Houtskool Bengaalse Kat: Alles wat je moet weten

Bengaalse katten zijn een van de meest opvallende rassen die er zijn en de houtskoolkleurige variant heeft een uitstraling van exotisch raffinement.

Houtskool Bengaalse katten zijn zeer energiek, uiterst intelligent, luidruchtig en volhardend als ze iets willen. Je zult moeten begrijpen hoe je een goede fokker kiest en de genetica van dit ras begrijpen voordat je deze kat koopt. Hier is informatie over houtskool Bengaalse kat alles wat je moet weten.

Dingen die u moet weten voordat u een Bengaalse Houtskoolkat koopt

Bengalen, in het algemeen, zijn zeer onderhoudsgevoelig.. Het is niet zo dat hun vacht veel borstelwerk vereist of dat het verhaart. Dat is allemaal normaal in vergelijking met andere katten.

Het echte werk met een Bengaalse kat komt in hun behoefte aan aandacht en tijd. Ze haten het om alleen te zijn, dus zijn ze het beste voor wie meer thuis is dan weg.

Bengaalse katten komen het dichtst bij het bezitten van een hond als een kattenliefhebber zal vinden. Ze hebben een intense en trouwe band met hun familie en volgen hun baasjes overal in huis. Ze vinden ook manieren om zich te mengen in al uw activiteiten en kunnen ongelooflijk luidruchtig zijn als ze genegeerd worden.

Bengalen katten zijn vocaal

Hun gemiauw lijkt op dat van een wilde kat omdat ze een groot toonbereik hebben. Een Bengaal is de meest communicatieve van alle kattenrassen en doet veel moeite om je duidelijk te maken wat ze willen of nodig hebben.

Bengalen zijn energieke katten

Bengaalse katten hebben een wilde kant. Het zijn extreme atleten en houden van uitdagingen. Een Bengaal kan hoger springen dan de meesten en houdt van klimmen. Je kunt ze vinden bovenop je keukenkastjes of hangend bovenop een curiosakast.

Bengalen verstoppen zich ook graag, dus er kunnen momenten zijn dat je ze niet kunt vinden. Misschien moet je je huis kat-proof maken om ze uit bepaalde plaatsen te houden.

Je zult één tot twee uur per dag met ze moeten spelen.

Bengalen katten hebben persoonlijkheid

De meeste mensen die Bengaalse katten hebben gehad, zeggen dat ze ongelooflijk leuk zijn omdat ze speels, ondeugend en intelligent zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden getraind om commando’s te gehoorzamen zoals een hond en zullen zelfs lopen met een harnas en riem!

Ze zijn volhardend en houden meer van routine dan de meeste katten. Ze zijn zeer gestructureerd en gedijen goed in een huis met vaste tijden.

Bengalen zijn goede gezinsdieren omdat ze goed met kinderen kunnen opschieten.

Ze kunnen ook goed overweg met honden en andere katten, zolang ze op jonge leeftijd gesocialiseerd worden.

Houd er ook rekening mee dat deze katten natuurlijke jagers zijn.

Bengalen katten zijn hypoallergeen

Zoals veel designer rassen produceert dit kattenras geen allergenen. Mensen die typisch allergisch zijn voor de meeste katten kunnen comfortabel leven met een Bengaal.

Wat u moet weten voor u een fokker koopt

Bengaalse experts adviseren degenen die een Bengaalse kat willen adopteren om weg te blijven van fokkers met aanbiedingen op Craigslist, Hoobly of eBay. Die plaatsen zijn een verzameling van onprofessionele fokkers en oplichters.

Onderzoek fokkers

Het vinden van een goede Bengaalse kattenfokker vergt enig onderzoek. Je moet je op je gemak voelen bij wie je ook kiest, dus je tijd in onderzoek is de moeite waard.

U zult immers contact opnemen met de fokker als u een vraag heeft over uw kitten. De basis voor een levenslange gezondheid van de kat ligt in hun jonge dagen bij de fokker en het kiezen van een gerenommeerde fokker ondersteunt ethische praktijken.

Er zijn ten minste vijf dingen om te overwegen wanneer u fokkers bekijkt.

 1. De volwassen katten vertellen je veel over een fokker. Zorg ervoor dat je ze bekijkt.
 2. Zoek uit hoe oud de kittens zijn als ze mee mogen. Kattendeskundigen zeggen dat de meeste kittens bij de moeder moeten blijven tot ze 12 tot 16 weken oud zijn.
 3. Vraag of de fokker standaard gezondheidstesten doet. Deze zouden PK-def, HCM, en PRA moeten omvatten.
 4. Een gerenommeerde fokker zal een contract en gezondheidsgarantie hebben.
 5. Vraag tenslotte of de fokker een geregistreerde cattery is. Zelfs als er een CFA of TICA logo op staat, zorg ervoor dat de Bengalen raszuiver zijn. Een fokker moet u de stamboom van uw Bengaalse kat kunnen geven.

Dat zijn de voor de hand liggende zorgen. U zult andere vragen hebben als u eenmaal uw fokker heeft uitgezocht.

 • Wat is het kopersonderzoek? Die zou er moeten zijn, want fokkers geven om wat er met hun dieren gebeurt.
 • Zijn er nog andere dingen inbegrepen bij de aankoop van een kitten? Alle kittens moeten worden ingeënt en ontwormd voordat ze aan u worden gegeven. Sommigen zullen ook microchippen en castreren toevoegen.
 • Zijn de huisvestingsomstandigheden voor de katten goed? Goede huisvestingsomstandigheden dragen bij tot een goede gezondheid.
 • Is bezoek toegestaan? Wie een kitten overweegt, zal de cattery willen zien en de volwassen ouders willen bekijken. Als de fokker geen bezoek toestaat, vraag dan naar live video-sharing.
 • Is de fokker behulpzaam en deskundig? Een gerenommeerde fokker zal al je vragen kunnen en willen beantwoorden.

Verschillen in kleur

Bengalen zijn er in verschillende kleuren en tinten. De drie kleuren die in het ras als standaard worden beschouwd zijn sneeuw, zilver en bruin. Charcoal, Blue en Melanistic (effen zwart) komen ook voor in het ras, maar zijn niet erkende kleuren.

Een echte Bengaal heeft een hoog contrast, waardoor ze een van de meest onderscheidende rassen ter wereld zijn.

Er bestaan acht contrastvariëteiten binnen het Bengaalse kleurenschema. Deze zijn:

 • Brow
 • Snow Lynx
 • Sneeuw nerts
 • Sneeuw Sepia
 • Zilver
 • Houtskool
 • Blauw
 • Zwart

Een opmerking is de verschillen in markeringen. Sommige Bengalen zijn gevlekt, terwijl andere gemarmerde aftekeningen hebben.

Bengaalse kleurvergelijking

Gericht op de Houtskool variëteit van Bengaalse katten, heeft de kat een donkerbruine of grijze “grondkleur”, die de achtergrond vormt voor de aftekeningen. De aftekeningen zijn donkerder grijs tot zwart van kleur.

Een van de meer ongewone kenmerken van een houtskool Bengaal is dat hij een donkerder gezichtsmasker en een dikke rugstreep of cape heeft.

Het gezicht valt op doordat de ogen in het wit zijn gehuld, waardoor ze afsteken tegen het donkergrijze “masker” op de rest van het gezicht. Er zijn meestal wat lichtere lijnen die van de ogen naar boven lopen, wat deze kat een meer jungleachtig uiterlijk geeft.

De Bruin versie lijkt het meest op een jungle kat met zijn bruine grondkleur die in verschillende tinten valt. Zijn markeringen kunnen gitzwart, bruin of beide zijn.

De Sneeuw versies verschillen in de hoeveelheid contrast die ze hebben. De Sneeuw Lynx is de lichtste met een witte crème grondkleur en een combinatie van donkere en lichte zegeltekens.

De Snow Mink heeft meer contrast van zijn ivoren, crème, of tan grondkleur tegen de verschillende tinten van donkere zeehonden nerts markeringen.

De Sneeuw Sepia klinkt zoals het eruit ziet. Hij heeft een sepia contract met een grondkleur van ivoor, licht tan, of crème. Zijn markeringen zijn donkerder met een gemiddeld contrast.

De Silver Bengal is een van de meest opvallende versies omdat hij een witte tot donkere stalen grondkleur heeft met aftekeningen die variëren van donkergrijs tot gitzwart.

De Blue Bengal heeft een bleke grondkleur met een blauwgrijze tint. Zijn aftekeningen variëren van midden tot donkerblauw en hij heeft een donkergrijze staart.

De Black Bengal heeft geen warme tinten in zijn vacht, maar heeft zwarte vlekken op een zwarte grondkleur. Zijn aftekeningen zijn nauwelijks te onderscheiden en zijn spookachtig of vaag.

Genetica van de Bengaalse Kat

Bengaalse katten worden verkeerd begrepen vanwege hun naam en hun jungle uiterlijk. Ze zijn niet genoemd naar de gelijknamige tijger, maar naar de wetenschappelijke naam van hun voorouders, Felis bengalensis.

Deze designer katachtige is ontstaan door het fokken van een Aziatische luipaardkat met een gedomesticeerde huiskat. De Aziatische luipaard is geen echte luipaard op ware grootte. In plaats daarvan is het een kleine wilde kat die in de jaren 1950 en 1960 in dierenwinkels werd verkocht. De huiskatten die gebruikt werden bij het experimentele fokken waren kortharen.

De meeste eer voor het ras gaat naar Dr. Willard Centerwall van de Loyola Universiteit. Wetenschappers ontdekten dat de luipaardkatten geen kattenleukemie kregen en hoopten dat de resistente eigenschap kon worden doorgegeven aan hybride nakomelingen.

Het experiment werkte niet en de katten kregen adoptiehuizen waar de eigenaars bleven fokken om het ras te onderscheiden.

De eerste Bengaal kwam echter van een fokker in Californië genaamd Jean Mill. Haar kruisingen waren niet opzettelijk en verrasten haar.

Mill verkreeg een Aziatische luipaardkat. Ze wilde niet dat het poesje eenzaam zou zijn, dus liet ze het rondhangen met een zwarte huiskat. Ze had nooit durven dromen dat de twee zouden paren omdat ze van verschillende soorten waren.

Haar luipaard kreeg kittens en een gevlekt poesje uit het nest werd gebruikt om terug te fokken met de vaderkat. Dat leverde een nestje gevlekte en effen kittens op die bekend werden als de eerste Bengalen.

Mill, die eerder het fokken van katten had opgegeven, raakte weer geïnteresseerd en kreeg enkele vrouwelijke hybriden uit de studie van Dr. Centerall. Ze begon ze te fokken met specifieke katers, waaronder een Indische oranje korthaar huiskat en een bruine tabby die ze vond in een asiel.

Volgens de stamboomregels moet een Bengaal vandaag de dag minstens vier generaties verder zijn dan een wilde kat die in de mix is gefokt.

Het ras kreeg een experimentele status door de International Cat Association in 1983 en werd volledig erkend door de vereniging in 1991. Andere groepen erkennen het ras, waaronder de United Feline Organization, de Canadian Cat Association en de Cat Fanciers Association.

Genetica geeft deze kat een beetje een wilde persoonlijkheid, omdat hij de hele dag mentaal en fysiek gestimuleerd moet worden. Het maakt deze kat ook groter dan de meeste met een lengte tussen 17 en 22 inch, zonder zijn staart inbegrepen.

Het gewicht van een Bengaalse kat varieert afhankelijk van zijn lengte, maar hij kan tussen de 8 en 17 pond wegen.

Gezondheid van Bengalen

Bengalen zijn behoorlijk gezond en vallen in het niet bij andere rassen. Ze kunnen tot 16 jaar oud worden zonder veel gezondheidsproblemen.

Ze kunnen een aandoening van het zenuwstelsel hebben, heupdysplasie, of een vorm van hartziekte. Ze kunnen ook patellaire luxatie hebben, dat is een genetische ontwrichting van een knieschijf waarbij ernstige gevallen geopereerd moeten worden.

Sommige Bengalen kunnen ook progressieve netvliesatrofie hebben, wat een oogziekte is die in de loop van de tijd erger wordt.

Welke kleur ogen hebben Bengalen?

De standaard oogkleuren voor Bengalen zijn helder groen, goud, geel, en soms een opvallend ijsblauw.

De enige Bengaal die blauwe ogen heeft zijn de Snow Bengaals.. Zelfs dan hebben ze die niet allemaal. Er zijn specifieke mengsels van het ras binnen de Snow Bengal categorie en één daarvan, de Seal Lynx Bengal, is de enige Bengaalse kat die gegarandeerd blauwe ogen heeft.

De Snow Mink variëteit heeft ofwel blauw-groene of aqua ogen.

Wat is de prijs om een Bengaal te kopen?

Het bezit van een Bengaal is niet goedkoop en dit zijn niet het soort dieren dat je zult vinden in het plaatselijke asiel. Verwacht tussen de $1.500 en $3.000 te betalen voor een Bengaals kitten.

U kunt er misschien een krijgen voor een lagere prijs, of gratis, via een Bengaalse reddingsgroep.

Waarom zijn Bengaalse katten zo duur?

Het feit dat ze exotisch en zeldzaam zijn, drijft de prijs van de Bengaal op. Het feit dat Bengaalse katten designerkatten zijn, die als hybride zijn ontstaan, maakt ze duurder.

Informatie over Bengaalse fokkers in de V.S. en Canada

Er zijn verschillende goede Bengaalse fokkers in de Verenigde Staten en Canada. Hier is een blik op vijf van hen.

Naam Plaats Specialiteit Prijs
Jungle Beauty Kitchener, Canada Bruine Bengaal $2,800 CAD
Mandy’s Bengalen Vaughan, Canada Snow Bengals Geen vermeld
Koninklijke Bengaalse Cattery Westminster, MD Ras $1,700 tot $3,000 USD
Jaks Wilde Bengalen Noord-Californië Ras $1,800 tot $2,500 USD
De Beste Bengaal Vancouver, WA Verscheidenheid $2,300 tot $3,000 USD

Canada

Jungle Beauty, Kitchener.

beautybengalcat.com

Het is geregistreerd bij The International Cat Association (TICA) en heeft een reeks bruine Bengalen in drie kleuren met kleine en middelgrote tweekleurige rozetten.

Deze fokker richt zich op het opbouwen van het immuunsysteem van de kittens.

Hun kittens worden gesocialiseerd met andere huisdieren en mensen in een omgeving zonder kooien. Ze worden meestal vrijgelaten als ze tussen de 11 en 14 weken oud zijn.

Er is een wachtlijst en u moet een kitten reserveren met een aanbetaling. Een gezondheidsgarantie is inbegrepen.

Mandy’s Bengalen, Vaughan, Canada

mandysbengals.com

Dit bedrijf is een geregistreerde fokker bij TICA en al hun kittens en katten zijn raszuiver gecertificeerd. Het bedient Toronto, Ontario, en Noord-Amerika sinds 2016.

Terwijl ze alle colorsand shades van Bengaalse katten hebben, is Mandy’s Bengals gespecialiseerd in de zeer exotische Snow Bengal. Het heeft een genetische screening van volwassenen geselecteerd om te fokken. Kittens zijn zeer gesocialiseerd.

Deze cattery ontving de TICA Outstanding Award in 2019. Al hun kittens worden voor hun geboorte gereserveerd.

USA

Royal Bengal Cattery, Westminster, MD

royalbengalcattery.com

Royal Bengal Cattery is geregistreerd bij TICA en blijft lid van die groep, evenals The International Bengal Cat Association (TIBCS), The International Bengal en de World Cat Federation (WCF).

Haar in 2015 gestarte fokprogramma bestaat uit Bengalen van hoge kwaliteit met kleurrijke en grote rozetaftekeningen.

Kittens zijn beschikbaar na 12 weken. Ze worden opgevoed tussen de familie van de fokker en spelen vrij met kinderen, zodat ze zich gemakkelijk aanpassen en sociaal zijn. Deze cattery geeft gezondheidsgaranties.

Jaks Wilde Bengalen, Noord-Californië

jakswildbengals.com

Jaks Wild Bengals is een TICA geregistreerde fokker en wordt gerund als een klein familiebedrijf. De Bengalen leven in een 1400 vierkante meter groot kattenhuis dat zowel verwarmd als gekoeld wordt en hebben toegang tot 5000 vierkante meter beschermde buitenruimte. Ze genieten ook van wandelen onder toezicht in de beboste acres van de familie.

Elke kat heeft zijn eigen binnen- en buitenruimte, maar kan samen spelen in de gemeenschappelijke ruimtes. Nieuwe moeders en kittens wonen bij de familie thuis.

Ze begonnen met het fokken van Bengalen in 2018, maar de familie adopteerde hun eerste Bengaalse kittens 18 jaar geleden. De eerste die ze adopteerden hebben ze nog steeds. Je moet wel op een wachtlijst staan om te kunnen adopteren.

De Beste Bengaal, Vancouver, WA

thebestbengal.com

The Best Bengal is TICA geregistreerd. De fokkers zijn een familie die in de cattery business terecht kwam na het adopteren van een gevlekte Seal Lynx Point en een gemarmerde Brown Bengal. Ze zeiden dat ze verliefd werden op het ras.

Alle kittens krijgen een welzijnsonderzoek door een erkende dierenarts en vaccinaties op 8 en 12 weken, naast andere behandelingen. Ze worden gechipt. Katten gekocht als huisdier of als showkat worden gesteriliseerd en gecastreerd.

Kopers hebben ook de optie van vachtkleur testen en vachtmerg testen tegen een meerprijs.

Kittens kunnen op 14 weken geadopteerd worden en er is een wachtlijst. U moet een kitten reserveren om te kunnen adopteren. Er is een screening proces voor nieuwe kitten eigenaren. Deze cattery geeft een gezondheidsgarantie.