7 Geweldige DIY Katten kinderwagen plannen die u thuis kunt maken (met foto’s)

Zelfs binnenkatten genieten af en toe van de frisse lucht en het buitenleven, maar er zijn eigenlijk maar een paar manieren om je kat veilig naar buiten te krijgen. Je kunt ze leren hoe ze aan de lijn moeten lopen (schattig maar tijdrovend), proberen ze in een reismand te nemen of – het beste van alles – kattenpoep uit te nemen in een kattenwagen. Het nadeel hiervan is dat kattenwagens super duur kunnen zijn.

Dus, waarom zou je er niet zelf een maken? Het is veel eenvoudiger dan je denkt om een kattenwagen te maken om je favoriete katachtige rond te karren. Het enige dat u hoeft te doen, is een gebruikte kinderwagen aanpassen, die u goedkoop kunt ophalen bij een kringloopwinkel, vriend of online. Misschien moet je de kinderwagen een beetje schoonmaken, maar met de doe-het-zelf kattenwagenplannen hier, kun je in heel weinig tijd een kattenwagen hebben.

Het maakt niet uit wat je zoekt of je vaardigheidsniveau, we hebben hieronder een plan voor je!

3 katten gezichtsverdeler

De 7 DIY Katten kinderwagens

1. iPetCompanion DIY Kinderwagen

Materiaal: Oude kinderwagen, schuim of kussen, wasbare doek
Gereedschap: Naald & draad, schaar
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Het maken van deze kinderwagen is een fluitje van een cent! Om te beginnen moet je een oude kinderwagen aanschaffen (ze raden er een aan met een liggende rugleuning, maar een vaste rug werkt net zo goed). Zodra u uw kinderwagen hebt, neemt u het schuim of kussen en plaatst u het in de stoel (het naaien van een hoes op het schuim of kussen voordat u het in de kinderwagen plaatst, is optioneel). Met overgebleven schuim of kussen moet je het beengatgedeelte van de kinderwagen bedekken. Het plan zegt dat je het originele zitkussen extra groot kunt maken of een kussen voor de stoel kunt maken en een om de gaten te bedekken. Knip vervolgens alle riemen die rond de beengaten hangen, samen met eventuele riemen die aan de kinderwagen hangen die u niet nodig hebt.

En dat is het! Dit plan zou helemaal niet lang moeten duren om te voltooien.

thematische pauze

2. Awesome Jogging Kinderwagen van Instructables

Materiaal:

Jogging kinderwagen, plastic kuip, multiplex of schroot hout, antislip plankvoering, kussen of handdoek, zware ritsbanden, bungee koord, handdoek, masking tape, spuitverf

Gereedschap:

Markeerpen, schroeven of lijm of spijkers (zal variƫren), zaag, boren &bits, draadsnijders, scharen, schroevendraaier, waterpas (optioneel), meetlint

Moeilijkheidsgraad: Geavanceerd

Het hergebruiken van een joggende kinderwagen in een kattenwagen kost wat meer werk met dit plan, maar het eindresultaat zal de moeite waard zijn. De stapsgewijze instructies worden geleverd met foto’s, die uitzonderlijk handig zijn, en er zijn 11 stappen om door te komen. Deze zal dus wat tijd kosten. Je hebt ook wat ervaring nodig met een zaag en boormachine (of een vriend met ervaring) om deze kinderwagen samen te stellen. En nadat je het hoofdgedeelte hebt voltooid door de kinderwagenstoel te verwijderen en te vervangen door het hout en de kuip, zijn er optionele instructies om bekerhouders en meer toe te voegen.

Deze kinderwagen heeft zeker alles wat je nodig hebt voor een jog in het park met je huisdier!

thematische pauze

3. Zuinige Huisdier Buggy

Materiaal: Gebruikte kinderwagen, kattendrager, canvas, nylon touwen, haken, grommets
Gereedschap: Schroevendraaier, schaar, heet lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Deze buggy voor huisdieren is veel eenvoudiger te maken dan de vorige, maar vereist nog steeds een beetje werk om te voltooien. Het grootste deel van dat werk zal bestaan uit het strippen van de kinderwagen van alle stof erop (behalve als het een hoes heeft om te beschermen tegen regen; dat wil je waarschijnlijk vasthouden). Nadat je dat hebt gedaan, gebruik je het canvas om een stoel op de kinderwagen te maken met de dierendrager erop geplaatst. Vervolgens zet je het allemaal vast met het nylon, de haken en de grommets.

Over het algemeen is het relatief eenvoudig om te doen, maar het strippen van de kinderwagen van stof kan enige tijd duren.

thematische pauze

4. Mama Adventure Kinderwagen

Materiaal: Gebruikte kinderwagen, mesh cover, waterdichte hoes, linten
Gereedschap: Schaar, naald & draad
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Hoewel technisch ontworpen om konijnen vast te houden, zou deze kinderwagen net zo goed moeten werken voor je favoriete katachtige. En hoewel het plan het enigszins tijdrovend maakt, zou het je echt niet lang moeten duren om te doen. De belangrijkste reden dat het niet enorm veel tijd zou moeten kosten, is dat je meestal gewoon delen van de kinderwagen opnieuw bedekt in plaats van stof weg te scheuren of iets opnieuw op te bouwen. Deze persoon kocht gewoon een gebruikte kinderwagen en voegde vervolgens een mesh cover over de pootgaten en een waterdichte hoes voor de bovenkant om hun konijnen veilig te houden terwijl ze buiten zijn.

Mama Adventure slaagde erin om die van hen ook voor een ongelooflijk lage prijs samen te stellen (hoewel ze een uitstekende deal kregen op het kinderwagengedeelte). Maar dit is zeker een eenvoudige en betaalbare kattenwagen!

thematische pauze

5. Schattigheid Kinderwagen

Materiaal: Gebruikte kinderwagen, schuim, vinyl tafelkleed, riem, stof mesh, batting
Gereedschap:

Schaar, meetlint, naald & draad, klittenband, aansteker, naaimachine

Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Deze kinderwagen van Cuteness is niet al te moeilijk om te maken, maar vereist in sommige delen wel het gebruik van een naaimachine, dus we bestempelen het als een matig moeilijk project. Het lijkt in sommige opzichten op eerdere kinderwagens op deze lijst, vooral de delen waar je schuim gebruikt om beengaten in de kinderwagen te bedekken en eventuele riemen weg te snijden die je niet nodig hebt. Dit plan omvat echter ook het naaien van een gaashoes op de kinderwagen om een afgesloten gebied te bieden en het naaien van een stoel voor uw huisdier, waardoor het tijdrovender wordt.

Als je echter naaivaardigheden hebt, zou dit project niet te lastig moeten zijn!

thematische pauze

6. Eenvoudigste DIY Kattenwagen van ExcitedCats

Materiaal: Gebruikte kinderwagen, dierendrager
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Veruit de eenvoudigste doe-het-zelf kattenwagen op deze lijst is deze. Je hebt slechts twee items nodig – een gebruikte kinderwagen en een dierendrager – om deze te maken, en je kunt hem in waarschijnlijk minder dan 15 minuten in elkaar zetten. Het enige dat u hoeft te doen, is alle stof uit de kinderwagen verwijderen, de dierendrager erop plaatsen en vervolgens de drager via de riemen aan de kinderwagen bevestigen. En je bent klaar!

Als u op zoek bent naar snel, eenvoudig en handig, dan is dit uw plan!

thematische pauze

7. Een bruine moeder kinderwagen

Materiaal: Gebruikte kinderwagen, deken, wasmand
Gereedschap: Schaar, spuitverf
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Als je geen dierendrager hebt of wilt kopen, kun je een kattenwagen maken die vergelijkbaar is met die hierboven met een wasmand en deken. Zodra je alle stof of componenten die je niet nodig hebt uit de kinderwagen hebt verwijderd, kun je de wasmand in de stoel plaatsen en de deken naar binnen gooien om het comfortabel te maken voor je kat. Het is aan te raden om een kinderwagen met een riem te kopen, zodat je de wasmand veilig aan de kinderwagen kunt bevestigen. Je moet je kat ook aan de lijn doen, zodat hij niet uit de mand komt (tenzij je een stap wilt toevoegen om een gaashoes te maken).

Ongetwijfeld is deze kattenwagen zeker aan de gemakkelijkere kant en zal niet veel tijd kosten om te voltooien!

garen ball divider

Waar kan ik gebruikte kinderwagens vinden?

Gebruikte kinderwagens zijn vrij gemakkelijk te vinden, vooral online. Voordat u online (of elders) zoekt, wilt u misschien een vriend met kinderen vragen of ze een oude kinderwagen hebben die u kunt gebruiken. Als niemand die u kent er een heeft, kunt u een van de volgende zaken controleren:

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Wanneer u uw kat veilig naar buiten wilt brengen, is het doen via een kattenwagen waarschijnlijk uw veiligste en minst tijdrovende gok. Geef echter geen honderden uit aan een van deze kinderwagens voor huisdieren! Doe in plaats daarvan een diy met een plan hierboven. De meeste zijn ongelooflijk eenvoudig te maken en vereisen niet veel tijd of materialen, zodat jij en je kat eerder naar buiten kunnen en de wereld kunnen verkennen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Friday Ivo, Shutterstock