Interview met Darcy Albert, oprichter van Kitty Mom’s Rescue

Darcy Albert van Kitty Mom's Rescue

Darcy Albert is de oprichter van Kitty Mom’s Rescue, een non-profitorganisatie gevestigd in Kalispell, Montana. Darcy was oorspronkelijk een parttime pleegzorger, maar runt nu een fulltime operatie met een netwerk van vrijwilligers die werken aan het beheersen van zwerf- en verwilderde kattenpopulaties en tegelijkertijd het leven van katten verbeteren.

Darcy brengt haar dagen door met het coördineren van pleegoperaties, het oppakken van zwerfdieren en het organiseren van adoptie-evenementen. Sinds 2004 heeft ze honderden katten en kittens gered, verzorgd en een thuis gevonden.

Ik ben al bijna tien jaar op de hoogte van het werk dat Darcy in mijn gemeenschap doet, maar ontmoette haar pas toen ik een donatie van We’re All About Cats afleverde.

Vorige maand werd een deel van de producten die bij We’re All About Cats werden getest, gedoneerd aan de redding van Kitty Mom, waardoor zwerfkatten en verwilderde katten werden gevoed. Na een ontmoeting met Darcy om dozen kattenvoer te doneren, was ik onder de indruk van haar openheid, vrijgevigheid en duidelijke liefde voor katten.

We hebben besloten om te gaan zitten en haar een paar vragen te stellen over het leven als oprichter van een kattenopvangorganisatie.

Als fulltime kattenredder, hoe ziet jouw typische dag eruit?

Twee kittens op de grond bij Kitty Mom's Rescue

Het begint met het controleren van de Facebook-pagina op berichten en reacties terwijl ik mijn koffie drink! We hebben nu 4000 “volgers” en iemand moet altijd een val lenen, kattenvoer ophalen, een zwerfhond hebben gevonden of aanbieden om vrijwilligerswerk te doen.

Ik houd contact met onze 10 pleeggezinnen en monitor onze kittens en katten in de kooien bij Petco.  Dan is het tijd om te scheppen, te mediteren en te voeden, schoon te maken en te communiceren met de katten die ik hier in mijn appartementen in de garage bewaar.  De meeste katten worden in onze pleeggezinnen geplaatst, maar ik houd gewonde, zieke en wilde katten hier om medicijnen te nemen en nauwlettend in de gaten te houden.

Dan ga ik ’s middags naar de pleeggezinnen en weeg kittens, vaccineer, ontworm en lever voedsel, nest en controleer op een goede groei op onze kittens en maak foto’s.

Ik doe adopties bij Petco en plan andere evenementen, zoals de Fair Booth, Flathead Gives, radio-interviews en adoptiedagen. Als ik tijd heb, schrijf ik een paar bedankbriefjes voor donaties en plan ik meer tijd in om een of twee verdwaalde op te halen.

Het is oneindig en de dagen zijn nooit lang genoeg om alles gedaan te krijgen.

Wat doe je nog meer om lokale zwerfkatten te helpen?

zwart-wit kitten met oranje kitten bij krabpaal

Twee keer per maand vervoer ik katten naar de Flathead Spay Neuter Clinic voor het veranderen, chippen en vaccineren.

We doen zoveel als we kunnen als een redding en we geven voorrang aan zwerfdieren, verwilderden, zieken en gewonden, maar we zijn altijd maximaal. We nemen bijna 400 katten per jaar op en we kunnen gewoon niet meer doen.  Wij zijn de enigen die ’s nachts buiten zijn, in de sloten, schuren en steegjes!

We hebben vrijwilligers in elke hoek van onze provincie die op een moment van kennisgeving reageren.

Hoe kunnen andere mensen helpen om het leven van verlaten, zieke en zwerfkatten in hun gemeenschap te verbeteren?

Calico kitten bij Kitty Mom's Rescue

Sterilisatie en castratie is de sleutel tot het omgaan met zwerfkatten en verwilderde katten. We hebben hier een goedkope sterilisatie- en castratiekliniek, wat een van de redenen is waarom we kunnen overleven als een non-profitorganisatie die alleen op donaties werkt. Mensen moeten verantwoordelijkheid nemen voor katten die op hun terrein wonen. Laat ze repareren voordat het broedseizoen begint en vermijd ongewenste nesten!

Hoe kunnen mensen uw redding en andere soortgelijke organisaties over de hele wereld helpen?

Mensen kunnen ons helpen door proactief te zijn en het broedseizoen, dat in februari begint, te verslaan.  Donaties van voedsel of geld zullen ons altijd helpen. We helpen mensen met een laag inkomen met sterilisatie- en castratiekosten en voedsel. Het rekt onze middelen uit. Er is een groot probleem in onze gemeenschap… vooral Evergreen, Kila en Hungry Horse.

Reddingsorganisaties zoals Kitty Mom’s Rescue helpen overteelt te voorkomen en katten gezonde, gelukkige huizen te geven.

En zoals je kunt zien, heeft Darcy’s van de missie van kattenredding een fulltime baan gemaakt. Naast het ondersteunen van wat ze voor katten doet, zijn we haar dankbaar dat ze de tijd heeft genomen om deze vragen te beantwoorden en ons allemaal te helpen de wereld van kattenredding beter te begrijpen.