedenis. Het bedrijf begon in 1936 in Californië als de Stirling Packing Company. In die tijd bevatte veel honden- en kattenvoer in blik paardenvlees en dat lijkt Kal Kan te zijn geweest. Uiteindelijk heeft de plant paardenvlees uitgefaseerd. In de loop van de tijd verwerkte het bedrijf voedsel voor de merken Pedigree en Waltham (Mars), evenals Kal Kan. Kal Kan was in deze jaren een marktleider in de VS.

Vóór de jaren 1960 was Mars een groot multinationaal bedrijf dat vooral bekend stond om zijn snoepjes. Sommige leden van de Mars-familie woonden al in het Verenigd Koninkrijk, waar ze populaire Britse merken voor dierenvoeding hadden gelanceerd, zoals Pedigree Pal voor honden en Kit-E-Kat. Stamboom hondenvoer en Whiskas zouden zich snel ontwikkelen. Whiskas kattenvoer werd in 1959 in Europa gelanceerd. Het was het eerste huisdiervoedingsmerk dat verschillende variëteiten aanbood. Het zou uitgroeien tot een belangrijk kattenvoermerk in Europa, Australië en Japan.

Kal Kan werd in 1968 gekocht door Mars. Mars hernoemde kal kan’s hondenvoer al snel als Pedigree in de Verenigde Staten. Kal Kan’s Mealtime merk werd Pedigree Mealtime. Kal Kan, bestaande als een dochteronderneming van Mars, bleef een leider in de Amerikaanse hondenvoermarkt.

Mars heeft soortgelijke veranderingen aangebracht in het kattenvoer van Kal Kan. Whiskas in Groot-Brittannië was veruit het populairste kattenvoer op de markt. In 1988 hernoemde Mars het Amerikaanse Kal Kan-merk kattenvoer tot Whiskas. Mars hernoemd veranderde de naam van het merk Crave in Whiskas Dry kattenvoer. De recepten voor de Amerikaanse en Britse versies van Whiskas waren hetzelfde, maar elk land gebruikte zijn eigen lokale ingrediënten. De etiketten en slogan van de Kal Kan kattenvoeding werden ook gewijzigd.

Hoewel hondenbezitters de verandering van Kal Kan naar Pedigree hadden geaccepteerd, waren katteneigenaren niet zo blij. De vroege reactie op de hernoemde Kal Kan/Whiskas en Whiskas Dry was niet goed. Kal Kan en Mars verloren na de naamsverandering de helft van hun marktaandeel onder kattenliefhebbers. In de late jaren 1980 moest Kal Kan werken aan de uitbreiding van de kattenvoermarkt in de Verenigde Staten.

Het bedrijf verbeterde de productkwaliteit en smakelijkheid door op vlees gebaseerde formuleringen en minder vet te gebruiken. Het kattenvoer rook ook beter. Het reclamebudget werd ook verhoogd om Whiskas te promoten. Whiskas werd een nationaal merk in de Verenigde Staten.

In de jaren 1990 verloor Kal Kan $ 50 miljoen door te proberen een productlijn genaamd Expert te introduceren om te concurreren met Hill’s Science Diet-voedingsmiddelen. Ze werkten ook aan de introductie van snacks voor huisdieren en een lactosevrije melk voor katten. Dentabone werd ook geïntroduceerd door Kal Kan.

We hebben na 1997 geen updates voor Kal Kan of nieuwe producten gevonden. Mogelijk kunt u kal kan nog steeds kal kan hondenvoer vinden op een paar plaatsen in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat Walmart nog steeds één soort Kal Kan droog hondenvoer voor volwassen honden verkoopt. Sommige recente rapporten zeggen dat mensen dit voedsel al enkele maanden niet hebben kunnen vinden. Volgens een bron werkt Kal Kan nog steeds vanuit het Waltham Center van Mars Petcare in Sparks, Nevada om nieuw huisdiervoer te formuleren en te ontwikkelen.

De Mars Petcare-site vermeldt enkele van hun grootste en belangrijkste dochterondernemingen, maar Kal Kan wordt op dit moment niet op de pagina weergegeven. Whiskas en Pedigree worden echter beide getoond, evenals Sheba en Cesar die beide werden geïntroduceerd door Kal Kan. Kal Kan kan nog steeds op een legale manier bestaan, maar het lijkt mogelijk dat het is ingehaald door zijn succesvolle producten.

Internationaal vonden we geen Kal Kan kattenvoer in het Verenigd Koninkrijk of Europa. Whiskas kattenvoer wordt echter in Japan verkocht onder het merk Kal Kan. Kal Kan is zelfs een van de meest populaire kattenvoer in Japan. Hun website is volledig in het Japans, dus we hebben geen toegang tot de informatie op de site. We hebben echter Kal Kan kattenvoer gevonden op de Japanse Amazon-site, zodat we kunnen proberen hun voedsel te beoordelen.

Inkoop en productie

Kal Kan maakt geen kattenvoer meer in de VS. We vonden het in Japan. Volgens de informatie die we hebben gevonden, worden zowel het natte als het droge voedsel in Thailand vervaardigd.

Is Kal Kan kattenvoer teruggeroepen?

We hebben geen terugroepacties gevonden voor Kal Kan. We kunnen echter niet zeggen dat het voedsel niet buiten de Verenigde Staten is teruggeroepen. Niet alle landen publiceren terugroepacties. Bovendien bestaat Kal Kan al heel lang, dus het is mogelijk dat het voedsel problemen heeft gehad voordat organisaties zoals de FDA aandacht besteedden.

Wat voor soort voedsel biedt Kal Kan aan?

Kal Kan maakte oorspronkelijk kattenvoer in blik dat het Kal Kan-label droeg. Zoals veel van de vroege honden- en kattenvoerconservenfabrieken, was dit voedsel gebaseerd op paardenvlees.

In de loop van de decennia begon Kal Kan andere soorten vlees en ingrediënten te gebruiken. Het bedrijf werd in 1968 gekocht door Mars. Mars veranderde de kal kan kattenvoer naam in Whiskas in 1988. De verkoop daalde totdat Mars het vlees in het voedsel verhoogde en meer begon te adverteren. Whiskas was op dat moment al het populairste kattenvoer in het Verenigd Koninkrijk.

Whiskas is tegenwoordig verkrijgbaar als kleine vlezige stukjes in saus, jus of gelei, verpakt in blikken, foliebakken of zakjes; of als kleine brokjes die in dozen of zakjes worden verkocht. Het voedsel is verkrijgbaar als paté, brokken, voor kittens en voor binnenkatten, evenals reguliere recepten.

Whiskas was het eerste kattenvoer dat verschillende soorten voedsel aanbood. We vonden 10 smaken voor hun zakjes en vier smaken voor hun droge voedingsmiddelen.

In Japan vonden we Kal Kan beschikbaar als droogvoer voor binnenkatten. Als natvoer vonden we het verkrijgbaar in zakjes voor volwassen katten en kittens in verschillende smaken; en voor oudere katten.

Kal Kan Cat Food Beoordeling

Houd er rekening mee dat de namen van deze voedingsmiddelen enigszins onnauwkeurig kunnen zijn. Ze zijn gebaseerd op de namen die we op de Japanse Amazon-website hebben gevonden. Als u Japans kunt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen op de Kal Kan website in Japan voor meer informatie over de voedingsmiddelen.

#1 Kal Kan Pouch Vis en Vlees Mix, Tonijn, Bonito Kattenvoer voor Volwassen Katten

Koop op Amazon.co.jp

Mars is geen wereldleider geworden in dierenvoeding zonder slim te zijn. Hun marketingmensen moeten hebben gedacht dat ‘Kal Kan’ aantrekkelijker klonk voor de Japanse markt dan ‘Whiskas’. We hebben verschillende continenten en meerdere landen doorzocht en Japan lijkt de enige plaats te zijn waar Whiskas op de markt wordt gebracht als Kal Kan. Het is een beetje een ironische twist, want dat was de oorspronkelijke naam van het eten.

Kal Kan Pouch Fish and Meat Mix, Tuna, Bonito Cat Food for Adult Cats is het best verkochte Kal Kan-voedsel op Amazon in Japan. In feite is het een van de best verkopende kattenvoeding, punt.

Dit recept is een tonijn- en vleesmix met kip, rundvlees en schaar. We hebben geen idee wat de schaar in het Engels moet zijn (een van de problemen met vertalingen). De zeevruchten in het eten zijn bonita en tonijn.

Deze formule bevat wel wat tarwe in de ingrediënten, hoewel het na de hoofdingrediënten verschijnt. Het kan worden toegevoegd als verdikkingsmiddel. Wees je bewust van de tarwe voor het geval je kat een allergische reactie heeft op dit ingrediënt.

Dit voedsel komt in een gelei. Dit is een zakje. Deze formule is bedoeld voor katten ouder dan een jaar.

Dit voedsel is zeer laag in calorieën. U moet uw kat meerdere zakjes per dag voeren als u alleen op dit voedsel vertrouwt.

Op basis van de bestsellerstatus en de opmerkingen die we zagen, lijken katten dol te zijn op dit voedsel. Als je dit Kal Kan kattenvoer tegenkomt, is het de moeite waard om te proberen hoe je kat het lekker vindt.

Caloriegehalte (ME berekend): Kcal 55 calorieën per 2,4 ounce (70 gram) etui

Ingrediënten

Compositie: Vlees (kip, rundvlees, schaar), zeevruchten (bonito, tonijn, enz.), plantaardige vetten, tarwe, kruiden (aminozuren), vitamines (B1, B2, B6, B12, E, K, coline, niacine, pantotheucidine, biotine, foliumzuur), mineralen (Ca, Cl, Fe, I, K, Mg, Na, Zn), aminozuren (Taurinezuren (Taurinezuren (Taurine verdikking polysaccharide Classificatie: natriumpolyfosfaat, EDTA-Na, kleurstof (natriumnitriet)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Crude Vet: 1%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 88%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 58.33%

Vet: 8.33%

Vezel: 4.17%

Koolhydraten: 29.17%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 54.14%

Vet: 18.78%

Koolhydraten: 27.07%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, rundvlees, tonijn, bonita

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwe, natriumnitriet

Veel voorkomende allergenen: Sommige vlees en vis kunnen allergenen zijn voor sommige katten; tarwe kan een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Verschillende soorten vlees en vis die katten meestal lekker vinden
 • Laag in vet en calorieën

Tegens

 • Lijkt tarwe te gebruiken als verdikkingsmiddel
 • Bevat natriumnitriet als kleurstof

#2 Kal Kan Kattenvoer, Zachte Kippenzak, Voor Kittens Tot 12 Maanden

Koop op Amazon.co.jp

Zoals de meeste jonge dieren hebben kittens een enorme groei in hun eerste paar maanden. Daarom hebben ze voedsel nodig dat speciaal is geformuleerd voor hun behoeften. Kittenvoer bevat extra eiwitten en voedingsstoffen om kittens te helpen groeien.

Kal Kan Kattenvoer, Soft Chicken Pouch, For Kittens Up to 12 Months is een van kal kan’s populaire kitten formules. Dit voedsel bevat zachte kip in vlokken voor groeiende kittens. Het heeft meer eiwitten dan het gewone Kal Kan recept voor volwassenen.

Het vlees in deze formule bestaat uit kip en rundvlees. Er is een smakelijke saus die kittens lekker vinden. Dit voedsel wordt geleverd in een zakje.

Dit voedsel bevat tarwe als een van de eerste ingrediënten. U moet zich hiervan bewust zijn voor het geval uw kitten een allergische reactie op tarwe heeft. Katten eten normaal gesproken geen granen. Maar katten eten historisch gezien ook geen voedsel uit buidels.

De meeste andere ingrediënten worden gebruikt als vitaminen en mineralen, hoewel het voedsel meerdere verdikkingsmiddelen bevat die niet zijn gespecificeerd. Bovendien bevat het voedsel een kleurstof die natriumnitriet gebruikt.

Ondanks enkele van deze nadelen zijn de kittenvoedingen van Kal Kan enorm populair in Japan. Als u in Japan bent en op zoek bent naar kittenvoer, zou dit een voedsel zijn om te overwegen.

Caloriegehalte (ME berekend): Niet opgegeven

Ingrediënten

Compositie: Vlees (kip, rundvlees), tarwe, plantaardige olie, kruiden (aminozuren, enz.), vitaminen (B1, B2, B6, B12, C, E, K, coline, niacine, pantothenaat, biotine, foliumzuur), mineralen (Ca, Cl, Fe, I, K, Mg, Mn, Na, P, Zn), aminozuren (Taurin), verdikkingsmiddel (verwerkt poeder), verdikkingsmiddel (behandeling), verdikkingsmiddelpoeder), verdikkingsmiddel (verwerkt poeder), verdikkingsmiddelpoeder). Polysaccharide, polyethyleen natriumfosfaat, EDTA-Na, kleurstof (natriumnitriet)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7.5%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 88%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 62.5%

Vet: 20.83%

Vezel: 4.17%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 55.26%

Vet: 44.74%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, rundvlees

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwe, natriumnitriet

Veel voorkomende allergenen: Sommige vleessoorten kunnen allergenen zijn voor sommige katten; tarwe kan een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Kip en rundvlees zijn goede eiwitbronnen
 • Bevat meer eiwitten en voedingsstoffen dan de volwassen recepten van Kal Kan

Tegens

 • Bevat meerdere niet-gespecificeerde verdikkingsmiddelen
 • Bevat natriumnitriet als kleurstof

#3 Kal Kan Tonijn Kattenvoer, Voor Kinderen van 18 jaar en ouder, Voor Oudere Katten

Koop op Amazon.co.jp

Veel katten leven tegenwoordig tot 20 jaar (of zelfs langer). Als je het voorrecht hebt gehad om een oudere kat bij je te hebben wonen, weet je dat hun voedselbehoeften veranderen met de leeftijd. Toch slaagden de meeste kattenvoerbedrijven er tot voor kort niet in om voedsel te bieden dat geschikt is voor oudere katten.

Een van de dingen die we leuk vinden aan Kal Kan is dat ze verschillende recepten maken speciaal voor oudere katten. Kal Kan Tuna Cat Food, Voor leeftijden 18 en ouder, voor oudere katten is een van deze voedingsmiddelen. Samen met het hebben van meer eiwitten, die oudere katten nodig hebben (zolang ze geen nierproblemen hebben), dit recept heeft ook glucosamine toegevoegd om de gewrichten van de kat te helpen. De zeevruchten in het voedsel zijn een goede bron van omega-3 vetzuren die ook goed is voor oudere dieren.

Kal Kan gebruikt ook choline in hun voedsel. Je ziet choline misschien niet in veel voedingsmiddelen, maar het is een essentiële voedingsstof om de lever en de hersenen goed te laten functioneren. Choline is ook belangrijk voor de stofwisseling.

Deze formule wordt gemaakt in kleine vlokken, zodat het voor oudere katten gemakkelijker is om te eten.

Het voeren van een oudere kat kan moeilijk zijn. Veel oudere katten beginnen af te vallen als hun zintuigen vervagen. Voedsel heeft niet dezelfde smaak of geur als toen ze jonger waren. Als je het eten van je oudere kat moet opwarmen of andere dingen moet doen om het aantrekkelijk te maken, ga je gang.

Deze Kal Kan Tuna Cat Food ziet eruit alsof het een goede keuze zou zijn voor oudere katten. Probeer het en kijk hoe je oudere kat reageert.

Caloriegehalte (ME berekend): Niet opgegeven

Ingrediënten

Compositie: Vlees (kip, rundvlees), zeevruchten* (bonito, tonijn, enz.), tarwe, plantaardige vetten, glucosamine, kruiden (aminozuren), vitamines (B1, B2, B6, B12, E, K, coline, niacine, pantothenacid, biotine, foliumzuur), mineralen (Ca, Cl, Fe, K, Mg, Na, Zn), aminozuren (Tau) fosfor), dikke suikers, natriumpolyfosfaat, EDTA-Na, kleurstof (natriumnitraat) * omega 3 vetzuurbron

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 86%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 57.14%

Vet: 14.29%

Vezel: 3.57%

Koolhydraten: 3.57%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.89%

Vet: 36.36%

Koolhydraten: 3.74%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, rundvlees, bonita, tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwe, natriumnitraat

Veel voorkomende allergenen: Sommige vlees en vis kunnen allergenen zijn voor sommige katten; tarwe kan een allergeen zijn voor sommige katten

Pros

 • Hoger in eiwitten dan andere Kal Kan-formules
 • Bevat toegevoegde glucosamine

Tegens

 • Bevat natriumnitraat als kleurstof

Wat vinden klanten van Kal Kan Kattenvoer?

De klantrecensies die we hebben gevonden voor Kal Kan kattenvoer komen uit Japan.

Positieve beoordelingen

Vraag het Cat

Ik ken de smaak, zachtheid en frisheid niet omdat ik het niet kan eten, maar mijn fijnproevers eten drukte, dus ik denk dat het zeker ⭐ is ︎ 5. Precies, kattenpuree○! – door コブラクラッチ, met een beoordeling van Kalkan Pouch Fish and Meat Mix, Tuna, Bonito en Scissors, Kattenvoer voor volwassen katten op 31 juli 2021

Voedingsbalans

Het is een kattenvoer van een zakje met een uitstekende voedingsbalans met vis en vlees in een zak.
Het is ook geschikt voor hydratatie in de zomer omdat het ook veel vocht heeft.
Onze katten zijn er dol op en ze maken een mompelend geluid. – door 在星猫, met een beoordeling van Kalkan Pouch Fish and Meat Mix, Tuna, Bonito en Scissors, Cat Food for Adult Cats op 25 oktober, 2019

Negatieve beoordelingen

Het is rot!!

Wat is dit! Het is ongeveer een week geleverd. Als je het elke dag eet, is dit er een van! De kleur, textuur en geur zijn duidelijk rot… Doyu ding!? Ik gooide het snel weg, maar ik raapte het in allerijl op dat ik er een foto van moest maken. Ik ben al zo’n 2 jaar schatplichtig aan Kalkan, maar dit is mijn eerste keer en er is maar een verrassing (huilend) 36 stuks dus er zijn nog veel over. Ik maak me zorgen of de anderen in orde zijn. – door AIRI, beoordeling van Kalkan Pouch Fish and Meat Mix, Tuna, Bonito en Scissors, Kattenvoer voor volwassen katten op 12 september 2021

Angst voor de colorizer

Het is een van de weinige katten die graag en niet graag eten, maar ik maak me geen zorgen over het gebruik van Na-nitriet, dat kankerverwekkend is. Katten hebben geen kleurstof nodig, dus kun je het niet verliezen? – bij ぱけらんこ, recensie van Kalkan Pouch Fish and Meat Mix, Tuna, Bonito en Scissors, Kattenvoer voor volwassen katten op 18 april 2019

Hoeveel kost Kal Kan Kattenvoer?

Kal Kan wordt verkocht in verpakkingen van 16 verpakkingen van 70 gram op Amazon in Japan. We vonden het voor ongeveer $ 9 (¥ 1.139 – ¥ 1.808). Het is veel hoger als je het buiten Japan wilt laten verzenden.

Kortom, is Kal Kan Kattenvoer een goede keuze?

Ooit was Kal Kan kattenvoer het best verkochte kattenvoer. eten in de Verenigde Staten. De aankoop van hun bedrijf (het maken van hondenvoer en kattenvoer) hielp Mars zichzelf te vestigen als een van de grootste en meest succesvolle huisdiervoedingsbedrijven in de VS. Het lijkt een goed huisdiervoer voor zijn tijd te zijn geweest.

Vandaag de dag zijn sommige van de producten ontwikkeld door Kal Kan nog steeds topsellers. Whiskas en Sheba zijn beide succesvolle producten. Kal Kan als merknaam is echter alleen te vinden op hondenvoer dat wordt verkocht in een paar grote dozenwinkels in de VS. We vonden het niet verkocht in het VK, Europa of de meeste andere landen.

Kal Kan kattenvoer wordt verkocht in Japan. Het lijkt erg op Whiskas. Het voedsel waar we naar hebben gekeken, lijkt goed voedsel te zijn. Er zijn een paar ingrediënten die je misschien niet lekker vindt, maar over het algemeen ziet Kal Kan kattenvoer eruit als een betaalbaar voedsel dat veel katten leuk vinden.

Hoe bestel je Kal Kan Kattenvoer?

Als u buiten Japan woont en Kal Kan wilt bestellen, kunt u de Japanse Amazon-website of een andere Japanse site bezoeken die naar uw land wordt verzonden. Prijzen om het eten buiten Japan te verzenden zijn vrij hoog.