Is je kat eenzaam? Deze 7 tekenen zullen u helpen erachter te komen

Katten zijn van nature echt territoriaal en ze zien je als onderdeel van hun territorium. Ze hechten zich gemakkelijk aan mensen, niet alleen vanwege de band die het creëert, maar ook vanwege hun overlevingsinstinct, waarbij hun eigenaren worden afgeschilderd als een gigantische beschermer.

Nu moet gezegd worden, katten zijn geen lastdieren zoals honden, maar ze hebben wel een sociaal leven nodig! Ze moeten andere mensen en inderdaad andere dieren ontmoeten en ermee omgaan.

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal hectische en drukke schema’s om te jongleren met werk en privéleven, dus er zijn momenten dat je je kat met rust moet laten.

Lees ook: Beste kattenspeelgoed voor katten alleen thuis

De kans is groot dat als je maar één binnenkat hebt, deze zich op een gegeven moment gaat vervelen. En een verveelde kat zal helaas eenzaam worden.

Volgens dierenarts Dr. Arnold Plotnick kunnen katten tekenen van angst vertonen wanneer ze worden gescheiden van hun favoriete mens en gedurende lange tijd alleen worden gelaten.

Ja, ik weet dat het lijkt alsof wanneer je naar buiten gaat en weer naar binnen komt, je kat zich behoorlijk onverschillig kan gedragen. Soms is het bijna alsof ze niet eens doorhadden dat je naar buiten was gegaan en weer terugkwam, maar geloof me, ze weten het. Ze missen je zeker als je er een tijdje niet bent.

Gelukkig zijn er met de komst van technologie enkele cool interactief kattenspeelgoed dat kan voorkomen dat een eenzame kat zich verveelt, maar je moet nog steeds altijd tijd vrijmaken om met hem te spelen wanneer je kunt.

Nu, zoals de meesten van ons katteneigenaren weten, zijn het echt expressieve kleine wezens en kunnen ze je gemakkelijk laten zien hoe ze zich voelen. Omdat katten ons zo gemakkelijk kunnen laten weten hoe ze zich voelen, zijn er enkele waarschuwingssignalen waarmee u kunt zien of uw kat zich verveelt en eenzaam wordt.

#1 Constant Miauwen

Katten miauwen om een groot aantal redenen, maar als ze blijven miauwen en het klinkt vrij laag, zal het bijna klinken alsof hij of zij pijn heeft. Volgens WebMD, katten kunnen om verschillende redenen overmatig miauwen, waaronder eenzaamheid. Non-stop miauwen is vaak de vorm van huilen om aandacht en je vertellen dat ze eenzaam zijn.

#2 Aanhankelijk en behoeftig worden

clingy-cat5-1

Katten, zoals hierboven gezegd, kunnen een beetje onverschillig zijn, maar er zijn momenten waarop ze graag rond je voeten rennen en op je schoot springen voor wat knuffels, wat geweldig is voor jullie allebei. Als u echter merkt dat uw kat uw zij niet verlaat en constant op u slaapt of op uw schoot zit, kan dit een teken zijn dat hij eenzaam is.

#3 Haarballen en constante, zware verzorging

Katten houden ervan om er goed uit te zien, het zijn zeer schone dieren en zorgen graag voor zichzelf door te verzorgen. Hierdoor hoesten ze af en toe vervelende kleine haarballetjes op.

Als je merkt dat je kat zichzelf over-verzorgt en meer dan normaal haarballen ophoest, kan er een kans zijn dat hij eenzaam is.

Lees ook: Beste kattenvoer voor hairball control

Als uw kat inderdaad overbezorgd is, is het een goed idee om hem naar de dierenarts te brengen, om een mogelijke huidinfectie uit te sluiten. Als die er niet zijn, zal uw dierenarts waarschijnlijk u een paar vragen te stellen om de onderliggende oorzaak te ontdekken, zoals eenzaamheid en verveling.

#4 Destructief worden

Als je kat dingen begint te vernietigen (waar hij normaal niet mee zou spelen) als je weg bent, is dit een goede indicator dat hij eenzaam en verveeld is.

#5 Gedragsverandering

De meeste katten zijn meestal erg leuk om in de buurt te zijn. Als je merkt dat je kat zich “een beetje vreemd” tegen je begint te gedragen en agressief wordt, dan kunnen ze zich eenzaam voelen.

#6 Bespuiting

Dit is een zekere manier om te zien of je kat eenzaam is. Als je merkt dat ze hurken en wegspuiten van hun kattenbak, is dit hun manier om je te vertellen dat ze zich vervelen en eenzaam zijn.

Lees ook: Top 10 Beste Katten urineverwijderaars

#7 Verlies van eetlust

Een andere manier om te zien of je kat zich eenzaam voelt, is dat hij niet zoals gewoonlijk in de buurt van zijn eten komt. Als je merkt dat je je kat alleen laat en hij niet eet, kan hij eenzaam zijn!

Als u het niet zeker weet, of als u denkt dat uw kat mogelijk ziek kan zijn, breng ze altijd naar de dierenarts, omdat er inderdaad een onderliggend gezondheidsprobleem kan zijn dat moet worden opgelost.

Zoals met alle dieren, en inderdaad humorh ons mensen, alle katten zijn anders en hebben verschillende persoonlijkheden.

Alleen jij kent je kat het beste. Als je denkt dat ze eenzaam zijn omdat je vaak het huis uit bent, en je merkt een van de bovenstaande tekenen op, maak je dan geen zorgen. Er zijn manieren om hun gedrag te veranderen en ze gelukkig en gestimuleerd te maken.

Zoals gezegd zijn er een paar fantastische geautomatiseerde en interactieve kattenspeeltjes die je kat geamuseerd houden terwijl je het huis uit bent.

Er zijn echter ook enkele andere dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw kat wordt vermaakt, vooral als u een beperkt budget heeft.

  • Laat een aantal van de favoriete speeltjes van je kat weg.
  • Zorg ervoor dat er een raam is met een dorpel of een baars waar je kat op kan zitten en naar buiten kan kijken.
  • Wat dacht je ervan om een vogelvoederbak op het raam te zetten om wat vogels aan te trekken, zodat je kat ze kan bekijken? Als je dit echter doet, zorg er dan voor dat je het raam dichthoudt, anders zou je kat niet alleen kunnen ontsnappen, maar een vogel kan zijn laatste maaltijd hebben gehad!
  • Als je een tijdje uit moet, probeer dan de televisie aan te laten staan of zelfs een radio of muziek te laten spelen, dit kan je kat zeker helpen om zich minder te vervelen.

Maak altijd tijd om elke dag met je kat te spelen. Ze houden er echt van om met je om te gaan, zelfs als ze ouder worden en misschien een beetje meer “chagrijnig” lijken. En tot slot, overweeg om een vriend voor je kat te adopteren, zodat hij of zij iemand heeft om mee te spelen als je overdag op pad bent.