Houdt Irish Spring Soap katten weg? Is het een veilige keuze?


Als je een tuin hebt, weet je waarschijnlijk dat zwerfkatten die kunnen vernielen als ze vrij rondlopen. Zelfs uw huiskatten kunnen de planten in uw tuin vernielen als u geen manier hebt om ze buiten te houden. Als je niet zeker weet wat je veilig kunt gebruiken om de katten uit je tuin of zelfs je erf te houden, dan heb je waarschijnlijk gehoord dat Irish Spring zeep het werk doet en het goed doet.

Maar is dat zo? Ja, de experts zeggen dat Irish Spring zeep heel effectief is om katten weg te houden van de planten in uw tuin en van uw eigendom. Maar is het een veilige keuze? Hoe werkt het? We beantwoorden deze vragen en meer in het onderstaande artikel.

verdeler-kateklauw1stoot Irish Spring Soap katten af?

Ja, Irish Spring zeep kan gebruikt worden om katten af te weren. Bij experimenten zijn katten niet graag in dezelfde ruimte als een stuk Ierse Spring zeep. In feite hebben katten de neiging om plaatsen waar de zeep ligt te vermijden.

Katten houden niet van de overweldigende, doordringende geur van de zeep, en de effectiviteit van het gebruik van Irish Spring zeep om katten af te weren is onmiddellijk.

Aangezien het bekend is dat katten een van de sterkste reukzintuigen ter wereld hebben, is het geen verrassing dat zoiets sterks hen afschrikt en op afstand houdt.

Is Irish Spring Soap veilig voor katten?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je gebruik van de Irish Spring zeep. Je moet je kat bijvoorbeeld nooit baden met deze zeep, omdat de pH-waarde ervan niet is afgestemd op katachtigen. Echter, zeep gebruiken als afweermiddel in uw tuin en op uw terrein is oké. De katten zullen de zeep ruiken en van uw tuin en planten afblijven.

Waarom stoot Irish Spring Soap katten af?

Er zijn een paar redenen waarom veel mensen Irish Spring effectief gebruiken als kattenafweermiddel.

De geur

Zoals eerder gezegd is de geur van deze zeep supersterk en uniek voor het merk. Echter, terwijl veel mensen het prefereren vanwege de geur, lijkt het tegenovergestelde waar te zijn bij katten.

Geurzin

Katten hebben een scherp reukvermogen en houden niet van overweldigende geuren.

Irish Spring is niet giftig

Irish Spring kan gebruikt worden als afweermiddel om uw katten uit uw tuin of zwerfkatten uit uw erf of tuin te houden. De geur van de zeep zorgt ervoor dat de kat zich ongemakkelijk voelt zonder ze fysiek te schaden.

Tips om katten af te weren met Irish Spring zeep

Nu je weet dat Irish Spring zeep niet giftig is voor je katten en werkt om ze uit je tuin te houden, vraag je je waarschijnlijk af hoe je het moet gebruiken.

Snij een of twee stukken zeep in stukken

Afhankelijk van de grootte van je tuin heb je een of meer stukken zeep nodig om te beginnen. Zodra je de zeep hebt verzameld, snij je elke staaf in kleine stukjes. Als u de zeep in grote stukken snijdt, wordt het moeilijk om ze in de tuin te leggen.

Doe de zeep in zakken

Neem een aantal kleine zakjes en doe elk stuk zeep in een apart zakje. Zodra dat gedaan is, graaf je kleine gaten in de buurt van je planten en plaats je de zakjes in de gaten. Dit zou de katten ervan moeten weerhouden de planten te vernielen of ze als kattenbak te gebruiken.

Maak een spray

Het is mogelijk om Irish Spring ook als spray te gebruiken. Eerst moet je de zeep verdunnen in water, doe het dan in een spuitfles en vernevel het gebied voor het beste resultaat.

Welke andere dieren weert Irish Spring zeep?

Katten zijn niet de enige dieren die niet van de geur van de zeep houden.

Herten vermijden tuinen met Irish Spring zeep omdat ze niet van de geur houden. Ook muizen en konijnen mijden Irish Spring zeep om dezelfde reden. Als je konijnen of knaagdieren in je tuin hebt, leg dan stukjes Irish Spring aan de buitenkant van de tuin, en ze zouden weg moeten blijven.

verdeler-kateklauw1Final Thoughts

Irish Spring zeep is effectief in het weghouden van katachtigen uit je tuin. Het houdt ze niet alleen weg, maar het is ook veilig in gebruik omdat het niet giftig is. Dus, als je op zoek bent naar een veilige, effectieve manier om je katten of de katten in de buurt uit je tuin te houden, kan Irish Spring het antwoord zijn.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: LuminoOne, Shutterstock