Is overgewicht bij Bengaalse katten gebruikelijk?

We zijn gewend Bengalen te zien als zeer energieke katten die elke dag veel calorieën verbranden. Maar de waarheid is dat zelfs deze actieve katten overgewicht kunnen krijgen.

Het komt vaak voor dat Bengalen die ondergestimuleerd of overvoed zijn te zwaar worden; ongezonde voeding kan daar ook debet aan zijn. Uw kat kan wat aankomen als hij bepaalde medicijnen krijgt of als de kat lijdt aan een medische aandoening die kan leiden tot overgewicht.

Is overgewicht bij Bengaalse katten gebruikelijk?

Bengalen hebben meestal een slank, gespierd lichaam, ze zijn zeer delicaat, beweeglijk en sierlijk, maar met de ‘hulp’ van een ongezonde omgeving of dieet kunnen ze gemakkelijk overgewicht krijgen.

Kitties tussen de 2 en 10 jaar hebben veel meer kans op overgewicht. Trouwens, ongecastreerde katten en poezen zijn de katjes die vatbaarder zijn voor overgewicht.

Uw poes kan overgewicht krijgen als:

  • Hij niet genoeg beweegt
  • De kat eet ongezond voedsel
  • Hij eet te veel voedsel (dit gebeurt meestal, als u ervoor kiest om de kat gratis te voeren)
  • De Bengaal heeft bepaalde medicijnen voorgeschreven gekregen waarbij gewichtstoename een bijwerking is
  • De kat lijdt aan ziekte van Cushing of een andere medische aandoening waardoor het katje zwaarlijvig kan worden…

Hoe weet ik of mijn Bengaal overgewicht heeft?

De eenvoudigste manier om uit te vinden of je Bengaal extra gewicht heeft is door de zijkant van het poesje aan te raken. De kat heeft meer vet dan zou moeten als u zijn ribben moeilijk kunt voelen (uw Bengaal zou ook geen buikzak moeten hebben).

Katten die 10-20% boven het ideale gewicht van hun ras wegen, worden beschouwd als overgewicht, terwijl alles daarboven duidt op obesitas.

Maar omdat de perfecte grootte van uw Bengaal van veel factoren zal afhangen, is het beter om een dierenarts te bezoeken en samen met een professional het optimale gewicht van uw kat te bepalen.

Lezen: Is een Bengaalse kat goed voor mensen die voor het eerst een kat bezitten?

Hoeveel moet een Bengaalse Kat wegen?

Bengalen wegen meestal tussen de 8 en 15 pondmaar sommige kittens kunnen wel 20 wegen.

Dat hoeft overigens niet te betekenen dat de Bengaal overgewicht heeft. Sommige katten zijn gewoon groter dan andere en dat wordt vooral bepaald door genetica.

Zijn Bengaalse katten groter dan gewone katten?

In het algemeen zijn Bengalen groter dan de meeste huiskatten, maar ze zijn zeker niet het grootste ras. Sterker nog, wordt een Bengaalse kat beschouwd als een middelgrote tot grote kat..

Bovendien, als uw twee katten hetzelfde gewicht hebben, zal de Bengaal uiteindelijk kleiner lijken dan de kat van een ander ras vanwege de grootte van zijn kop en de vorm van zijn lichaam.

Lezen: Kunnen Bengaalse katten leven zonder naar buiten te gaan?

Hoeveel moet een 1 jaar oude Bengaalse kat wegen?

U kunt verwachten dat uw Bengaal tussen de 8 en 14 pond tegen de tijd dat ze één jaar oud zijn. Houd er wel rekening mee dat de meerderheid van deze kittens zal blijven groeien tot ze 2 jaar worden.

Hoe groot worden Bengaalse kruisingen?

De grootte van de kat hangt grotendeels af van van de rassen die werden gebruikt om de Bengaal te creëren..

Als het katje afstamt van een Aziatische luipaardkat en een Egyptische Mau, dan wordt het relatief groot van formaat, want de Egyptische Mau kan tot 15 pond wegen.

Als de wilde kat echter gekruist wordt met een Abessijn, bijvoorbeeld, dan wordt deze Bengaalse lijn uiteindelijk gemiddeld van grootte (de Abessijnen wegen meestal tot 10 pond).

Lees: Hoe een Bengaalse kat leren lopen aan de lijn?

Waarom is mijn Bengaalse kat zo dik?

Als uw kat niet lijdt aan gezondheidsproblemen die gewichtstoename kunnen veroorzaken, dan lijkt het alsof Je stimuleert de kat niet genoeg of je geeft de Bengaal niet de juiste voeding..

Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om uw katachtige vriend te helpen het overtollige gewicht kwijt te raken:

  • Verander het dieet van de kat (de dierenarts kan aanbevelen om over te schakelen op blikvoer). Trouwens, je moet je kat nooit gratis voeren en je moet de porties die je hem geeft controleren.
  • Speel een paar keer per dag 10-15 minuten met de Bengaal.
  • Krijg een puzzel feeder
  • Verrijk de omgeving van de kat met speelgoed, kattenbomen, een kattenwiel en een krabpaal.
  • Neem de Bengaal mee uit wandelen

Wat is het beste voedsel voor een Bengaalse kat?

Het ideale dieet voor praktisch elke kat is het dieet dat zijn dieet in het wild nabootst. Daarom een uitgebalanceerd dieet van rauw vlees wordt beschouwd als de gezondste optie voor een Bengaal.

Niet alle eigenaren hebben echter genoeg tijd om zich aan zo’n menu te houden, dus speciaal voor Bengalen gemaakt kwaliteitsvoer is meestal de op één na beste optie. Zorg er wel voor dat je de ingrediënten goed doorleest – je wilt je katachtige niet voeden met iets dat niet natuurlijk is.

Wat mag u een Bengaalse kat niet voeren?

In het algemeen is het geven van menselijk voedsel (behalve vlees) aan de kat niet gezond voor hem. Chocolade en cafeïne, bijvoorbeeld, kunnen giftig zijn voor uw kat, terwijl rauwe aardappelen en tomaten kunnen bij de Bengalen spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Lees: 3 Manieren om een Bengaalse kat te kalmeren?

Hoeveel keer per dag moet ik mijn Bengaalse kat voeren?

Je kan een volwassen kat twee keer per dag, maar als je in staat bent zijn dagelijkse voedselinname in kleinere maaltijden te splitsen, dan moet je dat zeker doen.

Een Bengaal 4-5 keer per dag eten geven helpt overeten te voorkomen en komt meer overeen met hoe een kat in het wild zou eten.

Is Fancy Feast goed voor Bengalen?

Fancy Feast kattenvoer wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor Bengalen en het zou uw kat voldoende voedingsstoffen kunnen geven (sommige formules zijn verrijkt met vitaminen).

Echter, voorzichtig zijn met producten die vis bevatten, omdat dit ingrediënt aanzienlijke hoeveelheden kwik kan bevatten.

Lees: Wat zijn de moeilijkheden bij het opvoeden van een Bengaalse kat?

Is Royal Canin goed voor Bengalen?

Royal Canin heeft voeding die speciaal voor Bengalen is gemaakt. Met behulp van deze formules kunt u uw kat voorzien van een volledige en evenwichtige voeding dat vol zit met verteerbare eiwitten en verschillende mineralen.

Het enige nadeel is de prijs – Royal Canin is een relatief duur merk.

Hebben Bengaalse katten een speciaal dieet nodig?

Het dieet van een Bengaal verschilt niet van dat van elke andere huiskat. Hun dieet moet voornamelijk bestaan uit eiwitten aangezien deze dieren carnivoren zijn.

Waaraan lijden Bengaalse Katten?

Bengalen hebben een zeer gevoelige maag waardoor ze gevoelig zijn voor braken en diarree.

Daarom moet u ervoor zorgen dat uw katje voedsel van hoge kwaliteit krijgt.

Waarom huilt mijn Bengaal zo veel?

Als uw kat voortdurend huilt om eten, kan het zijn omdat de kat moe is van het eten dat hij krijgt. Probeer de smaken te veranderen of stap over op blikvoer.

Een Bengaal kan ook gewoon huilen omdat hij zich verveelt (eten wordt door hem gezien als een mogelijkheid tot vermaak) of als het poesje een gezondheidsprobleem heeft waardoor hij de hele tijd honger heeft.

Hoe vaak poepen Bengaalse katten?

Gewoonlijk poepen Bengalen een keer per dagmaar eens in de twee dagen wordt ook als goed beschouwd.