150 Beste oude damenamen voor katten: geweldige ideeën voor je purrfecte kitty

Klassieke, ouderwetse namen hebben een speciale plaats in ons collectieve onderbewustzijn. Of je nu geniet van de traditie om vintage namen door te geven en ze door de jaren heen levend te houden, of je houdt gewoon van het geluid van een nu zelden gebruikte naam, vintage namen zijn altijd leuk en vaak rijk aan betekenis. Hier zijn enkele “oude dame” -namen die u kunt gebruiken bij het benoemen van uw vrouwelijke kat.

Beste Oude Dame Kattennamen

 1. Ada Een mooie Germaanse naam die ‘adel’ betekent, evenals een Hebreeuwse naam die ‘versiering’ betekent.
 2. Adelaide – Een Engelse vorm van een Germaanse naam die “nobele aard” betekent – een passende naam voor de gereserveerde kat.
 3. Adele – Een bijnaam voor Adelaide.
 4. Alice – Een andere oude dame die ‘nobel’ betekent.
 5. Alma Een Latijnse naam die ‘vriendelijk’ of ‘voedend’ betekent. Het kan ook “jonge vrouw” betekenen in het Hebreeuws.
 6. Agatha – Een naam van Griekse oorsprong die “goed” en “eervol” betekent.
 7. Agnes – Een naam afgeleid van het Grieks die “zuiver” of “heilig” betekent. Een schattige naam voor een goedaardige kat.
 8. Amelia – Een naam van Latijnse oorsprong die “ijverigheid” betekent; vruchtbaarheid.”
 9. Aretha Een Griekse naam die ‘voortreffelijkheid’ of ‘rechtvaardig’ betekent. Het is ook de naam van een van de beroemdste zangeressen van de 20e eeuw, Aretha Franklin.
 10. Astrid – Een Scandinavische naam die ‘goddelijk mooi’ betekent, voor die bijzonder verbluffende kat.
 11. Barbara Een oud-Griekse naam die ‘vreemdeling’ of ‘vreemd’ betekent. Barb zorgt voor een leuke bijnaam.
 12. Beatrice – Een Franse naam die ‘zij die geluk maakt’ betekent. Een naam om een kat te geven die je vreugde brengt!
 13. Beatrix – Een Laatlatijnse naam die “reiziger, reiziger” betekende en later werd geassocieerd met het Latijnse woord voor “gezegend”. Een geweldige naam om te geven aan een kat gezegend met kattengeluk!
 14. Bernice – Deze uitgesproken oude damenaam betekent ‘brenger van overwinning’.
 15. Bessy – Een verkorte naam voor Elizabeth, wat betekent “God is overvloedig”.

Beatrice – Een Franse naam die ‘zij die geluk maakt’ betekent. Een naam om een kat te geven die je vreugde brengt!

 1. Betsy – Een populaire ouderwetse bijnaam voor Elizabeth.
 2. Betty – Een andere verkorte versie van Elizabeth, Betty is een naam die herinnert aan actrices en figuren uit de tijd van het witte doek – Betty Grable, Betty Page, Bette Davis, Betty White en meer hebben deze vintage naam.
 3. Beverly – Een Engelse naam die ‘bewoner bij de beverbeek’ betekent. We houden van deze naam voor een kat die graag buiten is, vooral in de buurt van water.
 4. Blanche – In het Frans betekent deze naam ‘wit’. Het is toevallig ook de naam van een van ieders favoriete bende oude dames, De Golden Girls.
 5. Bonnie – Een Schotse naam die ‘mooi’ betekent, zoals in ‘een bonnie lass’. Een goede oude dame naam voor je mooie harige meisje.
 6. Carol – Deze naam betekent “vreugdevol lied” en zou geschikt zijn voor je happy-go-lucky kitty!
 7. Cecilia – Een naam van Latijnse oorsprong die “blind” betekent, en de vrouwelijke vorm van Cecil is.
 8. Celia – Een Latijnse naam die ‘hemels’ betekent. Literatuurfans zullen de naam herkennen van personages in Shakespeare’s Zoals je het wilt en George Eliot’s Middenmaart.
 9. Clara Een vrouwelijke vorm van de Latijnse naam Clarus wat “helder, helder, beroemd” betekent.
 10. Bodenmeer – Als je een kat hebt die een gewoontedier is, dan kan deze klassieke naam degene zijn voor je kat.
 11. Cordelia – Een naam met ingewikkelde oorsprong, het zou “hart” of “dochter van de zee (-god) kunnen betekenen”, of “juweel van de zee” in het Welsh. Ook de naam van de tragische heldin in Shakespeare’s Koning Lear.
 12. Coretta – Een Engelse naam die “van de ronde heuvel; ziedend zwembad; of ravijn.”
 13. Cornelia – Een oude Romeinse naam die ‘hoorn’ betekent.
 14. Madeliefje – Een lieve naam voor een kat die zo mooi is als een madeliefjebloem.
 15. Delphine – Een oude naam die ‘vrouw uit Delphi’ betekent. In het oude Griekenland was Delphi een belangrijk spiritueel centrum waar het Orakel zou worden geraadpleegd in de Tempel van Apollo.

Constance – Als je een kat hebt die een gewoontedier is, dan kan deze klassieke naam degene zijn voor je kat.

 1. Dixie – Een Franse naam die zich vertaalt naar “tiende”, en populair is in het oude Amerikaanse zuiden. Perfect voor je kleine Zuidelijke belle.
 2. Dolores – Een Latijnse naam die zich vertaalt naar ‘dame van verdriet’. Een serieuze kleine katachtige past misschien bij deze naam en het komt met de schattige bijnaam, Lolita.
 3. Doris – Van het Griekse woord dat ‘overvloedig’ betekent.
 4. Dorothy Een naam die terug te voeren is op Griekenland, wat ‘Gods geschenk’ betekent. Misschien wel het meest beroemd gemaakt door het hoofdpersonage Dorothy, een jong boerenmeisje verdwaald in een vreemde wereld in De Tovenaar van Oz. En natuurlijk is het een van de namen van De Gouden Meisjes.
 5. Edith – Deze populaire oude dame naam komt uit het Oudengels wat “rijkdom; gezegend”, met schattige bijnamen als Dita en Edie.
 6. Edna Een Hebreeuws woord dat “verjonging, verrukking” betekent en kan worden teruggevoerd op de naam van de Hof van Eden.
 7. Eleanor – Een naam met Griekse en Franse oorsprong die “luchtig” betekent; stralend licht.” Deze naam herinnert aan een van Amerika’s meest fascinerende en populaire first ladies, Eleanor Roosevelt.
 8. Eloise – Een Oudduitse naam die ‘gezond’ en ‘breed’ betekent. Een goede naam voor je stevige poes.
 9. Elsa – Een afgeleide van de Hebreeuwse naam Elizabeth, die onlangs nieuw leven werd ingeblazen in populariteit dankzij het enorm populaire personage met dezelfde naam uit de Disney-hit, Bevroren.
 10. Estelle – Deze naam betekent “ster” en is geweldig voor de kat die net zo kostbaar voor je is als de zon en de sterren aan de hemel.
 11. Esther Een Bijbelse Perzische naam die ‘ster’ betekent.
 12. Ethel – Een Germaanse naam die ‘nobel’ betekent. Ook de geliefde buurvrouw en beste vriendin van Lucy in de jaren 50 televisieshow, Ik hou van Lucy.
 13. Etta – Een verkorte versie van Henrietta, wat “de heerser van het huis” betekent, wat een vrij nauwkeurige naam lijkt voor hoe de meeste katten zichzelf zien.
 14. Evangeline – Een Griekse naam die ‘goed nieuws’ betekent.
 15. Evelyn Deze unieke naam lijkt een mix te zijn van Eva, wat “leven” betekent in het verengelste Hebreeuws, en Lynn, wat “meer” betekent in het Welsh.

Doris – Van het Griekse woord dat ‘overvloedig’ betekent.

 1. Varen – Vernoem je kat naar deze prachtige groene plant, vooral als ze graag in de schaduw van zo’n plant ligt.
 2. Flora – Een mooie, vrouwelijk klinkende naam die ‘bloem’ betekent.
 3. Florence – Een andere bloemige naam die “bloeien” betekent in het Latijn.
 4. Frances – Een Franse naam die simpelweg “uit Frankrijk” of “vrije” betekent. Het zou een schattige oude damenaam kunnen zijn voor een kat die van haar vrijheid houdt.
 5. Georgië – Een Griekse naam die ‘landbouw’ betekent. Het is ook de naam van de Zuid-Amerikaanse staat die daar precies om bekend staat: zijn weelderige en overvloedige landbouwgrond.
 6. Gertrude – Een Germaanse naam die ‘speer’ en ‘kracht’ betekent.
 7. Gilda – Een naam die ‘verguld’ of ‘goud’ betekent. Een goede naam voor een blonde kat.
 8. Gember -Een geweldige naam voor oranje katten, en misschien wel eentje met een ‘pittige’ persoonlijkheid. Het is ook de naam van de beroemde Amerikaanse danseres-actrice Ginger Rogers.
 9. Gladys – Een Welshe naam die “royalty” betekent – een schattige oude damenaam voor je kleine koningin.
 10. Gloria – Een Latijnse naam die betekent, net zo eenvoudig als het klinkt,glorie.”
 11. Goldie Een Jiddische naam die, niet verrassend, “gemaakt van goud” betekent.
 12. Greta – Een huisdierversie van Margaret, maar het heeft ook zijn oorsprong in het Perzisch, wat ‘schepsel van licht’ betekent.
 13. Gretchen – Een Duitse versie van Greta.
 14. Harriet – Een Germaanse naam die ‘de heerser van het huis’ betekent.
 15. Hattie – Een schattige bijnaam van de naam Harriet.

Gember – Een geweldige naam voor oranje katten, en misschien een met een ‘pittige’ persoonlijkheid. Het is ook de naam van de beroemde Amerikaanse danseres-actrice Ginger Rogers.

 1. Hazelaar – Het kruid toverhazelaar wordt al lang gebruikt in kruidengeneeskunde voor gezondheids- en spirituele voordelen. Het zou ook een passende naam zijn voor een kat met opvallende hazelaarkleurige ogen.
 2. Hedy – Een verkorte naam voor Hedwig, wat ‘krijger’ betekent.
 3. Helena – Een Griekse naam die “stralend licht” betekent en herinnert aan de legendary mooie Helena van Troje in de Griekse mythologie.
 4. Ida – Een oude Germaanse naam die ‘ijverig’ of ‘welvarend’ betekent.
 5. Imogen – Het Keltische woord voor ‘meisje’, deze naam heeft ook een Griekse oorsprong en betekent ‘geliefd kind’.
 6. Ingrid – Deze Oudnoordse naam betekent “geliefd; mooi.”
 7. Irene – Als je kat de grote vredestichter in je huis is, overweeg dan de oude naam van deze Griekse godin van de vrede.
 8. Iris – Een Griekse naam die “regenboog” betekent, en ook de naam van een prachtige bloem.
 9. Klimop – Een plant met prachtige decoratieve wijnstokken die rijk is aan symbolische betekenissen van liefde, het verstrijken van de tijd, vitaliteit en leven.
 10. Jacqueline – De Franse en vrouwelijke versie van Jacob, wat ‘houder van de hiel’ betekent. Ook de naam van voormalig first lady, Jacqueline Kennedy Onassis.
 11. Jean – Een Franse naam die “God is genadig” betekent.
 12. Josephine – Het vrouwelijke van Jozef, wat “God zal toenemen” betekent in het Hebreeuws. Josie is er ook een leuke bijnaam voor.
 13. Joyce – Een vrouwelijke Latijnse naam die ‘heer’ betekent.
 14. Juanita – De Spaanse versie van Jean.
 15. Katje – Nou, we kunnen geen eenvoudigere oude dame kat naam dan deze bedenken!

Irene – Als je kat de grote vredestichter in je huis is, overweeg dan de oude naam van deze Griekse godin van de vrede.

 1. Lillian – Een Latijnse naam die ‘zuiverheid’ betekent, en een mooie, bloemige ring heeft.
 2. Lois – Een Griekse naam die ‘mooiste’ betekent.
 3. Loretta – Een naam die is afgeleid van de naam van de laurierboom, die symbool staat voor de overwinning.
 4. Lottie – Een schattig verkleinwoord van de naam Charlotte, wat “klein en vrouwelijk” betekent, en is een geweldige naam voor een sierlijke, vrouwelijke kat.
 5. Louisa – Een Duitse naam die ‘beroemde krijger’ betekent.
 6. Lucille – Een Franse naam afgeleid van Lucia, wat ‘licht’ betekent.  Het is ook de naam van de geliefde komiek en actrice, Lucille Ball. Een schattige naam voor een grappige kat.
 7. Lucy – Het verkleinwoord van Lucille.
 8. Mabel – Een Engelse naam afgeleid van het Latijn, wat “beminnelijk, lief” betekent.
 9. Macy – Een oude Franse naam die “wapen” betekent in het Oudfrans.
 10. Mae – Een naam met Romeinse oorsprong, die ook toebehoort aan de godin van de lente en de groei.
 11. Maeve – Een traditionele Ierse naam die ‘de bedwelmende’ of ‘zij die regeert’ betekent. In de Ierse mythologie is Maeve of Mab de koningin van de feeën.
 12. Maggie – Een mooi verkleinwoord van Margaret.
 13. Margaery – Deze naam is afgeleid van Margaret, wat parel betekent.
 14. Margaret – Een naam die “parel” betekent in het Grieks.
 15. Margot – De Franse versie van Margaret.
Opgewonden Happy Cat-unsplash-gecomprimeerd

Mae – Een naam met Romeinse oorsprong, die ook behoort tot de godin van de lente en groei.

 1. Maribel – Een naam die in het Latijn begint en “ster van de zee” betekent met een beetje Frans aan het einde ervan, wat “mooi” betekent.
 2. Marge – Een bijnaam voor Margaret of Margaery. Als ze een grote meid is, zou Large Marge een leuke bijnaam zijn.
 3. Martha – Een naam die “de meesteres” of “de dame” betekent in het Aramees. We zijn er zeker van dat uw kat het goed zou vinden om de meesteres van het huis te worden genoemd.
 4. Marilyn – Een mooie naam die ‘ster van de zee’ betekent. Een naam die doet denken aan de iconische koningin van het witte doek, actrice Marilyn Monroe.
 5. Marlene – Een Germaanse versie van Marilyn, die van de verbluffende klassieke Duitse actrice Marlene Dietrich was.
 6. Matilda – De verengelste vorm van een Germaanse naam die ‘machtig in de strijd’ betekent.
 7. Mei – Als je kat zo rustig en zonnig is als een warme lentedag, overweeg dan om haar mei te noemen!
 8. Meredith – Een Welshe naam die ‘grote heerser’ betekent.
 9. Mildred – Een Angelsaksische naam die ‘zachte kracht’ betekent.
 10. Millicent – Een Duitse naam die ‘sterk in werk’ betekent.
 11. Millie – Een lieve kleine bijnaam voor Millicent.
 12. Minnie – Een schattige, verkorte versie van Minerva. Ook de naam van Disney’s iconische Minnie Mouse.
 13. Mirte – Een van de oude bomen die de overwinning symboliseren, een myrtle struik.
 14. Nell – Een variant van de Latijnse naam Cornelia, de Griekse namen Eleanor en Helen, en de Engelse naam Nelly.
 15. Nora – Een bijnaam voor Eleanor, wat ‘licht’ betekent. Een mooie naam voor het kleine licht in je leven.
houden katten van muziek?

Marilyn – Een mooie naam die ‘ster van de zee’ betekent. Een naam die doet denken aan de iconische koningin van het witte doek, actrice Marilyn Monroe.

 1. Octavia – Een Latijnse naam die ‘acht’ betekent.
 2. Odette – Een unieke naam van Franse en Duitse oorsprong, wat ‘rijk’ betekent.
 3. Ophelia – Een Griekse naam die “hulp” of “voordeel” betekent, Ophelia is vooral bekend als de naam van Shakespeare’s tragische heldin in Gehucht.
 4. Paloma – Een Latijnse naam die ‘duif’ betekent, een symbool van vrede.
 5. Pauline – De Franse vorm van Paulina, wat de vrouwelijke versie van Paulinus is, wat, heel schattig, “het kleine” betekent.
 6. Geduld – Een geweldige oude dame naam voor uw immer geduldige kat.
 7. Patsy – Een verkorte naam voor Patience.
 8. Patty – Een verkorte naam Patience.
 9. Parel – Een mooie naam voor de kat die je dierbaar is, als een perfecte parel.
 10. Peggy – Een verkleinwoord van Margaret.
 11. Phyllis – Een Griekse naam die zich vertaalt naar ‘groen’ en ‘gebladerte’.
 12. Polly Een naam met bediscussieerde wortels, het zou een variant van Molly kunnen zijn, wat “ster van de zee” betekent, of in het Latijn zou het “veel” kunnen betekenen. Hoe dan ook, het is een schattige oude dame naam.
 13. Rita – Een verkleinwoord van het Latijnse Margarita, wat ‘parel’ betekent.
 14. Roberta – Een naam van Engelse oorsprong die ‘heldere roem’ betekent. Bobbie, Robbie en Bertie zijn allemaal mogelijke leuke bijnamen.
 15. Rosalie – Een van de vele versies van namen die van de mooiste bloem komen.

Patty – Een verkorte naam Patience.

 1. Rosalyn – De Engelse versie van ‘rose’.
 2. Roos – We houden van deze eenvoudige maar elegante naam, en voor zover oude dame namen gaan, wie zou het geliefde Betty White karakter met dezelfde naam op De Golden Girls?
 3. Rozemarijn – Dit mooie en geurige kruid is populair in de keuken, andherbalisme en er wordt gezegd dat het metafysische beschermende eigenschappen heeft.
 4. Rosie – Gewoon een lieve bijnaam voor Rose.
 5. Robijn – Een naam van een halfedelsteen die het meest bekend staat om zijn levendige rode kleur.
 6. Ruth – Een naam van Hebreeuwse oorsprong, deze Bijbelse naam betekent “vriend”. Als je kat je bestie is, dan kun je niet fout gaan met deze naam!
 7. Uitval – Deze naam is afgeleid van de klassieke Hebreeuwse naam Sarah, wat ‘prinses’ betekent.
 8. Shirley – Een mooie naam afgeleid van de Oud-Engelse woorden voor “shire” of “helder, helder” en “hout, open plek, weide, omheining.”
 9. Sigrid – Deze Oudnoordse naam is een mix van de woorden voor ‘overwinning’ en ‘mooi’. Veel voorkomende korte formulieren zijn Siri en Sigi.
 10. Sophie – Van het Grieks voor ‘wijsheid’. Sophia is ook een goede variantnaam. Enkele beroemde Sophia’s zijn regisseur Sophia Coppola en actrices Sophia Loren en Sofía Vergara.
 11. Stella – Een mooie naam die ‘ster’ betekent.
 12. Sybil – Een Griekse naam die ‘profetes, orakel’ betekent.
 13. Sylvia – Een grillige Latijnse naam die ‘geest van het hout’ betekent.
 14. Onthouding – Een naam die de deugd van terughoudendheid aanduidt.
 15. Tess – Een Oud-Engelse naam die ‘oogsten’ betekent.

Sigrid – Deze Oudnoordse naam is een mix van de woorden voor ‘overwinning’ en ‘mooi’. Veel voorkomende korte formulieren zijn Siri en Sigi.

 1. Thelma – Deze naam werd gepopulariseerd door de Victoriaanse schrijfster Marie Corelli die een boek schreef dat vernoemd is naar het titelpersonage Thelma. Het kan te maken hebben met een Grieks woord dat ‘wil, wil’ betekent. Een geweldige naam voor een eigenzinnige kat.
 2. Theodora Een Griekse naam die ‘geschenk van God’ betekent.
 3. Thora – De vrouwelijke versie van Thor, de Noorse god van de Donder.
 4. Trudie – Een bijnaam van Gertrude.
 5. Uma – Een unieke Sanskriet naam die “rust” betekent; pracht en praal.”
 6. Una – Een Latijnse naam die ‘één’ en ‘slechts’ betekent. Zo’n lieve naam voor je kleintje en alleen.
 7. Veda– Een Sanskriet naam die betekents ‘kennis’ of ‘wijsheid’. De Veda’s zijn heilige hindoeïstische teksten.
 8. Violet – Een mooie naam van een mooie bloem, voor een mooie kat!
 9. Virginia – Een Latijnse naam die ‘meisje’ betekent, literatuurliefhebbers zullen denken aan klassieke literatuurauteur Virginia Woolf met deze naam.
 10. Vivienne – Een Franse naam die ‘levend’ betekent.
 11. Wanda – Een Poolse naam die ‘van de Vandalenstam’ betekent. De Vandalen waren een oude Slavische stam die in de buurt van Germaanse nederzettingen woonde.
 12. Winifred – Een lieve naam die ‘vriend van de vrede’ betekent. Winnie is een heel schattige bijnaam.
 13. Zelda – Een Jiddische bijnaam voor de Germaanse Griselda, die oorspronkelijk ‘grijs strijdmeisje’ kan hebben betekend. The Legend of Zelda is een favoriete Nintendo-videogamefranchise met een prinses met dezelfde naam.
 14. Zola – Een Latijnse naam die ‘heuvel van aarde’ betekent.
 15. Zora – Een exotische naam die “zonsopgang” betekent.

“Oude dame” namen voor katten zijn gewoon leuk. Niet alleen mag je je katachtige dopen met een naam die rijk is aan betekenis en geschiedenis, maar jij en je kat spelen een kleine rol bij het revitaliseren van deze oude, traditionele namen, waardoor ze in leven blijven. We hopen dat jij en je oude dame kat genieten van deze lijst!