Hoeveel tenen heeft een kat – ontrafel het mysterie


Als nieuwe katteneigenaar wil je alles weten over je kleine harige vriend waar je nu verantwoordelijk voor bent. Een van de eerste dingen die u opvalt aan uw kitten zijn hun schattige kleine pootjes. Maar hoeveel tenen heeft een kat op elk van hun cutie poten?

Verwonder je niet meer, want we hebben alles voorbereid wat je moet weten over de poten van je kat en we hebben ervoor gezorgd dat het normale aantal, afwijkingen en andere dingen worden gedekt.

Blijf lezen om erachter te komen!

Hoeveel tenen heeft een kat aan elke poot?

Schattige kat in kartonnen doos

Ik weet zeker dat je hebt geprobeerd om tenen op de poot van je kat te tellen als je met haar hebt gespeeld, heb ik gelijk? Katten moeten 18 tenen, waarvan 5 op elke voorpoot en 4 op elke achterpoot.

18 kan een verrassend aantal zijn, maar we moeten er rekening mee houden dat katten niet op ons lijken en dat ze verschillende aantallen tenen op achter- en voorpoten kunnen hebben. Daarom hebben hun achterpoten vier tenen en de voorpoten vijf op elk.

Maar waarom zijn hun poten zo verschillend en speciaal? Het heeft te maken met de functies van Paw. Hun voorpoten zijn als handen voor ons zullen ze het gebruiken om iets aan te raken, het speelgoed te pakken of te duwen, zichzelf schoon te maken, vooral wanneer ze “hun gezicht wassen”.

Echter hun achterpoten en tenen zijn er om hen te helpen tijdens het rondrennen, springen op hoge oppervlakken en andere dingen. Omdat ze geurklieren op hun poten hebben, kunnen ze op hun tenen zweten om overtollige temperatuur te verlichten.

Hun tenen zijn echt zacht, waardoor ze perfecte sluipdieren zijn die kunnen springen en springen en we zullen geen geluid vangen.

Omdat hun tenen veel belangrijke functies hebben in hun dagelijks leven, wordt het aanbevolen om de nagels van uw kat te knippen om ze veilig en gezond te houden. Wees voorbereid op een uitdaging, want katten hebben een hekel aan het knippen van hun nagels.

Hoeveel tenen heeft een polydactylkat?

Close-up van de extra tenen van een polydactylkat

Nou zal niet elke katteneigenaar stoppen met tellen bij 18 tenen, sommige katachtigen hebben misschien een groter aantal. Als dat het geval is, worden ze meestal aangeduid als polydactyl katten. Maar dat is helemaal geen probleem, het is niet alarmerend of zorgwekkend als je kat meer tenen heeft dan normaal.

Waarom? Want er is geen enkel probleem als je kat meer tenen heeft. Integendeel, je hebt meer tenen te bewonderen in de poten van je kat. Het enige probleem dat uw kat met meer tenen kan veroorzaken, is het knippen van zijn nagels.

We moeten vermelden feline radiale hypoplasie, wat een gezondheidsprobleem is dat mensen vaak verwarren met polydactylie. Het punt is dat dit gezondheidsprobleem de ontwikkeling van tenen vlak naast de normale veroorzaakt, waardoor de poten van een kat aanzienlijk groter worden.

Hoe wordt een kat polydactyl?

Het heeft te maken met genetica, wat betekent dat als uw kat polydactyl is, hij waarschijnlijk een ouder heeft met extra tenen.

Dit soort katten zijn over de hele wereld te zien, maar ze worden vooral gezien in Canada en de oostkust in Noord-Amerika. Je vindt ze ook in Wales en Zuidwest-Engeland.

Polydactyl Katten Verzorging

Je denkt misschien dat deze katten, die anders zijn dan andere katachtige tegenhangers, andere zorg nodig hebben, maar dat is niet het geval. Laat je niet misleiden, deze katten zijn gemakkelijk te verzorgen, je zorgt net zo goed voor deze katten als voor een kat met 18 tenen.

Dit komt door het feit dat ze er geen gezondheidsproblemen door ontwikkelen. Zorg er wel voor dat je controleer de poten van uw kat, en trim zijn nagels om in-growns en eventuele infecties te voorkomen.

GERELATEERD: Wat gebeurt er als u de nagels van uw kat niet trimt?

Polydactyl of zogenaamde Hemingway-katten

Zeldzame polydactyl oranje kat met grote poot met extra tenen.

Laten we wat meer leren over deze speciale katachtigen:

1. Wanten

Als ze een extra teen in het midden van hun poot krijgen, als je ernaar kijkt lijkt het alsof ze een want of een duim. Wat, nogmaals, helemaal geen probleem is, maar meer cutennes toevoegt aan hun poten en algehele uiterlijk van je harige vriend.

2. Erfelijke eigenschap

De polydactylie is een genetische afwijking die ervoor zorgt dat katten extra tenen op hun poten hebben. Cat zal dit waarschijnlijk erven van een van zijn parents.

In de meeste gevallen katten zullen meer tenen op hun voorpoten hebben, maar er is ook een mogelijkheid dat ze extra tenen op hun achterpoten hebben. Buuuut, als het gebeurt dat een kat extra tenen op alle vier zijn poten heeft, heb je een echt zeldzame soort.

3. Polydactyl katten brengen geluk

Deze speciale wezens worden beschouwd als geluksbrengers voor zeilers, daarom zorgden zeilers er altijd voor dat ze er een meenamen als ze een lange reis over de zee hebben.

Maar polydactylkatten waren essentieel voor zeelieden voor nog een ding, hun buitengewone vermogen om muizen te vangen. Polydactylkatten zorgden ervoor dat alle voorraden veilig waren op de schepen van alle dieren en muizen.

4. Polydactyl Cat kan daadwerkelijk profiteren van deze afwijking

Een polydactylkat zit op een grijze stoel

Dit kan raar klinken, maar het is echt interessant als je ernaar kijkt. De polydactylie zal ervoor zorgen dat uw kat zich meer ontwikkelt en het zal meer op het grote formaat zijn, wat gemakkelijker zal zijn wanneer ze op elk oppervlak moeten balanceren.

Daarnaast zijn het jagen, springen en rondrennen allemaal activiteiten die veel moeiteloos voor uw kat. Als u een polydactylkat heeft, moet u deze voorzien van krabpalen, als u wilt voorkomen dat uw meubels worden bekrast.

5. Jack, de beroemde polydactylkat

Jack is de polydactylkat die het wereldrecord heeft voor het hebben van het grootste aantal tenen. Jack heeft 28 acht tenen met zeven op elke poot. Zou je dat kunnen geloven?

6. Polydactyl katten worden Hemingway katten genoemd vanwege Ernest Hemingway

Polydactyl katten zijn ook bekend als Hemingway katten omdat deze beroemde schrijver dol op hen was.

De kapitein schonk hem een witte polydactylkat genaamd SnowBall en vanaf dat moment werd hij nummer 1 fan van die katachtigen.

Toen Hemingway stierf, werd zijn huis veranderd in een museum en ook een thuis voor veel van zijn katten. Om precies te zijn, een huis voor 50 katten, en 25 van die katten waren eigenlijk polydactylkatten.

Laatste gedachten

Dus, laten we herhalen! Hoeveel tenen heeft een kat? Een normale kat zou 18 tenen moeten hebben, vier op elke achterpoot en vijf op elke voorpoot. Maar katten met meer poten bestaan ook en worden polydactyl- of Hemingway-katten genoemd. Die katten hebben meer dan 18 poten.

Ongeacht het aantal tenen op elke poot, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat onze harige vrienden prachtige en speciale wezens zijn die onze dagen verlichten.

Gerelateerde inhoud

Waarom houden katten niet van hun poten aangeraakt?

Waarom vouwen katten hun poten?

6 redenen waarom katten een biddende / bedelende beweging maken met poten