9 Beste kattenvoer voor nierziekte in Canada (2023) – Reviews & Top Picks


Leren dat je kat een chronische aandoening heeft, zoals chronische nierziekte (CKD), kan voelen als een doodvonnis. Hoewel deze aandoening niet te genezen of omkeerbaar is, kunnen ondersteuning en behandeling de levenskwaliteit van uw kat verbeteren en hem helpen langer te leven. De meeste katten met CKD kunnen effectief worden behandeld met dieetveranderingen, supplementen en medicijnen.

Als u als Canadees op zoek bent naar hoogwaardige voeding ter ondersteuning van de nieren van uw kat, bent u misschien gefrustreerd over wat er verkrijgbaar is. Er zijn niet veel opties voor therapeutische voeding buiten wat te koop is bij uw dierenarts, maar dat betekent niet dat u geen geluk hebt.

We hebben de negen beste kattenvoeders voor nieraandoeningen in Canada verzameld om je besluitvormingsproces wat makkelijker te maken. Lees verder voor onze beoordelingen en een grondige koopgids, zodat u precies weet waar u op moet letten tijdens het winkelen voor voeding voor de aandoening van uw kat.

3 kat gezicht verdelerEen snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 9 beste kattenvoeders voor nieraandoeningen in Canada

1. Purina Pro Plan NF Kidney Function – Best Overall

Purina Pro Plan Veterinary Diets NF Kidney Function Advanced Care Formula Ingeblikt kattenvoer

Hoofdingrediënten: Water, vleesbijproducten, kippenharten, rijst, cellulosepoeder
Eiwitgehalte: 6.00%
Vetgehalte: 3.00%
Calorieën: 164 cal/blik

Het beste algemene kattenvoer voor nieraandoeningen komt van Purina Pro Plan. Hun NF Kidney Function nat kattenvoer biedt de perfecte balans van hoogwaardige eiwitten en beperkte fosfor ter ondersteuning van de nieren. Dit voer is expliciet ontworpen om de tekenen van nierfalen te minimaliseren en kan helpen de progressie van de ziekte te vertragen.

Dit recept bevat een dosis omega-3 vetzuren, die de progressie van de nierziekte kunnen helpen vertragen. Het heeft ook een gecontroleerde hoeveelheid natrium en is verrijkt met B-complex vitaminen, die katten met CKD vaak missen. De B-vitaminen kunnen ook helpen bij het afbreken van voedingsstoffen, zodat uw kat ze beter kan opnemen.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,39%.

Pros


 • Kan de progressie van CKD vertragen

 • Niet te eiwitrijk

 • Laag in fosfor

 • Versterkt met B-vitaminen
thematische onderbreking

2. Hill’s Prescription Diet K/D Feline Renal Health – Beste Waarde

Hill's Prescription Diet k:d Kidney Care Chicken & Vegetable Stew Blik Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Water, kip, varkenslever, wortelen, rijst
Eiwitgehalte: 29.80%
Vetgehalte: 24.40%
Calorieën: 70 cal/blik

Als u op een budget zit, maar uw kat het beste kattenvoer voor nieraandoeningen voor het geld wilt geven, heeft Hill’s Prescription Diet een oplossing. Hun k/d voer is speciaal ontworpen voor katten met nierproblemen. Dit natvoer bevat hoge hoeveelheden aminozuren, de bouwstenen van spiereiwitten, en gecontroleerde hoeveelheden van zowel natrium als fosfor. Het beschermt de functie van de nieren en het hart van uw kat en ondersteunt de opbouw van magere spieren.

Het recept is zachtjes gekookt met stukjes echte kip om het aroma en de smaak te verhogen. Soms hebben katten met nierproblemen een verminderde eetlust, dus de smakelijkheid van deze formule houdt hen geïnteresseerd tijdens de maaltijd.

Er zijn enkele meldingen van consistentieproblemen van blik tot blik, wat een afknapper kan zijn voor kieskeurige kittens.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,49%.

Pros


 • Perfect fosforgehalte

 • Hoog in aminozuren

 • Smakelijke smaak en texturen

 • Beschermt de nierfunctie

 • Gemaakt met echte kip

Nadelen

 • Kleine blikjes
 • Inconsistente textuur
thematische onderbreking

3. Hill’s Prescription Diet Kidney Care met Kip – Premium Choice

Hill's Prescription Diet k:d Kidney Care met Kip Droog Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Bruine rijst, maïsglutenmeel, kip, varkensvet, volkoren tarwe
Eiwitgehalte: 25.00%
Vetgehalte: 20.00%
Calorieën: 541 cal/cup

Sommige katten kunnen niet goed tegen blikvoer. Als uw kat een van die kieskeurige katten is die alleen graag brokjes eet, moet u ervoor zorgen dat het droogvoer dat u aanbiedt ten minste ondersteuning biedt aan de nieren. De droge k/d formule van Hill’s Prescription Diet is vergelijkbaar met het vorige product dat we bekeken, maar dan in de vorm van droge brokjes.

Deze voeding is geformuleerd om vitale nier- en hartondersteuning te bieden, terwijl het vermogen van uw kat om magere spieren op te bouwen wordt gestimuleerd. Het beschikt over Enhanced Appetite Trigger-technologie om de eetlust te stimuleren en de calorie-inname van uw huisdier te verhogen. Het recept heeft een laag fosforgehalte en is verrijkt met therapeutische hoeveelheden essentiële voedingsstoffen zoals l-carnitine en omega-3.

Het grootste nadeel van dit voer is dat het een hoge prijs heeft en moeilijk te vinden is bij online retailers.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,52%.

Pros


 • Stimuleert de eetlust

 • Zeer geschikt voor liefhebbers van brokken

 • Ondersteuning voor nieren en hart

 • Laag fosforgehalte

 • Bevat omega-3
thematische onderbreking

4. Hill’s Science Diet Senior Vitality Droog Kattenvoer – Vet’s Choice

Hill's Science Diet Adult 7+ Senior Vitality Droog Kattenvoer

Hoofdingrediënten:

Kip, bruine rijst, maïsglutenmeel, volkoren haver, erwteneiwit

Eiwitgehalte: 30.00%
Vetgehalte: 13.00%
Calorieën: 439 cal/cup

Het door onze dierenarts gekozen product voor het beste voer ter ondersteuning van de nieren komt opnieuw van Hill’s. Het goede nieuws over deze specifieke formule is dat, aangezien het geen voorgeschreven voeding is, het relatief gemakkelijk te vinden is op Canadese websites voor dierenvoeding.

Deze brokjes bieden een unieke mix van ingrediënten om de hersenfunctie van uw kat te ondersteunen en tegelijkertijd de gezondheid van de nieren en blaas te bevorderen. De antioxidanten en vitaminen werken ook samen om het immuunsysteem te stimuleren.

Dit recept is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en is samengesteld zonder het gebruik van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Het is het meest geschikt voor katten vanaf zeven jaar.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,68%.

Pros


 • Formule is gemakkelijk verkrijgbaar

 • Biedt ondersteuning van het immuunsysteem

 • Bevordert de gezondheid van nieren en blaas

 • Geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen

Nadelen

 • Het beste voor katten van 7 jaar en ouder
 • Prijzig
thematische onderbreking

5. Hill’s Science Diet Adult Tender Tuna Dinner

Adult Tender Tonijn Diner

Hoofdingrediënten: Water, tonijn, kip, varkenslever, tarwemeel
Eiwitgehalte: 7.80%
Vetgehalte: 2.50%
Calorieën: 162 cal/blik

Nog een ander Hill’s Science Diet product heeft onze top tien lijst gehaald. Normaal gesproken houden we ervan om waar mogelijk verschillende merken aan te bieden, maar de waarheid is dat Hill’s de meeste en beste fosforarme voeding zonder recept voor katten biedt.

Deze specifieke smaak is een uitstekende keuze voor katten met CKD tussen de leeftijd van 1 en 6 jaar. Het biedt een perfecte balans van kritische voedingsstoffen die nodig zijn om een gezond lichaamsgewicht en een goede spijsvertering te bevorderen. De formule bevat taurine om het gezichtsvermogen en de hartgezondheid van uw kat te verbeteren en is vrij van kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Dit voer heeft een brokkelige textuur in jus, wat niet altijd een favoriet is bij katten.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,52%.

Pros


 • Zeer geschikt voor volwassen katten

 • Bevordert een gezond lichaamsgewicht

 • Verbetert het gezichtsvermogen

 • Laag in fosfor

Cons

 • Sommige katten houden niet van de grove textuur.
 • Vlees is niet het eerste ingrediënt
thematische onderbreking

6. Wellness Healthy Indulgence Chicken & Chicken Liver

Wellness Gezonde verwennerij Kip &; Kippenlever

Hoofdingrediënten: Kippenbouillon, water, kip, kippenlever, aardappelzetmeel
Eiwitgehalte: 7.00%
Vetgehalte: 4.00%
Calorieën: 62 cal/container

Wellness Healthy Indulgence biedt een eenvoudig te serveren niervriendelijk natvoer gemaakt met echte hapjes kip en kippenlever. Niet alle katten houden van de textuur van hapjes, dus houd daar rekening mee voordat u deze voor uw huisdier koopt.

Hoewel echt eiwit niet het eerste ingrediënt is, leveren deze zakjes toch een flinke dosis voeding. Ze zijn gemaakt met antioxidantrijke veenbessen om een gezonde blaas te bevorderen, en de opname van bouillon in de ingrediënten zorgt ervoor dat uw kat met CKD zijn vochtgehalte op peil houdt.

Deze formule is gemaakt zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen en is gluten- en graanvrij, wat uitstekend is voor huisdieren met voedselovergevoeligheden.

Het fosforgehalte in deze voeding is 0,55%.

Pros


 • Gemakkelijk te serveren

 • Enkele porties

 • Geen kunstmatige ingrediënten of smaakstoffen

 • Bevordert de gezondheid van de urinewegen

 • Verhoogt het hydratatieniveau

Nadelen

 • Eiwit is niet het eerste ingrediënt
 • Niet alle katten houden van hapjes
thematische onderbreking

7. Weruva Truluxe Steak Frites Diner

Weruva Truluxe Steak Frites Diner

Hoofdingrediënten: Runderbouillon, rundvlees, pompoen, zoete aardappel, aardappelzetmeel, wortel
Eiwitgehalte: 10.00%
Vetgehalte: 1.30%
Calorieën: 62 cal/blik

Weruva Truluxe’s Steak Frites Dinner is een fantastische formule met weinig fosfor en vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Het biedt 100% complete en evenwichtige voeding voor volwassen onderhoud en beschikt over toegevoegde vitaminen en mineralen om de gezondheid van uw kat te ondersteunen. Deze formule bevat een mix van vitaminen en mineralen ter ondersteuning van het gezichtsvermogen en de gezondheid van het hart.

Dit recept heeft grasgevoerd rundvlees en pompoen als belangrijkste ingrediënten voor een flinke dosis gezonde eiwitten en vezels. De op bouillon gebaseerde jus is verleidelijk en kan een gezondere eetlust bij uw CKD kat bevorderen. Kieskeurige katten houden misschien niet van de versnipperde textuur.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,57%.

Pros


 • Verhoogt de inname van vocht

 • Grasgevoerd rundvlees

 • Verhoogt de gezondheid van hart en gezichtsvermogen

 • Formule met beperkte ingrediënten

Nadelen

 • Versnipperde textuur spreekt niet alle katten aan
thematische onderbreking

8. Now Fresh Graanvrije Vis Recept

Now Fresh Graanvrije Vis Recept

Hoofdingrediënten: Ontbeende forel, aardappelen, erwten, heel gedroogd ei, aardappelmeel
Eiwitgehalte: 30.00%
Vetgehalte: 19.00%
Calorieën: 428 cal/cup

Dit recept van Now Fresh is perfect voor de visliefhebbende katachtige, want het biedt een ideale mix van vis waar katten dol op zijn en voedingsrijke superfoods om de algehele gezondheid te bevorderen. Het is verrijkt met probiotica en pompoenen om de spijsvertering te bevorderen en voedzaam fruit en groenten om de immuunfunctie te ondersteunen. Het recept bevat hele eieren voor een complete eiwitbron met de aminozuren die uw huisdier nodig heeft om te gedijen en kokosolie voor gemakkelijk te verteren vetzuren.

Hoewel dit recept iets meer fosfor bevat dan andere die we hebben bekeken, is het nog steeds laag genoeg om een haalbare optie te zijn voor kittens met CKD.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,60%.

Pros


 • Bevordert de spijsvertering

 • Ondersteunt het immuunsysteem

 • Bevat superfoods

Tegenover

 • Zeer visachtige geur
 • Iets hoger in fosfor
thematische onderbreking

9. Wysong Epigen Turkije

Wysong Epigen Turkije

Hoofdingrediënten: Kalkoen, water, natuurlijk aroma, biologische guarpitmeel, gemengde tocoferolen
Eiwitgehalte: 10.00%
Vetgehalte: 8.00%
Calorieën: N/A

Hoewel Wysong’s Epigen Turkey formule iets hoger is in fosfor dan andere die we tot nu toe hebben beoordeeld, is het nog steeds laag genoeg om in aanmerking te komen voor katten met CKD. Het is gemaakt met zeer weinig ingrediënten en bestaat voor 95% uit vlees. De formule bevat geen vulstoffen of additieven om het natuurlijke eetpatroon van uw harige kleine obligate carnivoor na te bootsen.

Het is belangrijk op te merken dat dit recept niet nutritioneel compleet is en alleen bedoeld is als maaltijd topper. Het bevat ook geen toegevoegde vitaminen of antioxidanten zoals veel andere opties die we hebben bekeken.

Het fosforgehalte in dit voer is 0,60%.

Pros


 • Geweldig als maaltijd topper

 • Bootst een natuurlijk carnivoor dieet na

 • 95% vlees

 • Geen vulstoffen

Cons

 • Niet bedoeld om alleen te voeren
 • Geen extra vitaminen of mineralen

3 kat gezicht verdeler

Koopgids: Hoe u het beste kattenvoer voor nieraandoeningen in Canada kunt vinden

Het vinden van niervriendelijk kattenvoer zonder recept in Canada kan een uitdaging zijn, vooral als u liever online winkelt. Hoewel de negen bovenstaande opties allemaal geweldige keuzes zijn, kun je je toch overweldigd voelen als je probeert te kiezen wat het beste is voor je huisdier.

Blijf lezen om alle dingen die je moet overwegen bij het winkelen voor de beste kattenvoeding voor nierziekte te vinden.

Beschikbaarheid

Een van de grootste frustraties voor katteneigenaren in Canada is hoe moeilijk het kan zijn om specifieke voedingsformules online te vinden. Retailers zoals Chewy en Amazon.com voor Amerikaanse huisdiereigenaren verkopen voedselformules op recept, maar hetzelfde geldt niet voor de Canadese versie van Amazon. Het is zeer zeldzaam om een recept of dieet-specifieke voeding te vinden op Amazon Canada, en als ze beschikbaar zijn, zijn ze tegen een zeer opgeblazen prijs.

De voedingsmiddelen die we hierboven hebben beoordeeld zijn op het moment van schrijven beschikbaar op Amazon Canada, hoewel sommige met een hoger prijskaartje komen dan verwacht.

Fosforgehalte

Fosfor is een mineraal waar u goed op moet letten als uw kat de diagnose CKD heeft gekregen. Het onder controle houden van het fosforgehalte kan niet alleen de progressie van de ziekte vertragen, maar het kan ook de kans verkleinen dat uw kat ernstige problemen ontwikkelt en er zelfs voor zorgen dat hij zich beter gaat voelen.

Fosfor is een essentieel mineraal dat noodzakelijk is voor de goede gezondheid van uw kat. Zijn lichaam is doorgaans erg goed in het reguleren van het fosforgehalte door overtollig fosfor via de nieren af te voeren. Katten met CKD zijn echter niet in staat om overtollig fosfor efficiënt te verwijderen en kunnen te hoge gehaltes in hun bloed ontwikkelen. Dit kan leiden tot onaangename bijwerkingen zoals de volgende:


 • Inappetentie

 • Jeuk

 • Incoordinatie

 • Tandenknarsen

 • Gewichtsverlies

 • Zwakte

 • Misselijkheid

 • Bevend

Het ideale fosforgehalte is minder dan 0,50% op basis van een analyse van de droge stof. Therapeutische voeding is de enige volledige voeding die aan dit criterium voldoet. Sommige katten zullen hun neus ophalen voor therapeutische voeding, dus als dit bij uw kat het geval is, wilt u een voeding kiezen met een zo laag mogelijk fosforgehalte.

oranje kat eet natvoer
Image Credit: Pixel-Shot, Shutterstock

Eiwitgehalte

VCA Canada suggereert dat het verminderen van de hoeveelheid eiwitten die uw kat binnenkrijgt de progressie van CKD kan vertragen door de werkdruk op de nieren te verminderen. Een verminderde eiwitinname betekent ook dat uw kat minder eiwit via de nieren uitscheidt, wat kan helpen de nierfunctie te behouden.

De sleutel is het vinden van de perfecte hoeveelheid eiwit. Te veel kan het aantal gifstoffen in de bloedbaan van uw kat verhogen, maar te weinig kan spiermassaverlies veroorzaken.

Te eiwitrijk voedsel bevat waarschijnlijk ook te veel fosfor, dus dat is iets om in gedachten te houden.

Concentreer u op het verstrekken van eiwitten van de hoogst mogelijke kwaliteit, zodat uw kat de meeste waarde uit zijn maaltijden haalt met het minst schadelijke effect op de nieren.

Nat vs droog

De meeste dierenartsen zullen een dieet van blikvoer aanbevelen voor katten met CKD, omdat het veel meer water bevat dan brokken. Omdat uitdroging een groot probleem is voor katten met CKD, moet uw kat voldoende water binnenkrijgen per dag. Het nadeel van het hoge watergehalte is dat blikvoer doorgaans minder calorierijk is dan droogvoer.

Als uw kat het moeilijk heeft om op gewicht te blijven op een natvoer dieet, kan uw dierenarts u aanraden om over te schakelen op droogvoer. Als u kiest voor een brokjesdieet, moet u ervoor zorgen dat uw kat meer voedsel binnenkrijgt dan op blikvoer en dat u bereid bent om eventueel onderhuids vocht toe te dienen om waterverlies te compenseren.

Elke katteneigenaar kan getuigen van de pietluttigheid van de soort. Als uw kat niet van blikvoer houdt, zijn de hierboven genoemde droogvoeropties een goed uitgangspunt. Probeer geen natvoer dieet op te dringen aan een kat die verslaafd is aan droogvoer. Het is belangrijker dat uw kat iets van voedingswaarde eet dan natvoer.

Essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren zijn een verbinding die van vitaal belang is voor de algehele gezondheid van uw kat. Onderzoek bij ratten en mensen suggereert dat omega-3 vetzuren de progressie van nieraandoeningen kunnen helpen vertragen.

Studies suggereren dat inname van docosahexaeenzuur (DHA) via de voeding ontstekingen bij katten met CKD kan verminderen en zelfs kan beschermen tegen ondervoeding.

3 kattenverdeler

Conclusie

Het beste algemene kattenvoer voor nieraandoeningen is NF Kidney Function van Purina Pro Plan vanwege het lage fosforgehalte en de hoge voedingswaarde. De beste optie is Hill’s Prescription Diet k/d Chicken & Vegetable Stew voor zijn hoge niveau van aminozuren en gecontroleerde niveaus van fosfor en natrium. De premium optie is Hill’s Prescription Diet k/d Kidney Care omdat het de eetlust van uw kat kan stimuleren en de gezondheid van het hart kan bevorderen. Hill’s Science Diet Adult Senior Vitality is de keuze van onze dierenarts omdat het de gezondheid van blaas en nieren bevordert en gemakkelijk online en in de winkel te vinden is.

Een diagnose van een nierziekte hoeft niet te voelen als een doodvonnis voor uw huisdier. Met de juiste voeding en steun van uw dierenarts kan uw kat nog lang en gezond leven.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Nils Jacobi, Shutterstock