Jeukende Maand van het Bewustzijn van huisdieren – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

Augustus is Itchy Pet Awareness Month. Zoetis, een ontwikkelaar en fabrikant van veterinaire medicatie, creëerde het evenement om het bewustzijn over jeukende huid en huidallergieën voor huisdieren te vergroten. Het bedrijf moedigt dierenartspraktijken aan om deel te nemen aan outreach om eigenaren van gezelschapsdieren te informeren over de tekenen van huidallergieën voor huisdieren.

Veel dierenartspraktijken houden zich gedurende de maand bezig met sociale mediacampagnes om informatie te geven over de gezondheid van de veterinaire huid en om advies te geven over wanneer ze hulp moeten zoeken wanneer huisdieren lijken te lijden aan huidaandoeningen.

3 katten gezichtsverdeler

Komt jeukende huid vaak voor bij katten en honden?

Jeukende huid is een van de meest voorkomende veterinaire klachten en allergieën zijn een van de belangrijkste oorzaken van jeukende huid bij katten en honden. Verschillende irriterende stoffen kunnen de aandoening veroorzaken en allergieën voor voedsel, vlooien en huisstofmijt veroorzaken. Huisdieren kunnen ook reageren op producten die in contact komen met hun huid, zoals wasmiddel of shampoo.

Veel voorkomende tekenen van huidallergie zijn jeukende rode huid, krabben, likken en bijten. Sommige huisdieren hebben frequente oorinfecties. Hot spots, extreem geïrriteerde plekken op de huid en haaruitval worden ook vaak gezien.

Katten krabben
Afbeelding credit: Comanche, Pixabay

Hoe worden huidallergieën bij huisdieren gediagnosticeerd?

De eerste stap bij de behandeling van allergieën is het bepalen van de onderliggende oorzaak. Maar uitzoeken waar huisdieren gevoelig voor zijn, kan een beetje vallen en opstaan vergen, omdat er zoveel mogelijke triggers bestaan. Als eerste stap bevelen veel dierenartsen vlooienbehandelingen aan om vlooienbeetallergieën uit te sluiten.

Eliminatiediëten worden vaak gebruikt om voedselallergieën te identificeren. Eiwitten zoals kip en rundvlees zijn de meest voorkomende boosdoeners bij katten en honden. Tarwe, zuivelproducten en eieren kunnen ook reacties veroorzaken bij sommige huisdieren. Om precies te bepalen voor welk voedsel een huisdier allergisch is, moet vaak potentiële triggers uit het dieet van het dier worden verwijderd, producten langzaam opnieuw worden geïntroduceerd en de reactie van het dier worden geobserveerd.

Contactallergieën kunnen gemakkelijker te herkennen zijn dan milieu- en voedselallergieën, omdat ze meestal een reactie zijn op een product dat onlangs in direct contact is gekomen met de vacht of huid van een dier, zoals shampoo, conditioner of wasmiddel. Het is vaak mogelijk om te bepalen welk product de jeuk veroorzaakt door het proces van eliminatie te gebruiken.

Hoe worden huidallergieën bij huisdieren behandeld?

Het identificeren en vermijden van wat de allergieën van huisdieren veroorzaakt, levert meestal de beste resultaten op. Huisdieren uit de buurt houden van dingen die ervoor zorgen dat ze jeuken, is veel gemakkelijker dan proberen een allergische reactie te voorkomen.

Medicijnen

Er zijn verschillende opties voor katten en honden die een beetje meer hulp nodig hebben bij het beheersen van hun allergieën, waaronder antihistaminica, immunosuppressieve therapie, allergie-opnamen en zelfs steroïden. Supplementen zoals omega-3-vetzuren kunnen helpen om dingen in de juiste richting te bewegen door de algehele vacht en huidgezondheid van huisdieren te ondersteunen.

Baden

Baden bieden verlichting aan sommige huisdieren met een jeukende huid door zich te ontdoen van triggers zoals pollen en andere irriterende stoffen uit de omgeving. Maar praat met een dierenarts voordat u besluit dit pad te bewandelen, omdat frequent baden het potentieel heeft om de huid van huisdieren te drogen, waardoor hun jeukende huid erger wordt.

Speciale diëten

Speciale diëten worden vaak aanbevolen voor honden en katten met de diagnose voedselallergieën. Huisdieren met deze gevoeligheden verbeteren soms wanneer ze een gehydrolyseerd of nieuw eiwitdieet krijgen. Gehydrolyseerde eiwitdiëten zijn receptopties met eiwitmoleculen die te klein zijn voor het immuunsysteem van honden en katten om te herkennen en op te reageren.

Nieuwe eiwitdiëten omvatten het voeden van huisdieren voedsel met ongewone eiwitbronnen. Het is ook mogelijk om zelfgemaakte nieuwe eiwitdiëten te maken met de hulp van een veterinaire voedingsdeskundige.

Zijn er andere manieren om allergische reacties van huisdieren te minimaliseren?

U kunt de tijd die huisdieren buiten doorbrengen minimaliseren wanneer het aantal pollen hoog is, en frequent stofzuigen en afstoffen kan ook sommige huisdieren met allergieën helpen. Zoek naar ongeparfumeerde reinigingsproducten en minimaliseer het gebruik van luchtverfrissers en andere geparfumeerde spray- en aerosolproducten. Regelmatige vlooienbehandelingen en voorgeschreven diëten kunnen helpen de allergieën van sommige huisdieren te verbeteren.

kat krabt zichzelf
Afbeelding Credit: lothofoxburr, Pixabay

kattenpootverdeler

Conclusie

Augustus is Itchy Pet Awareness Month. Het is gemaakt om het bewustzijn over huidallergieën van huisdieren te vergroten. Veel dierenartsen in de VS houden zich bezig met campagnes om het woord te verspreiden over het belang van de gezondheid van katten- en hondenhuiden en om ouders van huisdieren voor te lichten over de tekenen en meest voorkomende oorzaken van huidallergieën. De behandeling voor jeukende huid varieert afhankelijk van de oorzaak, maar dierenartsen kunnen ouders van gezelschapsdieren helpen bij het identificeren van triggers en het ontwikkelen van geschikte behandelplannen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Pixabay