9 Beste kattenbakken voor geurbestrijding (2023) – Reviews & Top Picks


Kattenbakken zijn essentieel voor wie katten heeft, maar niet alle bakken zijn gelijk geschapen. Er zijn er veel waar het gewoon een gedoe is om schoon te maken en schoon te houden gedurende de levensduur. Zelfs als je hem schoon kunt houden, stinken veel kattenbakken in de kamer door een slechte geurcontrole.

Veel gezinnen bezitten tegenwoordig katten of meerdere katten, waardoor het schoonmaken van deze kattenbakken een alledaagse taak is. Een probleem dat veel katteneigenaren ervaren is de ranzige geur van hun kattenbak. Daarom wil je alleen het beste van het beste. De kattenbakken die we hieronder besproken hebben, worden beschouwd als de beste die je tegenwoordig kunt vinden, vooral voor geurbestrijding.

3 kat gezicht verdeler

Een vergelijking van onze favorieten in 2022

De 9 beste kattenbakken voor geurbestrijding

1. Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem – Best Overall

Tidy Cats Breeze Kattenbaksysteem

Maat: Verschillende maten beschikbaar

Dit alles-in-één Tidy Cats Breeze Cat Litter Box System is een zeer eenvoudig te onderhouden kattenbak voor uw katachtige vrienden. Uitgerust met breeze kattenbakkussens op de bodem, kunnen ze tot 7 dagen lang geuren vasthouden, waardoor uw huis en kamers fris blijven ruiken.

De pads zijn extra absorberend zodat de geur alle 7 dagen wordt vastgehouden. De kattenbakkorrels werken uitstekend samen met de op maat gemaakte schep om al het afval eruit te halen en het strooisel schoon te houden.

Deze kattenbak wordt geleverd met alles wat u nodig heeft om ervoor te zorgen dat de kattenbak van uw kat onberispelijk blijft. De kattenbakvulling maakt het mogelijk om vast afval gemakkelijk op te scheppen en de rest te absorberen door de onderlegger op de bodem. Hierdoor kunt u hem gemakkelijk schoonmaken. Hoewel het merk kattenbakvulling soms moeilijk te vinden is in winkels, werkt het uitstekend. Deze kattenbak is uiterst gemakkelijk te begrijpen en schoon te maken.

Bij correct gebruik is dit gemakkelijk de beste algemene kattenbak voor geurbestrijding.

Voors


 • Zeer gemakkelijk te reinigen

 • Pads absorberen geuren tot 7 dagen lang

 • Wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen

 • Kosteneffectief

Nadelen

 • Kan moeilijk zijn om het benodigde strooisel en pads te vinden
thematische onderbreking

2. Frisco Hoogzijdige Kattenbak – Beste Waarde

Frisco Hoogzijdige Kattenbak

De Frisco High-Sided Cat Litter Box lijkt misschien eenvoudig, maar is de beste voor zijn prijs. Soms hebben kattenbakken geen mooie bekleding of filters nodig om ze schoon te houden, zolang je ze maar regelmatig schoonmaakt. De open bovenkant maakt een snelle en gemakkelijke reiniging mogelijk, en het materiaal werkt goed met water en zeep, zodat zelfs de hardnekkigste rotzooi gemakkelijk wordt schoongemaakt.

Hij heeft hoge zijkanten zodat er geen extra rommel op uw vloer komt. Hij is extra ruim en groot genoeg om een situatie met meerdere katten aan te pakken. Het is ook BPA-vrij en recyclebaar, voor het geval u zich zorgen maakt over het milieu.

Deze kattenbak is een goede keuze voor zijn waarde. Dus, als je bereid bent om het werk te doen om hem elke paar dagen schoon te maken, kun je een paar dollar besparen in plaats van je kattenbak helemaal op te tuigen. Voor mensen met een budget is dit de beste kattenbak voor geurbestrijding voor het geld.

Voordelen


 • Open top, het beste en gemakkelijkst schoon te maken

 • Grote wanden om ongewenste rommel weg te houden

 • Eenvoudig ontwerp, hoeft slechts om de paar dagen te worden schoongemaakt

Nadelen

 • Geen filters of dak om slechte geuren tegen te houden
thematische onderbreking

3. ScoopFree Zelfreinigende Kattenbak – Premium Choice

ScoopFree Original Automatische Zelfreinigende Kattenbak

Maat: 22 x 14.5 x 2.5 inches

De ScoopFree Original Self-Cleaning Cat Litter Box is automatisch, waardoor hij vrij duur is. Hij verwijdert het afval 20 minuten nadat uw kat weg is en stuurt het naar een klein compartiment om ervoor te zorgen dat de geur onder controle blijft.

De meegeleverde kristallen kattenbakvulling staat erom bekend dat ze geuren tot vijf keer beter elimineert dan de kattenbakvulling van de concurrentie. Het staat er ook om bekend dat het afval opzuigt in plaats van dat het samenklontert om schoongemaakt te worden. Het heeft ook plastic voeringen die gemakkelijk kunnen worden weggegooid om morsen te verminderen.

Hoewel deze kattenbak niet de goedkoopste is, is het zeker een geweldige deal. Hij kan geurtjes volledig voorkomen als hij goed wordt gebruikt en voldoende wordt schoongemaakt. Het ontwerp is uitvoerig getest en laat zien dat hij heel gemakkelijk schoon te maken is, en katten zijn er dol op vanwege de reinheid.

Voordelen


 • Reinigt afval automatisch

 • Kristalstrooisel absorbeert en elimineert geuren

 • Gemakkelijk te reinigen

 • Voorkomt dat morsen en afval rommel maken

Cons

 • Het is aan de dure kant
 • Vereist een bepaald soort strooisel om het beste te werken
thematische onderbreking

4. Nature’s Miracle Wegwerp Kattenbak

Nature's Miracle Wegwerp Kattenbakvulling

Maat: 17.1 x 12.6 x 6.4 inches

De Nature’s Miracle Wegwerp kattenbak staat op deze lijst vanwege het gebruiksgemak. Het jumbo formaat biedt een perfecte hoeveelheid ruimte voor uw katachtige vriend, waardoor het groot genoeg is voor meerdere kattenfamilies. Hij is ook gemaakt van zuiveringszout, een perfecte manier om te voorkomen dat de geur zich door de kamer verspreidt, omdat het bijna alle geuren absorbeert.

Het is ook wegwerpbaar, waardoor het heel gemakkelijk is om op te ruimen en met uw katten te reizen. Elk pakket komt ook met twee of drie verschillende kattenbakken, waardoor je het meeste waar voor je geld krijgt.

Over het geheel genomen, terwijl het niet geweldig is om te gebruiken als een permanente oplossing, is het perfect voor degenen die veel reizen met hun katachtige vrienden, vooral degenen die graag hun kamers geurvrij hebben. Het gebruiksgemak en het gemak hebben het een plaats op deze lijst opgeleverd.

Voordelen


 • Gemakkelijk te reinigen omdat het wegwerp is

 • Gemaakt van zuiveringszout, waardoor het slechte geuren opneemt

 • Wordt geleverd met meerdere dozen

Minpunten

 • Gemaakt van goedkoop materiaal om de kosten laag te houden
 • Niet goed als permanente kattenbak
thematische onderbreking

5. Catit Jumbo Kattenpan met kap

Catit Jumbo Kattenpan met kap

Maat: Vele maten beschikbaar

De Catit Jumbo Hooded Cat Pan is goed afgerond en geweldig om nare geurtjes op afstand te houden. Elk huisdier heeft een beetje privacy nodig, en elke dierlijke ouder heeft behoefte aan een beetje minder stank uit de kattenbak. Het heeft een deurtje en een deksel om nare geurtjes binnen te houden en geeft uw katten de nodige privacy.

Hij wordt ook geleverd met een wegwerp koolstoffilter om te voorkomen dat de stank buiten de bak komt en de kamer gaat stinken, zoals bij sommige kattenbakken het geval is.

Hij is ook ideaal voor grote kattenfamilies, omdat zijn grootte en privacy het beste zijn voor uw familie met meerdere katten. Hij heeft ook een ingebouwd zakanker, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de kattenbakvulling uit de bak valt. Kortom, een geweldige keuze en niet zo duur als sommige op deze lijst.

Voordelen


 • Kap met een deur om geuren binnen te houden en privacy te bieden

 • Vervangbaar koolstoffilter

 • Ingebouwd zakanker om afval op zijn plaats te houden

 • Groot genoeg voor grote kattenfamilies

Nadelen

 • Een beetje prijzig
 • Schoonmaken kan moeilijk zijn met zoveel onderdelen
thematische onderbreking

6. Frisco Top Entry Kattenbak

Frisco Top Entry Kattenbak

Het klinkt misschien vreemd om een top-entry kattenbak te hebben, maar de Frisco Top Entry Cat Litter Box heeft veel voordelen. Als u meerdere dieren heeft, zoals honden en katten, kan dit perfect zijn om de andere dieren uit de kattenbak te houden. Het gesloten ontwerp is perfect voor katten die graag graven en sproeien, omdat de wanden de perfecte hoogte hebben om te voorkomen dat er rommel uit komt.

Als u zich zorgen maakt dat uw kat uitglijdt en valt, geen zorgen, want de wanden zijn getextureerd om uw kat te helpen veilig in en uit de bak te komen.

Hij is heel gemakkelijk te onderhouden, want je kunt het deksel optillen en het afval eruit scheppen, en hij is zelfs voorzien van ingebouwde handgrepen voor gebruiksgemak. Hij is ook BPA-vrij, duurzaam en gemaakt van recycleerbaar plastic. Over het geheel genomen is het een behoorlijk solide, uniek ontwerp voor een kattenbak.

Voordelen


 • Houdt ongewenste dieren buiten

 • Houdt de rommel binnen door de hoge muren

 • Maakt eenvoudig schoonmaken mogelijk

Nadelen

 • Neemt een beetje ruimte in
 • Het schoonmaakgemak hangt af van je nest
thematische onderbreking

7. Nature’s Miracle Advanced Hoek kattenbak met kap

Nature's Miracle Advanced Hoek kattenbak met kap

Als u in een appartement woont of uw ruimte optimaal moet benutten, dan is Nature’s Miracle Advanced Hooded Corner Cat Litter Box iets voor u. Deze kattenbak heeft de vorm van een hoek, dus u kunt hem gewoon overal neerzetten waar hij moet komen en hij blijft uit de buurt. Hoewel de vorm vrij klein is en het beste voor een klein aantal katten zou zijn, biedt hij dankzij de kap een goede bescherming tegen geurtjes.

Het komt ook met een vervangbaar houtskoolfilter om zelfs de hardste kattengeuren buiten te houden. Het heeft een antimicrobiële coating die voorkomt dat ziektekiemen en bacteriën binnenin groeien, zodat uw kat veilig en gezond blijft. De anti-aanbaklaag aan de binnenkant van de kattenbak vermindert het klonteren en maakt het schoonmaken gemakkelijk en snel.

Al met al is deze kattenbak de beste keuze voor degenen die de ruimte in hun huis moeten sparen en het tegelijkertijd schoon en fris willen houden. Dankzij het houtskoolfilter en de anti-aanbak binnenkant, zolang u het filter regelmatig schoonmaakt en vervangt, blijft het zo fris mogelijk.

Voordelen


 • Koolstoffilter om scherpe geuren tegen te houden

 • Kap voor een goede geurcontrole

 • Hoekvormig om ruimte te besparen

 • Gemakkelijk te reinigen dankzij de anti-aanbaklaag aan de binnenkant

Minpunten

 • Kleiner dan de meeste kattenbakken, dus hij kan maar zoveel katten aan
 • Geen deur, dus de geur die ontsnapt blijft hangen
thematische onderbreking

8. Nest Genie Kattenbak

Litter Genie Kattenbak

Maat: 22.3 x 17.6 x 16 inches

Hoewel de Litter Genie Cat Litter Box er iets anders uitziet dan de anderen, is het strakke ontwerp functioneel als kattenbak. Hij is gemaakt van antimicrobiële, flexibele kunststof, waardoor hij duurzaam is en er goed uitziet. De grootste verandering in het gekozen ontwerp zijn de handgrepen, waardoor hij gemakkelijk kan worden verplaatst.

De dunne, hoge wanden voorkomen dat katten sproeien en kattenbakvulling uit de kattenbak graven, waardoor onnodige rommel wordt voorkomen. De kleine kattenbak zorgt ervoor dat u hem uit het zicht en uit de gedachten van uw gasten kunt houden. Deze kattenbak kan ook gemakkelijk reizen door zijn kleinere formaat.

De dagen dat u een grote kattenbak over de grond moest slepen zijn al lang voorbij; nu heeft u handvatten die perfect geschikt zijn voor uw handen om hem mee te nemen. De handgrepen helpen ook de pijn van het legen van de kattenbak te verlichten, waardoor hij gemakkelijk in de gootsteen of het bad kan worden schoongemaakt.

Gasten hebben niet langer te maken met een lelijke bak. Ze kunnen nu naar de kattenbak kijken en denken dat het gewoon een mand is, zonder te beseffen waar hij voor dient. Omdat deze kattenbak geen bovenkant, filters of pads heeft, is hij afhankelijk van een goede kattenbakvulling.

Voors


 • Strak ontwerp, ziet er goed uit, waar je het ook neerzet.

 • Gemakkelijk schoon te maken

 • Kleiner formaat maakt het makkelijker schoon te maken en op te bergen

Nadelen

 • Heeft geen pads of filters, in tegenstelling tot andere op deze lijst
 • Heeft geen deksel om de geur binnen te houden
 • Vereist apart strooisel
thematische onderbreking

9. Arm & Hammer Zeef Kattenbakpan

Arm & Hammer Sifting Cat Litter Pan

Maat: 18.9 x 15.2 x 7.9 inches

De Arm & Hammer Sifting Cat Litter Pan is zeer kosteneffectief. Het bevat een nieuw drie-pans systeem dat het uiterst gemakkelijk maakt om schoon te maken. De bovenste pan kan worden verwijderd en geschud om afval gemakkelijk uit de schone kattenbakvulling te halen. De schone kattenbakvulling valt gewoon door de kieren van de pan. Hij wordt geleverd met twee eenvoudige, gewone pannen en een zeefpan aan de bovenkant, en twee pannen aan de onderkant, waardoor hij extra stevig is.

Zoals de meeste kattenbakken lijkt deze op sommige van de volumineuze, doosvormige bakken op deze lijst. Er is geen schep nodig, want hij werkt als een schep. Over het algemeen raden wij deze kattenbak aan voor wie niet graag een traditionele bak schoonmaakt.

Voordelen


 • Drie-pans-systeem maakt eenvoudig schoonmaken mogelijk

 • Hoge wanden om knoeien te voorkomen

 • Kosteneffectief

3 kat gezicht verdeler

Koopgids: Hoe de beste kattenbak voor geurbestrijding te kiezen

Er zijn meerdere dingen om naar te kijken in een kattenbak. Je moet bedenken hoeveel tijd je nodig hebt om de bak schoon te maken, hoe vaak je hem moet schoonmaken, hoeveel katten je hebt, en nog veel meer factoren. Sommigen willen gewoon een automatische reiniger, maar die kunnen nutteloos zijn voor mensen die veel tijd hebben om hun katachtige vrienden schoon te maken.

Over het algemeen zijn er meerdere dingen om op te letten, en het kost tijd om uit te zoeken welke kattenbak uw katachtigen prettig zullen vinden.

Kosten

De kosten zijn altijd belangrijk wanneer je een aankoop doet, en je wilt er zeker van zijn dat je krijgt wat je waard bent. Dat geldt ook voor kattenbakken. Er zijn veel verschillende bakken om uit te kiezen, van goedkope wegwerpkattenbakken tot zeer dure automatische kattenbakken.

Je moet bij het zoeken naar een kattenbak rekening houden met de kosten. Hoeveel bent u bereid uit te geven? Welke factoren wil je als het gaat om een kattenbak? Wilt u een strak uiterlijk en dat hij niet in de weg staat, of wilt u een volumineuze, automatische bak om ervoor te zorgen dat uw katten de best mogelijke ervaring krijgen?

Maat

De grootte is belangrijk als het gaat om kattenbakken. Zeker, kleine kattenbakken kunnen werken voor één kleine kat, maar meerdere katten en grotere katten vereisen veel meer. Doe uw onderzoek en zorg ervoor dat u voldoende kattenbakken hebt om het aantal katten in uw huishouden te verzadigen.

Als je meerdere katten hebt, kan het het beste zijn om meerdere kattenbakken in verschillende delen van het huis te hebben. Katten hebben de neiging om favorieten te kiezen en als u meerdere opties toestaat, zullen ze zeker tevreden zijn. De grootte van de kat zelf doet er ook toe. Als u een grote kat hebt, zal hij een kleinere kattenbak niet willen gebruiken. Overweeg dan een grotere te kopen. Of, als u een kleine, kortharige kat hebt, dan kan een kleinere kattenbak het beste werken om hem op zijn gemak te stellen.

In het algemeen is de grootte belangrijk. U moet hoe dan ook zorgen voor de juiste ruimte voor uw katachtige vrienden. Om ze comfortabel te houden, moet je bedenken hoeveel katten je hebt en hoe groot de katten zelf zijn. Je moet ook rekening houden met de ruimte thuis die je beschikbaar hebt. Als u een appartement hebt, werkt een kleinere kattenbak in een hoek misschien het beste. Als u de ruimte hebt, werkt misschien een grote kattenbak.

ragdoll kat die kattenbak gebruikt
Image Credit: cherry-hai, Shutterstock

Schoonmaken

Elke kattenbak moet van tijd tot tijd worden schoongemaakt. U moet bedenken hoe lang en hoe vaak u van plan bent de kattenbak of meerdere kattenbakken schoon te maken. Sommige kattenbakken, zoals de eenvoudige exemplaren met kap, vereisen dat u handmatig de kattenbakvulling uitschept en de bak zelf schoonmaakt, alsook de vuile kattenbakvulling vervangt. Dit is een zeer ingewikkeld proces. Andere zijn automatisch en maken zichzelf schoon, zodat u het afval snel en gemakkelijk kunt verwijderen.

Er moet ook rekening worden gehouden met hoe vaak je hem schoonmaakt. Als je voor het eerst een kattenbak hebt, probeer dan uit te zoeken hoe lang het duurt voordat het afval zich ophoopt. U kunt er dan een schema omheen maken om ervoor te zorgen dat uw huisdieren de best mogelijke behandeling krijgen. Nogmaals, bij sommige moet u hem heel vaak grondig schoonmaken, en sommige duurdere, automatische exemplaren kunnen wel een week meegaan.

Als je iemand bent die veel werkt, wil je misschien tijd besteden aan het zoeken naar een duurdere, automatische kattenbak, om ervoor te zorgen dat je de tijd hebt om voor je katachtigen te zorgen. Als je veel tijd over hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken over het aanschaffen van een dure kattenbak, want je kunt waarschijnlijk wegkomen met een veel goedkopere kattenbak, zolang je een schema instelt en hem zo schoon houdt als nodig is.

kattenpoot verdeler

Conclusie

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je online of persoonlijk op zoek gaat naar kattenbakken. Je moet ervoor zorgen dat het binnen je budget valt terwijl je de meest kwalitatieve en kosteneffectieve kattenbak krijgt die mogelijk is. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg ruimte en kattenbakken hebt voor je katachtige vrienden om comfortabel te zijn. Als je te veel werk hebt en niet genoeg tijd om de kattenbakken schoon te maken, houd daar dan rekening mee. Elk onderdeel van uw levensstijl kan op de een of andere manier meewerken aan het kopen van de perfecte kattenbak, u hoeft er alleen maar over na te denken.

Al met al zijn kattenbakken een belangrijk onderdeel van het leven van je kat en moet je ervoor zorgen dat ze de rest van hun leven de beste behandeling krijgen die ze kunnen krijgen. U kunt ervoor zorgen dat ze een lang, gelukkig en gezond leven leiden door de beste kattenbak voor uw kleine vriend te kiezen.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Jennifer McCallum, Shutterstock