Houden katten van klokken op hun halsbanden?

Voor velen van ons kattenhouders kiezen we ervoor om onze katten geen halsbanden om te doen. En er zijn verschillende redenen waarom katten en hun eigenaren gelukkiger zijn zonder halsband. Ten eerste zijn katten – of ze nu uitsluitend binnen worden gehouden of naar buiten mogen gaan – over het algemeen veiliger als ze geen halsband dragen. Halsbanden kunnen ongetwijfeld schattig zijn, maar als het geen op veiligheid geïnspireerde halsband is, vormt het een ernstig risico voor uw kat. Een ander ding waar katteneigenaren zich vaak over afvragen, is of katten graag bellen aan hun halsbanden houden. Spoiler alert: de meeste katten hebben een hekel aan hen met een vurige passie. Dit is waarom …

Voordat we kunnen begrijpen of katten al dan niet van bellen op hun bellers houden, moeten we ons afvragen wat de weinige redelijke doelen zijn van het plaatsen van een bel op de halsband van een kat.

Het plaatsen van een bel op de halsband van een kitten kan u helpen ze te lokaliseren.

Door een bel op de halsband van een kitten te zetten, kan het u helpen om ze in uw huis te lokaliseren.

Kittens zijn schattig, daar bestaat geen twijfel over. Maar kittens kunnen ook heel ondeugend zijn. Door een bel op de halsband van een kitten te zetten, kan het u helpen om ze in uw huis te lokaliseren. Dit houdt ze veilig als ze onder de voeten zijn, zoals veel kittens instinctief doen zonder te weten hoe onveilig dit is.

Per ongeluk struikelen over een kitten kan ernstige schade toebrengen aan zowel u als die kleine kat, dus het plaatsen van een losgeslagen kittenhalsband met een bel erop kan ongelukken voorkomen. Dit geldt vooral wanneer kittens zich op gevaarlijke of donkere plaatsen positioneren en hun weg naar buiten niet kunnen vinden. Het geluid van de bel op hun kraag kan hen helpen om ontdekt te worden voordat het te laat is.

Het plaatsen van een bel op de halsband van een kat kan helpen om dieren in het wild te beschermen.

De veiligste plek voor een kat is in een huis, en dit is niet alleen voor hun veiligheid, maar ook voor de veiligheid van dieren in het wild.

De veiligste plek voor een kat is in een huis, en dit is niet alleen voor hun veiligheid, maar ook voor de veiligheid van dieren in het wild. Katten zijn roofdieren in hart en nieren. En dat valt niet te ontkennen. Goed gevoede katten hebben nog steeds de wens om te jagen wanneer ze de kans krijgen. Als u uw kat toestaat om naar buiten te gaan, overweeg dan om een halsband te plaatsen met een bel erop om het succes van hun potentiële jacht te verminderen.

Het is een stuk moeilijker om je prooi te besluipen als je elke keer dat je beweegt een belgeluid om je nek hebt rinkelen. En de dieren in het wild zullen je dankbaar zijn dat je geen dodelijke sluipmoordenaar op hen loslaat. Omdat huiskatten vaak doden voor sport en niet om hun prooi te consumeren.

Volgens Animal Wellness Magazine, “klokken op kragen lijken de hoeveelheid gevangen prooien met ongeveer de helft te verminderen, wat genoeg zou kunnen zijn om niet langer een bedreiging voor ecosystemen te vormen. “

Als uw kat iemand is die u dode dieren brengt, moet u serieus overwegen om eerder dan later een bel op hun halsband te zetten. Of, beter nog, houd ze uitsluitend binnen en bied ze veel verrijking om hun geest scherp en gestimuleerd te houden.

Als je je afvraagt of katten graag bellen aan hun halsbanden hebben, denk dan na over hoe je je zou voelen als je er een om je nek had gebonden.

houden katten van belletjes op hun halsbanden?

Als uw kat iemand is die u dode dieren brengt, moet u serieus overwegen om eerder dan later een bel op hun halsband te zetten.

Je kat heeft ongelooflijke zintuigen, dat valt niet te ontkennen. Stel je nu even voor dat je allerbeste zintuig je gehoor was. Stel je nu voor dat je gehoor drie keer beter was dan nu. Als dat het geval zou zijn, zouden de kleinste geluiden van dichtbij soms oorverdovend kunnen aanvoelen.

Dus, nu je dit weet, zou het je moeten vertellen hoeveel je kat de gedachte verafschuwt om een irritante bel te hebben die om zijn donzige nek is bevestigd.

Voordat je een bel op de halsband van je kat gaat zetten, moet je rekening houden met hun temperament.

Hoewel sommige katten relaxt zijn en het niet erg vinden, zijn er katten die veel angst zouden ervaren als je een bel aan hun halsband zou bevestigen.

Van nature zijn katten gevoelige wezens. En omdat katten van nature individuen zijn, zijn sommige katten gevoeliger dan anderen. Hoewel sommige katten relaxt zijn en het niet erg vinden, zijn er katten die veel angst zouden ervaren als je een bel aan hun halsband zou bevestigen. Het is altijd het beste om je beste oordeel te gebruiken, en alleen jij kent je kat het beste.

Vergeet niet dat chippen veel effectiever is dan welke halsband dan ook ooit zou kunnen zijn.

Kat draagt halsband en tag

Voor elke kat die naar een asiel / opvang- of dierenkliniek wordt gebracht, worden ze gescand op een microchip.

Als je om wat voor reden dan ook je geliefde kat verliest, is de kans groot dat je wordt herenigd met je kat zal exponentieel toenemen als je kat wordt gechipt. Het is je beste kans om herenigd te worden met een verloren kat wanneer het slechtste scenario zich voordoet. Elke kat die naar een asiel / opvang- of dierenkliniek wordt gebracht, wordt gescand op een microchip.

En wanneer je een kat adopteert, komen ze compleet met alle benodigde shots, sterilisatie / castratie en, je raadt het al – microchip! (Nog een reden waarom het redden van een kat geweldig is om te doen.)

Veel mensen die katten hebben, passen ze met een halsband met een ID-tag erop, maar als die halsband eraf glijdt en ze niet goed worden gechipt, is de kans dat ze worden herenigd met hun familie die hen erg mist klein tot geen. Vergeet het gebruik van een halsband op je kat en overweeg serieus om je katten in plaats daarvan te laten chippen (als ze nog niet zijn gechipt.)

Nu je hebt geleerd over katten en hun minachting voor halsbanden met bellen, bekijk dit volgende artikel hier op All About Cats om te ontdekken of katten van muziek houden. Het antwoord zal je misschien wel verrassen!