Houden katten van het gevoel geknepen te worden? (6 mogelijke redenen waarom)

Katten zijn ongelooflijk gevoelige wezens en raken vaak gestrest wanneer ze worden blootgesteld aan nieuwe situaties of mensen. Velen worden bijzonder nerveus rond harde geluiden zoals vuurwerk, huilende baby’s en geluiden die verband houden met huisrenovaties. Net als mensen hebben katten soms een beetje troost nodig.

Er zijn verschillende manieren om kattenstress te verlichten, waaronder het bieden van veel verticale retraites en ervoor zorgen dat je buddy voldoende beweging krijgt. Maar kan het knijpen van je kat helpen om zijn stress en angst te verminderen? Vinden katten het leuk om geknepen te worden? Blijf lezen voor meer informatie over of katten het gevoel van verpletterd zijn leuk vinden en of het stressverlagende voordelen heeft.

3 katten gezichtsverdeler

De 6 redenen waarom sommige katten het gevoel hebben om samengedrukt te worden

1. Wat bedoel je met Squishing?

Sommige katten reageren heel goed op ingebakerd worden en dicht bij hun menselijke metgezel worden gehouden in ernstig stressvolle situaties., zoals tijdens vuurwerkshows. Het stelt katten in staat om je hartslag te horen, je warmte te voelen en je geruststellende geur te ruiken terwijl ze ze in zachtheid omhullen.

Inbakerde katten kunnen onder je arm worden gehouden of naar je borst worden gebracht. Ze kunnen ook op je schoot zitten als ze het leuk vinden om gebundeld te worden. Niet alle katten vinden het leuk om ingebakerd en vastgehouden te worden, dus let op de reactie van je maatje en laat ze de weg wijzen.

vrouw knuffel haar siamese kat
Afbeelding Credit: Piqsels
thematische pauze

2. Wanneer werkt Squishing?

Inbakeren kalmeert vaak katten, angstig gemaakt door tijdelijke omgevingsprikkels, zoals harde geluiden en vuurwerkshows. Het kan je buddy ook rustig houden als je hem medicatie moet geven met een druppelaar of zijn nagels moet knippen. Je kat inpakken (als ze het leuk vinden) als opmaat naar een lekkere knuffelsessie is prima.

Helaas is het niet altijd de beste manier om het comfort van uw kat te garanderen tijdens uitstapjes naar de dierenarts, omdat het essentieel is om huisdieren te vervoeren in beveiligde dragers die hen kunnen beschermen in het geval van een ongeluk.

thematische pauze

3. Hoe weet ik of ik te hard knijp?

Besteed aandacht aan de reactie van uw huisdier terwijl u ze inpakt. Ontspannen katten zullen over het algemeen kalm en ontvankelijk zijn om geaaid te worden. Angstige katten kunnen blijven worstelen en van streek raken. Let op de reacties van je buddy en ga snel verder als het inbakeren niet helpt of het leed van je huisdier vergroot. Concentreer je op het bieden van een liefdevol en geruststellend gevoel van omhullende warmte om de verleiding om te ‘knijpen’ te vermijden.

Vrouw die een kat knuffelt naast een kerstboom
Afbeelding Credit: Karolina Grabowska, Pexels
thematische pauze

4. Werkt Squishing in andere stressvolle situaties?

Inbakeren kan een geweldige manier zijn om katten te helpen zich een weg te banen door zeer stressvolle tijdelijke situaties. Katten die worden blootgesteld aan continue triggers doen het vaak beter met omgevingsinterventies.

Ze raken vaak zeer gestrest als gevolg van aanzienlijke veranderingen in het huishouden. Velen doen het bijvoorbeeld niet goed met de komst van pasgeboren baby’s en nieuwe huisdieren. Het vasthouden van uw kat tijdens deze situaties kan hem kalmeren en stress verminderen.

thematische pauze

5. Hoe kan ik de stress van mijn kat verminderen als het tijd is om naar de dierenarts te gaan?

Overweeg om de reismand van uw huisdier achter te laten, zodat uw buddy het als een comfortabele plek begint te beschouwen om rond te hangen in plaats van alleen iets dat wijst op een aanstaande reis naar de dierenarts. Het spuiten van de drager van uw huisdier met een kalmerend feromoon of aromatherapie spritzer kan ook helpen.

Het toevoegen van een favoriete deken om een mooie comfortabele plek om te zitten en het toevoegen van een favoriet speeltje kan katten soms helpen ontspannen te blijven, net als het plaatsen van een t-shirt dat je in de reismand hebt gedragen om je kat iets geruststellends te geven om te ruiken. Zorg ervoor dat je traktaties meeneemt om je maatje te belonen voor een goed uitgevoerde klus op weg naar huis!

een schattige feloranje kat knuffelen stress_RJ22_shutterstock
Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock
thematische pauze

6. Is er een juiste manier om een kat te dragen?

Sommige katten zijn blij om te worden opgepakt en rondgedragen, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om alle vier de poten stevig op de grond te houden. De meeste katten houden er niet van om opgepikt te worden door vreemden en houden er zeker niet van om verrast te worden. Katten laten mensen over het algemeen weten dat ze in de stemming zijn voor meer contact door in de buurt te blijven en tegen ze aan te wrijven.

Als een kat je het groene licht geeft voor meer contact, beweeg dan langzaam en schuif een hand onder het voorste deel van zijn borst. Gebruik je andere hand om de achterhand van je buddy een boost te geven. Katten are het meest comfortabel wanneer je in het hoekje van je elleboog zit met je andere arm en ze dicht bij je borst houdt. Zorg ervoor dat de achterpoten van je buddy zijn weggestopt, want de meeste katten houden er niet van om vastgehouden te worden met hun voeten bungelend.

kattenpootverdeler

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om katten te helpen omgaan met stress en angst, maar onthoud dat wat voor de ene kat werkt, misschien niet door een andere wordt gewaardeerd. Besteed aandacht aan de reacties van uw huisdier en doe wat het beste voor hen werkt. Sommige huisdieren reageren goed op zachtjes ingebakerd en onder een arm gehouden of dicht bij het lichaam van hun metgezel geknuffeld in bijzonder stressvolle situaties.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Simone Hogan, Shutterstock