Is het waar dat alle katten Henry’s zak hebben? Wat u moet weten!

Het is niet waar we zouden kiezen om een zak te hebben, maar Henry’s Pocket is er niet voor katten om hun sleutels te bewaren en in te wisselen! Dus ja, het is waar dat katten een klein zakje aan de zijkanten van hun oren hebben dat bekend staat als Henry’s Pocket.

Katten zijn behoorlijk fascinerend, van hun negen levens tot hoe ze er altijd in slagen om op hun voeten te landen. Maar Henry’s Pocket is een van de meest intrigerende aspecten van de kattenanatomie omdat het een mysterie is. Alle katten hebben er een, maar we hebben geen idee wat Henry’s Pocket eigenlijk doet. We hebben echter enkele theorieën.

divider-catclaw1

Kattenoren

kat met rode kraag
Afbeelding credit: bmf-foto.de, Shutterstock

Katten hebben 32 spieren in elk oor, wat betekent dat ze er bijna twee keer zoveel hebben als de meeste honden. Deze spieren stellen katten in staat om hun oren onafhankelijk van elkaar te bewegen, en ze kunnen ook een octaaf hoger horen dan honden en anderhalf octaaf hoger dan mensen.

Kattenoren zijn speciaal ontworpen om geluid te trechteren, wat ideaal is voor het lokaliseren van prooien. Henry’s Pocket wordt technisch gezien een cutaan marginaal zakje genoemd. Deze lange naam is meer een beschrijving dan iets anders, het is gemaakt van huid, bevindt zich aan de buitenkant van de oorflap (pinna) en vormt een zakje. Het zou kunnen dat Henry’s Pocket katten helpt bij het detecteren van hogere tonen door lagere tonen te dempen. Als alternatief is het er om te helpen bij het draaien van het oor wanneer het oor moet afvlakken. Dit gebeurt over het algemeen wanneer een kat bang is of pijn heeft. Dit zijn echter slechts theorieën.

Andere theorieën die online te vinden zijn over de functie van Henry’s Pocket zijn:


  • Extra schattigheid

  • Helpt bij de geluidslocatie

  • Helpt uw kat u te negeren

Hebben andere dieren Henry’s Pocket?

Sommige honden, wezels en vleermuizen delen deze mysterieuze functie met katten. Het is logisch om aan te nemen dat het voor al deze dieren hetzelfde doel dient, maar omdat we niet precies weten wat het doet, kunnen we alleen maar aannemen dat het iets te maken heeft met het helpen van de oren voor jachtdoeleinden.

Is het veilig om de oren van mijn kat en de Henry’s Pocket schoon te maken?

orang kattenoren reinigen met oorsmeer
Afbeelding Credit: NONGASIMO, Shutterstock

Sommige katten hebben niet veel werk nodig met betrekking tot oorreiniging, maar het is over het algemeen veilig om de oren van een kat voorzichtig schoon te maken. Sommigen hebben last van een opeenhoping van was en vuil, terwijl andere katten vatbaar kunnen zijn voor oorinfecties.

Het enige dat we weten over Henry’s Pocket is dat teken en vlooien er graag in rondhangen, dus wanneer je je huisdier op parasieten controleert, inspecteer dan de kleine zakken. Als je de oren van je kat gaat schoonmaken, heb je een zachte hand, een watje en een kattenoorreiniger nodig.

cat + lijnverdeler

Conclusie

Katten hebben iets dat Henry’s Pocket wordt genoemd aan de zijkanten van hun oorkleppen. Het is een functie die ze delen met een handvol andere dieren, maar desondanks is het nog steeds een mysterieuze kleine toevoeging aan hun oren. We hebben een paar theorieën over de functie ervan, van het helpen verplaatsen van het oor tot het maskeren van geluiden zodat katten prooien kunnen lokaliseren en opsporen.

We vinden onze katten fascinerend; ze kunnen leuk, ondeugend, vastberaden en luid zijn, en ze zijn zulke belangrijke familieleden. Maar het blijkt dat ze ook nog steeds behoorlijk mysterieus zijn! Henry’s Pockets zijn zacht en schattig, en dat is alles wat we zeker weten!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Ali Khaled2020, Shutterstock